November 8, 201213 yr Author comment_169394 Get going, sunt cu gloabele pe tine! Daca are unda verde de la tine, il fac pentru o intalnire importante. Report
November 8, 201213 yr comment_169395 Get going, sunt cu gloabele pe tine! Daca are unda verde de la tine, il fac pentru o intalnire importante. Am luat Oreo azi, daaaar o sa-l fac cu iaurt grecesc pentru ca am juma' de kg si trebuie consumat. Asa ca iti zic de dinainte ca nu o sa respect ce scrie acolo. Report
November 8, 201213 yr comment_169400 beyy, am fost azi ain auchan si mi-am cumparat un pachet de biscuiti oreo sa vad cum is la gust, jur!acu' eu am o nedumerire: biscuitii astia au crema la mijloc, ca sa fac blatul la tarta, las si crema sau intai tre' sa ling crema ca-n copilarie si sa folosesc doar biscuitul? Report
November 8, 201213 yr comment_169405 beyy, am fost azi ain auchan si mi-am cumparat un pachet de biscuiti oreo sa vad cum is la gust, jur!acu' eu am o nedumerire: biscuitii astia au crema la mijloc, ca sa fac blatul la tarta, las si crema sau intai tre' sa ling crema ca-n copilarie si sa folosesc doar biscuitul? Ce tare-ai fost!Iulia, trebuie folosit numai biscuitele, deci numai partea neagra. Fii atenta la gramaj, pentru ca ce da tipa acolo e pentru un tort de 15 cm diametru. Report
November 8, 201213 yr comment_169406 Da,da, cureti biscuitul de crema, daca se poate nu ca in reclama aia care apare pe siturile de pedofili cu fetita care linge crema! Daca nu, poti s-o lingi dar sa nu faci clip publicitar Report
November 8, 201213 yr comment_169409 Ma bag si eu in crema voastra, precizez ca nu am citit reteta doar am salivat la poze, deci, am mai intalnit tarte cu oreo unde biscuitii se macinau in robot cu tot cu crema si nu se altera culoarea blatului. Acu vedeti voi ce si cum. Edit, oare sta cineva sa rascheteze crema cu cutitul? Report
November 8, 201213 yr comment_169412 Mai, eu chiar ma intrebam cum de i-a iesit asa un blat negru. Ca dupa mintea mea se puneau intregi biscuitii. Noroc cu Iulia, m-am dus si-am citit ca i-a raschetat.Cre' c-o sa-i raschetez si eu ca vreau blat negru ca pana corbului . Report
November 8, 201213 yr comment_169413 Cre' c-o sa-i raschetez si eu ca vreau blat negru ca pana corbului . ai dinti buni? Report
November 8, 201213 yr comment_169414 Cre' c-o sa-i raschetez si eu ca vreau blat negru ca pana corbului . ai dinti buni? Eu asa zic! Hai cand dam startul, ca vad ca suntem toate dornice de incercat minunea asta!Eu am zis, il fac cu iaurt si frisca, ar fi pacat sa nu consum bunatate de iaurt grecesc. Report
November 8, 201213 yr comment_169415 :) Sunteti de coma, bre! Si io-s cu gloabele pa voi! Zerdaaaa! Treci la prajiturit! :D Tare-s curioasa ce va iese! Da'si io tre'sa bog un ochi prin retetele alea sa vad ce vreti sa faceti! Asteeept! Report
November 8, 201213 yr comment_169450 Iaca, poate ca mai vrea cineva s-o faca (adica Zerda!), reteta de peanutul cu branza!:PS=nu va hliziti prea tare, ca pa mine deja ma dor obrajii! Cititi cu atentie sa va cunoasteti drepturile!Partea cea mai complicata, pe care trebuie s-o planificati in prealabil (si daca n-aveti prealabil e nasol!)e calmarea branzei! Spor la treaba! Pentru crustă4 1/2 cani cookie-uri zdrobit Oreo1 cană de arahide prăjite tocate1/2 ceasca de unt, topitPentru Umplerea2 kg crema de branza, dedurizată5 oua, la temperatura camerei1 1/2 cani ambalat ferm de zahăr brun1 ceasca unt de arahide buna (nu naturala stil)1/2 ceasca biciuire smântână1 linguriță de extract de vanilie12 cupe Reese lui unt de arahide, defalcate în bucăți miciPentru Topping3 uncii smântână1/2 cană de zahărdirecții:1. Vă rugăm să rețineți **** planifica - branza