Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tiramisù

Featured Replies

Reteta o am de la soacra mea si e asa

5 oua

5 linguri de zahar

500 de gr de mascarpone

cafea amara

savoiardi in jur de 27 de bucati ( atatia intra in vasul ales de mine)

cacao amara

In primul rand am facut cafeaua, o cafetiera de 6.

Am pus-o intr-o farfurie si am "lungit-o" cu apa, in jur de 100 ml.

post-13-1328547051005_thumb.jpg

post-13-13285470592205_thumb.jpg

Se separa ouale.

Glbenusurile impreuna cu zaharul le-am mixat bine de tot pana ce am obtinut o crema si zaharul nu se mai simte.

post-13-13285470807207_thumb.jpg

post-13-13285470918847_thumb.jpg

Am adaugat pe rand cate o lingura de mascarpone si am mixat bine dupa fiecare lingura adaugata.

Crema obtinuta am pus-o intr-un castron incapator.

post-13-13285471440188_thumb.jpg

post-13-13285471547593_thumb.jpg

post-13-13285471800338_thumb.jpg

post-13-13285471909868_thumb.jpg

post-13-13285472128436_thumb.jpg

Am mixat albusurile de ou cu un varf de cutit de sare.

post-13-13285472357321_thumb.jpg

Am luat cate o lingura de albus si am pus peste crema facuta inainte, am invartit de jos in sus (nu de la stanga la dreapta).

Si tot asa pana ce cele 2 compozitii sunt amestecate complet.

post-13-13285472635286_thumb.jpg

post-13-13285472751585_thumb.jpg

Am luat jumatate din savoiardi, i-am inmuiat pe rand in cafea (lasam sa curga excesul de cafea din ei), i-am asezat pe fundul recipientului si am pus deasupra jumatate din crema.

Apoi am continuat cu alt strat de savoiardi si alt strat de crema.

post-13-13285473882334_thumb.jpg

post-13-13285473997027_thumb.jpg

post-13-13285474531824_thumb.jpg

• Author

Am intins deci ultimul strat de crema (eu fac 2 straturi de savoiardi si 2 de crema)

din fata si din profil :blush:

post-13-13285475534816_thumb.jpg

post-13-13285475754607_thumb.jpg

In acest moment am bagat recipientul acoperit la frigider.Deci trebuie sa stea ceva vreme la rece, cam 8 - 10 ore.

Inainte de a-l servi o sa-l presar cu cacao amara.

Il duc la socrii diseara. Sper sa pot face o poza la sectiune.

edit

coafat cu cacao inainte de a pleca de-acasa

post-13-13286080166463_thumb.jpg

Trebuie sa gasesc o metoda de a ocoli savoiardi... din cauza lor nu mai mananc eu tiramisù si tare rau imi pare.

Mi-ai adus aminte de el...

Arata de milioane. Sa-l papati cu drag si pofta alaturi de socri!

Editez... ca mi-a venit o idee. Savoiardi nu fac, da o idee am. Nu va fi tiramisù clasic, da' cel putin imi fac pofta.

• Author

Trebuie sa gasesc o metoda de a ocoli savoiardi... din cauza lor nu mai mananc eu tiramisù si tare rau imi pare.

Arata de milioane. Sa-l papati cu drag si pofta alaturi de socri!

Savoiardi nu sunt buni la Monti?

Merci Sorina :blush: . Noua asa ne place cremos.

Asa l-am facut intotdeauna cu exceptia unei perioade in care in loc de albus de ou puneam frisca batuta.

Savoiardi sunt cu faina alba, zahar si cine stie ce mai e pe acolo... da' astea doua imi ajung pt a zice pas. As putea sa mi-i fac eu in casa, da' nu prea am eu acum rabdare...
Si eu fac tiramisu doar asa,de cand il stiu ,iar dac-ar fi dupa sot,pot sa-l fac in fiecare zi.Reteta o gasisem pe un ambalaj de savoiardi si doar mult mai tarziu am descoperit ca mai sunt si alte variante.Atat ca eu amagesc doar un pic biscuitii cu cafea,in rest exact in exact.
  • Author

Savoiardi sunt cu faina alba, zahar si cine stie ce mai e pe acolo... da' astea doua imi ajung pt a zice pas. As putea sa mi-i fac eu in casa, da' nu prea am eu acum rabdare...

Cata vointa ai, ti-am mai zis :) !

Abia astept poza la sectiune !!

Mi-e poftaaaaaaaaaaaaaaa!

Sper sa reusesc sa pozez ceva :) .

• Author

Si eu fac tiramisu doar asa,de cand il stiu ,iar dac-ar fi dupa sot,pot sa-l fac in fiecare zi.Reteta o gasisem pe un ambalaj de savoiardi si doar mult mai tarziu am descoperit ca mai sunt si alte variante.Atat ca eu amagesc doar un pic biscuitii cu cafea,in rest exact in exact.

