Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Leacuri "babesti"

Featured Replies

4. Ghimbir

Ghimbirul poate preveni problemele stomacale provocate de raul de masina.

Zice instructoarea lui Puffy ca actioneaza la nivel gastric, asa ca eu i-am cumparat pastile pe care tre sa i le dau cind o urc in masina, ca sa nu vomite. Inseamna ca functioneaza si la ciini si la umani :((

Pufuloasa are rau de masina? Aaaa...nasol si de tine si de ea. Nici aia mica a noastra nu se simte bine. Dar nu e de la mersul cu masina ci de la mirosul de benzina. Daca tre sa bage benzina soferul o apuca tremuriciul pe la Peco. Ia sa ii spun sora-mii sa stie si ea de ghimbir. Mersi de informare! :hungry:

ceva pt artrita inflamatoare aveti? am picioarele ca butucii si degetele de la maini precum carnaciorii de bere. sa mai zic si de durere? ca nu pot merge si abia pot apuca ceva in mana fra sa ma sece la pipota =))

nu pot duce o cana de apa la gura si nici lingura sa mananc nu o pot tine. am disperat.

iau antiinflamatoare si imunosupressants dar nu merge. la nurofen sant imuna deja si opioidele nu isi fac efectul ca nu e durere normala :P

orice incerc daca aveti vreo idee, please!

Tata lua "celebrex" , ca substanta activa cred ca e celecoxib, ca pe el il durea rau umarul , soldul. O sa il intreb ce mai lua si iti spun.

Am dat un search si uite:

"Compozitie

Preparatul contine substanta activa – celecoxib si excipienti – lactoza monohidrat, laurilsulfat de sodiu, povidona K30, croscarmeloza sodica, stearat de magneziu. Celebrex este disponibil sub forma de capsule de 100, 200, 300 si 400 mg. invelisul capsulei contine gelatina, dioxid de titan (E 171), cerneala Blue SB-6018: Shellac, alcool deshidratat, alcool izopropilic, alcool butilic, propilenglicol, amoniac concentrat, FD&C Blue 2 Aluminiu Lake (E 132).

Actiune terapeutica

Celebrex este un agent antiinflamator, care actioneaza prin inhibarea specifica a COX-2. Blocarea transformarii acidului arahidonic in prostaglandine inflamatorii este utila pentru ameliorarea durerilor si tumefactiei din boala artrozica sau poliartrita reumatoida. Celebrex nu afecteaza prostaglandinele de la nivel gastric, care au rol protector (cresc vascularizatia locala, stimuleaza secretia de mucus).

Indicatii

Celebrex este folosit pentru ameliorarea durerilor si umflaturilor (tumefierilor) din boala artrozica sau poliartrita reumatoida. "

Pufuloasa are rau de masina? Aaaa...nasol si de tine si de ea.

Pai cred ca da, de obicei a mers cu masina cel mult un sfert de ora. Cind am fost la munte nu i-am dat sa manince si drumul a durat o ora, jumatate drum normal, jumatate urcus pe munte prin curbe, dupa aproape a doua asta jumatate a vomat putin. E drept ca si ea se uita mereu in spate si cred ca si din cauza asta, nu stiu. La intoarcere ne-am oprit la jumatatea drumului 5 minute si am dat-o jos din masina si nu s-a mai intimplat nimic. Acu i-am luat pastilele astea dar nu s-a ivit inca ocazia sa o duc la asa un drum si sa verific daca functioneaza. O alta tipa de la curs a zis ca functioneaza pe cateaua ei, dar aceea e terorizata de masina, tre sa o ia in brate si sa o arunce inauntru.

Si pe mine ma deranja teribil mirosul de benzina in autobuz cind eram mica, dar era doar o senzatie, am facut de jdemii de ori drumul Piatra-Neamt Suceava cu autobuzul fara sa mi se intimple nimic.

ceva pt artrita inflamatoare aveti? am picioarele ca butucii si degetele de la maini precum carnaciorii de bere. sa mai zic si de durere? ca nu pot merge si abia pot apuca ceva in mana fra sa ma sece la pipota :P

nu pot duce o cana de apa la gura si nici lingura sa mananc nu o pot tine. am disperat.

iau antiinflamatoare si imunosupressants dar nu merge. la nurofen sant imuna deja si opioidele nu isi fac efectul ca nu e durere normala :D

orice incerc daca aveti vreo idee, please!

