November 15, 201213 yr comment_170588 Am vrut să-l chem clafoutis dar tocmai am invăţat că dacă nu foloseşti cireşele regulamentare atunci se cheamă Flognarde. dacă era după mine îl numeam "un fel de clafoutis cu capu'n jos"[b]Ingrediente [/b]2 pere coapte şi zemoase5 centimetri de ginger proaspăt (nu îl omiteţi, o să vă pară rău)300 g ricotta proaspătă200 g lapte4 linguri de miere2 oo Cum se face Tăiaţi perele cum vă place, radeţi gingerul, amestecaţi-le pe amândouă cu 2 linguri de miere şi lăsaţi 20 minute să se "marineze". Amestecaţi bine ricotta cu laptele, oole şi alte 2 linguri de miere, dacă vreţi mai dulce mai adăugaţi miere. Dacă perele lasă sos mult, adăugaţi sosul la ricotta. Puneţi fructele intr-o tava in strat uniform, maclavaisul peste şi daţi la cuptor cam jumate de oră, până se îmbujorează la faţă.Cît stă floniardu'n cuptor bucuraţivă la maxim de mirosul emanat, chemaţi vecinii, deschideţi geamurile larg, o să invidieze toată strada. Obiectul muncii, tăiat la rece, un pic umed, zemos, miros desfătător, plus că e detox, no gluten o privire pe sub fuste, să vedeţi cum stau fructele [i]sexiune[/i] cu decor de mere NOTĂ IMPORTANTĂ: nu omiteţi gingerul, este chichirezul reţetei, total meravilios, de la miros şi pînă la zing-ul care se simte pe limbă la degustare. Report
November 15, 201213 yr comment_170607 bravo, Dex, o reteta pe gustul meu: simpla si apetisanta ! la ora asta am ricotta si o pofta mare cit casa, dar n-am pere. se face negresit si o sa revin cu poza cit de curind. Report
November 15, 201213 yr comment_170613 Am facut si eu mai demult Flognarde aux poires si mi se pare ca tocmai perele si zona din care provine ii dadeau numele de flognarde in loc de clafoutis care cred ca se poate face si cu altceva decit cirese, da' la capitolul asta tre sa vina mon cher sa ne lamureasca Eu o facusem cu putina faina si lapte, nu's daca le-ar place francezilor sa pui brinza italiana in flognarda lor Report
November 15, 201213 yr Author comment_170616 din ce-am citit eu prin diverse surse, dacă nu e cu cireşe, nu e clafoutis.dacă-i varianta gluten free, tre'să le placă cu ricotta, că numai cu lapte nu merge iar dacă nu le place, schimbăm numele şi-i spunem floniardella Report
November 15, 201213 yr comment_170617 Am facut si eu mai demult Flognarde aux poires si mi se pare ca tocmai perele si zona din care provine ii dadeau numele de flognarde in loc de clafoutis care cred ca se poate face si cu altceva decit cirese, da' la capitolul asta tre sa vina mon cher sa ne lamureasca Eu o facusem cu putina faina si lapte, nu's daca le-ar place francezilor sa pui brinza italiana in flognarda lor Adriana, lasa sa-i tihneasca omului vacanta ! cind revin cu poza, am sa zic ca am facut "ricottarta à la Dex" si toata lumea o sa fie fericita. inclusiv francezii ca nu-i invit la masa ! Report
November 18, 201213 yr Author comment_171058 sorina, in loc de ricotta poţi folosi lapte monti şi făină de migdale, cred că asta ai intrebat, nu, cum să o monticizezi? Report
November 19, 201213 yr comment_171155 Da, da... ce ti-e si cu monticizarea asta. Multumesc mult! Report
December 11, 201312 yr Author comment_209588 am refăcut flognardella intr-un vas mai mic și mai adînc și a ieșit asta. a ieșit și un pic de sosuleț din cauză ca nu am incorporat zeama de la pere in ricotta ci am pus perele direct in vas, cu zeamă cu tot. v-am mai spus cît de tare îmi place combinația pară-ginger-ricotta? dacă nu v-am spus, v-o repet Report
December 20, 201312 yr comment_210211 am facut saptamana trecuta, dar nu am reusit sa descarc poza placut mult (dara viitoare pun mai mult ginger), se reface - sigur - dupa sarbatori multumesc, Dexter Report
December 20, 201312 yr Author comment_210218 se simte aroma pînă la mine, să vă fie de bine PS și eu aproape că am dublat cantitatea de ginger Report
December 3, 201411 yr Author comment_222978 de fiecare dacă mă mir cît de bună este combinația ricotta, pere și ginger. trebuie făcută mai des ... începutul aici, sfîrșitul la dulciuri Report
May 2, 20179 yr Author comment_241827 din nou, de data asta cu pere coreene (pere asiatice, bae or nashi) înclinate PS fără miere, cu xylitol Report