February 18, 201313 yr comment_186184 Felicitari, Ellani, toate arata minunat (cosuletele alea imi fac tare cu ochiul),nici nu ma mir ca prietenii au fost incantati.Sa va iubiti tot asa si de-aci inainte! Report
February 18, 201313 yr comment_186227 Ce frumos ati sarbatorit, Ellani!Imi place meniul dar imi place si masa cum ai aranjat-o!Totul frumos, fin, simplu si cu gust! ps: ma bucur ca ai ales sa faci si crinklesii si inimioarele. Report
February 18, 201313 yr Author comment_186281 Arata foarte bine, elegant, platourile tale!Imi cer scuze ca raspund abia acum,dar nu stiu cum mi-a sarit din vedere mesajul. Multumesc frumos pentru apreciere Totul splendid, Ellani! Sa va iubiti mult! si sa mai faci mese festive! Felicitari pentru pregatiri, prezentare, meniu, decoruri Merci mult,Daniella A coincis sa fie intalnirea acum,altfel,sa zicem daca era o saptamana mai devreme sau mai tarziu nu prea s-ar fi 'pupat' cu tematica si n-as mai fi 'umblat' cu inimioarele . Ellani, jos palaria!!!! Totul arata impecabil! Multumesc frumos, incerc si eu pentru ca asa cum am spus si pe alt topic,am de la cine invata aici pe forum ca-s retete una si una si indrumari la fel. Foarte frumos totul!! dar cosuletele cu parmezan si rulada de curcan mi-au placut cel mai mult!!Cum ai facut rulada?? Merci,Zerda Pentru rulada am avut un ditamai pieptul de curcan(desi cred ca era de strut) pe care l-am marinat peste noapte in punga sigilata cu lapte(tips 'pescuit' tot de pe forumul asta),condimentat cu sare,piper si cuisoare macinate,inclusiv si pe partea cu umplutura. Am pus pe carne un strat subtire de cascaval ,aranjat pastele-penne fierte si mai putin decat 'al dente',presarat parmesan,si am pus si o felie de ardei rosu dupa care iar am mai pus niste paste peste.Apoi am rulat si fixat pe margini cu scobitori dar si legat cu sfoara de bucatarie.Dupa asta,am dat ruloul prin ou batut cu faina si am prajit in putin ulei cat sa-i dea culoarea aurie si sigileze sucurile(tips tot de pe forum).Direct din tigaie l-am transferat intr-un vas de yena,acoperit cu folie si dat la cuptor la 200 C pana am vazut ca-i gata.Seara am mancat-o rece,dar ce-a ramas am incalzit a doua zi si-a mers de minune si cald.Depinde de preferinte. Report
February 18, 201313 yr Author comment_186288 Cata harnicie si talent! Bravo, Ellani, sper sa ai sot si prieteni care sa te merite! Na' ca m-ai facut sa , Puso La harnicie,mai bine nu zic nimic,pentru ca la cate vad ca faceti cu toate,inclusiv si cantitativ,apoi nici nu-mi vine sa vin cu o farfurie de mancare.De exemplu carnati ,toba,paine sau mai stiu eu ce alte chestii care-mi par foarte complicate n-am facut veci si nici nu cred ca voi face.Iar voi 'produceti', si-nca la hectar.Dar daca e sa compar cu toate cunostintele mele de-aici,nu mai obisnuieste nimeni sa stea mult in bucatarie.Pentru ce,daca se gasesc multe semi-preparate,de la pizza,chiftele,chifle,paine etc?Dar,fiecare e in drept s-aleaga!Acum depinde si cum ar trebui sa fie 'meritat'. Eu daca sunt multumiti si nu pleaca flamanzi de la masa,consider ca merita,cel putin din punctul asta de vedere Si nici nu vreau sa-i schimb pe altii,cu atat mai mult pe sot Bravo Ellani, tare frumoase pregatiri .Se vede ca ai facut totul din inima .Sa va iubiti mereu si sa fiti iubiti !