March 17, 201511 yr comment_226981 Lava Cake MontiIncep sa experimentez acasa, ceea ce Bea mea numeste in aceasta perioada "suflet de ciocolata" LOL, asa a priceput ea denumirea de Sufleu de ciocolata Ieri m-am tot uitat pe topicele monti sa fac pe seara o tarta de cioco si ce sa crezi ... sincronicitate: Bea imi spune pe drumul de la gradi spre casa, pe cand eu o amenitam cu un sufleu de cartofi cu branzeturi: azi facem suflet de ciocolata! Bine Zis, si ne apucam sa facem! Am luat prima reteta pe care mi-a scos-o google in sus, pt ca mi s-a parut simpla/rapida: cea a lui Adi Hadean, la care am micsorat cantitatile la 20%, pt ca doar 80g cioco black aveam. Am montificat-o simplu, pt. ca nu are decat 5 ingrediente. Bineinteles, am simplificat si procedura. E gata si mai rapid. Reteta lui Hadean:200g unt + 400 g cioco (eu: min 74% cacao) maruntita se topesc la bainmarie (eu 1,20 min la Mo).Separat se bat cu telul (eu in blender): - 3 oua, - cu 3 linguri zahar (eu fructoza) - si 3 linguri faina (eu de migdale). Se adauga cioco+untul topite in fir subtire, sa nu se coaguleze oul.Se ung bine cu unt formele si se tapeteaza cu zahar (fructoza), ca sa nu se lipeasca (ies chiar usor ... prin alunecare). Se toarna compozitia in formele de ceramica.Se introduce forma in cuptorul incins, pt 10-12 min la 200g..., pana crapa usor deasupra... Reteta mea monti: 80g cioco, cu minim 74% cacao, maruntita, 40 g unt, 1 ou mic, 3/4 ling faina migdale 1/2 ling fructoza + optional 1 pastaie vanilie si un prafulet de saredin care mi-a iesit 1 singura bucata Lava Cake. Se serveste cu inghetata de vanilie monti (poate imi scrieti o reteta, va rog) si fructe de padure natur (eu cu zmeura congelata, ca asta aveam disponibil). Se poate pudra cu fructoza, blenduita pana la consistenta de praf. Nu luati in considerare decorurile nemonti O sa mai incerc si alte retete, ca sunt pusa pe Lava Cake. Din 1 bucata mananc eu si picea, d-l nu serveste ciocolatzenii. Report
March 17, 201511 yr comment_226983 Fete brave! Să vă fie de bine! Ai mașină pt înghețată? Am să mă uit pe cărțulia mea și am să scriu. Eu îmi fac înghețată de fructe de pădure. Preferata mea... Daniella, m-ai speriat cu numele topicului. Modifică tu, cât mai ai posibilitatea, scrie numele prăjiturii în titlu imediat după "Dieta Montignac"... Așa se poate crea un pic de confuzie. Report
March 17, 201511 yr Author comment_226986 Multumesc, Sorina! am schimbat titlul. E bine asa?Nu am masina de inghetata, dar ma bate gandul sa achizitionez una, chiar am inceput sa ma interesez daca sa iau o semiprofesionala Nemox, sau si aia SilverCrest o fi buna? Ma gandeam ca o inghetata de vanilie ar putea fi facuta doar din frisca lichida batuta cu pastaie de vanilie? aaa? sau e prea pufosenie? Imi trebuie o reteta de inghetata de vanilie simpla. Report
March 17, 201511 yr comment_226989 Poți să scrii înainte de numele prăjiturii "Dieta Montignac -". Nu e obligatoriu. Și eu mai uit din când în când. Așa căzusem de acord la început. Faci cum crezi. Și acum rețeta din cărțulia mea... Înghețată de vanilie - 200ml lapte integral care la monti e smântână la cutie diluată cu apă - 200ml smântână pt frișcă - 100g zahăr... aprox 50g fructoză - 2 pliculețe de vanilină sau vanilie Se amestecă bine toate și apoi amestecul se dă pe mâna mașinuței să-și facă treaba. În 35 de minute ai înghețata numai bună de devorat. Asta cu mașinuța mea. Editez... dacă te duci pe ultima pagină la ce ați gătit vei vedea o poză cu înghețata mea preferată. Report
March 19, 201511 yr Author comment_227082 Multumesc Sorina! N-am masina de inghetata, dar iau in considerare ideea de a achizitiona una. Oricum, reteta asta ar merge banuiesc si pusa la congi. pup Multumesc, Anicutz! Report