Eu nici lichior nu pun ca nu ne place.

Mai faceam o varianta cum ziceam mai sus, cu frisca in loc de albus de ou: 300 de gr de mascarpone si 300 de gr de frisca, 6 oua si 6 linguri de zahar.

Sper sa reusesc sa pozez ceva :) .

musai, ca-i ordin de la-mparatie! :)

hai, sa-l mancati sanatosi!

Arata superb. asa stiu si eu reteta, dar il fac rar din cauza de pitici pe creier si oua crude.

de obicei frec la baia lu' maria ( bain marie) galbenusurile, apoi adaug albusurile si mixez continuu pe foc la bain marie...las sa se

raceasca si amestec cu mascarponele.

Si eu pun cu tzaraita cafea ( expresso tare, dar amestecat cu un pic de grand marnier ,)

oricum, arata wow desertul tau...mandami giù ...perche *più lo mandi giù, piu ti tira su* :)

zicea o faimoasa reclama de cafea ....

...mandami giù ...perche *più lo mandi giù, piu ti tira su* =))

n-am inteles nika, sper ca nu ne-njuri, nu-i asa?

io-te traducerea libera cu google:

``trimite-ma jos deoarece cea mai mare din el, vei jos, te ridica mai mult`` :)

:floare: :love7: :love7: :love7: :love7:

Belea! Mi-ai facut pofta de tiramisu. Ma duc sa iau o gura de royal, sa-mi treaca poftele... :D

Reteta ta se-aseamana tare mult cu a mea. Mi-ai adus aminte de prajiturica, tre' s-o fac cat de curand. Am de toate in casa... :floare:

• Author

Sper sa reusesc sa pozez ceva .

musai, ca-i ordin de la-mparatie! :love7:

hai, sa-l mancati sanatosi!

L-am mancat tot, 5 oameni, da' poze n-am adus.

Am facut la mielul soacramii si la carnati si gata bateria.

Oricum, nu va asteptati la sectiuni din alea de revista de sa stea teapan pe farfurie.

Arata superb. asa stiu si eu reteta, dar il fac rar din cauza de pitici pe creier si oua crude.

de obicei frec la baia lu' maria ( bain marie) galbenusurile, apoi adaug albusurile si mixez continuu pe foc la bain marie...las sa se

raceasca si amestec cu mascarponele.

Si eu pun cu tzaraita cafea ( expresso tare, dar amestecat cu un pic de grand marnier ,)

oricum, arata wow desertul tau...mandami giù ...perche *più lo mandi giù, piu ti tira su* :love7:

zicea o faimoasa reclama de cafea ....

De-ai sti de cand nu l-am facut, azi m-am gandit eu asa ca ar fi mai frumos sa fac eu ceva dulce decat sa cumpar.

Imi place sloganul asta :floare: , asa si e!

...mandami giù ...perche *più lo mandi giù, piu ti tira su* :D

``trimite-ma jos deoarece cea mai mare din el, vei jos, te ridica mai mult`` :D

N-as putea sa ti-l traduc mot a mot, concluzia ar fi ca, cu cat mananci mai mult cu atat iti ridica moralul si deci te simti mai bine.

Asta ar fi intelesul.

:love7:

Belea! Mi-ai facut pofta de tiramisu. Ma duc sa iau o gura de royal, sa-mi treaca poftele... :D

Reteta ta se-aseamana tare mult cu a mea. Mi-ai adus aminte de prajiturica, tre' s-o fac cat de curand. Am de toate in casa... :love7:

Eiiii n-as prea zice ca se aseamana, al tau are gelatina :floare: !

...

Editez... ca mi-a venit o idee. Savoiardi nu fac, da o idee am. Nu va fi tiramisù clasic, da' cel putin imi fac pofta.

sorina, nu stiu ce ideea ti-a venit tie, dar vreau sa iti dau eu o idee.

cred ca merge foarte bine cu "pandispan" cu faina de migdale. eu asa fac foile de dobos: oua + fructoza + pudra de migdale. un blat de genul asta, taiat fasii sau cum ti se potriveste mai bine, cred ca merge foarte bine aici.

Boni, eu m-am gandit la blatul pufos al Rodicai... gandire intortocheata la mine: decat sa fac un blat alb si dupa sa-l insiropez cu cafea (nu mananca copilele) sau altceva (nu mai pap eu), mai bine fac direct blatul pufos si scap si de insiropat.

Asa am gandit eu... da' si tu te-ai gandit bine... sa-mi dai si mie reteta blatului cu faina de migdale, asa mura-n gura, daca tot e rodata. Saru' mana!

Any, scuze pt deviere...

• Author

Boni, eu m-am gandit la blatul pufos al Rodicai... gandire intortocheata la mine: decat sa fac un blat alb si dupa sa-l insiropez cu cafea (nu mananca copilele) sau altceva (nu mai pap eu), mai bine fac direct blatul pufos si scap si de insiropat.

