December 14, 200916 yr comment_9056 1 sticla de vin rosu1/2 pahar de rom sau cognac5 linguri de zahar1 baton de scortisoara2-3 cuisoare2 portocale1 mar Se amesteca vinul cu cognacul/romul, zaharul, scortisoara si cuisoarele si zeama de la o portocala.Cealalta portocala (cu tot cu coaja) si marul curatat de casuta se taie în cuburi mici.Se amesteca totul, se da la frigider si se serveste cu cuburi de gheata alaturi. Report
December 14, 200916 yr comment_9086 Suna bine reteta!Am o intrebare ,vinul trebuie sa fie dulce ,demi sau sec? Report
December 14, 200916 yr Author comment_9091 Suna bine reteta!Am o intrebare ,vinul trebuie sa fie dulce ,demi sau sec? Reteta e masurata pentru un vin sec (în Franta, rosu dulce sau demi nu prea exista :? ). Daca vinul e mai dulce, reduci sau suprimi cantitatea de zahar. Report
December 15, 200916 yr Author comment_9236 Alta versiune de sangria : 10cl sirop de trestie15cl zeama de lamîie15cl lichior de piersici10cl rom50cl suc de portocale2l vin rosé sec1 baton de vanilie1 baton de scortisoara3 cuisoare1kg fructe exotice (mango, kiwi, papaya, lamîie verde, ananas, litchi, mandarine, etc) Fructele se curata si se taie felii. Se amesteca toate ingredientele si se lasa sa macereze la frigider minim o ora.Cantitate pentru zece persoane. Cine vrea (si are), poate înlocui vinul cu un cremant de Alsacia rosé sec, sau alt vin spumos rosé sec.Aceasi observatie ca pentru cealalta sangria : daca vinul e demi-sec sau dulce, se ajusteaza cantitatea de sirop în consecinta. Report
December 15, 200916 yr comment_9245 Alta varianta de sangria: te duci si iei de la magazin :roll: Report
December 15, 200916 yr Author comment_9283 Alta varianta de sangria: te duci si iei de la magazin :roll: Cearca mataluta retetele astea, sa vedem daca dupa aia mai ai tragere de inima pentru sangria de la magazin Report
December 16, 200916 yr comment_9758 Alta varianta de sangria: te duci si iei de la magazin :roll: Cearca mataluta retetele astea, sa vedem daca dupa aia mai ai tragere de inima pentru sangria de la magazin Alexandru am si eu doua intrebari te rog frumos:1 e preferabil de servit sangria vara cind e cald,sau nu neaparatsi 2:ce feluri de mincare se potrivesc abinate la sangria(aperitive sau ce?)Multumesc Report
December 16, 200916 yr comment_9763 Si daca tot esti dragut sa-mi raspunzi(stii cum e omu' ii dai un deget si-ti ia toata mina)mai am o intrebare of topic se poate face vin fiert cu vin cumparat din comert?ca suntem tare gripati si vin natural(de tara)n-am de unde sa iau.Intrb pt. ca auzisem ca daca vinul are in el sulf sau si mai grav e din pastile daca-l fierbi devine toxic Report
December 16, 200916 yr comment_9768 Iei vin rosu sec din magazin. Vinul rosu e mai greu de contrafacut, desi, din cate am mai auzit, romanii sunt priceputi la toate. Asa ca ia si tu un vin strain dar sa nu fie chiar cel mai ieftin. Report
December 16, 200916 yr comment_9792 Iei vin rosu sec din magazin. Vinul rosu e mai greu de contrafacut, desi, din cate am mai auzit, romanii sunt priceputi la toate. Asa ca ia si tu un vin strain dar sa nu fie chiar cel mai ieftin.Multumesc Dragos pt promtitudine,asa o sa fac Report
