April 13, 201214 yr comment_143080 Saltimbocca alla romana - în afara faptului ca se pregateste în doi timpi si trei miscari, este deliciosa si potriveste perfect pe o masa festiva. Ingredientele trebuie sa fie neaparat de calitate foarte buna si proaspete, datorita modului de preparare foarte scurt. Ca garnitura am servit cartofi noi cu rozmarin. Orice garnitura ati servi pe lînga Saltimbocca alla romana, preparati-o înainte de a rumeni carnea. [center] [/center] [u]Ingrediente:[/u] 9 felioare subtiri (5-6 mm) de vitel*9 felii sunca de Parma9 frunze de salvie50 g unt1 pahar vin alb seculei de maslinepiper *Am cumparat felioarele gata taiate de macelar, dar bineînteles ca se poate taia si acasa.Se foloseste carne din partea de sus a piciorului din spate. Vezi link. [center] Se pipereaza feliile de carne. Nu se sareaza. Puteti sara în final daca e nevoie. Pe fiecare felie de carne se lipeste cîte o felie de sunca de Parma, apasînd usor cu palma.Deasupra se pune cîte o frunza de salvie care se fixeaza cu o scobitoare. Se topeste si încinge untul. Se prajesc feliile pe ambele parti, la foc iute pîna se rumenesc usor.Eu le-am prajit prima data pe partea cu frunza de salvie. Se scot din tigaie si se pastreaza calde. Fondul din tigaie se stinge cu vin si se lasa sa fiarba pîna scade considerabil... sau nu Sosuletul obtinut se toarna peste feliile de carne si se servesc fierbinti. Pofta buna! [/center] Report
April 13, 201214 yr comment_143086 Saltimbocca alla romana - în afara faptului ca se pregateste în doi timpi si trei miscari, este deliciosa si potriveste perfect pe o masa festiva. Ingredientele trebuie sa fie neaparat de calitate foarte buna si proaspete, datorita modului de preparare foarte scurt. Ca garnitura am servit cartofi noi cu rozmarin. Orice garnitura ati servi pe lînga Saltimbocca alla romana, preparati-o înainte de a rumeni carnea. Arata asa de bine....si eu voi face cartofi noi dar cu alt fel de carnita. Report
April 13, 201214 yr Author comment_143087 Saltimbocca alla romana - în afara faptului ca se pregateste în doi timpi si trei miscari, este deliciosa si potriveste perfect pe o masa festiva. Ingredientele trebuie sa fie neaparat de calitate foarte buna si proaspete, datorita modului de preparare foarte scurt. Ca garnitura am servit cartofi noi cu rozmarin. Orice garnitura ati servi pe lînga Saltimbocca alla romana, preparati-o înainte de a rumeni carnea. Arata asa de bine....si eu voi face cartofi noi dar cu alt fel de carnita.Nu îti place carnea de vitel? Report
April 13, 201214 yr comment_143091 Nu îti place carnea de vitel? Nici mie "nu-mi place", ca-i cea mai scumpa carne de pe aici - peste 30de euroi per kg Report
April 13, 201214 yr comment_143092 la fel si io o fac dar cu purcel ca e preferat.Am frica de carnea de vita cind vine vorba de grill sau prajit.Mereu dau gres asa ca o folosesc doar la ciorbe si tocanite ca acolo o prefer,face sosul mai bun.By the way,arata f bine. Report
April 13, 201214 yr Author comment_143093 Nu îti place carnea de vitel? Nici mie "nu-mi place", ca-i cea mai scumpa carne de pe aici - peste 30de euroi per kg Eh, asa din cînd în cînd merge Report
April 13, 201214 yr Author comment_143094 la fel si io o fac dar cu purcel ca e preferat.Am frica de carnea de vita cind vine vorba de grill sau prajit.Mereu dau gres asa ca o folosesc doar la ciorbe si tocanite ca acolo o prefer,face sosul mai bun.By the way,arata f bine.Iuliana, cu carnea de vita, na, poate o fi mai greu sa-i prinzi "punctul", dar asta de vitel, subtire, prajita scurt e tot timpul frageda si total diferita la gust fata de aia de vita. Asta o manînca chiar si fiica-mea, pe cînd vita nu-i place deloc! Report
April 13, 201214 yr comment_143099 Ma crezi ca n-am facut niciodata?Insa fac cotlet de porc cu multa salvie la tigaie si cu vin si e super bun!Deci si saltimbocca ta tre' sa fie gustoasa rau ! Report
April 13, 201214 yr comment_143121 Mai ai o portie...ca incalec pe matura si viiiiiiiiiiiiiiiiiin.superb arata. salvie am in gradina...restul se gaseste Report
April 14, 201214 yr comment_143155 Ma crezi ca n-am facut niciodata?Nu, nu te crez Merita incercata macar odata in viata.Dupa care se mai adauga inca odata si alta data, si alta data,si alta data....Cu curaj! Vitelul s-a scarificat deja pentru noi. Nu mai da nici cu copita, nici cu cornitele Stie ea Maya ce spune(si prepara) Ma bucur ca ai postat si aici reteta acesta clasica. Report
April 14, 201214 yr comment_143186 Eu am sa ma risc, dar as face cu cartofi noi cu unt, ne prajiti, copti, doar aburiti. Report
April 16, 201214 yr Author comment_143478 Ma crezi ca n-am facut niciodata?Insa fac cotlet de porc cu multa salvie la tigaie si cu vin si e super bun!Deci si saltimbocca ta tre' sa fie gustoasa rau !Any, tre sa le faci si asa, cu carne de vitel! Report
April 16, 201214 yr Author comment_143479 Simplu si bun, imi place mult garnitura de cartofi.Si mie! Cartofii parca-s facuti pentru rozmarin Report
April 16, 201214 yr Author comment_143480 Mai ai o portie...ca incalec pe matura si viiiiiiiiiiiiiiiiiin.superb arata. salvie am in gradina...restul se gaseste Nu mai am, Stella, dar mai fac! Nu vezi ce rapid se face? Sa ajungi la fix, îti tre' matura lu' Harry Potter Report
April 16, 201214 yr Author comment_143481 Ma bucur ca ai postat si aici reteta acesta clasica.Clasica si simpla, delicioasa, si uite ca totusi multi n-au încercat-o! De aia am postat-o, sa-i animez! Report
April 16, 201214 yr Author comment_143482 Eu am sa ma risc, dar as face cu cartofi noi cu unt, ne prajiti, copti, doar aburiti.Merge si cu cartofi fierti, stropiti cu unt sau nu (ca este sosulet de la carne) si ceva patrunjel prosapat. Minunat si asa! Report