trebuie să se calmeze pentru cel puțin 4 ore.2.Pentru a face crusta:.3.Combină de cookie-uri zdrobit Oreo si alune, care au fost șlefuite într-un procesor de alimente cu unt topit.4.Pat amestecul crusta pe partea de jos și părțile laterale ale unei 10-inch pan springform.5.Pentru a face umplutura:.6.Bate crema de branza intr-un bol de mixer electric pana se omogenizeaza.7.Adăugați ouăle, unul la un moment dat, bate bine după fiecare adăugare.8.Adăugați zahăr, unt de arahide și smântână; se amestecă până la omogenizare.9.Se amestecă în vanilie, apoi în bucăți ori cupa unt de arahide cu o spatulă de cauciuc.10.Se toarnă umplere în crustă preparat.11.Locul springform tigaie intr-o tava de copt mai mare.12.Se toarnă apă fierbinte în tigaie mai mare, astfel încât apa vine de 1 inch în sus părțile laterale ale tigaie springform.13.Se coace la 275 ° F 1-1/2 ore, sau până la firmă și se rumeneste.14.Pentru topping:.15.Combina smantana si zahar si raspandirea pe branza.16.Întoarceți tort la cuptor timp de 5 minute.17.Scoateți din cuptor și se lasă să se răcească pe un raft de sârmă timp de o oră.18.Aveți dreptul să executați un cuțit de-a lungul marginii de tort pentru a slăbi din tigaie oarecum.19.Bagati la frigider pentru cel puțin 4 ore. Report
November 8, 201213 yr comment_169452 1/2 ceasca biciuire smântână Zozo, ce reteta-i asta, ca pentru aia din poza Iuliei nu trebuie cuptor . Report
November 8, 201213 yr comment_169455 1/2 ceasca biciuire smântână Zozo, ce reteta-i asta, ca pentru aia din poza Iuliei nu trebuie cuptor . Oofff, fata, nimic nu stii! E reteta de Peanut cischec cu Oreo.Prima poza, pusa de Laponica! Hai ca vin si cu reteta pentru poza Iuliei! Deja stiind cum trebuie facut, is si mai interesata cum veti calma voi branzele dedurizate , veti biciui smantana si veti coace pana la firma.Motiv sa va urmaresc si mai intens! Lapoooo!Mai faci, maica peanutul? Revin si cu alte retete interesante! Report
November 8, 201213 yr comment_169459 Cum ar fi (macar asta-i in grame!) [b]Oreo Placinta[/b]Face tort 15cm de bază8 ..................................... Oreo cookie-uri30g ................................. Unt (topit)umplere100g ............................... brânză grasă50g ................................. frișcă60g ................................. zahăr......................................... Sucul de lamaie la jumatate de lamaie3g .................................... gelatină foaie10ml ............................... Kirsch150ml ............................. frișcă4 ...................................... Cookie-uri Oreo (scoateți de umplere)decorare......................................... frisca......................................... Mini Oreo Ia completarea de cookie-uri. Inghesuie cookie-urile cu sucitorul.Se toarnă untul topit în cookie miezului, se amestecă pentru a combina, apoi pune toate firimituri în tigaie tort cu fund detașabil sau inel de tort, apăsați în mod egal. Bagati la frigider până la nevoie.Bloom foaia de gelatina in apa rece timp de 5 minute.Aruncați apa și se toarnă în Kirsch castron gelatina, se topesc gelatina prin plasarea castron peste apă fierbinte (sau caldă în cuptorul cu microunde timp de 10 secunde, se amestecă până se topesc). Bate crema de brânză până se înmoaie (puteti face crema de brânză moale și netedă prin plasarea castron peste apa calda). Se toarnă smântână, în bătăi de a combina, urmați de zahăr, suc de lamaie, si se bate amestecul de gelatină pentru a combina.Whip crema până la vârfuri moi, lingura 1/3 din crema in amestecul de crema de branza ori de a combina, apoi se toarna amestecul de crema de brânză în frisca si ori de a combina. Se toarnă jumătate din umplutura in tigaie, puneți cookie-urile de peste, apoi se acopera cu restul de umplutura.Bagati la frigider până la firmă (aproximativ 12 ore), scoate din tigaie si se decoreaza cu frisca si Oreo mini. Report