December 16, 200916 yr Author comment_9824 Si daca tot esti dragut sa-mi raspunzi(stii cum e omu' ii dai un deget si-ti ia toata mina)mai am o intrebare of topic se poate face vin fiert cu vin cumparat din comert?ca suntem tare gripati si vin natural(de tara)n-am de unde sa iau.Intrb pt. ca auzisem ca daca vinul are in el sulf sau si mai grav e din pastile daca-l fierbi devine toxic În general, vinul alb contine sulf, vinul rosu doar în cantitati infime. Deci cum ^de fiert se fierbe numai vinul rosu, riscul este minim. Report
December 16, 200916 yr Author comment_9826 Alta varianta de sangria: te duci si iei de la magazin :roll: Cearca mataluta retetele astea, sa vedem daca dupa aia mai ai tragere de inima pentru sangria de la magazin Alexandru am si eu doua intrebari te rog frumos:1 e preferabil de servit sangria vara cind e cald,sau nu neaparatsi 2:ce feluri de mincare se potrivesc abinate la sangria(aperitive sau ce?)Multumesc Sangria se poate bea în orice sezon, la aperitiv, desi varianta cu vin roz este mai degraba potrivita varaPoti de pilda perpara sangria cu vin rosu pentru sarbatori, într-un castron mare, din care invitatiii se servesc cu polonicul, exact ca pentru un punch englez. Cu fructele, zaharul si mirodeniile din sangria e cam greu sa gasesti un fel de mîncare potrivit. Report
June 2, 201016 yr comment_40375 Io o cam dau de gard, ca nu beau, ca alea alea, dar sa fiu sincera m-am racordat la sangria ta si mi-am facut ziua mai frumoasa Report
June 5, 201016 yr comment_40831 Maine e in plan un grill-party in Düsseldorf. M-as duce sa iau ingredientele, dar inca astept confirmarea de la ceilalti participanti. Mama...ce merge asta la un gratar. Abia astept. Cand vad bolul ala imi vine sa beau din el cum faceam cand eram copii si plecam cu oile si caprele pe camp si in padure, fara sa ne luam apa la noi. Bai nene si ce harjoneala, ce nebunii, ore intregi. Ne luam doar un cutitas la noi si ne duceam in nucii oaminilor pe camp si ne faceam negri pana la coate (treaba cu nucile era fuarte fuarte dezaprobata de bunica ) ). No, si ne palea o sete ca ne duceam la prima fantana si ne bagam nasurili cate doi acolo. Nu o sa uit niciodata senzatia aia: atingerea aceea racoritoare a aerului de deaupra caldarii pline cu apa rrrrece si limpede -cel mai gustos lichid!- si apoi placerea imensa de a-ti afunda fata pe jumate sa bei. Superb. Senzatia asta o am cand iti vad bolul ala. Report
June 5, 201016 yr comment_40916 Maine e in plan un grill-party in Düsseldorf. M-as duce sa iau ingredientele, dar inca astept confirmarea de la ceilalti participanti. Mama...ce merge asta la un gratar. Abia astept. Cand vad bolul ala imi vine sa beau din el cum faceam cand eram copii si plecam cu oile si caprele pe camp si in padure, fara sa ne luam apa la noi. Bai nene si ce harjoneala, ce nebunii, ore intregi. Ne luam doar un cutitas la noi si ne duceam in nucii oaminilor pe camp si ne faceam negri pana la coate (treaba cu nucile era fuarte fuarte dezaprobata de bunica ) ). No, si ne palea o sete ca ne duceam la prima fantana si ne bagam nasurili cate doi acolo. Nu o sa uit niciodata senzatia aia: atingerea aceea racoritoare a aerului de deaupra caldarii pline cu apa rrrrece si limpede -cel mai gustos lichid!- si apoi placerea imensa de a-ti afunda fata pe jumate sa bei. Superb. Senzatia asta o am cand iti vad bolul ala. Hello Lori! Pe unde crezi ca m-am plimbat cind am fost in Düsseldorf?Pe Königsallee. Imi amintesc cit ne-am invirtit pina cind am gasit un loc de parcare. Report