Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stie cineva?

Featured Replies

Am pus iaurt in loc de branza cremoasa, cantitati schimbate, in fine sa vedem ce-o iesi :scratch: .

Sigur ceva delicios. Numai din descriere suna deja bine. Any ce rapida esti eu nici la cumparaturi nu am ajuns, nu am oreo, mai astept.

Eu zic ca o sa iasa super! Iar o sa salivez uitandu-ma la pozele tale!

Si eu sper, nici nu ma laud inca la dl.Any, sa vedem intai cum va iesi, e in frigider pana maine dimineata.

Am pus iaurt in loc de branza cremoasa, cantitati schimbate, in fine sa vedem ce-o iesi :scratch: .

Sigur ceva delicios. Numai din descriere suna deja bine. Any ce rapida esti eu nici la cumparaturi nu am ajuns, nu am oreo, mai astept.

Ma duc sa adaug si la mesaj si sa pun si ceva poze, pentru tava mea de 19 cm diametru, mi-au intrat aproape 2 pachete de oreo.

Plus ca mai trebuie la ornat cativa.

Ma duc sa adaug si la mesaj si sa pun si ceva poze, pentru tava mea de 19 cm diametru, mi-au intrat aproape 2 pachete de oreo.

Plus ca mai trebuie la ornat cativa.

E tare binevenita precizarea cu nr de pachete de oreo, respectiv dimensiunea tavii multumesc :scratch:

Am citit si comentariile la reteta originala si-mi dau seama ca a avut dimensiuni demne de Lilliput : deci 15 cm diametru si 4 cm inaltime.

Am venit la raport :) .

L-am ornat cu frisca, cum am putut mai bine :) , deci fara mot de frisca pentru ca frisca mea nu statea bat si riscam sa fac harcea parcea daca puneam oreo peste.

Niste inimioare asa ca sa le folosesc in sfarsit, ca-s luate de dinainte de vara, de prin mai si inca nu le-am folosit.

Buuun.

Am mancat cate o felie fiecare, daaaaaar nu a fost chiar wooow. Adica bun, dar ma asteptam la ceva si mai si. Deci bun, dar nu ne-a dat pe spate.

Dar repet, eu l-am facut cu iaurt, nu cu branza cremoasa.

Acum ce sa zic, poate se incumeta cineva sa-l faca exact cu cantitatile si produsele folosite in reteta originala si ne spune cum a fost.

Poze naspa de tot, de kk, dar asta e.

ps. as manca un muffins cu cioco si o cana cu lapte :)

post-13-13525411607582_thumb.jpg

post-13-13525411708051_thumb.jpg

[quote name='any_annette' date='10 November 2012 - 09:52 AM' timestamp='1352541175'

Foarte bine arata!

Sti ceva? eu nu ma mai iau dupa cantitatile date la retetele dupa site`urile straineze ptr ca am muscat`o si eu.

De ex: am facut snickers homemade dupa un site si am stricat ingredientele aiurea si nu a iesit nika si sa nu dezamagesc copila, am refacut a doua zi reteta cu alte ingrediente (si prima data si a doua am facut dubla reteta )am dat 80 de lei ptr cate o tura si pot sa`ti zic ca a doua oara am schimbat de la reteta doar spuma caramel si tot nu a iesit pe placul meu si am avut totusi noroc cu spuma facuta dupa reteta mea ca macar am putut sa fac niste cocoloaie pe care le am glazurat si treaca mearga s`au mincat toate. Tot am in plan sa fac acea reteta doar ca imi trebuie timp si nervi sa o fac total modificata .Am zis fetelor ca de 160 lei cat am dat pe ingrediente le imbracam in snickers. Am pus pe aci cocolosii atunci, ca doar punem si reusitele si nereusitele.

Aduceri aminte

(asta a doua incercare unde am schimbat doar partea cu nuga

si atat am putut sa fac

post-1316-13525466264031_thumb.jpg

post-1316-13525466387339_thumb.jpg

Au fost bune la gust dar.......... nu au iesit ca in poza care era pe site ala.

Pe mine ma tenteaza cealalta felie sa o fac prima pusa aici. Daca ma horarasc pun poze egal cum iese si binenteles ca o sa citesc bine, bine reteta si ce mi se pare in neregula imediat o sa trec la modificari sa nu dau chix iarasi.

Am venit la raport :) .

L-am ornat cu frisca, cum am putut mai bine :) , deci fara mot de frisca pentru ca frisca mea nu statea bat si riscam sa fac harcea parcea daca puneam oreo peste.

Niste inimioare asa ca sa le folosesc in sfarsit, ca-s luate de dinainte de vara, de prin mai si inca nu le-am folosit.

Buuun.

Am mancat cate o felie fiecare, daaaaaar nu a fost chiar wooow. Adica bun, dar ma asteptam la ceva si mai si. Deci bun, dar nu ne-a dat pe spate.

Dar repet, eu l-am facut cu iaurt, nu cu branza cremoasa.

Acum ce sa zic, poate se incumeta cineva sa-l faca exact cu cantitatile si produsele folosite in reteta originala si ne spune cum a fost.