Darkule, ce chinuri doamne!

Ce stiu si eu din auzite - bai fierbinti.

De la tzara stiu ca niste femei se tratau cu bai in ceai de floare de fan, dar de unde iei tu floare de fan?

Injere, ia vezi ce gasesti p-aici:

http://www.terapii-naturiste.com/gratis/articole/leacuri_populare.htm

http://www.doctoracasa.ro/artrita.html

http://www.google.ro/search?hl=ro&q=artrita+infectioasa+leacuri+naturiste&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

Eu am coxartroza gradul II avansat, dar neoperabil deocamdata.Iau niste pastile de la salile de fitness.Animal Flex se numesc, dar sunt similare cu Artrostop.Animal flex le poti comanda si pe net.

snej iau deja celebrex dar nu merge deloc, am zis sa incerc si babesti ca nu mai pot. de 2 zile sant in casa ca si sa conduc doare. mi-era ca trebuie sa-mi tai vericgetele si inelele, ca mi se invinetisera degetele dar am pus crema multa si le-am scos in chinuri groaznice. incheieturiele la degete sat umflate rau si deformate. disper.

imuranul dureaza pana isi face efectul iar sa anihileze sistemul imunitar si nu la-m mai luat o perioada de vreo 6 luni si cred ca a iesit din corp deja.

iau fih oil, cate 6 'bombe' pe zi dar tot nu merge.

daca am urcat la etaj acolo sant ca nu mai pot cobori :P pur si simplu nu pot merge.

am luat si methotrexate(toxice) care mi-au alinat durerea de oase dar mi-au dat durere de stomac ca nu se pupa cu ce afectiune am eu si mi l-au oprit. :P

noroc ca am sot puternic, am intepenit pe canapea si m-a luat pe sus sa ma duca in pat, daca va puteti inchipui in ce hal e de naspa, nici sa ma ridic nu am mai putut. ca sa pot functiona cat de cat ziua trebuie sa nu ma opresc sa stau jos ca acolo raman, nu ma mai ridic. am laptopul pe bench si asa scriu aici.:P

o sa ma uit la ce mi-a pus zoazo si o pun pe sor'mea sa-mi trimita

snej iau deja celebrex dar nu merge deloc, am zis sa incerc si babesti ca nu mai pot. de 2 zile sant in casa ca si sa conduc doare. mi-era ca trebuie sa-mi tai vericgetele si inelele, ca mi se invinetisera degetele dar am pus crema multa si le-am scos in chinuri groaznice. incheieturiele la degete sat umflate rau si deformate. disper.

imuranul dureaza pana isi face efectul iar sa anihileze sistemul imunitar si nu la-m mai luat o perioada de vreo 6 luni si cred ca a iesit din corp deja.

iau fih oil, cate 6 'bombe' pe zi dar tot nu merge.

daca am urcat la etaj acolo sant ca nu mai pot cobori :( pur si simplu nu pot merge.

am luat si methotrexate(toxice) care mi-au alinat durerea de oase dar mi-au dat durere de stomac ca nu se pupa cu ce afectiune am eu si mi l-au oprit. :(

noroc ca am sot puternic, am intepenit pe canapea si m-a luat pe sus sa ma duca in pat, daca va puteti inchipui in ce hal e de naspa, nici sa ma ridic nu am mai putut. ca sa pot functiona cat de cat ziua trebuie sa nu ma opresc sa stau jos ca acolo raman, nu ma mai ridic. am laptopul pe bench si asa scriu aici.:pupic:

o sa ma uit la ce mi-a pus zoazo si o pun pe sor'mea sa-mi trimita

Incearca sa gasesti moducare. E pentru sistemul imunitar si din ce am citit e foarte bun.

http://www.moducare.com/purchdist.asp?process=view&retID=4162

Vad ca e si in Australia, e si prin multe alte tari.

