December 10, 201213 yr comment_174251 Am mai spus-o pe aici in alte ocazii... ador fisticul. Am facut biscuitii astia de ziua sotului meu. I-am refacut si va sfatuiesc sa-i incercati pentru ca sunt extrem de buni si se fac cat ai clipi. Se pot prezenta ornati cu branza sau se pot rontai foarte bine si asa goi fara altceva in plus. Reteta Deliei Smith. Nota:- doza de ingrediente pe care o vedeti mai jos a fost dublata de mine. Deci in reteta originala in loc de 30 de gr de fistic sunt 15 gr si tot asa. Zice ca ies 30 de biscuiti.Mie cu doza dublata mi-au iesit 31. - se pot prepara cu doua zile inainte si se conserva foarte bine in cutii de metal.- pentru ziua de nastere a sotului meu, am preferat sa-i ornez si am facut o crema din jumatate de cantitate de gorgonzola si jumatate de mascarpone (sau philadelphia) si am ornat cu sac a poche.Am decorat cu un sambure de rodie si am presarat deasupra fistic macinat. Sau, de ce nu, se pot orna cu o boaba de fistic.Pofta buna! Ingrediente pentru circa 31 de biscuiti:30 gr fistic macinat (fistic natural, nu fistic sarat)80 gr faina cernuta80 gr unt taiat bucatele80 gr parmigiano razuit fin Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca cu mana. Aluatul obtinut se pune pe o bucata de hartie de copt si se formeaza un sul lung de circa 18 - 20 cm, cu diametrul de 4 cm.Se inveleste in pelicula transparenta si se pune la congelator pentru circa 30 de minute. Se taie apoi felii de circa 0,5 cm, se pun intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se dau la cuptor la 180 de grade (preincalzit) pentru circa 13 - 15 minute, pana cand se auresc pe margini. Se scot din cuptor si se pun pe un gratar la racit. Perfecti pentru un aperitiv cu prietenii, de rontait inainte de cina, de pregatit pentru sarbatorile care se apropie si de daruit. Report
December 11, 201213 yr comment_174256 Am mai spus-o pe aici in alte ocazii... ador fisticul. Am facut biscuitii astia de ziua sotului meu. I-am refacut si va sfatuiesc sa-i incercati pentru ca sunt extrem de buni si se fac cat ai clipi. Se pot prezenta ornati cu branza sau se pot rontai foarte bine si asa goi fara altceva in plus. Reteta Deliei Smith. Nota:- doza de ingrediente pe care o vedeti mai jos a fost dublata de mine. Deci in reteta originala in loc de 30 de gr de fistic sunt 15 gr si tot asa. Zice ca ies 30 de biscuiti.Mie cu doza dublata mi-au iesit 31. - se pot prepara cu doua zile inainte si se conserva foarte bine in cutii de metal.- pentru ziua de nastere a sotului meu, am preferat sa-i ornez si am facut o crema din jumatate de cantitate de gorgonzola si jumatate de mascarpone (sau philadelphia) si am ornat cu sac a poche.Am decorat cu un sambure de rodie si am presarat deasupra fistic macinat. Sau, de ce nu, se pot orna cu o boaba de fistic.Pofta buna! Ingrediente pentru circa 31 de biscuiti:30 gr fistic macinat (fistic natural, nu fistic sarat)80 gr faina cernuta80 gr unt taiat bucatele80 gr parmigiano razuit fin Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca cu mana. Aluatul obtinut se pune pe o bucata de hartie de copt si se formeaza un sul lung de circa 18 - 20 cm. Se inveleste in pelicula transparenta si se pune la congelator pentru circa 30 de minute. Se taie apoi felii de circa 0,5 cm, se pun intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se dau la cuptor la 180 de grade (preincalzit) pentru circa 13 - 15 minute, pana cand se auresc pe margini. Se scot din cuptor si se pun pe un gratar la racit. Perfecti pentru un aperitiv cu prietenii, de rontait inainte de cina, de pregatit pentru sarbatorile care se apropie si de daruit. Eu sunt mare fan fistic! Imi fac cu ochiul biscuitii tai. Report
December 11, 201213 yr comment_174257 ce frumosi ti-au iesit Any, parca i-ai taiat cu laserul ! pe langa un brie en croute oare nu merg? Report
December 11, 201213 yr comment_174258 Anutza , arata wow; oare dulci nu se pot face ? sa-i pun in pungutele de Craciun ( tre sa fac asa fro 40 ) Report
December 11, 201213 yr comment_174307 Poate ne pune Adriana si noua o lista cu snacksuri din astea sarate, ca eu mereu uit ce vroiam sa fac, macar asa ma uit intr-un loc! Report
December 11, 201213 yr comment_174313 Moama da ce merg astia cu o branza moale si ceva jeleu de gutui ori struguri , mmmmmmmmmmmmmmmm. Geniala reteta! Mamica, da cu ce i-ai taiat asa de simetric? Report
December 11, 201213 yr comment_174326 Fiecare cu ce-l doare:eu ii vad tare bine langa un vin sau o bere(cui ii place).Eu cand beau vin dulce,de multe ori mananc ceva sarat langa https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif Ii fac si eu,ca-s buni de transportat! Report
December 11, 201213 yr comment_174333 Eu deja sunt in ceata nu mai stiu ce vreau sa fac de Craciun ca tot veniti cu retete de care nu poti zice NU...si am o lista!!! Foarte frumosi ti-au iesit Any! Pupici!! Report
