Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Briose ptr mic dejun 50/50

Featured Replies

Credeam ca glutenul este foarte nesanatos si ca este folosit ca aditiv în industria alimentara pentru pufozitatea, cresterea si pastrarea formei aluaturilor... etc. O sa ma documentez.

Nu foarte nesanatos, dar nici sanatos tare nu-i. Ideea e ca sunt mai multe persoane care sunt alergice la gluten decat se stiu. Nu ma refer la boala celiaca, ci la cei care au forme mai usoare dar care se pot manifesta in multe feluri:

"Gluten Sensitivity: One Cause, Many Diseases

A review paper in The New England Journal of Medicine listed 55 "diseases" that can be caused by eating gluten. (iv) These include osteoporosis, irritable bowel disease, inflammatory bowel disease, anemia, cancer, fatigue, canker sores, (v) and rheumatoid arthritis, lupus, multiple sclerosis, and almost all other autoimmune diseases. Gluten is also linked to many psychiatric (vi) and neurological diseases, including anxiety, depression, (vii) schizophrenia, (viii) dementia, (ix) migraines, epilepsy, and neuropathy (nerve damage). (x) It has also been linked to autism.(ix)"

Drept e, ca sunt persoane care nu au nica, si persoane care-l suporta mai greu.

• Author

[quote name='Uma' date='11 February 2013 - 08:43 PM'

A review paper in The New England Journal of Medicine listed 55 "diseases" that can be caused by eating gluten. (iv) These include osteoporosis, irritable bowel disease, inflammatory bowel disease, anemia, cancer, fatigue, canker sores, (v) and rheumatoid arthritis, lupus, multiple sclerosis, and almost all other autoimmune diseases. Gluten is also linked to many psychiatric (vi) and neurological diseases, including anxiety, depression, (vii) schizophrenia, (viii) dementia, (ix) migraines, epilepsy, and neuropathy (nerve damage). (x) It has also been linked to autism.(ix)"

Traducerea ptr toata lumea.

Un document de revizuire în New England Journal of Medicine enumerate 55 "boli" care pot fi cauzate de consumul de gluten. (iv) Acestea includ osteoporoza, boala de colon iritabil, boli inflamatorii intestinale, anemie, cancer, oboseala, aftele, (v) și artrită reumatoidă, lupus, scleroză multiplă, și aproape toate alte boli autoimune. Glutenul este, de asemenea, legat de mai multe boli psihiatrice (vi) si boli neurologice, inclusiv anxietate, depresie, (vii) schizofrenie, (viii) dementa, (ix) migrene, epilepsie, și neuropatie (leziuni ale nervilor). (x) Acesta a fost, de asemenea legat de autism. (ix) "

Eu am zis si repet: eu nu am nici cel mai mic simptom si nici cea mai mica intoleranta la gluten. Am avertizat de fiecare data cand am postat o reteta cu gluten (desi painea cumparata are si gluten si multe alte chestii care sunt mult mai daunatoare) chiar am si pus daca va uitati si simptomele. Fiecare stie daca are o mica/mare problema cu el.painicile astea noi mincam cate 1 si in rest paine integrala care are oricum gluten in compozitie.

Nu am tradus pentru ca imi asum ca (cam) toata lumea intelege engleza (doar am facut cu totii la scoala)

Dar oricum Cerra , eu nu am acuzat pe nimeni ca nu ar fi avertizat, doar ca a fost discutia de cat de bun au rau este glutenul, si cum subiectul m-a interesat, am zis ca poate ajuta si pe altii care poate ca au simptome si nu stiu de unde vin.

Cat despre painea din comert, evident ca nu e si nici nu o sa fie vre-odata atat de buna ca cea facuta acasa!

• Author

Nu am tradus pentru ca imi asum ca (cam) toata lumea intelege engleza (doar am facut cu totii la scoala)

Stai linistita ca nu am tradus din rea vointa. Sunt si persoane care intra si nu stiu chiar toti engleza.

Dupa cum ai citit si eu am tot zis ca fiecare ar cam trebuii sa stie cat de cat daca are sau nu probleme.

Tot ce discutam si dezbatem este bine.

• 3 weeks later...

Eu am facut briosele sub forma de paine,ca a fost tarziu aseara cand m-am apucat de aluat.