O sa caut acasa si o sa scriu mai tarziu inca 2 link uri. Unul este cu un doctor care da un tratament (suplimente si alimentatie) pentru boli legate de imunitate. Al 2 lea este un blog al unui american, legat de sanatate, sistemul imunitar, si de alimentatie in mod special. Alimentatia se pare ca e foarte importanta in bolile inflamatorii.

LE. uitasem, unele vitamine au si efect antiinflamator (nu foarte puternic, dar ajuta), de exemplu vitamina D si parca mai sunt si altele.

Cateva exemple de link uri cu info despre vitamine si efectul antiinflamator al acestora:

http://www.thenutritionreporter.com/inflamsyndrome/supplements.html

http://findarticles.com/p/articles/mi_m0ISW/is_250/ai_n6116541/

M rules, multumesc in primul rand, eu iau azathioprine pt ca am chron's disease, oare ce mi-ai dat tu nu face direct pe dos? (da click pe link)

M rules, multumesc in primul rand, eu iau azathioprine pt ca am chron's disease, oare ce mi-ai dat tu nu face direct pe dos? (da click pe link)

Da, cred ca ai dreptate cu moducare :(

Dar am citit ca la fel provoaca inflamatii boala ta, nu? deci restul ar trebui sa ajute, nu? O dieta anti inflamatorie si adaugate unele vitamine si suplimente care au efect mai slab, dar au macar, de antiinflamator.

O sa ma uit acasa si la link urile alea de care iti zicea, sa vad daca te ajuta. Eu de obicei, mai citesc pentru mine, de reumatism (desi nu stiu de care am :pupic:)).

LE: uitasem, pentru interactiuni, e bun site ul asta: http://www.drugs.com/drug-interactions

Da, cred ca ai dreptate cu moducare :(

Dar am citit ca la fel provoaca inflamatii boala ta, nu? deci restul ar trebui sa ajute, nu? O dieta anti inflamatorie si adaugate unele vitamine si suplimente care au efect mai slab, dar au macar, de antiinflamator.

O sa ma uit acasa si la link urile alea de care iti zicea, sa vad daca te ajuta. Eu de obicei, mai citesc pentru mine, de reumatism (desi nu stiu de care am :pupic:)).

LE: uitasem, pentru interactiuni, e bun site ul asta: http://www.drugs.com/drug-interactions

vad ca zinc si vitamina Csant bune. iau 6 bombe de fish oil pe zi(doza recomandata pt artrita), 4 pastile de lyprinol(din musteti de scoica facute :(), celebrex 1buc si 2 imuran.

+1capsula green and white tea complex

singurele medicamente de fapt sant celebrex si imuran, restul nu le consider medicamente ca nu contin decat naturale

vad ca si ginger si turmeric supliments sant bune, o sa le caut

vad ca zinc si vitamina Csant bune. iau 6 bombe de fish oil pe zi(doza recomandata pt artrita), 4 pastile de lyprinol(din musteti de scoica facute :(), celebrex 1buc si 2 imuran.

+1capsula green and white tea complex

singurele medicamente de fapt sant celebrex si imuran, restul nu le consider medicamente ca nu contin decat naturale

vad ca si ginger si turmeric supliments sant bune, o sa le caut

Pentru zinc iti recomand sa cauti ZMA. Contine zinc, magneziu si B6. E bine sa l iei seara, inainte de culcare, o sa te ajute sa dormi mai bine si are zinc in doza strong. Parca pentru femei trebuie 2 capsule pe zi. Il gasesti la suplimente pentru sportivi.

Vitamina C poti sa iei cateva grame pe zi, chiar 5, o sa te ajute. Din ce am citit nu are efecte adverse, maxim te poate deranja putin la burta si atunci stii care e maximul pe care il suporta organismul tau si iei putin sub maximul suportat de tine (daca ai timp citeste putin de Linus, parca asa il cheama, un doctor care a studiat mult vitamina C si dozele indicate, am gasit link uri http://en.wikipedia.org/wiki/Linus_Pauling si http://lpi.oregonstate.edu/infocenter/vitamins/vitaminC/).

Ar merge si niste vitamina D, care este tot anti inflamator si ajuta mult din ce am mai citit eu.

Am gasit linkurile.

