Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Orhideele noastre

Featured Replies

Cat este de delicata! :tongue3: luna viitoare merg la Iași si sper sa imi iau macar o orhidee, chit ca mor acasa in timp, le iubesc prea mult.

Am primit și eu o orhidee, de ziua mea. E prima dată când îngrijesc așa o floare. Până acum e foarte ușor, nu-i fac nimic, doar o ud 1 dată pe săptămână. cool.gif

Au ținut-o florile 3 luni. În ultimele 2 săptămâni au căzut toate, dar s-a apucat iar de inflorit. Mi-e așa de dragă.

Trebuie să mă învrednicesc să o pozez și să o prezint aici. 105.gif

Am pozat-o azi dimineata, cand inca nu prea era lumina afara: orhideea mea, la a doua inflorire.

post-84-0-11666300-1611211803_thumb.jpg

• 1 month later...

Doua au reinflorit

post-4-0-71317200-1614380741_thumb.jpg

Ce fereastra vesela ai :unsure: ! eu in momentul asta am doar frunze, flori nu, astept cu rabdare...

Doua au reinflorit

post-4-0-71317200-1614380741_thumb.jpg

Ce fereastra vesela ai :unsure: ! eu in momentul asta am doar frunze, flori nu, astept cu rabdare...

Frunze am si eu! Drept e ca nici lumina asa multa nu am la ferestre!

Poza e facuta afara ca era soare ca sa iasa frumos.

Ele locuiesc pe partea cealalta, fereastra e indreptata spre sud deci au lumina si dedesubt calorifer

Ce culori frumoase!!! Mai ales cea roz, e deosebita 105.gif

Si a mea are lumina buna si calorifer sub geam. Ia sa mai pun o poza, sa vedeti cum a evoluat:

post-84-0-12398000-1614584367_thumb.jpg

Edited by boni

• 4 months later...
Mi-a inflorit una din pitice, va pun poza cu violeta sa va dati seama cat e de mica :P . Asta nu mai inflorise de cand am cumparat-o, puteam sa jur ca avea florile mai inchise la culoare. Nu conteaza, eu o iubesc oricum :D. A inflorit si cea mare.

post-192-0-84034300-1627700562_thumb.jpg

post-192-0-93952400-1627700686_thumb.jpg

Ce frumoasă este pitica :D. Mie mi-au murit multe iar cele două rămase nu arata grozav de bine.
  • 5 months later...

Eu mi-am mutat florile de acasa, le-am dus la birou, unde am un pervaz lat, luminos, incalzit si unde nu le deranjeaza nimeni.

Sa va spun povestea. 71.gif Siti orhideea mea galbena, e mai sus pe pagina. Intre timp am mai primit una, mov pal, si am pus-o langa cealalta, in geam, deasupra patului. Dar intr-o seara nu stiu cum s-a incalcit perdeaua si m-am trezit cu orhideea galbena rasturnata in pat. Nu va descriu ce a fost pe acolosad.gif, nici nu inteleg cum a putut sa se imprastie in halul ala. Asa ca am hotarat ca e prea ingramadeala pe pervaz si am luat cu mine, la birou, cele 3 flori ale mele. Le place aici tare. Cea galbena era in pauza, dar de cand e aici s-a apucat iar de inflorit.

Poza e cam intunecata, ca azi nu e soare, dar se vad bine culorile.

post-84-0-10171700-1642404423_thumb.jpg

PS. Stiti ce e floare din mijloc? Am primit-o fara intructiuni si nu prea stiu cum sa o ingrijesc. Pana acum am udat-o ca pe orhidee (1 data pe saptamana) si se pare ca ii merge bine, dar daca aveti sa imi dati ceva informatii despre ea ma bucur.

Boni, ce-mi place pervazul tau ?! Am s-o intreb pe maica-mea de cealalta floare, chiar mi-a trimis zilele trecute niste poze cu orhideele si celelalte flori ale ei, era si o planta care semana cu a ta.

Ai facut foarte bine boni, stau bine acolo.

Eu am uitat sa actualizez, mi-a dat-o soacra de ziua mea deci are aproape 2 luni si inca mai e inflorita, bine, nu atit de albastra ca eu ii pun apa normala de la robinet dar arata inca bine

orchidea blu_p.jpg

Superba culoarea, Adriana! Pacat ca e albastra prin metode artificiale... Dar ce ar trebui sa-i pui? Ceva colorant? Chimicale?

Boni, am intrebat-o pe maica-mea si a ei e Bromelia Vriesea, si a ta cred ca tot bromelia e. A zis ca nu-i pune apa direct in ghiveci, ci in recipientul in care e ghiveciul, apa la temperatura camerei, udata moderat, lumina moderata. Din pacate infloreste o singura data in viata ei, asta a zis maica-mea ca a gasit cu google. Dar ca face pui, a ei a facut, nu stiu exact ce trebuie facut cu ei.

Multumesc frumos adi_edi, pentru informatii. Am mai gugalit acum, ca-i stiu numele, si stiu ce si cum.

Adriana, am mai aflat ceva despre orhidee. Nu stiam ca se pot colora asa... ohmy.gif

Dar ce-mi place cel mai tare din poza, e forma pe care o are. Am sa incerc si eu sa modelez tulpinile la urmatoarele ture de crestere.

Edited by boni

• 1 month later...
  • 3 years later...
Am primit ieri aceasta orhidee, cica se numeste Dendrobium Berry oda si este parfumata. Problema e ca ghiveciul, daca poate fi numit ghiveci, e foarte mic, oare as putea sa o mut acum cand are flori? Sa o separ eventual? Am cautat pe net si nu ma lamuresc. Ma gandeam ca are cineva si ma poate ajuta. post-2320-0-64971700-1742816499.jpg

Edited by Ica

Mie nu îmi merg orhideele, orice aș face, nu au condițiile necesare. Eu nu cred ca trebuie să-i schimbi ghiveciul, din ce știu ele nu au nevoie de ghiveci prea mare.

eu nu le-am mutat niciodata

dar din ceea ce vad eu aici se prefera ghiveci transparent

observ ca in birou cresc ca nebunele, avem una alba cu 3 ramuri pline de flori, e in ghiveci transparent pus in cutie tot transparenta si ii adaugam apa cind vedem ca o termina