November 24, 200916 yr comment_372 O mîncarica destul de taraneasca, dar mie-mi place mult ...tot ce este cu somon -600 g somon filetat (wild)-400 ml supa de legume-200 ml vin alb-100 ml smîntîna subtire de frisca(neîndulcita)-1 lingura marar tocat-1 lingura faina-2 catei de usturoi-1/2 ceapa-1/2 lamîie-ulei de masline-sare-piper [center]Jumateatea de ceapa si cei doi catei de usturoi, se prajesc scurt în ceva ulei de masline.Nu trebuie sa se rumeneasca, sînt doar pentru a da aroma uleiului. Se adauga lingura de faina, se amesteca bine aproximativ un minutel, dupa care se stinge cu vin si supa. Se lasa la fiert pe foc mic,timp de 10 minute pentru a se evapora alcoolul. Se da focul la minim, se adauga mararul tocat si smîntîna,si se mai fierbe 1-2 minute. Acoperim vasul, oprim focul si pastram la cald. Somonul se stropeste cu lamîie. Se condimenteaza cu sare si piper,apoi se pensuleaza cu o lingura de ulei si se aseaza pe grilul încins la maxim.Se lasa 1 minut pe fiecare parte, apoi se pune cu grija (sa nu se rupa) în sosul fierbinte(nu mai trebuie fiert),si se lasa la odihna vreo 5-10 minute. Am servit cu cartofi copti si pastai tinere de mazare, trase 1-2 minute în ceva unt. [/center] Report
November 25, 200916 yr comment_506 Ca deobicei: deschid un post de-a MAYei si salivez; reflexul lui Pavlov, nu alta! Mniam! Report
November 25, 200916 yr Author comment_700 Ca deobicei: deschid un post de-a MAYei si salivez; reflexul lui Pavlov, nu alta! Mniam! Seima,ma bucur sa te vad Report
November 25, 200916 yr comment_880 si eu!!!!! Apropo, am facut friptura ta cu metoda low temperature si-a iesit o bunatate, suculenta, se desfacea fasii. Am roit eu abtinandu-ma sa deschid cuptorul vreo 4,5 ore dar a meritat Saru'mana!!! Report
November 26, 200916 yr Author comment_1094 si eu!!!!! Apropo, am facut friptura ta cu metoda low temperature si-a iesit o bunatate, suculenta, se desfacea fasii. Am roit eu abtinandu-ma sa deschid cuptorul vreo 4,5 ore dar a meritat Saru'mana!!! Cu placere,seima! Report
December 19, 201015 yr comment_68390 O mîncarica destul de taraneasca,dar mie-mi place mult ..tot ce este cu somon ... iar cine mai pune niste creveti peste somon si scapa niste scoici Saint-Jacques in sosul ala delicioooos , o face mincare de lux la revelion ! [center]http://img109.imageshack.us/img109/9582/somoncrevetiscoicisaint.jpg [/center] Report
January 1, 201115 yr comment_69653 Maya, am gatit aceasta reteta pentru meniul nostru de revelion. Am primit nota 10 cu steluta, asa ca vin sa o impart cu tine. Multumesc frumos pentru timpul pe care il petreci sa postezi astfel de retete delicioase. Report
January 1, 201115 yr Author comment_69694 ... iar cine mai pune niste creveti peste somon si scapa niste scoici Saint-Jacques in sosul ala delicioooos , o face mincare de lux la revelion ! Arata super.O combinatie perfecta pentru papila sotului meu Maya, am gatit aceasta reteta pentru meniul nostru de revelion. Am primit nota 10 cu steluta, asa ca vin sa o impart cu tine. Multumesc frumos pentru timpul pe care il petreci sa postezi astfel de retete delicioase. Oti,me bucur mult ca v-a placut.Si noi am avut somon la Craciun,cît si Revelion.La noi somonul are cea mai mare trecere,urmatde pastrav...asta în materie peshtoasa Multumesc pentru cuvintele frumoase! La multi ani,fetelor! Report
December 29, 201114 yr comment_118437 Am trecut reteta pentru meniul de Rev Si vreau sa stig in gura mare cat e de buna, poate o mai fac si altii Report