Primul, e vorba si despre bolile autoimune, deci e bun pentru tine. Vad ca din ce scrie despre moducare, se pare ca e chiar indicat si nu ar face rau. E cu translate google, traducerea nu e perfecta, Te mai uiti si tu la ce scrie in franceza cu mouse ul (unele negatii sunt traduse ca afirmatii in engleza :pupic:)) Daca stii bine franceza, il poti citi in franceza :(

http://translate.google.cz/translate?hl=en&sl=fr&u=http://www.cawa.fr/les-maladies-auto-immunes-synd0080493.html&ei=z0m6StyNJZGanwPir-xb&sa=X&oi=translate&resnum=6&ct=result&prev=/search%3Fq%3Dl%2527eap%2Bca%2Bprotecteur%2Bcellulaire%26hl%3Den

Cel de al 2 lea, e despre alimentatie, vitamina D, dieta anti inflamatorie si bolile autoimune. Mai tot blogul e interesant.

http://coolinginflammation.blogspot.com/search/label/anti-inflammatory%20diet

http://coolinginflammation.blogspot.com/search/label/autoimmune

http://coolinginflammation.blogspot.com/search/label/vitamin%20D

Sper sa te ajute :(

• 4 weeks later...

Fetelor, am si eu o rugaminte mare.

Din martie ma lupt cu un ulcior si nu stiu ce sa-i mai fac. L-am tratat cu tot felul de creme de la farmacie.

Babeste am facut numai cu legatul la mina cu o ata rosie, dar nimic.

Ca sa merg la taiat, nu pot pentru ca iau pastile pt. antigoagularea singelui-Marcumar ( sau cum le zice...)impotriva la tromboza-trombozita...

Va rog mult de tot daca stiti vre-un leac ceva...

Multumesc mult dde tot!

Va doresc o seara placuta!

Cami

Verisoara, ia o frunza de patlagina lata, trece-o usor prin flacara de la bricheta sau lumanare, cat sa se inmoaie si pune-o pe ulcior.Trage un plasture si lasa pana a doua zi.

Unde anume e ulciorul? Pe care pleoapa sau la care colt de ochi?

Poti pune si ceara de albine incalzita (nu topita! ) pe o compresa si-o lipesti pe urcior. Tot asa, pana a doua zi.Repeti pana trece!

Ceara de albine trebuie sa fie curata, nu de la lumanari! Ceara de fagure!

Asa arata patlagina.Creste pe toate drumurile!E imposibil sa n-o gasesti.O iei, o speli si-o vestejesti putin cu flacara!

Bafta!

post-73-128215496367_thumb.jpg

Verisoara, ia o frunza de patlagina lata, trece-o usor prin flacara de la bricheta sau lumanare, cat sa se inmoaie si pune-o pe ulcior.Trage un plasture si lasa pana a doua zi.

Unde anume e ulciorul? Pe care pleoapa sau la care colt de ochi?

Poti pune si ceara de albine incalzita (nu topita! ) pe o compresa si-o lipesti pe urcior. Tot asa, pana a doua zi.Repeti pana trece!

Ceara de albine trebuie sa fie curata, nu de la lumanari! Ceara de fagure!

Asa arata patlagina.Creste pe toate drumurile!E imposibil sa n-o gasesti.O iei, o speli si-o vestejesti putin cu flacara!

Bafta!

Verisoaroooo...ce nu-mi dadu mai devreme prin cap sa ti intreb..

Saru-mina! :pupic: :pupic: :pupic:

Mersi mult, mult de tot!

Daca nu puneai poza, muream si nu stiam ce e aia ...Pina sa vad poza credeam ca e frunza de la rosii :pupic: Pe moldovineste parca ii zice cam ceva similar... Cu frunza cred ca nu fac, ca mie frica...

Ochiul drept, sus pe pleoapa, ar aproape la marginea genelor.

Saru-mina, iti ramin datoare, fiata musata

Verisoara, da' la un medic ai fost?

Medicul de generale a zis ca trebuie taiat. Nu e mare de tot, citeodata se mareste, ii dau cu paracetamol, se mai micsoreaza dar ramine mereu mai mare ca un cos si mai mic ca un furuncal.Cit o boaba de griu este! Pb. e ca se vede, egal cit rimel bag cu toate ca am genele lungi.

https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif pai daca nenea doctoru' a zis asa, atunci mai bine fa asa! E cam periculoasa zona sa te tratezi "babeste".

