November 10, 201213 yr comment_169764 Ariel si al meu a avut aceeasi consistenta, ma gandeam la un moment dat ca poate nu am pus destula gelatina . Dar e mult mai usurel asa, probabil ca ar fi fost mai greoi daca era consistenta mai dura. Ca sa nu se lipeasca, eu am pus hartie de copt in tava, apoi inelul si cand i-am facut transferul pe platou l-am tinut in mana si cu cealalta mana am desprins usor hartia pe toate partile si hop hop fara incidente l-am pus pe platou.Oare io de ce n am facut asa? Ca zau aveam ce mi trebuie.Oh well, data viitoare! Da' oare eu de ce nu am scris ca am facut asa? eram convinsa ca am scris treaba asta ! Report
November 11, 201213 yr comment_169823 bravo Any, bravo Ariel ! foarte frumos arata ! am sa fac si eu , modificat nitel, numai sa vad cum imi gasesc timp, care mi-e mare inamic ! Report
November 11, 201213 yr comment_169834 Bravo, fetelor, stiu ca v-ati desfatat!Imi place ce v-a iesit, la gust stiti voi mai bine, dar n-are cum sa fie rau! Am editat, ca scrissesem si eu p'aici o rugaminte, m-am aruncat la inceput crezand ca e topicu ala unde se cere ajutor, stiti voi... Report
December 17, 201213 yr comment_175506 Parca am vazut o reteta de prajitura, postata de cerra daca nu gresesc, cu bezea deasupra si bilute din nu stiu ce...Insa nu am gasit nimic Report
December 17, 201213 yr Author comment_175510 Cred ca zici de prajitura cu mere si bezea "transpirata" a lui Gabi Cara. Nu stiu insa daca e postata si aici pe undeva reteta. Report
December 17, 201213 yr comment_175511 Parca am vazut o reteta de prajitura, postata de cerra daca nu gresesc, cu bezea deasupra si bilute din nu stiu ce...Insa nu am gasit nimic Daca erau bilute, e budinca de tapioca.daca-i cu bezra, e placinta cu mere si-ti zic eu, c-am facut-o! E cu aluat de foietaj, mere taiate cubulete si calite bine cu zahar si scortiosra si bezea deasupra.Foaia de aluat se intinde cu sucitorul pana ramane jumatate din grosimea aluatului. Se pune-n tava cu hartie de copt, se pun merele (desi eu le-as rade!) si se coace pana ce aluatul incepe sa se umfle si sa se coloreze. Bezeaua se face in proportie de 1 albus:2 linguri de zahar.Se bate batz (arici, cum vrei sa zici) si se pune peste foaia cu mere.Se mai coace vreo 10 min(pana se bronzeaza putin bezeaua.Se scoate si se acopera cu folie de aluminu (dar sa nu atingi bezeaua!) si se lasa la racit.Va facea perlute. Vezi ca-s poze pe la "ce dulciuri" Report