December 16, 200916 yr comment_9992 Este un bun inlocuitor de mezel, fara aditivi si cu un gust pe masura. Se face foarte usor, are doar timp de coacere mai indelungat. Iata-l: Ingrediente: 800 gr carne de porc mai grasa, 2 oua, 4 catei de usturoi, 2 lingurite de sare, 2 lingurite de piper (puteti pune mai putin daca nu vreti picant), 2 lingurite de boia dulce de ardei, 2 lingurite de cimbru uscat, 2 linguri de parmezan ras. Procedeu: 0. Preincalziti cuptorul la 200 de grade 1. Se toaca bine ingredientele impreuna, se formeaza un rulou pe o suprafata data cu ulei 2. Intr-o tigaie antiaderenta, prajiti ruloul de carne pe toate partile, astfel incat sa se rumeneasca, intorcandu-l cu grija sa nu se desfaca 3. Puneti ruloul intr-o tava antiaderenta de chec, pe care o asezati in alta tava, umpluta cu apa, astfel incat apa sa ajunga la 2/3 din inaltimea tavii cu compozitia. Acoperiti tava cu compozitia cu folie de aluminiu si dati la cuptor 4. Lasati la cuptor timp de 1h 30' . 5. Se poate consuma fie calda, cu garnitura, fie rece in sandwich, in loc de mezel (si nu veti regreta ) Report
December 16, 200916 yr comment_9999 CorCor, faina reteta! M-ai zpart cu prajitul ala inainte, super!Dar ia zi, sincer: nici un accident, nik ? Report
December 16, 200916 yr Author comment_10006 CorCor, faina reteta! M-ai zpart cu prajitul ala inainte, super!Dar ia zi, sincer: nici un accident, nik ? Raluca, nimic, pe cuvant de onoare! Uite, imi numar degetele...1,2...8,9! Gata sunt toate! Report
December 17, 200916 yr comment_10055 Ce fain e, eu l-as putea coace si la aburi in Varoma Thermomixului :mrgreen: Report
December 17, 200916 yr Author comment_10072 Ce fain e, eu l-as putea coace si la aburi in Varoma Thermomixului :mrgreen: E o idee buna. Important este sa nu se usuce in procesul de coacere, sa ramana sucurile inauntru. Cat despre Thermomix, ce sa zic... Te invidiez sincer Report
December 17, 200916 yr comment_10076 E o idee buna. Important este sa nu se usuce in procesul de coacere, sa ramana sucurile inauntru. Cat despre Thermomix, ce sa zic... Te invidiez sincer Pai tocmai aia e misto ca nu se usuca deloc, iar dedesubt pot coace un minestrone, par exemple, care va fi mai gustos cu ceea ce "pica" din chec Invidiaza-ma Report
December 17, 200916 yr comment_10087 Oauu buny,multumesc ,ca mi-ai reamintit de reteta asta.Asa il faceam si noi in Italia se numea''polpetone''Trebuie neaparat sa-l refac.Arata delicios Report
December 17, 200916 yr comment_10140 Bunny ce idee mi-ai dat!!! O voi face pentru seara de Craciun, soacra-mea pregateste peshte, io-s cu porcu'. Ala nu-i Craciun fara piftie si carne de porc. :mrgreen: Nu vrei sa ti-l incarc eu pe site? Report
December 17, 200916 yr Author comment_10277 Oauu buny,multumesc ,ca mi-ai reamintit de reteta asta.Asa il faceam si noi in Italia se numea''polpetone''Trebuie neaparat sa-l refac.Arata delicios Geany, e super in loc de salam! Ideea mi-a venit cand cu mesajul Mishei, care dorea o reteta de salam si mi-am amintit cate ceva din caryea de mezeluri (carte pe care nu o mai gasesc ) Report
December 17, 200916 yr Author comment_10279 Bunny ce idee mi-ai dat!!! O voi face pentru seara de Craciun, soacra-mea pregateste peshte, io-s cu porcu'. Ala nu-i Craciun fara piftie si carne de porc. :mrgreen: Nu vrei sa ti-l incarc eu pe site? Asa e, fara porcusor, Craciunul parca nu e Craciun . Multumesc mult, l-am incarcat aseara Report