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/wub.gif Merci frumos uneia dintre cele mai tinere bunicute in devenire Sa ninga, dara, cu iubire la toata lumea! Felicitari, Ellani, toate arata minunat (cosuletele alea imi fac tare cu ochiul),nici nu ma mir ca prietenii au fost incantati.Sa va iubiti tot asa si de-aci inainte! Thanks si sa fie asa la toata lumea,Bia Se fac cat ai clipi din ochi,doar aluat filo sa fie,ca-n rest patratele una peste alta,unse cu unt topit,presarat cu parmesan si dat la cuptor in forme de muffins si gata-i toata afacerea.Plus ca se si pot umple cu n-spe variante,dar nu cu mult inainte de servire,ca sa ramana crocante. Ce frumos ati sarbatorit, Ellani!Imi place meniul dar imi place si masa cum ai aranjat-o!Totul frumos, fin, simplu si cu gust! ps: ma bucur ca ai ales sa faci si crinklesii si inimioarele. Any, Dupa poza am adaugat si paharele de apa pe masa,dar n-am mai facut alta.Si-am avut noroc c-am dat din intamplare cu o zi inainte peste inelele,pe care le-am vazut acum 'inima',caci next time 'facem' frunza din ele.In rest cu ce-am avut la indemana,pt ca n-am avut timp si nici varietate mare nu se prea gaseste prin satul meu in ceea ce tine de decor tematic. p.s Inimioare le-am ochit chiar atunci cand le-ai pus pe site ca-s numa' bune pentru astfel de ocazii,nu ca in altele ne suparam daca le-avem pe masa Iar crinklesii,stii tu, ciocolata, love is in the air, oameni ciocolatosi,doar curaj mi-a mai trebuit .Plus ca si papilele noastre s-au bucurat nespus! Report
February 23, 201313 yr Author comment_187045 Ziceam ieri ca pentru azi am pregatit cate ceva ca sa iau in deplasare,cu tot cu platouri,caci saraca mea prietena,cu un copil mic,n-are nici timp prea mult,dar nici platouri,pentru ca nu prea obisnuieste mese mari intinse.Ca sa nu le insir peste tot,le pun pe toate aici cu mentiunea 'facute acasa la Ellani ' Pentru ca stiam cu prietena mea ca vin copii care in afara de cremwursti si pizza nu mananca nimic,am facut cremwursti in aluatul de la pariziene Apoi am continuat cu 3 torturi aperitiv,mari de data asta : Am facut si 3 platouri cu tarta fara blat portionata (thanks, Any ).Cele mai bronzate le-am facut intentionat sa se deosebeasca, pentru ca aveau masline si rosii uscate.Si cum nu sunt toti amatori ..... 2 platouri au fost cu rulada de surimi Si pentru ca nu mai aveam platouri ,am trecut la farfurii. 3 cu salata in cosulete Am facut si tort cu sufleu de frisca,cum fara ? Restul a fost din partea casei Report
February 23, 201313 yr comment_187047 Felicitari pentru efortul depus pentru prietena ta!! Foarte frumos ti-au iesit!! vrei sa fii prietena mea?? Report
February 23, 201313 yr comment_187056 Ellani, frumos tare de tot ! Dar torturile aperitiv mereu ma dau pe spate cand le vad la tine , sunt superbe si-odata si-odata tot trebuie sa incerc si eu!Am scris si la dulciuri, tortul ti-a iesit pur si simplu minunat, de-as sti si eu sa fac asa ceva. Adevarul e ca nu mi-am dat silinta niciodata, merg mereu pe de-astea mai usoare. E foarte fain, felicitari!Asa Prietena as vrea sa am si eu ! Report
February 23, 201313 yr comment_187060 De data asta am reusit sa fac si meniu,in engleza,sa fie pe intelesul tuturor,pentru ca prea mi-a dat imbold Adriana.Bravo pentru tot Tortul cu sufleu de frisca e de revista. Report
February 23, 201313 yr comment_187063 Dar torturile aperitiv mereu ma dau pe spate cand le vad la tine , sunt superbe si-odata si-odata tot trebuie sa incerc si eu! Asa Prietena as vrea sa am si eu ! Eu tot vreau sa le fac dar nu stiu cum le tai!! Poate pui o data o deminstratie mica! Adica eu vad in capul meu cum toate incep sa alunece si se imprastie.....Nu ma vad rotzaind o felie de castravete si o muscatura de tort, amandoua o data... Report
February 24, 201313 yr comment_187073 Cam prea tirziu m am bagat si eu pe topicul acesta!Ellani...bravos....jos palaria!Sper ca prietenii va invita si ei la asemenea ospetze!! Report