Medicul de genetale a zis ca trebuie taiat. Nu e mare de tot, citeodata se mareste, ii dau cu paracetamol, se mai micsoreaza dar ramine mereu mai mare ca un cos si mai mic ca un furuncal.Cit o boaba de griu este! Pb. e ca se vede, egal cit rimel bag cu toate ca am genele lungi.

Si al meu barbatel a avut ceva genul asta de problema. El e sperios din fire si la medic ar da bani numai sa nu-i faca injectii si alte alea. Problema e ca dupa un timp au aparut mai multe pe aceesi geana, cresteau cumva intre gene, iar problema era ca ii ingreunau ochiul. Pana la urma a facut operatia cu laserul. A fost foarte usor , a terminat in cateva minute. Si de atunci nici ca nu au mai aparut .

Daca dupa descriere crezi ca e aceeasi problema eu zic sa mergi sa scapi de ea .

Sanatate

Medicul de genetale a zis ca trebuie taiat. Nu e mare de tot, citeodata se mareste, ii dau cu paracetamol, se mai micsoreaza dar ramine mereu mai mare ca un cos si mai mic ca un furuncal.Cit o boaba de griu este! Pb. e ca se vede, egal cit rimel bag cu toate ca am genele lungi.

Si al meu barbatel a avut ceva genul asta de problema. El e sperios din fire si la medic ar da bani numai sa nu-i faca injectii si alte alea. Problema e ca dupa un timp au aparut mai multe pe aceesi geana, cresteau cumva intre gene, iar problema era ca ii ingreunau ochiul. Pana la urma a facut operatia cu laserul. A fost foarte usor , a terminat in cateva minute. Si de atunci nici ca nu au mai aparut .

Daca dupa descriere crezi ca e aceeasi problema eu zic sa mergi sa scapi de ea .

Sanatate

Mersi mult, dar chiar asa grav ca la sotiorul tau nu este. Cum am mai scris nu ma pot opera in nici un fel.

Un sfirsit de saptamina minunat!

Medicul de generale a zis ca trebuie taiat. Nu e mare de tot, citeodata se mareste, ii dau cu paracetamol, se mai micsoreaza dar ramine mereu mai mare ca un cos si mai mic ca un furuncal.Cit o boaba de griu este! Pb. e ca se vede, egal cit rimel bag cu toate ca am genele lungi.

Camilla, in perioada asta ar trebui sa sistezi in a mai folosi rimelul sau fardurile. Ca fapt divers: urcioarele pot aparea si din cauza produselor cosmetice invechite sau de proasta calitate, care devin o bomba de bacterii dupa ca. 3-6 luni de intrebuintare. Ar trebui totusi sa te duci la un dermatolog. Posibil sa-ti prescrie un unguent oftalmic. O alta solutie: daca ai posibilitatea sa ajungi prin Bucuresti/Iasi, mergi la institutul I. Cantacuzino sa faci un autovaccin. Sanatate multa ! :occasion14:

Camilla, in perioada asta ar trebui sa sistezi in a mai folosi rimelul sau fardurile. Ca fapt divers: urcioarele pot aparea si din cauza produselor cosmetice invechite sau de proasta calitate, care devin o bomba de bacterii dupa ca. 3-6 luni de intrebuintare. Ar trebui totusi sa te duci la un dermatolog. Posibil sa-ti prescrie un unguent oftalmic. O alta solutie: daca ai posibilitatea sa ajungi prin Bucuresti/Iasi, mergi la institutul I. Cantacuzino sa faci un autovaccin. Sanatate multa ! :drool:

Iubita, draguta esti. Mersi fein de tot! Prima oara a iesit ca ma trase curentul. Folosesc toate cosmeticele pe baza de plante fara chimicale. Ma machez numai la servici, ma demachez cu un demachiant unguent si care hraneste pielea.

In Iasi nu am mai fost d.e 30 de ani. In Bucuresti as veni sa vad citeva fete gospodine... Din Hamburg pina incolo...