December 11, 201213 yr comment_174335 Eu deja sunt in ceata nu mai stiu ce vreau sa fac de Craciun ca tot veniti cu retete de care nu poti zice NU...si am o lista!!! Foarte frumosi ti-au iesit Any! Pupici!!Io-ti propun s-o iei muncitoreste: azi cateva retete, maine altele... pana le termini pe toate de facut! Report
December 11, 201213 yr comment_174337 Eu deja sunt in ceata nu mai stiu ce vreau sa fac de Craciun ca tot veniti cu retete de care nu poti zice NU...si am o lista!!! Foarte frumosi ti-au iesit Any! Pupici!!Io-ti propun s-o iei muncitoreste: azi cateva retete, maine altele... pana le termini pe toate de facut! si unde sa le pun? nu mai am loc in bagaje Pupici! Report
December 11, 201213 yr comment_174342 si unde sa le pun? nu mai am loc in bagaje Pupici!Le mananci! Report
December 11, 201213 yr comment_174343 Asa cum ti-am promis, Any, am reusit sa realizez si eu biscutii cu fistic. Deliciosi! Singura problema e ca au iesit prea putini:). Data viitoare triplez cantitatile:) Report
December 11, 201213 yr comment_174344 Ardeleanca zîcie putin si face multe. Mai va, brava! Petu, fantezie nu avem noi? Report
December 11, 201213 yr comment_174349 Lapona, eu intru rar, adica ma loghez rar dar va citesc toata ziua:) Cand am ceva vreme ma pun sa repoduc ceea ce stiu ca s-ar manca in familia mea:) La biscutii astia m-am gandit de cand i-am vazut. Prezentare aratoasa nu am avut pentru ca am ramas fara baterie la aparatul foto si vroiam sa ii postez rapid:) Report
December 11, 201213 yr comment_174360 I-am vazut, i-am placut si maine ii fac, atat pot sa spun, punct! Report
December 11, 201213 yr comment_174363 Asa cum ti-am promis, Any, am reusit sa realizez si eu biscutii cu fistic. Deliciosi! Singura problema e ca au iesit prea putini:). Data viitoare triplez cantitatile:)CE harnica ai fost, am socotit si eu cantitatile triplate pentru maine. Report
December 12, 201213 yr Author comment_174387 Pana nu ma faci sa prajituresc nu ai liniste!!! Bine-ar fi ! Eu sunt mare fan fistic! Imi fac cu ochiul biscuitii tai. Ma bucur, Bobita ! ce frumosi ti-au iesit Any, parca i-ai taiat cu laserul ! pe langa un brie en croute oare nu merg? Cred ca da, dar daca nu-ti plac cu brie en croute, iti garantez ca tot ii mananci ori goi ori cu alte branzeturi pe deasupra. Un patratel de gorgonzola sau chiar si brie proaspat.Multumesc Iulia ! Anutza , arata wow; oare dulci nu se pot face ? sa-i pun in pungutele de Craciun ( tre sa fac asa fro 40 ) Da' fa-i asa sarati, sa variezi. Poate nu se-asteapta nimeni la biscuiti sarati, deci surpriza va fi oricum! Copiat si cred ca se executa pentru rebeliune. Julix, ma bucur sa te revad pe-aici ! Report
December 12, 201213 yr Author comment_174389 Moama da ce merg astia cu o branza moale si ceva jeleu de gutui ori struguri , mmmmmmmmmmmmmmmm. Geniala reteta! Mamica, da cu ce i-ai taiat asa de simetric? Exact Lori, merg de minune cu ceva branza pe langa ei!I-am taiat cu cutitul, alea 30 de minute de congelator intaresc aluatul in asa fel incat sa se taie super bine . Fiecare cu ce-l doare:eu ii vad tare bine langa un vin sau o bere(cui ii place).Eu cand beau vin dulce,de multe ori mananc ceva sarat langa https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif Ii fac si eu,ca-s buni de transportat! Merg si langa bere si langa vin ! Eu deja sunt in ceata nu mai stiu ce vreau sa fac de Craciun ca tot veniti cu retete de care nu poti zice NU...si am o lista!!! Foarte frumosi ti-au iesit Any! Pupici!! Eu anul asta sunt total in ceata dar' pe astia stiu sigur ca-i fac . Asa cum ti-am promis, Any, am reusit sa realizez si eu biscutii cu fistic. Deliciosi! Singura problema e ca au iesit prea putini:). Data viitoare triplez cantitatile:) Voica, ma bucur mult ca i-ai incercat si ca au fost pe gustul tau . Ai pus si fistic grob, asa-i? Nu stiu de ce ti-or fi iesit mai putini. Oare i-ai taiat mai gros ? I-am vazut, i-am placut si maine ii fac, atat pot sa spun, punct! Iar eu ma bucur tare tare mult ! Report
December 12, 201213 yr comment_174542 Any, n-am glumit, i-am facut si ne-au placut foarte mult, iti multumim pentru reteta! Report
December 12, 201213 yr Author comment_174544 Gela, n-am cuvinte! Iar ultima poza drept la inima mi-a ajuns ! Pana la urma cati ai facut? Mie din poza la numaratoare imi ies peste 40 . Report
December 12, 201213 yr comment_174566 Ufff, nu i-am numarat, Any, m-am grabit sa plec la petecerea de Craciun cu colegii mei de ansamblu si nu-ti spun ce succes au avut acolo, dar au fost cu siguranta peste 50.Saru'mana inca o data! Report
December 18, 201213 yr comment_175585 I-am facut si eu Any, la o bere merg belea! M-am pacalit la fistic, am pus mai mult si au un gust cam pregnanat de fistic, dar sunt buni! Pun poza diseara cand ajung acasa. Report
December 18, 201213 yr comment_175742 Astia-s!http://i43.photobucket.com/albums/e363/valentinag/Foto0283.jpg Report