Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Salata de cruditati pentru iarna

Featured Replies

M-am ajuns :blush: , am dat reteta lui fratello, si-mi face cu legume proaspete din gradina. abia astept sa primesc borcaniada :-h
Am scos lichidul alaltaseara, am fiert 1 minut cu 2 linguri de fructoza, racit si revarsat peste salata, ieri era mult mai acceptabila, pierduse acrul care nu-mi placea, a mai ramas doar un pic prea sarata, a doua ora va fi perfecta :blush:
Azia am trecut prin piata sa caut basilic sa fac pesto la copila...si am plecat la repetitii incarcata ca magarul mitropoliei cu felde fel de zarzaveituri...deci voilà.....

post-16-13486077620754_thumb.jpg

Adriana, eu si la muraturi prefer gogonelele pârguite :hug: alora verzi...asa ca am luat mai verzi, mai rozalii etc...la gust e super salata...acum sa vad daca tine. eu nu am aspirina in casa. sunt tot calare pe matura, plecata disdemorgen, am ajuns acum 50 min. am pus salata in borcane, si maine sa fac o incursiune la farmacie...sa vad daca ajung :hug:
Eu am pus salata in borcane si le-am bagat in frigider. Nu le-am pus inca aspirina. Pana acum se pastreaza bine.

Da, la alta salata m-am referit :hug:

Normal ca mi s-a parut acruta ca acu dupa ce am citit ce-mi zici mi-am dat seama ca am uitat zaharul :hug:

Da' nu cre ca e mare bai din moment ce eu o consum in citeva zile, cred ca zaharul e pentru conservat, nu?

La prinz o maninc si revin cu impresii :hug:

A incercat si mama fara zahar acum cativa ani, cand au inceput problemele dansei cu glicemia si mie nu mi-a placut asa, fara zahar, eu pun intotdeauna fiindca ne-am obisnuit cu gustul ei bun exact dupa reteta asta.

O sa scot un pic de lichid, topesc fructoza in el ca nu pot zahar si il revars peste salata, oricum mai am o cutie plina.

Pentru gustul meu e un pic sarata si acra dar repet e doar vina mea ca n-am stiut cit lichid sa fac.

Marco a gustat-o si a repus-o in castronel da' ma asteptam, Stefano a zis ca e buna si a facut bis, inseamna ca i-o pun si la pachet :hug:

[/quote

Mereu imi propun sa cantaresc o data legumele si sa am cantitati exacte fiindca asa e mai usor de calculat proportia, dar cand vine don' Gelu cu frumusetile de la gradina si mi le pune pe masa uit de cantar, credeti-ma! :hug:

Sunt sigura ca o veti consuma pe toata pana la urma!

Am scos lichidul alaltaseara, am fiert 1 minut cu 2 linguri de fructoza, racit si revarsat peste salata, ieri era mult mai acceptabila, pierduse acrul care nu-mi placea, a mai ramas doar un pic prea sarata, a doua ora va fi perfecta :hug:

Ma bucur ca ai remediat si sunt sigura ca o sa o mai faci! :hug:

Azia am trecut prin piata sa caut basilic sa fac pesto la copila...si am plecat la repetitii incarcata ca magarul mitropoliei cu felde fel de zarzaveituri...deci voilà.....

Wowww, ce frumoase sunt legumele tale!

Si ce fratior super ai tu daca-ti face si salata...bravo!

Adriana, eu si la muraturi prefer gogonelele pârguite :hug: alora verzi...asa ca am luat mai verzi, mai rozalii etc...la gust e super salata...acum sa vad daca tine. eu nu am aspirina in casa. sunt tot calare pe matura, plecata disdemorgen, am ajuns acum 50 min. am pus salata in borcane, si maine sa fac o incursiune la farmacie...sa vad daca ajung :hug:

Tine la frigider si o luna fara aspirina.

Eu am pus salata in borcane si le-am bagat in frigider. Nu le-am pus inca aspirina. Pana acum se pastreaza bine.

Sa nu ai nicio grija, Aura, tine bine la frigider.Eu daca nu as duce-o din casa as manca in fiecare zi.

Buna ideea cu frigi :rolleyes:

dada, fratello e baiat bun , mereu imi trimite muraturi, frunze de vita , dulceata de cirese amare :) etc.

foarte gustoasa aceasta salata :D

• 3 weeks later...

Am facut si eu salata, dar fara sfecla. Am pus varza rosie si castraveti. In timp ce o puneam in borcane am tot mancat din ea. Tare buna !

Borcanelor le-am pus si aspirina.

DAR dupa vreo doua saptamani cand m-am uitat la borcane, doar doua-trei erau intacte, restul aveau scurs din ele (se vedea sub borcan). Deci erau rasuflate si chiar fac *clic* capacele cand le-am apasat. Acuma chiar ma intreb cum s-au ermetizat borcanele, ca doar compozitia era rece si nici nu s-au sterilizat ulterior (sau mi-a scapat mie chestia asta din reteta ?) E drept ca n-am deschis vreun borcan sa vad cum e - daca s-a inmuiat sau alta stricaciune, dar nici nu cred ca e in regula cu borcanele rasuflate.

Deci, unde am gresit (oare ca am pus castraveti?) si ce e de facut ?

Gelutzaaaa !!!!

Help !!!

Ally, iarta-ma , te rog, acum am citit!

Eu nu am pus castraveti niciodata,am pus in schimb napi, deci nu as putea vorbi in necunostinta de cauza.

Eu am tinut salata asta din toamna pana la Craciun fara niciun conservant si a fost ok.

Dar e drept ca a fost pastrata in pivnita, unde e rece si intuneric...

In mod normal, daca ai pus aspirina, nu ar fi trebuit sa se intample nimic...poate doar a fost prea multa zeama si borcanul prea plin...nu am patit niciodata nimic rau cu salata asta.Te-as sfatui sa deschizi un borcan sa vezi despre ce e vorba si s-o muti in frigider, sa o consumi, mai bine, decat sa stai cu grija...tin pumnii sa fie totul ok!

Deci a fost cand n-ai pus nici conservant?

Si la mine e rece unde-s borcanele, dar nu e intuneric.

O sa desfac unul si vad ce-i cu salata.

Deci a fost cand n-ai pus nici conservant?

Si la mine e rece unde-s borcanele, dar nu e intuneric.

O sa desfac unul si vad ce-i cu salata.

Da, fara aspirina a stat foarte bine cateva luni, iar cu aspirina sta de la an la an.

Astept sa-mi dai vesti, sper sa fie bune!

Am desfacut borcanul care era cu celofan (celelalte au capac) si salata e buna. Celelalte borcane le-am mai strans capacul.

Mi se pare ciudat cum de sta salata, fara fiert, fara sterilizare... Pana la urma nu conteaza cum, conteaza ca e gustoasa si ca se va manca.

Multumesc.

Gelutza poti sa ma urasti, poti sa ma balacaresti, dar eu la piata dupa gogonele nu ma duc! Am in casa: gogosari, morcovi, conopida, varza, telina, ardei gras, sfecla si gulie! Bio ultra, mega, organice, adica din gradina.

O fac asa, te superi??!!

Si eu ma gandeam sa fac inca o tura, dar fara gogonele, ca nu mai am. Astept sa faca Zerda, sa ne spuna cum a iesit :)