January 7, 201214 yr comment_120345 Evident, exista o multitudine de variante pentru aceasta salata specifica Nisei, eu va prezint reteta pe care o fac cel mai des, insa in functie de ingredientele pe care le am, o mai adaptez si pe asta. Daca voi aveti si alte versiuni, va invit cu placere sa le scrieti aici. Eu am folosit:- o conserva de ton- o rosie- doua oua fierte- un amestec de salata- un cartof fiert- cateva pastai de fasole verde oparite- un fir de ceapa verde- cateva masline - marar, capere, zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper Intr-un bol am facut vinegreta: zeama de lamaine, ulei de masline, sare, piper. Tot acolo am aruncat o lingura de capere, ceapa verde taiata fin, mararul, fasolea verde si cartoful taiat bucatele mici (daca se poate, cartoful e bine sa fie fierbinte cand se adauga la vinegreta).Stiu, poza e oribila , din pacate n-o am decat pe asta Intr-o farfurie am aranjat salata, in mijloc am pus tonul, apoi feliile de oua si de rosiiapoi restul ingredientelor ... et voilà, salade niçoise à la ria Report
January 7, 201214 yr comment_120358 Frumoasa salatica asta. Acum stiu cum sa folosesc cutia aia de ton de care ma impiedicam. Report
January 7, 201214 yr comment_120379 Bine ca ne-ai amintit de ea, e asa de buna ca nici nu stiu de ce n-o fac mai des Report
January 8, 201214 yr comment_120402 Si mie-mi place salata asta. Aura, eu mai folosesc la paste cate o cutie de thon Report
January 10, 201214 yr Author comment_120855 Imi pare bine ca v-am amintit de salata si sper sa va faca placere sa o preparati ... dar mai ales s-o mancati Report
January 10, 201214 yr comment_120860 Dupa meniurile de sarbatori,o salata e binevenita .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif Ma duc sa-mi cumpar ton,ca s-a terminat stocul din camara . Report
January 10, 201214 yr comment_121008 Mmmm, chiar nu am mai mancat demult salata niçoise. Arata tare bine. Report
January 10, 201214 yr comment_121037 eu n-am facut niciodata salata asta, dar mi-ai dat o idee buna, merci, Ria! Report
January 10, 201214 yr comment_121040 Nici eu n-am facut, o sa fac si o s-o iau in consideratie si pe la vara pentru zilele toride cand nu-i de aprins aragazul . Report
January 12, 201214 yr Author comment_121456 Dupa meniurile de sarbatori,o salata e binevenita .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif Asa m-am gandit si eu Pisco , desi nu pot sa zic ca am exagerat cu mancarurile de sarbatori. Mmmm, chiar nu am mai mancat demult salata niçoise. Arata tare bine. Thanks Chief-a! eu n-am facut niciodata salata asta, dar mi-ai dat o idee buna, merci, Ria! Nici eu n-am facut, o sa fac si o s-o iau in consideratie si pe la vara pentru zilele toride cand nu-i de aprins aragazul . Moatza, Any merci . Sa-mi ziceti daca v-a placut. Report
June 25, 201610 yr comment_237883 Mon cher, dezbatere pe tema asta?Se pune porumb si castravete in niçoise?Exista o reteta batuta in cuie sau fiecare face ce vrea pastrind anumite ingrediente care nu trebuie sa lipseasca? Report
June 25, 201610 yr comment_237885 Mon cher, dezbatere pe tema asta?Se pune porumb si castravete in niçoise?Exista o reteta batuta in cuie sau fiecare face ce vrea pastrind anumite ingrediente care nu trebuie sa lipseasca? Reteta nu este batuta în cuie, dar nu trebuie sa contina legume fierte, cum ar fi orez, cartofi, fasole verde si cu atît mai putin, porumb. Cruditati în schimb, rosii, castravete, bob verde, anghinare mica proaspata. ceapa verde, ridichi, ardei gras, sînt toate acceptate. Report
June 25, 201610 yr comment_237886 da, porumbul m-a oripilat extrem ca am intrebat-o pe pretena mea care are casa in Corsica si se duce de jdemii de ori pe an deci aveam incredere in eain schimb eu eram convinsa ca fasolea verde si cartofii erau de baza.De vinaigrette ce-mi povestesti? O faci tu sau o cumperi? daca o faci tu cum? Report
June 26, 201610 yr comment_237888 Habar n-aveam că are un nume salata de ton cu diverse Eu o fac cu andive, ardei, ceapă (verde sau uscată), roșii sau ridichi, depinde de sezon, iar dressing-ul dintr-o lingură de muștar amestecat cu zeamă de lămîie, ulei de măsline și /sau cu uleiul de la ton. Report
June 27, 201610 yr comment_237897 La neamt zice ca este voie cartof fiert, fasole verde(inabusita/fiarta) sau si chiar fasole boabe din alea mari. Nu pun ton(desi cred ca este bine cu ala, am cuparat Sardinen in ulei. Sardea/sardele??Am cumparat toate. Pai sa fac si eu, daca tot scrieti de salata asta. Asa mai scap de carnea tocata... Peter Report
June 27, 201610 yr comment_237901 Pina la urma am facut o salata cu:- salata, rosii- cartofi, fasole verde si oua fierte- ansoa, masline- vinaigrette au moutard: ulei, otet balsamic, mustar, sare, piper Report
June 28, 201610 yr comment_237904 Ce sa mai...sunt incantat, sa vad ce zice sefa.. Merci de idee. Peter Report
June 28, 201610 yr comment_237912 Ce sa mai...sunt incantat, sa vad ce zice sefa.. Merci de idee. Peter are proteina? Report