November 8, 201213 yr comment_169460 Nico,nu stiu la ce 'lucrezi' acum,dar daca reusesti sa 'traduci' pentru doritori reteta asta http://dailydelicious.blogspot.no/2008/12/december-2008-daring-bakers-challenge.html iti dau premiu 1 si coronita! P.S Eu cu toate ca stiu engleza,n-am avut rabdari nici macar s-o citesc pana la capat,daramite s-o si mai pun in aplicare.Chiar trebuie sa ai dedicatie pentru asa ceva ca sa stai sa faci chestia aia,numarand ouale cu lingura.Deci NU,n-o fac veci,dar poate se-apuca Foxyy,ca tot are experienta cu gavottele deja. Report
November 8, 201213 yr comment_169462 Fataaa, da'lunga-i!Nu ma bag, poate Foxyy! Nu ma bag, ca se plictisesc fetele de citit, le ia cu somn si uita de peanut si de Placinta cu Oreo! Deci, treceti la calmarea branzei dedurizate, biciuiti bine frisca si sa vad ce va iese!Io dau note! Cine are cea mai mare nota, va primi premiu de la mine, in sensul ca se va trezi la usa cu mine, dand navala la ...ce-a facut ea p-acolo! Bine? Va bagati? Report
November 8, 201213 yr comment_169465 Cum ar fi (macarasta-i in grame!)Si cealalta e in grame, daca selectezi sa-ti dea toate masuratorile pe sistem metric capeti informatiile in grame / mililitri. Report
November 8, 201213 yr comment_169466 Nico,nu stiu la ce 'lucrezi' acum,dar daca reusesti sa 'traduci' pentru doritori reteta asta http://dailydelicious.blogspot.no/2008/12/december-2008-daring-bakers-challenge.html iti dau premiu 1 si coronita! P.S Eu cu toate ca stiu engleza,n-am avut rabdari nici macar s-o citesc pana la capat,daramite s-o si mai pun in aplicare.Chiar trebuie sa ai dedicatie pentru asa ceva ca sa stai sa faci chestia aia,numarand ouale cu lingura.Deci NU,n-o fac veci,dar poate se-apuca Foxyy,ca tot are experienta cu gavottele deja. Io-s chilot de-ncercare???? De eram acasa, poate-poate ma bagam. Da' asa...... in urmatoarele multe saptamani - no way Jose! La hotel am plita, am cuptor cu microunde (pe post de mobila, ca io nu folosesc asa ceva), da' n-am cuptor electric (sau pe gaz) asa ca zic pas la gateluri in urmatoarea perioada. Mai ales la dulciuri. Report
November 8, 201213 yr comment_169471 Fataaa, da'lunga-i!Nu ma bag, poate Foxyy! Nu ma bag, ca se plictisesc fetele de citit, le ia cu somn si uita de peanut si de Placinta cu Oreo! Si-asta numa' la citit!Dapoi sa o mai si faci,te ia cu transpiratii si ies aburi ! Si eu care credeam ca am destula rabdare..... Io-s chilot de-ncercare???? De eram acasa, poate-poate ma bagam. Da' asa...... in urmatoarele multe saptamani - no way Jose! La hotel am plita, am cuptor cu microunde (pe post de mobila, ca io nu folosesc asa ceva), da' n-am cuptor electric (sau pe gaz) asa ca zic pas la gateluri in urmatoarea perioada. Mai ales la dulciuri. Nu,mai!Tu esti capitan de echipa!Sa ne-amintim cine-a pus pe jar forumul cu Royal-ul.Poate daca dai o strigare si-acum intra forumul in sevraj de 2 zile din cauza de fete ocupate care fac 'actul de curaj' Pai eu doar de la faza de citit am zis de-odata NU ferm,iar tu ai zis ca ar fi o varianta,doar ca n-ai ce-ti trebuie.Eu am,dar tot nu ma bag!. Report
November 8, 201213 yr comment_169473 Rabdare de chinez batran trebuie la asta! Vorba lui Ellani, m-a luat cu friguri doar la citit.Si-am citit DOAR o parte!Las'ca vine Captain Cook la baza si-o face! Fox, de tine-i vorba! Facusi Royalul...na! Ti-ai creat precedent! Report