Asa am gandit eu... da' si tu te-ai gandit bine... sa-mi dai si mie reteta blatului cu faina de migdale, asa mura-n gura, daca tot e rodata. Saru' mana!

Any, scuze pt deviere...

Simtiti-va ca acasa :105: !

...mandami giù ...perche *più lo mandi giù, piu ti tira su* :lol:

``trimite-ma jos deoarece cea mai mare din el, vei jos, te ridica mai mult`` :lol:

:lol: , in traducere aproximativa e *cu cat il dai in jos( mananci/bei) cu atat de ridica-n sus =)) ..era reclama la cafea lavazza acum nshpezeci de ani :) )

Simtiti-va ca acasa :lol: !

ai un dar asa, chiar si virtual se simte ca esti tare primitoare. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif

asa ca ma desfasor.

Any, scuze pt deviere...

sorina, eu m-am gandit la asta pentru ca piscoturile sunt mai "aspre", cel putin eu asa le percep. iar "pandispanul" de care iti vorbeam (1 ou, 1 lingura fructoza - sau mai putin, depinde de gust - 1 lingura pudra migdale) iese mai aspru din cauza migdalelor. blatul pufos e pufos :lol:

da' zici si tu bine ce zici :lol:

• Author

ai un dar asa, chiar si virtual se simte ca esti tare primitoare. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif

asa ca ma desfasor.

Any, scuze pt deviere...

sorina, eu m-am gandit la asta pentru ca piscoturile sunt mai "aspre", cel putin eu asa le percep. iar "pandispanul" de care iti vorbeam (1 ou, 1 lingura fructoza - sau mai putin, depinde de gust - 1 lingura pudra migdale) iese mai aspru din cauza migdalelor. blatul pufos e pufos =))

da' zici si tu bine ce zici :)

:lol:

Da' oare niste biscuiti tot asa facuti in casa, mai tari un pic, n-ar merge :lol: ?

Da' oare nicste biscuiti tot asa facuti in casa, mai tari un pic, n-ar merge?

pai ba da, da' asa se apuca fata de facut direct piscoturi, si e prea mult de lucru :lol:

stii, noi vrem bun, iute, ieftin si nici sa nu ingrasa :lol:

[i]Atunci am sa ma simt ca acasa... multumesc...

[/i]

sorina, eu m-am gandit la asta pentru ca piscoturile sunt mai "aspre", cel putin eu asa le percep. iar "pandispanul" de care iti vorbeam (1 ou, 1 lingura fructoza - sau mai putin, depinde de gust - 1 lingura pudra migdale) iese mai aspru din cauza migdalelor. blatul pufos e pufos :lol:

da' zici si tu bine ce zici :)

Si tu ai dreptate... da', daca am timp, inseara asta fac un blat pufos si in loc de mousse-ul meu de fructe de padure am sa fac crema de la tiramisù... acum, daca nu le-o place mama alta nu mai face...

Mai incolo promit sa incerc si varianta ta... sau daca o faci inaintea mea sa-mi dai de stire.

Da' oare nicste biscuiti tot asa facuti in casa, mai tari un pic, n-ar merge?

pai ba da, da' asa se apuca fata de facut direct piscoturi, si e prea mult de lucru ;)

stii, noi vrem bun, iute, ieftin si nici sa nu ingrasa =))

Subscriu la ce a zis Boni... sunt si puturoasa pe deasupra...

• Author

pai ba da, da' asa se apuca fata de facut direct piscoturi, si e prea mult de lucru :lol:

stii, noi vrem bun, iute, ieftin si nici sa nu ingrasa :lol:

Subscriu la ce a zis Boni... sunt si puturoasa pe deasupra...

Neah, nu cred, altfel n-ai face Monti.

Da' ziceti-mi voi mie cine nu vrea bun, iute, ieftin si sa nu ingrase????

Mai pus in incurcatura... cred ca toate vrem, da' suntem putine care punem in practica...

Apoi mai sunt si persoanele norocoase cu un metabolism de invidiat... ce-i intereseaza pe ei de slabit???!!! Norocoase persoane... ce ti-e si cu invidia asta...

Bon, da' am deviat de la subect... sper in seara aceasta sa am timp sa fac blatul de care va zisei. Am cam multe de facut pe ziua de azi, da' nu ma las eu cu una cu doua.

Revin...

• Author

Mai pus in incurcatura... cred ca toate vrem, da' suntem putine care punem in practica...

Apoi mai sunt si persoanele norocoase cu un metabolism de invidiat... ce-i intereseaza pe ei de slabit???!!! Norocoase persoane... ce ti-e si cu invidia asta...

Bon, da' am deviat de la subect... sper in seara aceasta sa am timp sa fac blatul de care va zisei. Am cam multe de facut pe ziua de azi, da' nu ma las eu cu una cu doua.

Revin...

Spor la treaba :occasion14: !