Poze naspa de tot, de kk, dar asta e.

ps. as manca un muffins cu cioco si o cana cu lapte :)

post-13-13525411607582_thumb.jpg

post-13-13525411708051_thumb.jpg

Any, mie imi place mult cum arata! Iar pozele sunt tare faine, nu stiu de ce zici tu ca-s de kk :)

Despre gust nu stiu ce sa zic...

Fetele frumoasele....l am facut si eu aseara. Pe Oreo cu crema de brinza.

In paranteza fie spus, stiu ca n am mai scris de mult pe aici, dar va citesc zilnic, si "va" execut retetele uneori.

Revenind la reteta, am respectat ingredientele, nu si cantitatile, ca tava mea are 19 cm diametru.

Cind l oi taia, o sa mi iau aparatul de git si revin cu poze.

Pina atunci, va pupez pe toate!

Eu l-am facut de dimineata. Am respectat exact cantitatile ca nu am vrut sa fac un mastodont de cheesecake cum a fost ultima data :). Am folosit inel de tort ajustabil ca nici tava mea cu inel detasabil nu era mai mica de 20cm.

Eu zic ca, desi liliputan, pentru un desert de weekend e absolut suficient fara sa fii ghiftuit.

Inca nu l-am taiat, o sa ii fac maine o poza si o voi posta dupa-amiaza. Revin.

Ani, ti-a iesit haios :)

Am mai mancat o felie si cum se face ca mi-a placut mai tare ca prima data :) ? Nu ca prima data nu mi-ar fi placut, dar parca l-am gustat mai bine doua oara.

Fetelor abia astept sa le vad pe ale voastre :) !

Imi place tare mult chestia asta. Adica ar trebui sa ne punem de acord o data pe saptamana sa alegem ceva dulce sau ceva sarat si sa-l facem toate deodata.

Ce ziceti :) ?

Am mai mancat o felie si cum se face ca mi-a placut mai tare ca prima data :D ? Nu ca prima data nu mi-ar fi placut, dar parca l-am gustat mai bine doua oara.

Fetelor abia astept sa le vad pe ale voastre :) !

Imi place tare mult chestia asta. Adica ar trebui sa ne punem de acord o data pe saptamana sa alegem ceva dulce sau ceva sarat si sa-l facem toate deodata.

Ce ziceti :D ?

Imi imaginez ca nu are cum sa nu fie bun. Eu sunt nehotarata ptr ca, as vrea sa fac celalat cel ciocolatos prima poza din topicul asta aceiasi proprietareasa de reteta dai ma inebuneste inca un tort joffre la care in video nu zice d`na noastra romanca cantitatile ci doar ingredientele si arata cum se face (este reclama cofetariei lor ptr ca am intrat pe site al lor de cofetarie, si 1 kg de joffre costa 75 de lei kg.Imi place mult compozitia la acel tort si este simplu de facut iar daca stau sa ma gandesc, este crema ganache care se imparte in 2 o parte se tine la rece si apoi se fac bastonasele pe marginea formei cu poshul fara dui, iar la rece si cealalta parte de crema se amesteca bine si se pune in mijlocul bastonaselor si ii pune un capac de blat subtire de pandispan asa ca si de rulada subtire, apoi iar la rece , se scoate afara din frigi apoi se intoarce (vine blatul ca baza al tortului si se glazureaza cu ciocolata.Mor daca nu il fac.

despre asta este vorba.

Poza dupa site ala

post-1316-13525682126971_thumb.jpg

Iaca l-am taiat pe-al meu :) Tortul bre, nu pe mr. ariel!

Cantitatile folosite de mine au fost:

Pentru blat:

185 gr faramituri de oreo (asa le-am cumparat, ca zau nu-mi ardea de lins crema dintre biscuiti)

80 gr unt topit

Pentru crema:

250 gr brinza philadelphia

7 grame gelatina

110 gr smantana

135 gr zahar

zeama de la o lamaie

500 ml smantana transformata in frisca (cam 400 am pus in crema)

Pentru ornat:

restul de frisca

biscuiti oreo, mini

La gust imi pare bestial; si tre' sa spun ca io nu ma omor dupa asa deserturi, ca sint ciocolatoasa inraita. Insa crema are consistenta unei spume si daca e sa-l compar cu cheese cake-urile cumparate din comertul canadian, asta e total diferit. Poate de-aia-mi si place. Sau poae ca e primul tort branzos pe care-l fac eu? :D

Singurele mele probleme au fost asa...

-blatul a ramas intepenit de fundul tavii; cind am taiat felia, am taiat de fapt doar brinza, blatul l-am zgariat doara. si asta se vede la o rpivire mai atenta-n farfurie;

-tortul nu se suficient de inalt ca sa para elegant, cel putin dupa ochiul meu. Are doar 4 cm inaltime, si aduce mai degraba cu o tarta decit cu un tort.

Dar....nu marimea conteaza, nu-i asa? :D

post-68-13525679493924_thumb.jpg

post-68-13525681852_thumb.jpg

Sa va fie de bine!

Arata bine, dar eu totusi raman la ciocolatoase. Le admir pe ale voastre pina mi se face iara pofta de tarte /toarte cu branza.

