June 2, 201214 yr comment_151548 Daca e vreu aliment pe care-l gatesc foarte rar, acela e orezul. Nu suntem consumatori de orez.Din cand in cand fac orez "basmati" care ne place foarte mult, insa simplu, doar fiert si apoi pus deasupra un fir de ulei extravirgin de masline si ceva parmigiano. Iar vara ne place salata de orez.Pentru prima data am luat si am facut orez negru si trebuie sa recunosc, ne-a placut mult de tot.Pentru reteta m-am inspirat chiar de pe cutia de orez insa n-am respectat chiar tot ce scria acolo. Ce a iesit a fost delicios. Ingrediente pentru 2 persoane:200 gr orez negru150 gr creveti deja curatati1 salota1 l supa de peste sau de legume4 linguri ulei extravirgin de masline1/2 pahar de vin alb sec20 gr untcateva frunze de busuiocmararsarepiper Salota se taie marunt si se pune in oala cu 4 linguri de ulei extravirgin de masline la calit pana ce devine translucida.Se adauga orezul, se amesteca si se lasa la foc mic timp de 2 - 3 minute, amestecind mereu. Se stinge cu vin alb sec, apoi se adauga supa.Se amesteca si se lasa la fiert la foc potrivit.In momentul in care supa a scazut pe jumatate, se adauga crevetii, se sareaza si se pipareaza. La final se ia de pe foc si se amesteca cu cele 20 gr de unt, busuiocul si mararul tocat. Report
June 2, 201214 yr comment_151554 inca o reteta super ! Any iarasi ai 10 cu coronita! Mi-ai facut mare pofta si am supa de peste, creveti si orez salbatic, sa vedem cand execut Report
June 2, 201214 yr comment_151557 Mie imi place foarte mult pentru ca e mult mai aromat decit cel normal, iar cu creveti se potriveste foarte bine. Report
June 2, 201214 yr Author comment_151558 Multumesc Daniela, noua ne-a placut foarte mult .Nu suntem mari amatori de orez, preferam pastele. Dar basmati ne place mult, iar asta negru cu siguranta am sa-l mai fac. Report
June 2, 201214 yr comment_151589 Mie imi place mult orezul, as manca in fiecare zi, doar ca il evit din motive de silueta. Iar tati nu mancator... rar si putin... Eu le mananc pe toate cu placere, in special pe cele al caror bob ramane taricel, al dente, de tipul salbatic, bob natur, nedecorticat. Imi place si basmati. Negru si rosu nu am mancat niciodata. Reteta ta ma atrage mult. Report
June 11, 201214 yr comment_152674 Any,chiar mai am juma de pachet de oerz negru,trebuie sa vad cand il fac.Daca iti place asta negru,eu l-am facut intr-un fel dulce acrisor cu vinete prajite si ardei copti,si stins cu otet balsamic,zahar sau miere.Mi-a placut tare mult,atat cald ,cat si rece. Report
June 11, 201214 yr comment_152696 asta este fara gluten de-aia ti-o place mai mult? ...si noua ne place, am crezut ca fetele nu vor manca daca il vad negru, de unde...au mancat cot la cot Report
June 11, 201214 yr comment_152697 asta este fara gluten de-aia ti-o place mai mult? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif...si noua ne place, am crezut ca fetele nu vor manca daca il vad negru, de unde...au mancat cot la cot fericito! ai mei nu au vrut sa manance cand l-au vazut asa negruhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif Report
June 11, 201214 yr comment_152702 asta este fara gluten de-aia ti-o place mai mult? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif...si noua ne place, am crezut ca fetele nu vor manca daca il vad negru, de unde...au mancat cot la cot fericito! ai mei nu au vrut sa manance cand l-au vazut asa negruhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif le placea ca le ramanea in dinti Report
June 11, 201214 yr Author comment_152749 Hai sa va zic.Imi place enorm de mult gustul si la asta negru si la basmati.Si apoi imi place ca nu trebuie sa stau si sa amestec in continuu in oala, mai ales vara eu n-as suporta sa fac risotto.Am zis si ma repet, imi place sa gatesc, dar sa fac risotto nu ma atrage abso clut deloc si nici nu am cerere, in familie suntem cu pastele. Si in plus, sunt si mult mai satioase. Report