Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ciocolata in forma de inimioare

Featured Replies

• Author

Multumesc Ela =))

Any, ciocolata iese cu gustul pronuntat de lapte praf, nu are gust deloc de unt, cel putin eu nu l-am simit. Eu fac cu lapte praf natural/organic si iese tare buna.

Te pup!!

Multumesc Ela =))

Any, ciocolata iese cu gustul pronuntat de lapte praf, nu are gust deloc de unt, cel putin eu nu l-am simit. Eu fac cu lapte praf natural/organic si iese tare buna.

Te pup!!

Inseamna ca trebuie s-o incerc, numai sa cumpar cacao.

Anyyyy vrei sa spui ca ai gasit zmeura??????????? ....uite is albastra de ividie :appl:.

:headbang:

Si eu sunt invidioasa, daca a gasit zmeura uscata...

sorina, nu ai Lidl prin apropiere? la ei am gasit cranberrys (nu e zmeura, nu stiu exact cum se traduce-sunt fructe rosii uscate), nu au tot timpul, dar fac saptamanal oferte cu produse din Grecia, SUA, Irlanda sau din diferite regiuni italiane

sorina, nu ai Lidl prin apropiere? la ei am gasit cranberrys (nu e zmeura, nu stiu exact cum se traduce-sunt fructe rosii uscate), nu au tot timpul, dar fac saptamanal oferte cu produse din Grecia, SUA, Irlanda sau din diferite regiuni italiane

Eu, LIDL am, da' baiu' e cu soata din dotare... cum il conving eu sa mergem?

Inainte mergeam saptamanal. De cand au inchis punctul de vanzare cu care eram noi obisnuiti, parca nu mai e acelasi LIDL. Si nu prea pot sa-l contrazic... ca are dreptate. Chiar nu inteleg de unde si pana unde diferenta asta.

Superba idee! :D

Nu prea cred ca am vreo sansa sa gasesc pe undeva fructe uscate, da' o sa ma uit.

La kaufland la intrare gasesti fructe uscate (prune, ananas, banane, cred ca si caise), fructele goji le gasesti la ceaiuri si mai sunt si merisoare.

D-ul goagle spune asa: http://www.driedfruits.ro/index.php?route=product/category&path=43

Azi dimineta mi-a venit ideea de a pune pomelo, doar ca nu stiu daca se oxideaza foarte repede :D .

Sa vad cand oi ajunge la Kaufland, ca asta nu-i chiar langa gardu' meu...

Cand ma refeream la fructe uscate, ma gandeam la alea tari, uscate complet... Sau nu ma gandeam eu bine? :D

Merisoare s-ar numi in romaneste.

Poate ma mai duc si eu pe la Lidl, sa iau de acolo uscaturi. Da' zmeura...... in nici un caz! :D

• Author

Merisoare s-ar numi in romaneste.

Poate ma mai duc si eu pe la Lidl, sa iau de acolo uscaturi. Da' zmeura...... in nici un caz! :D

dar de ce nu ,zmeura? Nu-ti place?

Te-ai gandit bine, se face din fructe foarte uscate, nu din cele gumate.

Pupici!

Mi-a placut foarte mult consistenta pe care am vazut-o in pozele tale.

Ieri seara am facut-o dar doar din 75 de gr de cacao si binenteles ca am transformat cantitatile la toate ingredientele.

Insa, nu a iesit nicidecum ca a ta.

Cand am turnat "mierea" de zahar cu apa de care zici tu, abia am putut amesteca ingredientele, se intareau pe loc.

In tava am pus compozitia si am indesat-o cu dosul unei linguri atat de solida era, erau ca niste bulgari.

La gust insa buna, imi place.

Pozele le pun ca dovada, insa mi-e cam rusine cu ele, nu-i aratoasa drept deloc.

post-13-13295991814558_thumb.jpg

post-13-13295992055103_thumb.jpg

• Author

Any, poate din cauza ca ai tinut prea mult apa cu zaharul pe foc... sau nu ai pus destula apa, unt... Mie nu mi-a iesit asa groasa cum zici ca ti-a iesit tie, si fac aceasta ciocolata mai bine de 7 ani. Posibil sa fii tinut prea mult apa cu zaharul la arangaz.

Imi pare rau ca nu ti-a iesit cum vroiai :icon_fessee:

te pup!

Any, poate din cauza ca ai tinut prea mult apa cu zaharul pe foc... sau nu ai pus destula apa, unt... Mie nu mi-a iesit asa groasa cum zici ca ti-a iesit tie, si fac aceasta ciocolata mai bine de 7 ani. Posibil sa fii tinut prea mult apa cu zaharul la arangaz.

Imi pare rau ca nu ti-a iesit cum vroiai :icon_fessee:

te pup!

Gustul mi-a placut foarte mult, insa nu as fi putut sa le tai niciodata cum le-ai taiat tu cu formele.