February 24, 201313 yr comment_187088 foarte frumos totul, felicitari! am copiat mai multe retete, le-am pus de-o parte, pentru zile in care o sa am timp sa le incerc Report
February 24, 201313 yr Author comment_187111 Felicitari pentru efortul depus pentru prietena ta!! Foarte frumos ti-au iesit!!vrei sa fii prietena mea?? Multumesc Dar crezi ca te lasa pisicile ? Ellani, frumos tare de tot ! Dar torturile aperitiv mereu ma dau pe spate cand le vad la tine , sunt superbe si-odata si-odata tot trebuie sa incerc si eu! [i]Any , Torturile aperitiv,noua si prietenilor, cel putin ,ne plac.Mai ales ca e unda libera sa improvizezi orice crema vrei.Acum ,spre exemplu am facut una din creme din ton de la conserva amestecat cu crema de branza si cu migdale prajite in cuptor si maruntite.Ciudatzenie poate,dar a placut!Bine,eu le fac preponderent iarna,ca de' sunt mai Chica-Calori-Bomb Vara parca trage mai mult la iarba verde ! N-ai ce pierde,mai ales daca le faci mini.Daca n-or merge odata,dai divort si gata![/i]Am scris si la dulciuri, tortul ti-a iesit pur si simplu minunat, de-as sti si eu sa fac asa ceva. Adevarul e ca nu mi-am dat silinta niciodata, merg mereu pe de-astea mai usoare. E foarte fain, felicitari! [i]Nu ma-ndoiesc nici catusi de putin ca te-ai descurca si-nca de minune! Si-apoi si cele mai usoare pot fi complicate! Apropo,parca stiu ca ziceai ca cochetai cu idea sa te-apuci de torturi decorate cu pasta de zahar.Iata acolo ,da arta! Eu nici nu ma bag pe-acolo cu 'operele ' mele [/i] Asa Prietena as vrea sa am si eu [i]Chiar daca virtual, cumva, ceva,tot ne leaga! Nu degeaba suntem pe-aici ! [/i] Bravo pentru tot Tortul cu sufleu de frisca e de revista. Grazie, Adriana Report
February 24, 201313 yr Author comment_187113 Eu tot vreau sa le fac dar nu stiu cum le tai!! Poate pui o data o deminstratie mica! Adica eu vad in capul meu cum toate incep sa alunece si se imprastie.....Nu ma vad rotzaind o felie de castravete si o muscatura de tort, amandoua o data... Ce sa zic,cred ca e chestie de gust! Poate sa placa,poate sa nu ! Cum am zis,faci o nano-portie de incercare,ca n-ai ce pierde.Eu le fac si le las peste noapte in recipient,asa ca n-am avut probleme la taiat niciodata,mai ales ca painea o cumpar patrata\drptunghiulara si la cele mici imi e de-ajuns cate o felie,maxim 2 per 'etaj'.Bine,acum nu zic ca feliile raman cu toate chestiile ca bucata initiala,dar nici nu au alunecat si s-au tinut mereu in forma.Castravete eu nu pun decat pe margini si de-asupra,poti si sa-l scoti de tot si infrumusetezi cu ce-ti vine tie.In interior sunt doar creme ,de obicei una o fac galbena,cu ou ,alta verde,cu verdeata si alta crem\cafeniu,toate cu diferite ingredeinte etc. Cam prea tirziu m am bagat si eu pe topicul acesta!Ellani...bravos....jos palaria!Sper ca prietenii va invita si ei la asemenea ospetze!! Las' ca topicul nu fuge nicaieri ! Merci beaucoup, Carmen ! Na' cam e demodata chestia cu ospetzele pe-aici,asa cum scriam si mai sus,dar ce sa fac daca eu sunt mai 'clasica'? foarte frumos totul, felicitari!am copiat mai multe retete, le-am pus de-o parte, pentru zile in care o sa am timp sa le incerc Multumesc, Camelia ! Timp si sanatate trebuie,ca-n rest,se gaseste de toate,sau aproape! Report
April 5, 201313 yr comment_192754 Apar si eu intr-un final.... Am savurat preparatele minunate, am admirat decorul, am inghitit in sec si mi-am pus o dorinta: sa ajung, candva, musafir la tine! Jos palaria pentru preparatele minunate! Report
April 7, 201313 yr Author comment_192966 Multumesc frumos , Foxyy! Cat despre dorinta, hai ca-mi pun si eu dorinta ca tu s-ajungi musafir la mine. Asa sporim sansele de realizare ! Report