Am facut gluten acasa,iar drojdia folosita a fost uscata.Mi-a intrat mai multa faina,nu stiu de ce,dar cu cantitatea din reteta era tare moale aluatul.Am mai pus cam doua linguri in plus.

post-59-13623159894405_thumb.jpg

post-59-13623159911055_thumb.jpg

post-59-13623159938999_thumb.jpg

E foarte buna la gust ,iar consistenta imi place tare mult.Nu e innecacioasa,cleioasa.

Data viitoare o sa fac numai juma de portie,ca sa fac mai des,sa am tot timpul proaspata.Asta cred ca imi ajunge toata saptamana,daca nu chiar mai mult,la cata paine mananc eu.

• Author

A iesit foarte bine!

Sa lasi asa aluatul, dupa ce l`ai framantat si sa adunat toata faina, chiar daca este moale si lipicios putin sa stea ptr ca trag taratele, apoi dai iarasi framantare (presupun ca tot in malaxor faci si tu aluatul) si va fi perfect. Il invarti putin cu faina pe masa infainata si totul va fi perfect. Acum depinde si de faina care o folosesti. Eu folosesc cea integrala bob de grau intreg care este taratzoasa tare si ea.

Tocmai ca nu este nici inecacioasa si nici cleioasa, imi place si mie.

Painica daca o pui intr`un prosopel de bumbac si apoi intr`o punga de plastic, tine proaspata 8 zile. Spun sigur ca atat ne ajunge noua painicile si le punem la prajitor, nu ca ar fi tzapene ci ca ne place prajita. Sunt curioasa vara cum se va pastra cand va fi foarte cald.

Ma bucur mult ca ai incercat reteta si ca iti place produsul finit.

Poti sa servesti painica si familiei daca le place sa manince paine integrala , nici nu vor sesiza ca este cu tarate.

Sa imi spui cum te simti dupa ce maninci o felie/doua dimineata cu ce doresti tu si sa scri cam cand te mai apuca foamea.

Data viitoare,daca imi iese iarasi aluatul moale,o sa fac cum ai zis tu.Tot in robot fac si eu,ca mi-e mai comod https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/blush.gif

Eu o pastrez in cutia de paine(orice paine imi sta foarte bine in ea,nu se "strica" si nici nu se intareste).

Astazi am mancat de dimineata o felie cu dulceata de capsuni si inca nu mi-e foame,dar o sa mananc acum cu copiii cand vin de la scoala.Bun,eu oricum nu obisnuiam sa iau micul dejun,o cafea si atat.Acum ma chinui sa ma indrept iarasi

Diseara sunt la servici,asa ca o sa-mi iau o felie cu mine ca sa mananc ceva si la cina.

Petu , felicitari ! foarte frumoasa ti-a iesit painica .

Mersi,Valery,sa stii ca e si tare buna si satioasa :biggrin:

• 3 weeks later...
  • Author

Lenias,

Este buna si asa cum ai facut tu, painica dar, briose/rulouri imi plac mai mult ca au miez mai putin si imi este mai comod asa la umplut si la toast.

• Author

Cerra, poimaine le voi face chifle in cuptorul aragazului. Abia astept! :occasion15:

Si eu astept sa le faci!

• 2 weeks later...

Cu intarziere apar si eu iar pe aici.

Cerra am facut atunci - sau ma rog... am avut tentativa sa fac chiflele. NU am venit cu rezultatul pentru ca intr/un final nu au mai fost chifle ci tot paine coapta in masina de paine. De ce? Pentru ca am fost lenesa si nu am macinat taratele (experiment), iar cand aluatul a dospit in cuva masinii de paine.... s/a facut.... moale si foarte aiurea. Nu am avut curajul sa/l scot de acolo si sa/l lucrez cu mana - asa ca l/am lasat la copt acolo. Nu a fost rau, am mancat painica asa, dar nu au fost chifle.

Astazi, am macinat taratele si am scos coca din masina de paine imediat ce a terminat de framantat :-* A iesit super!

post-1535-13652613703089_thumb.jpg

O parte le/am pastrat pentru maine si poimaine, iar restul le/am pus individual in pungute de plastic si le/am pus la congelator (dupa ce s/au racit complet)

post-1535-13652615146646_thumb.jpg

Multumesc pentru reteta :floare:

• Author

Foarte frumoase chifle ai facut! :-* :)

Sa incerci sa faci si rulourile unse cu ulei.