Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Biscuiti sarati cu fistic

Featured Replies

Fundita n-am le-am pus Mos Craciun!

http://i162.photobucket.com/albums/t250/imnicol/IMG_1408.jpg

Ce bine-mi pare ca s-a marit clubul!

Si ai mei din runda Craciunului...

post-1400-13566271880193_thumb.jpg

• Author

draga any, uite-i si pe ai mei. super buni, mersi de reteta.

Milena, sunt super bucuroasa ca ti-au placut! Eu iti multumesc ca i-ai incercat! Tare frumosi :iamwithstupid:!

Fundita n-am le-am pus Mos Craciun!

Frumosi, gatiti de sarbatoare! Cum au fost, ti-au placut macar oleaca? Eu asa sper!

Ce bine-mi pare ca s-a marit clubul!

Gela, de tine nu mai zic nimic, tu i-ai facut si i-ai refacut! Sa va fie de bine, ai facut pentru o armata!

Eu am facut portie dubla din cantitatile date de mine, deci pentru circa 60 de biscuiti. S-au mancat ornati, dar si simpli.

Any, eu i-am facut cu atata frica ca i-as fi mancat si daca nu-mi placeau, dar i-am dat omului unul si a zis, ca Mda. Peste vreo ora am vazut ca tot baga labuta dupa biscuiti!! :floare:

Am mai facut o punguta si am dat-o cadou, dar o sa mai fac sigur, ca i-am facut repede si nu i-am tinut in cutie de metal, i-am tinut acolo unde i-ai vazut in bol si ieri am mancat eu ultimul!!!!!!

• Author

Binenteles ca atunci cand ii scoti din uptor sunt mai fragezi ca orice biscuite. Cand se racesc se mai intaresc, dar tot fragezi raman. Chiar si dupa cateva zile tinuti inchisi in cutie de tabla.

Nu mi s-a intamplat sa mi se rupa cum zici tu, i-am si ornat si au fost perfecti inotdeauna.

Nici mie nu mi s-au sfaramat au fost numai buni sa nu rontzai, ca eu am dintii friabili si nu ma bag , au fost fix cum trebuie, iar eu ma stiti ca la aluaturi am " talente " nebanuite!! :)

Daca nu dadeam jumate din ei cadou, ii puteam orna si eu fara probleme! Merci Any, poate mai fac o tura de Sf. Ion sa am ce da de rontzait la musafiri :hug:

Nu stiu cum se face ca am citit toata reteta si i-am lasat sa se raceasca in tava, asa ca i-am manevrat numai cand erau raciti.
Ai mei nu au fost sfaramiciosi deloc, i-am luat din tava cu o paleta si apoi s-au racit pe un gratar.

Ma inscriu si eu in club :( ... N-am facut poze, poate data viitoare, ca sigur se va repeta. Ca de obicei, cu peripetii, ca altfel nu se poate :( . Aluatul mi-a iesit un pic sfaramicios, dar n-aveam nici un chef de modificat. Am pus fistic sarat ca din ala am avut. Am uitat de aluat in congelator, mi-am adus aminte dupa cateva ore cand era bocna. Iarasi n-am avut chef de asteptat si m-am chinuit sa-l tai. Spre surprinderea mea am reusit sa fac niste biscuiti prezentabili. Dar dupa ce i-am scos din cuptor a trebuit sa-i gust, asa calzi cum erau - mare dezamagire, mi s-au parut prea sarati si prea fainosi =)) . Noroc ca n-am dat cu ei la gunoi, ca dupa ce s-au racit s-au... "imbunat" :lol: :lol: !

Data viitoare pun totusi mai putina faina, si fistic "normal".

=)) =)) :(

Pai si la mine a fost cu peripetii, in primul rand ca nu i-am tinut jumate de ora in congelator, ceva mai mult, ca eram pe mess vorbeam de pregatiri!

In al doilea rand ca nu mai aveam hartie de copt, i-am pus pe foaie de aluminiu! In al treilea rand ca dupa 15 minute erau inca moi la mijloc, asa ca am zis ca mai scriu un raspuns pe forum si ii opresc, numai ca i-am si intors cu aceasta ocazia, ca asa mi-a venit mie! Au iesit numai buni dupa gustul meu si al omului! Ba chiar a zis ca erau buni mai sarati!

• Author

Adi, cu peripetii, nu gluma!

Trebuie sosi din cuptor cand incep a se auri pe margini. La mijloc nu sunt tari,, dar cand se racesc se intaresc. De aceea trebuie pusi pe un gratar la racit :rolleyes:.

• Author

Cu ce macin eu asa fin, 30 g fistic?

Si eu care credeam ca ai toate accesoriile pentru Ka. trebuie sa remediezi :) .

