April 28, 201313 yr comment_195827 de ceva timp mă intrigă la maxim variantele raw vegan ale unor reţete binecunoscute, aşa că dacă tot am experimentat, am făcut şi ceva poze. Raw Fettuccine Alfredo Fettuccinele se fac din dovlecei proaspeţi, tăiaţi fîşii subţiri cu peelerul de cartofi Sosul o jumate de cană de caju (cashews)un sfert da cană de apăun căţel de usturoio lingură de suc de lâmîiesare, pipernucşoară şi seminţe de pin pentru garnisit caju se macină în blender sau în rîşniţa de cafea pînă se obţine o pudră fină. se amestecă cu apa şi celelalte ingrediente şi se blenduie pînă se obţine o cremă de consitenţa dorită. dacă vreţi mai subţire, mai adăugaţi lichid. se asamblează, se garniseşte cu nucşoară şi seminţe de pin şi se papă. impresii: sosul este neaşteptat de bun şi gustos iar consistenţa e to die for. dacă l-aş fi mîncat fără să ştiu din ce e făcut, nu aş fi identificat ingredientele veci pururi. Report
April 29, 201313 yr comment_195829 reteta asta e chiar raw -raw! Pare interesant! mai ai si altele? Report
April 29, 201313 yr Author comment_195905 reteta asta e chiar raw -raw! Pare interesant! mai ai si altele? mai am Report
April 29, 201313 yr comment_195927 reteta asta e chiar raw -raw! Pare interesant! mai ai si altele? mai am si unde-s ? Report
April 29, 201313 yr comment_195953 Interesanta reteta.Astept si eu restul.Pusesem si eu anul trecut o reteta de pate de leurda tot raw , reteta aici Report
April 30, 201313 yr comment_196060 Şi pe mine mă interesează mult. M-am pus la rând. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif Report
April 30, 201313 yr comment_196067 caju-ul e prajit? incredibil de fin e sosul, pare o maioneza, nu se vad de loc samburii.sosul asta chiar ma intereseaza. sa-ti fie de bine, Dexule! Report
April 30, 201313 yr comment_196088 Sa pun si eu reteta de la tortul raw pe care l-am facut zilele trecute. A iesit neasteptat de bun. Tort de caju cu cacao Pentru crusta: 150 g alune de padure175 g curmale30 g cacaosare Umplutura: 280 g caju, lasate la inmuiat 4-6 ore5 linguri miere125 ml apasare60 g unt de arahide125 ml ulei de cocos topit60 g cacao Mai intai se pregateste crusta. Se macina alunele de padure la rasnita. Separat se pun in blender cacaoa, curmalele si sarea si se omogenizeaza. Se amesteca apoi cu alunele. Daca pasta e prea uscata se adauga un pic de apa. Se intinde amestecul pe fundul unei forme de tort de 22 cm si se presand bine. Pregateste umplutura, se scurg nucile caju si se dau prin blender. Se adauga apa, sarea si mierea. Se omogenizeaza totul bine si apoi se adauga untul de alune, uleiul de cocos topit si cacao. Se amesteca si se intinde crema in forma, peste blat. Se lasa la frigider cel putin 4 ore, eu am l-am lasat toata noaptea. Report
April 30, 201313 yr comment_196090 caju-ul e prajit? incredibil de fin e sosul, pare o maioneza, nu se vad de loc samburii.sosul asta chiar ma intereseaza. sa-ti fie de bine, Dexule!Nu cred ca era prajit, cica are alta consistenta, cred ca era proaspat, dar astept confirmarea! Report
April 30, 201313 yr Author comment_196111 reţele celelalte: pe una am făcut-o deja dar cu toate că e raw nu e vegană din pricină de eroare greşită , o să scriu reţeta că nu ştiu cînd am timp să o repozez. celelalte sunt pe ţeavă, dacă sunteţi interesate, pot posta reţeta următoare in avans şi care o face primul pune pozele şi impresiile. moaţa, caju este natural şi neprăjit. s-a făcut praf şi pulbere in 10 secunde în rîşniţă. ioana, frumoasă reţeta ta, o pun pe lista de incercat. aura, tortul tău e de milioane. am mai citit de înmuierea nucilor de caju şi acum mă intrigă, eu nu am înmuiat de loc şi au ieşit la fix. Report
April 30, 201313 yr Author comment_196117 Fettuccine cu pesto raw vegan Fettuccinele sunt tot de dovlecel, ca mai sus Pesto este raw şi vegan, dacă puneţi brânză de orice fel, nu mai este vegan Ingrediente pentru pesto raw vegan - busuioc, ulei de măsline presat la rece, seminţe naturale de pin, suc de lămîie, usturoi, sare şi piper PS dacă trebuie cuiva cantităţile exacte pentru pesto, o să le scriu Report
April 30, 201313 yr Author comment_196161 aura, am postat a doua încercată, fettuccine cu pesto raw următoarele sunt substitut de carne tocată 1 cană de ciuperci 1 cană de nuci1/2 cana de seminţe naturale de floarea soarelui sau de bostan1 căţel de usturoi1 linguriţă de nama shoyu (sos de soia raw, fermentat la soare)pipersarecondimente ingredientele se blenduie in ordinea următoare: seminţele se mărunţesc, se adaugă usturoiul şi shoyu şi se dă un puls. urmează nucile, ciupercile şi condimentele care se "fărâmiţează", trebuie să arate ca şi carnea tocată. se foloseşte ca atare sau ca umplutură pentru "paste", tacos, lasagna etc. frişcă raw vegan 1 cană de caju1/4 cană de ulei de cocos presat la rece4-6 linguri de lichid (apă, suc de portocale, apă de nuca de cocos, etc)1 linguriţă de miere, agave (opţional) se blenduie toate odată adăugînd lichidul puţin cîte puţin pînă compoziţia ajunge cremoasă şi pufoasă. ca să păstreze pufoşenia trebuie folosită imediat, altfel se va îngroşa. to be continued .... pozele şi impresiile in episodul următor Report
