December 15, 200916 yr comment_9499 Imi plac fructele de mare, si mai ales imi plac in cmbinatie cu orez. Pentru reteta asta am folosit: Orez negruCalamari intregiArdei gras- eu sub forma de bulion de capia congelatCeapaUsturoiMix de legume congelate: mazare, porumb, morcovUlei pentru prajit - un amestec de susan cu porumbSweet Chilli - un sos dulceag de ardei iutiPlum Sauce - un sos dulceag, thaiFish Sauce - sos de pesteSare, piperMazare mange tout - ca garnitura Prima oara am sa explic cum am curatat calamarul. Calamarul : un tub, tentaculele (sint separate), si mai este o aripioara. Tentaculele au in mijloc un fel de cioc, care trebuie scos: Aripioara are la mijloc un cartilaj: Care se scoate indoind un pic aripioara: Tubul, la rindul lui, are un cartilaj, care iese foarte usor: Umplutura: - am calit ceapa, usturoi si bulionul de capia: - dupa citeva minute am pus legumele direct congelate: - am pus apoi aripioara taiata cubulete: -apoi am amestecat cu orezul fiert si bine scurs: Apoi am potrivit de gust si am adaugat sosurile. Dupa care am umplut calamarii cruzi: Pe care i-am calit cam 10 min in amestecul de uleiuri: Daca alegeti sa opariti calamari inainte de umpletere, scurtati timpul in tigaie. Intre timp, in apa cu sare, am oparit mazarea: Poftiti la masa: Report
December 15, 200916 yr comment_9515 Mama, curajoasa esti !Eu am mancat doar rondele de calamari,facute de altii.La greci.Bune tare.Nu ma incumet sa pun mana pe ei. Doar guritza. Report
December 15, 200916 yr comment_9516 Ralu, felicitari, dupa cum spunea si Pisco... Eu am curatat de cateva ori da' cred ca nu ma mai prinde cineva prea curand sa pun mana pe ei Report
December 15, 200916 yr Author comment_9518 Fetelor, mie imi plac suficient de tare incit sa curat cind e nevoie Sint extrem de fragezi asa, o nebunie!Iar orezul asta negru e atit de parfumat! Report
December 20, 200916 yr comment_10995 sunt sigura ca am sa fac, pt ca imi place sa incerc noutati...vad orez negru la tine...e mult mai gustos? am vazut si aici da` nu am luat pana acum, oricum cu reteta ta sigur incerc si orezul.calamari congelati am vazut...super idee , mai ales dupa sarbatori Report
December 20, 200916 yr Author comment_11157 Nico, mie imi place orezul in general, iar asta negru mi se pare aproape la fel de aromat ca basmati. Sint curioasa ce impresie iti lasa, daca incerci sa-mi spui Report