Cu rasnita de cafea

Chiar asa, merge, ca doar daca macina cafeaua macina si fisticul :) .

Pai nu capata fisticul aroma de cafea... si nu se "asa" masina de cafea?

Any, tu ai macinat cu rîsnita de cafea?

Sa nu-mi zici ca ai macinat cu razatoarea fina de la KA? Merge? Ca aia o am :)

Zi repede ca tre' sa-i fac în seara asta si deja eram cu mîna pe mojar. Merci.

Any, tin bine pîna sîmbata?

• Author

Pai nu capata fisticul aroma de cafea... si nu se "asa" masina de cafea?

Any, tu ai macinat cu rîsnita de cafea?

Sa nu-mi zici ca ai macinat cu razatoarea fina de la KA? Merge? Ca aia o am :)

Zi repede ca tre' sa-i fac în seara asta si deja eram cu mîna pe mojar. Merci.

Any, tin bine pîna sîmbata?

Eu i-am macinat in Termomix. Pentru chestii de genu'asta e nr.1.

Tin foarte bine pana sambata pastrati in cutie de metal.

Da' de ce zici sa capete fisticul aroma de cafea? O stergi bine rasnita. E pericol zici tu :) ?

Acum nu vreau sa bag mana-n foc, dar fisticul nu e asa de dur ca boabele de cafea (sau o fi?) deci teoretic n-ar avea cum sa se strice.

Deci eu nu-i fac în rîsnita, ca poate se "unge" si rîsnita cu grasime si aroma de fistic... si invers. (Rîsnita mea are piatra de macinat ceramica... si de aia ma gîndesc ca poate se unge cu aroma de fistic :) )Poate ia fisticul aroma de cafea. O sa probez cu macinatoarea fina de la KA. Numa ca na, mi-era asa sa moshcolesc cîta animalu' pentru o mînuta de fistic :)

Merci, Any.

Ma pun mai încolo pe treaba. Acum am Stracciatella în masina de înghe si ceapa balsalicata pe foc :D

• Author

Deci eu nu-i fac în rîsnita, ca poate se "unge" si rîsnita cu grasime si aroma de fistic... si invers. (Rîsnita mea are piatra de macinat ceramica... si de aia ma gîndesc ca poate se unge cu aroma de fistic :) )Poate ia fisticul aroma de cafea. O sa probez cu macinatoarea fina de la KA. Numa ca na, mi-era asa sa moshcolesc cîta animalu' pentru o mînuta de fistic :D

Merci, Any.

Ma pun mai încolo pe treaba. Acum am Stracciatella în masina de înghe si ceapa balsalicata pe foc :D

Pana sambata vor fi perfecti, tinuti in cutie de metal.

Pai atunci macina 60 de gr, na, fa portie dubla ca astia-s buni si de rontait asa fara nimic deasupra. Creaza dependenza. Cel putin mie.

Abia astept meniul de sambata :) !

Deci eu nu-i fac în rîsnita, ca poate se "unge" si rîsnita cu grasime si aroma de fistic... si invers. (Rîsnita mea are piatra de macinat ceramica... si de aia ma gîndesc ca poate se unge cu aroma de fistic :) )Poate ia fisticul aroma de cafea. O sa probez cu macinatoarea fina de la KA. Numa ca na, mi-era asa sa moshcolesc cîta animalu' pentru o mînuta de fistic :D

Merci, Any.

Pana sambata vor fi perfecti, tinuti in cutie de metal.

Pai atunci macina 60 de gr, na, fa portie dubla ca astia-s buni si de rontait asa fara nimic deasupra. Creaza dependenza. Cel putin mie.

Abia astept meniul de sambata :) !

N-avem un meniu, ci doar gustarele reci, ca sîntem satui de mîncare. La fel si prietenii cu care sarbatorim.

Ceapa balsamica e la borcan, Stracciatella la congelator, de-acu ma pun pe biscuiti. Nu fac portie mare, ca nu am amatori de fistic. Cam eu sînt singura. Daca-i apuca pofta, le mai fac de ziua mea :D

Am rezolvat fisticul în mojar. Doar am învîrtit pistilocu, si macinati sînt! A mers super :D

• Author

Bine c-ai rezolvat :) !

Pasajul in congelator 30 de minute e important, in asa fel incat sa-i tai drepti si sa-si pastreze forma la copt.

Atunci astept gustarelele :) !

• Author

Oare cum se comporta o rola de asa, daca e lasata mai mult în congelator. 1-2 zile de exemplu?

Aaa tu zici sa congelezi aluatul, practic, nu? Apai nu stiu ca n-am incercat.

Eventual, in loc de congelator, pune rola in frigider de pe-o zi pe alta, n-ar ce sa se strice.