April 30, 201313 yr comment_196168 aura, am postat a doua încercată, fettuccine cu pesto raw următoarele sunt substitut de carne tocată 1 cană de ciuperci 1 cană de nuci1/2 cana de seminţe naturale de floarea soarelui sau de bostan1 căţel de usturoi1 linguriţă de nama shoyu (sos de soia raw, fermentat la soare)pipersarecondimente ingredientele se blenduie in ordinea următoare: seminţele se mărunţesc, se adaugă usturoiul şi shoyu şi se dă un puls. urmează nucile, ciupercile şi condimentele care se "fărâmiţează", trebuie să arate ca şi carnea tocată. se foloseşte ca atare sau ca umplutură pentru "paste", tacos, lasagna etc. Am facut mai demult ciorba de perisoare din ceva asemanator: nuci macinate, cimbru, ceapa, sare, piper, verdetzuri si faina ca sa le lege. A iesit buna ciorba, fiind cu bors nici nu simteai ca perisoarele erau din nuci (condimentele le dau gust).Voi incerca si in varianta cu nuci+ciuperci. Sos de soia nu prea stiu de unde sa gasesc, probabil pe la magazinele china town Report
May 1, 201313 yr Author comment_196170 ralu, nama shoyu e produs japonez şi e destul de scump. dacă nu ţii neapărat la raw, poţi folosi tamari organic, eventual fără gluten sau poţi să-l sari cu totul. diferenţa majora la nama este că nu este pasteurizat la temperatură înaltă şi incă are enzime vii. Report
May 1, 201313 yr comment_196235 ralu, nama shoyu e produs japonez şi e destul de scump. dacă nu ţii neapărat la raw, poţi folosi tamari organic, eventual fără gluten sau poţi să-l sari cu totul. diferenţa majora la nama este că nu este pasteurizat la temperatură înaltă şi incă are enzime vii. Mersi de info.Nu tin neaparat la raw, dar asa, ca informatie, tu de unde cumpero nama shoyu? din supermarketuri? de la magazine cu specific? Report
May 2, 201313 yr Author comment_196284 whole foods market, health stores, Japan-town sau supermarket chinezesc, dar alea mai upscale, nu alea normale. Report
May 2, 201313 yr comment_196286 whole foods market, health stores, Japan-town sau supermarket chinezesc, dar alea mai upscale, nu alea normale. Mersi, sa vad ce gasesc pe aici... Deci in seara asta am facut fetucinele dovlecei dar sosul l-am facut cu nuci, ca n-am mai avut rabdare pana ajung la magazin sa iau caju Culoarea a iesit mai bej, probabil ca din cauza nucilor. Gustul super, nu ma asteptam sa fie asa! E prima data cand mananc si dovlecei cruzi si-mi plac! Merge si cu marar! Am si eu 2 intrebari:- ce aparat folosesti ca sa le mixezi? Eu n-am un food processor fancy, am decat un Bullet magic si un blender vertical care-l bagi in oala sa faci piureuri. Cu blenderul ala am facut pasta, dar nu a iesit asa cremoasa ca a ta. L-am lasat sa invarta pana n-a mai putut, dar tot n-a iesit crema-crema ca-n poza ta...- cu ce tai fetucinele de dovlecei? Eu am folosit o unealta pt curatat coaja la legume, dar mi-au iesit tagliatele ... prea late ! Io-te si dovada: Report
May 2, 201313 yr Author comment_196339 Ralu, să vezi ce gust fin au cu caju, nici nu ştii ce mănînci Caju iese extrem de cremos, nu se compară cu nucile, de aia este folosit foarte mult de vegani la chestii care trebuie să semene cu creme, puding, etc pe caju l-am rişnit in rîşniţa de cafea după care l-am băgat în magic. mai am şi un blender profi de 900 W dar la multe, nu trebuie să ajung la el, magicul este suficient. la tăiat am folosit maşinăria asta, care este cel mai eficient peeler, e made in switzerland, are lama de oţel carbon, taie impecabil după mulţi ani de folosinţă, poţi face chiar şi matchsticks cu el, e foarte uşor şi versatil. secretul e să roteşti dovlecelul tot timpul şi să-l tai pe muchie cum ar veni. eu l-am infipt intr-un băţ de frigărui şi a mers foarte repede. http://www.cheftools.com/images/06-1327.jpg Report
May 2, 201313 yr Author comment_196398 "frişca" nu a ieşit cum trebuie, la inceput a fost prea groasă, cam ca cream cheese, am mai pus apă şi a ieşit prea subţire acuma e la congelator, poate-i mai bună ca ingheţată Report
May 3, 201313 yr comment_196406 Dex, si io te urmaresc !Am facut in seara asta dovleceii, cred ca trebuia sa pun o idee mai putina apa, dar a iesit cum mi-am inchipuit ...N-am avut nucsoara, dar in rest am pus tot ce-ai zis - mi se parea mie totusi ca lipseste ceva, cred ca mararul lu' ralesu' Am macinat si eu cashews in rasnita de cafea ("cafea" vorba vine ca eu macin condimentele pentru fripturi), pe urma le-am pus intr-un mini-chopper no-name (o vechitura dar isi face treaba), nu trebuie cine stie ce "scule". Report