Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Japanese Cheese Cake

Featured Replies

post-9-13951459091952_thumb.jpg

Un desert delicat, usor.Eu am alterat usor reteta facand doua straturi separate, unite de un strat subtire de dulceata de zmeura.

Nu va lasati impresionate de decor, am folosit o foaie de transfer.

5 oua

250 branza cremoasa gen ricotta, philadelphia, robiola

250 ml lapte

30 gr unt topit

50 gr amidon+50 gr faina

130 gr zahar

1 lingura otet

Amestecati branza cu 30 gr de zahar.Incalziti laptele si adaugati-l la crema de branza.Adaugati si untul topit cald, faina si galbenusurile unul cate unul.

Separat, mixam albusurile cu restul de zahar si otetul.

Amestecam usor cele doua compozitii si turnam intr-o forma rotunda de 24 cm sau daca doriti sa procedati ca mine, folositi doua tavi.Eu am folosit foaia de trensfer cu model, dar puteti folosi hartie normala de copt.

Copt in baie de aburi la cuptor: forma de copt asezata intr-o tava mai mare cu apa, la 170 grade, 50-60 de minute.

post-9-13951471349446_thumb.jpg

E bun si fara stratul de dulceata, e un desert "branzos", daca va place genul.

post-9-13951472650808_thumb.jpg

Ultima!!!

post-9-13951476027217_thumb.jpg

Foarte frumos l-ai aranjat! Am facut si eu, mai demult, cheesecake japonez si mi-a placut. Dar dl Aura il prefera pe cel american, asa ca nu l-am mai repetat. Poate totusi il refac e Pasti, ca mi-a placut textura delicata si faptul ca nu e asa de dulce ca varianta americana.
  • 2 weeks later...

Nu stiu ce e foaia de transfer, ca nu m-am mai dat la torturi din adolescenta .... , dar arata f. frumos, Eataly! Si fiind cu branza sigur e si buuun!

Aura, pune doar putin zahar la varianta americana de crema de branza (Eu pun cam 2 linguri cu varf la 1 kg de branze si nu iese deloc prea dulce - noi nu agreem deserturile duuuulci). Iar la toppingul de fructe sa pui desigur zeama de lamaie, ca sa fie racoritor si usor acrisor.

Ai dreptate Dani, as putea pune mai putin zahar. Dar mi se pare ca nu ar mai fi un cheesecake adevarat. Farmecul unui cheesecake, dupa mine, e sa fie dulce si dens si cremos.