Creme am folosit vreo 3

Mersi mult pt sfaturi si iti doresc deasemeni, multa sanatate si un inceput de saptamina minunat! Cami

PS: De medici m-am saturat de aceea, leacurile babesti sint mai bune...

• 2 months later...

CIMBRUL

Mai este numit si cimbru de cultura (Thymus vulgaris), pentru a fi deosebit de cimbrul de gradina (Satureja hortensis), care este o cu totul alta specie

* Bronsita acuta, raceala (viroza respiratorie) - in ultimii ani, mai multe cercetari au aratat uimitoarele efecte terapeutice ale cimbrului in infectiile respiratorii acute. Intr-unul dintre aceste studii, facut la un institut de cercetari din Berlin, 189 de pacienti cu bronsita acuta abia declansata au fost tratati cu cimbru, ca remediu principal, la care s-a adaugat un extract de ciubotica-cucului (Primula officinalis). Dupa trei zile de tratament cu aceste plante, aproximativ 53% dintre cei tratati nu mai prezentau nici un fel de simptom al bronsitei, iar la 25% dintre pacienti, simptome cum ar fi tusea, durerile in zona pieptului, catarul, febra ori starea de astenie erau mult ameliorate, chiar daca nu disparusera total. Asadar, contra racelii si bronsitei se recomanda tinctura de cimbru, cate o lingurita de 4-6 ori pe zi, in cure de maximum 12 zile. Pentru o eficienta sporita, tinctura de cimbru se poate combina in proportia de 2:1 cu tinctura de radacina de ciubotica-cucului, combinatia administrandu-se in aceeasi doza.

* Sinuzita - se fac aromatizari in incapere, cu ulei volatil de cimbru sau, mai bine, daca este suportata - se face inhalatie cu acelasi ulei volatil. Suplimentar se pun pe frunte comprese cu tinctura de cimbru. Se tin vreme de 20 de minute pe zi, pana la vindecare. Cimbrul actioneaza astfel direct la nivelul cailor respiratorii superioare, exercitandu-si actiunea antibiotica si decongestiva.

* Rani, ulcere pe piele, arsuri - pentru prevenirea infectarii acestor leziuni se fac spalaturi cu extract alcoolic sau cu infuzie combinata de cimbru. Aceste extracte au un efect antibiotic foarte puternic, avand de asemenea un usor efect cicatrizant.

Reumatism - se pun cataplasme fierbinti cu cimbru pe locul afectat. Acest tratament intensifica circulatia sanguina pe segmentul afectat, reduce rigiditatea articulara si sensibilitatea la frig, are efecte calmante si antialgice.

* Micoze localizate pe unghii (onicomicoze) - se pune o compresa cu tinctura de cimbru pe unghia bolnava, care se inveleste apoi in nailon, pentru a se evita evaporarea, si se tine vreme de 1-2 ore. Imediat ce se indeparteaza compresa, partea afectata de unghie se pileste si se lasa apoi sa se usuce la aer. Procedura se repeta zilnic, pana cand intreaga portiune de unghie afectata de micoza este indepartata prin pilire. Uneori, daca micoza este foarte extinsa, este posibil ca unghia tratata chiar sa cada si sa creasca o unghie noua, sanatoasa.

* Micoze localizate la degetele picioarelor (boala piciorului de atlet) - se pun intre degetele afectate tampoane imbibate in tinctura de cimbru, apoi se incalta piciorul cu o soseta care se tine toata noaptea, asa incat sa permita tincturii sa isi exercite efectul antiseptic pe o perioada mai lunga de timp. Cimbrul, folosit in special sub forma de ulei volatil si de tinctura, este un antimicotic de prima mana. Acest lucru a fost obiectivat printr-un studiu facut in anul 2008 de un colectiv de cercetatori sarbi de la institutul "Sinisa Stankovic" din Belgrad. Ei au testat cimbrul pe 17 specii de ciuperci parazite si au constatat ca uleiul sau volatil este mult mai puternic decat un produs de sinteza antifungic, bifonazolul, dar si decat uleiul volatil al altor plante cu actiune antifungica demonstrata (menta, chimen, fenicul).

Sanatate va doresc!