Am tinut ceva minute pe aragaz, ca ziceai de "miere", zaharul era topit in totalitate.

Eu cu "miere" inteleg ca trebuie sa fie mai grosa compozitia de apa si zahar, nu? Ca mierea.

Data viitoare o sa topesc si untul.

Cantitatile le-am socotit, le-am pus exact, in functie de cacaoa pe care am avut-o.

• Author

Imi pare rau ca nu ti-a iesit cum vroiai :lol:

te pup!

Gustul mi-a placut foarte mult, insa nu as fi putut sa le tai niciodata cum le-ai taiat tu cu formele.

Am tinut ceva minute pe aragaz, ca ziceai de "miere", zaharul era topit in totalitate.

Eu cu "miere" inteleg ca trebuie sa fie mai grosa compozitia de apa si zahar, nu? Ca mierea.

Data viitoare o sa topesc si untul.

Cantitatile le-am socotit, le-am pus exact, in functie de cacaoa pe care am avut-o.

Mda...trebuia sa zic in reteta , sa se lese la foc pana la dizolvarea zaharului, nu mai mult...

Eu reteta asta o am dintr-o revista si tot asa scria de "miere" si tot asa am scris si eu, dar mi-am dat seama ca daca tii prea mult la foc apa si zaharul, ciocolata iti iese mai tare, ca se mai evapora apa...Dar am uitat faza asta si tot asa am scris..

La o reteta nu poti sa te gandesti la toate detalile...Pacat ca nu mai am drept de ediatre, ca modificam.

Pupici!!

• 2 weeks later...

dar de ce nu ,zmeura? Nu-ti place?

Te-ai gandit bine, se face din fructe foarte uscate, nu din cele gumate.

Pupici!

As manca zmeura dupa zmeura (Mos Martin de la mine a invatat cum se haleste zmeura :rolleyes:), da' nu am sanse sa gasesc pe aici. :floare:

• Author

La o reteta nu poti sa te gandesti la toate detalile...Pacat ca nu mai am drept de ediatre, ca modificam.

Pupici!!

Zi ce si unde vrei modificat si se rezolva! :floare:

Ca deobicei esti tare draguta :rolleyes:

Cum vreau sa fie modificat : [b]Se pune pe foc zahărul cu apa, și se amestecă incontinuu, până se dizolva zaharul, apoi se ia de pe foc, se adaugă și esenţa și se amesteca.

Într-un vas, se pun, laptele praf, cacaoa, untul, și apoi, peste, apa cu zaharul dizolvat, si se amestecă incontinuu pana ajunge o pasta moale si putin cleioasa.[/b]

Mai vin o pe la Han, ne lipsesti mult :) :P

Ca deobicei esti tare draguta :floare:

Cum vreau sa fie modificat : [b]Se pune pe foc zahărul cu apa, și se amestecă incontinuu, până se dizolva zaharul, apoi se ia de pe foc, se adaugă și esenţa și se amesteca.

Într-un vas, se pun, laptele praf, cacaoa, untul, și apoi, peste, apa cu zaharul dizolvat, si se amestecă incontinuu pana ajunge o pasta moale si putin cleioasa.[/b]

Mai vin o pe la Han, ne lipsesti mult :love7: :-*

Gata, am modificat. Sper ca-i bine acum.

Vin si la han, aici sunt, n-am disparut nicaieri.... ;)

• 6 months later...
  • Author

Ca deobicei esti tare draguta :sad3:

Mai vin o pe la Han, ne lipsesti mult :105: :hug:

Gata, am modificat. Sper ca-i bine acum.

Vin si la han, aici sunt, n-am disparut nicaieri.... :lol:

multumesc

• Author

De ziua mea am facut aceasi ciocolata dar am taiat-o in forme de frunzulite si am mai adaugat, alte fructe uscate, mango si kiwi.

post-1297-13482578941367_thumb.jpg

post-1297-13482578739761_thumb.jpg

post-1297-13482578826696_thumb.jpg

Pupici!!

De ziua mea am facut aceasi ciocolata dar am taiat-o in forme de frunzulite si am mai adaugat, alte fructe uscate, mango si kiwi.

Pupici!!

Sa te pupam noi pe tine pentru ca ai facut asa o ciocolata frumoasa. Sa stii ca mi-am uscat si eu diverse si cand ma intreba sotul ce fac cu ele, ii raspundeam "ciocolata Oanei!

Si "la multi ani!" pentru ziua ta! :floare:

• Author

Pupici!!

Sa te pupam noi pe tine pentru ca ai facut asa o ciocolata frumoasa. Sa stii ca mi-am uscat si eu diverse si cand ma intreba sotul ce fac cu ele, ii raspundeam "ciocolata Oanei!

Si "la multi ani!" pentru ziua ta! :rolleyes:

multumesc draga prietena :D Mai vin-o pe la Han, ne lipsesti.

Pupici!