Voi daca v-apucati,nu glumiti!Bravo ,fetelor de rapiditate. :D

Desi imi place ce vad pe la voi,eu ,ca si tine,Cerra,tot la ciocolatoase trag.Dar nu fac,nu fac,caci mai trebe' pauza,nu de alta,dar vin sarbatorile si se aduna de toate.Deja ma gandesc poate sa fac din timp cate ceva de ce ne e pofta si sa nu le gramadesc pe toate atunci. :)

Nico,thanks :D!Parca simt asa o tzira de provocare din partea ta, da' nu-l fac,nu-l fac din cauza de: 'Da luuuuuunga-i'! :D

Ariel si al meu a avut aceeasi consistenta, ma gandeam la un moment dat ca poate nu am pus destula gelatina :) . Dar e mult mai usurel asa, probabil ca ar fi fost mai greoi daca era consistenta mai dura.

Ca sa nu se lipeasca, eu am pus hartie de copt in tava, apoi inelul si cand i-am facut transferul pe platou l-am tinut in mana si cu cealalta mana am desprins usor hartia pe toate partile si hop hop fara incidente l-am pus pe platou.

• Author

Super Any, bravo gospodina harnica! Ti-a iesit fix ca in poza! Multumesc mult ca ai incercat-o si ca ti-ai facut timp sa postezi totul! Eu m-am ocupat azi de o cu totul alta reteta. Am o intalnire cu niste oameni la care tin mult si la noi se va servi desertul asa ca sunt in cautare de retete faine.

Sa stii ca mi se pare super si mie ideea asta cu incercatul de retete de pe bloguri diverse!

P.S. Any, pai si nu crezi ca aer fi mai bine sa o pui pas cu pas la imagini? La urma urmei, e reteta ta, chiar daca ai luat "modelul" de pe blog.

• Author
Hiiiii, acu' am vazut ca a iesit Ariica la interval! Doamne, iti jur ca m-am gandit la tine zilele astea !!! Te :D si ma bucur tare mult sa te vad! :)

Super Any, bravo gospodina harnica! Ti-a iesit fix ca in poza! Multumesc mult ca ai incercat-o si ca ti-ai facut timp sa postezi totul! Eu m-am ocupat azi de o cu totul alta reteta. Am o intalnire cu niste oameni la care tin mult si la noi se va servi desertul asa ca sunt in cautare de retete faine.

Sa stii ca mi se pare super si mie ideea asta cu incercatul de retete de pe bloguri diverse!

Hai ca ma faci sa rad :) ! Da tot te pupacesc, sa stii :D ! Acolo-n poza la fata, e perfect!

Da, azi mi-a venit ideea cand am vazut ca alte fete l-au incercat.

Ar fi fain sa ochim cate o reteta si sa o incercam. Ne dam cu parerea, discutam, etc. Binenteles retete cu ingrediente la indemana tuturor, care sa se gaseasca oriunde.

Ariel, ce moturi perfect de frisca ai facut, sta teapana ca lumea!

Mi-am adus aminte...oare cum a facut fata sa nu murdareasca absoult deloc felia cand a taiat-o. Cutitul cand ajunge la oreo, se murdareste si murdareste automat si restul. Intrebarea intrebatoare.

Vinovate voi si vinovata eu! Am vazut ieri pozele si de ciuda ca nu ma apuc de facut prajituri am mancat un "pahar" din ala de mini oreo.. singura:))

Da' pana la urma ma bag si eu la o incercare cred:)

Mi-am adus aminte...oare cum a facut fata sa nu murdareasca absoult deloc felia cand a taiat-o. Cutitul cand ajunge la oreo, se murdareste si murdareste automat si restul. Intrebarea intrebatoare.

Poate cu sarma de taiat blaturi poate nustiu.M`am uitat inca odata la poza fetei si sa te uiti si tu sa nu iti mai faci griji ptr ca si oreo ei a murdarit albul tortului.

Atata ma nebuniti acum cu tortul asta ca ,,,,,,,,,,, nustiu daca nu ma apuc de el daca nu imi este lene sa merg dimineata la cumparaturi ca nu am oreo ca i`am mincat in alta zi.

Hiiiii, acu' am vazut ca a iesit Ariica la interval! Doamne, iti jur ca m-am gandit la tine zilele astea !!! Te :floare: si ma bucur tare mult sa te vad! :floare:

Fata scumpa, si eu m am gindit la tine zilele trecute. S au aliniat stelele cred.....

Pupici si imbratisari calde!

Ariel si al meu a avut aceeasi consistenta, ma gandeam la un moment dat ca poate nu am pus destula gelatina :floare: . Dar e mult mai usurel asa, probabil ca ar fi fost mai greoi daca era consistenta mai dura.

Ca sa nu se lipeasca, eu am pus hartie de copt in tava, apoi inelul si cand i-am facut transferul pe platou l-am tinut in mana si cu cealalta mana am desprins usor hartia pe toate partile si hop hop fara incidente l-am pus pe platou.

Oare io de ce n am facut asa? Ca zau aveam ce mi trebuie.

Oh well, data viitoare!