Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zucchini... what else?

Featured Replies

Zacusca fierbinte, imediat ce opresc focul, o torn în borcane curate si uscate, închid bine capacele si dau în cuptorul preîncalzit la 170°C timp de 30 minute, apoi opresc cuptorul si o las acolo pîna dimineata/a doua zi/pîna e rece.

Grazie sorella mea :love7:

Am facut citeva borcanele de sos de rosii in weekend si le-am sterilizat in cuptor asa cum mi-ai spus, am pus 175°C pentru 30 de minute, dupa vreo 10 mi se pare fierbea sosul in borcan si mi-a fost un pic frica si am coborit la 150°C ca Stefano comenta ca in oala ajunge la 100°C apa fierbind in timp ce asta era mult mai inalta, am continuat pina la 30 de minute si apoi am lasat in cuptoras sa se raceasca, cind le-am scos nu erau perfect reci ca-mi trebuia cuptorasul.

La zacusca asa fac ca la cite borcane tre sa fac cuptorul e o salvare in loc sa stau cu oloaie si oale si sa fac atita abur cu aragazul.

• Author

Sorella, nu am înjura, ca acum m-am uitat în notita mea, unde mi-am lasta "memo" 150°C , iar borcanele nu pline ochi :love7:

170°C e bun pt. sterilizare de borcane/sticle goale. Asta fac la sticlele de bulion, borcanele pentru marmelada de capsune... etc.

Bine ca n-au explodat ca atunci te injuram :love7:

Hai povesteste si cu sterilizarea borcanelor goale, le pui un pic de apa in ele si apoi 170°C pentru cit timp? Capacele nu? numai borcanele? ca atunci cind am citeva capace in buna stare nu ma indur sa le arunc si le fierb si le refolosesc

• Author

Bine ca n-au explodat ca atunci te injuram :love7:

Hai povesteste si cu sterilizarea borcanelor goale, le pui un pic de apa in ele si apoi 170°C pentru cit timp? Capacele nu? numai borcanele? ca atunci cind am citeva capace in buna stare nu ma indur sa le arunc si le fierb si le refolosesc

Nu explodeaza, dar posibil sa curga :)

Deci, nu pun nika, doar borcanele sau sticlele în cuptor, într-un vas de metal sau sticla, sau pe gratar. Ca aici

Eu sterilizez sticlele si borcanele în cuptor la 170°C - 200 °C aproximativ 10-15 minute. Capacele, daca au guma, le fierb într-o oala cu apa timp de cîteva minute, apoi le las la uscat. Normal ajunge si mai putin, nu trebuie neaparat 170 sau 200 grade, dar daca tot nu patesc nimic, de ce nu? :love7:

Mai, eu sterilizez în multe feuri... dupa chef si timp, sau mai si experimentez :(, si egal cum am facut, a tinut bine mereu si fara probleme! Sterilizarea borcanelor goale sau/si cu tot cu continut, este mama conservantului! Niciodata nu folosesc nimic, nici macar 1 g de aspirina, ca vad ca se poarta. Mama daca nu baga si o aspirina pe undeva, nu e sanatoasa :lol:

Mama daca nu baga si o aspirina pe undeva, nu e sanatoasa =))

asa s-au obisnuit si dupa parerea lor asa se face :)

Mersi, am recitit tot, o sa sterlizez borcanele in cuptor si goale si pline pentru ca imi intra mult mai multe decit mi-ar intra in oale pe aragaz.

• 3 weeks later...

Ai mei sunt la cuptor!

Asa ca iti scriu dintr-o revista cum poti sa congelezi dovleceii.

"Se aleg dovlecei mici si tineri, cu textura ferma, deoarece dovleceii mari pot fi prea aposi. Se taie felii groase si se oparesc sau se soteaza 1 minut"

"Legumele opărite se depozitează în congelator cel mult nouă luni"

• 3 weeks later...
  • Author

Ai mei sunt la cuptor!

Asa ca iti scriu dintr-o revista cum poti sa congelezi dovleceii.

"Se aleg dovlecei mici si tineri, cu textura ferma, deoarece dovleceii mari pot fi prea aposi. Se taie felii groase si se oparesc sau se soteaza 1 minut"

"Legumele opărite se depozitează în congelator cel mult nouă luni"

Merci, yoyo. Nu conservez eu dovlecei, dar pe vremuri o mai faceam. Niciodata nu i-am oparit, cum de altfel nici o alta leguma pe care am congelat-o. Am observat ca multi fac asta, si mereu m-am întrebat de ce. Mama face la fel, si am întrebat-o... cica, asa se face (asta apropos de aspirina, Adriana ) :floare:

• 1 year later...

Nu am poză dar mă credeți voi pe cuvânt... Am făcut rețeta săptămâna trecută cu zucchine rotunde. Superbune!

Cu siguranță am să o mai repet. Mulțumesc mult, Maya!

• 3 months later...