November 8, 201213 yr comment_169479 Iote ce-mi faceti voi mie.... imi dati tema de casa! No, daca tot sunt in "deplasare" si n-am prea multe obligatii, poate m-oi invrednici sa ma uit peste reteta si s-o traduc pana ma-nturn acasa. Si s-o si incerc, normal. Presupunand ca mai apuc sa ma intorc acasa si nu se termina lumea pe 21 decembrie la ora 10, asa cum am citit zilele trecute! Ca asta-nseamna ca nu mai plec de aici! In plus, repet, aici n-as avea cum sa fac prajitura, neavand cuptor. Si nici n-are cine sa o haleasca. Jupanu' nu-i si copilotu' vine hat-incolo in vizita. Si-o sa fie ocupat cu Disneyland-ul, nu cu halitu' prajiturilor. Scuzati luatul pe aratura! dar daca nu apare Nico (sau altcineva) cu traducerea, poate o sa o traduc eu (in urmatoarele saptamani). Daca are cineva vreo graba, dati de stire si poate se rezolva mai repede! edit: m-am uitat acum pe titlu.... Yule marca in vechime solstitiul de iarna, adicatelea pica taman pe 21 decembrie..... Report
November 9, 201213 yr comment_169556 Am facut blatul. Ala cu Oreo.Eu am facut din 100 de gr de oreo curatati de crema (deci cantariti dupa ce au fost raschetati ) si 80 de gr de unt topit, rece.Tava mea are 19 de cm diametru. Cand am pus compozitia in tava si am inceput s-o intind, mi-am dat seama ca o portiune de tava ramane goala. Da-i si intinde mai bine sa cuprinda peste tot.Am ajuns eu la concluzia ca blatul din cantitatea asta va fi fooooarte subtire, asa ca am mai macinat 50 de gr de biscuiti si am mai topit 40 de gr de unt. In total, blatul pentru o tava de 19 cm, 150 oreo si 120 unt. E prea putin cum zice fata acolo, chiar daca tava ei e de 15 cm. Deci daca mai sunt si altii ca mine, nu va apucati daca n-aveti in casa 2 pachete de oreo. In caz ca, credeti ca blatul e prea subtire, sa aveti de unde adauga.Va tin la curent. Report
November 9, 201213 yr comment_169558 Fataaa, da'lunga-i!Nu ma bag, poate Foxyy! Nu ma bag, ca se plictisesc fetele de citit, le ia cu somn si uita de peanut si de Placinta cu Oreo! Deci, treceti la calmarea branzei dedurizate, biciuiti bine frisca si sa vad ce va iese!Io dau note! Cine are cea mai mare nota, va primi premiu de la mine, in sensul ca se va trezi la usa cu mine, dand navala la ...ce-a facut ea p-acolo! Bine? Va bagati? Zozo chiar da ane bagam trebuie sa ne spui macar pana la ce firma sa o coacem, daca e departe firma se arde prajitura. Si mai trebuie sa gasesc o smantana ce se zbate. Report
November 9, 201213 yr comment_169564 E la frigider. Pana maine dimineata. Acum eu am facut cu ingredientele pe care le-am avut in casa si cantitati diverse fata de ce da fata acolo. Am pus 500 de gr de iaurt grecesc la mixer si l-am amestecat usor pana ce s-a transformat intr-o crema fina. Am adaugat 100 de gr zahar pudra si am mai mixat putin pana ce s-a amestecat cu iaurtul. Am pus 8 gr de gelatina (4 foi) la topit in 125 gr de smantana proaspata de frisca, usor calduta. Am pus-o apoi peste iaurt, am amestecat usor si apoi am adaugat 125 gr de frisca (tot cu smantana proaspata facuta).Se amesteca totul usor, se pune jumatate din compozitie peste blat care intre timp s-a intarit. Am pus apoi biscuiti oreo (fara crema, deci jumatati) in cerc, am acoperit cu restul de crema si am dat la frigider. Pana aici, pentru toata afacerea asta am consumat 2 pachete de Oreo (recunosc, vreo 2 am mancat si eu )Deci nu am pus lamaie si nici lichior. Am pus iaurt in loc de branza cremoasa, cantitati schimbate, in fine sa vedem ce-o iesi . Report
November 9, 201213 yr comment_169565 Deci nu am pus lamaie si nici lichior. Am pus iaurt in loc de branza cremoasa, cantitati schimbate, in fine sa vedem ce-o iesi .Eu zic ca o sa iasa super! Iar o sa salivez uitandu-ma la pozele tale! Report