Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cake sarat, chorizo, masline, cascaval

Featured Replies

Ingrediente :

250g faina

1 plic de praf de copt

3 oua

100g cascaval ras

150ml vin alb sec

150ml ulei de masline

200g masline verzi fara sîmburi

200g chorizo hot

sare, piper, cimbru (facultativ), origan (facultativ)

post-3-13245813278723_thumb.jpg

Taiati chorizo în bucati fine

Amestecati faina, praful de copt, sarea, piperul, cimbrul, origanul.

Incorporati în ordine : ouale, vinul, uleiul, cascavalul ras, chorizo, maslinele

post-3-13245813437827_thumb.jpg

Umpleti forme mici de cake cam la 4/5 din volum (cake-urile vor creste)

post-3-13245813586483_thumb.jpg

Dati la cuptor 180°C circa 20-25 minute, scoateti si lasati sa se raceasca 10 minute, scoateti din forme, puneti pe o grila sa se raceasca complet.

post-3-13245813745125_thumb.jpg

Iaca treaba. Bun aperitiv!

Imi place ca e pentru mine, adica nu muuuuult!! Doar asa de gust!!

(doaaaamne, am trait s-o vad si pe asta: te joci cu silicoane ! :D )

legat de reteta am citeva neclaritati:

1) ce gramaj are pliculetul cu praf de copt la voi ? ca la noi se vinde in cutie de 250 g. :D

2) oolele se incorporeaza batute ca la omleta sau cite unul pe rind ca la compozitia pt. eclere ? :scratch:

• Author

(doaaaamne, am trait s-o vad si pe asta: te joci cu silicoane ! :) )

1) ce gramaj are pliculetul cu praf de copt la voi ? ca la noi se vinde in cutie de 250 g. :)

2) oolele se incorporeaza batute ca la omleta sau cite unul pe rind ca la compozitia pt. eclere ? :)

1) 11g

2) Amestec întîi faina cu sarea si praful de copt, apoi adaug toate ingredientele lichide si las robotul sa-si faca jobul înainte de a adauga cascavalul ras si restul garniturii (chorizo si maslinele).

În loc de chorizo se poate folosi sunca sau/si cuburi de cascaval sau/si legume oparite (morcov, mazare, etc), de ce nu, o varianta cu somon afumat, dupa cum va duce inspiratia.

daca aveam masline si chorizo acum ma apucam. am bacon cubulete insa. sa ma apuc sa fac fara??

Foarte misto ideea plumcake-urilor micute, mon cher.

Angel poti si cu bacon, eu il fac si cu somon si feta, si cel mai des il fac pe cel cu masline al stellei, dar umplutura poate varia dupa dorinta fiecaruia, important e sa se mentina echilibru intre faina/lichide/umplutura.

(doaaaamne, am trait s-o vad si pe asta: te joci cu silicoane ! :D )

1) ce gramaj are pliculetul cu praf de copt la voi ? ca la noi se vinde in cutie de 250 g. :P

2) oolele se incorporeaza batute ca la omleta sau cite unul pe rind ca la compozitia pt. eclere ? =))

1) 11g

2) Amestec întîi faina cu sarea si praful de copt, apoi adaug toate ingredientele lichide si las robotul sa-si faca jobul înainte de a adauga cascavalul ras si restul garniturii (chorizo si maslinele).

În loc de chorizo se poate folosi sunca sau/si cuburi de cascaval sau/si legume oparite (morcov, mazare, etc), de ce nu, o varianta cu somon afumat, dupa cum va duce inspiratia.

iar ai dat un raid prin frigiderul meu ? o sa fac si cu chorizo, si cu somon afumat. =)) merci pt. explicatii. =))

p.s. sarbatori fericite (fara glezne scrintite ) ! :snorting:

[...] important e sa se mentina echilibru intre faina/lichide/umplutura.

Adriana, si eu care ma gindeam sa reduc uleiul din reteta la 1 dl, risc sa nu-mi iasa ? :snorting:

• Author

Adriana, si eu care ma gindeam sa reduc uleiul din reteta la 1 dl, risc sa nu-mi iasa ? :snorting:

S-ar putea sa iasa cam uscat si înecacios. Si sa se mai si lipeasca de peretii formei.

• Author

Ah, c'est si bon! =))

Am retinut ideea cu vinul.

Noi puneam un pic de bulion de rosii de sa iasa mai roscat.

Si putin de ciuperci sotate

Merci maestre, eu am retinut idea cu ciumpercile :snorting:

Adriana, si eu care ma gindeam sa reduc uleiul din reteta la 1 dl, risc sa nu-mi iasa ? =))

S-ar putea sa iasa cam uscat si înecacios. Si sa se mai si lipeasca de peretii formei.

... din poze mi se pare sexiunea cam umeda si uleioasa, de-aia ma batea gindul asta. in realitate nu-i asa ? :snorting:

peretii formei n-ar fi o pb. ca as putea sa-i ung cu un pic de unt/ulei inainte de-a turna compozitia checului aperitiv.

• Author

... din poze mi se pare sexiunea cam umeda si uleioasa, de-aia ma batea gindul asta. in realitate nu-i asa ? :snorting:

În realitate nu e asa =))

În realitate nu e asa =))

ok, ramine de vazut. o sa revin cu impresii dupa degustare. =))

• 1 year later...

iti multumesc pt. idee. :notworthy:

am mers pe varianta somon afumat, ardei capia, masline negre, chives si un amestec de cascavaluri - a iesit ceva delicios si mult apreciat ca aperitiv la masa ! =))

[center]http://img171.imageshack.us/img171/7224/0rose1.jpg

http://img22.imageshack.us/img22/3773/0rose4.jpg

http://img16.imageshack.us/img16/6867/0rose5.jpg

http://img827.imageshack.us/img827/6526/0rose6.jpg

[/center]