March 28, 20206 yr comment_260865 Despre postarea de mai sus: https://romania.europalibera.org/a/coronavirus-rom%C3%A2nia-deconstruirea-celei-mai-elaborate-manipul%C4%83ri-de-la-%C3%AEnceputul-pandemiei/30513408.html Pagina nu exista ... noroc ca am apucat sa citesc articolul inainte de a fi sters ... Report
March 28, 20206 yr Author comment_260866 "Este un exemplu de manipulare care respectă „toate indicațiile” de manual." M-ar interesa unde gasesc numitul manual Sunt convinsa ca autorul e roman Nici vorbă! Manipularea prin cuvinte, propaganda, sînt arme vechi perfecționate de mulți alții înaintea românilor. Și se învață la școală, la comunicare sau retorică, dar după ce faci "logica", una dintre cele mai necesare discipline, după părerea mea. Se învață despre toate erorile de logică și cum să le identifici. Dar unele sînt doar minciuni, după cum se vede. Care e scopul lor? Habar nu am. Unii spun că site-uri rusești și conturi de Facebook de propagandă mascată aruncau încă din ianuarie, din primele zile cînd apăruse virusul, știri false, alimentau dezinformarea, creau confuzie etc. Carmella, glumeam doar Despre postarea de mai sus: https://romania.euro...i/30513408.html Pagina nu exista ... noroc ca am apucat sa citesc articolul inainte de a fi sters ... Exact, wtf?? Watta?!?!?! Asta de unde a mai iesit? Fetele din Italia, aveti posibilitatea sa verificati asa ceva? Cica ar face parte dintr-o emisiune difuzata de catre Rai 3 in 10 nov. 2015?! Report
March 28, 20206 yr comment_260867 Lapo, internetul e plin de conspiratii. Faptul ca unele articole sunt partial adevarate nu le face o sursa credibila de informatii. De pilda, am gasit asta ca raspuns la video-ul ce l-ai pus:https://www.maltatoday.com.mt/news/national/101289/rais_2015_leonardo_episode_on_a_chinese_supervirus_debunked_by_scientists#.Xn9gsohKjIVDupa unii, chiar Disney au avut un fel de premonitie, cand au izolat-o pe Rapunzel in turn langa regatul numit... Corona! Am vazut filmul dar habar n-am daca se numea asa. I-am dar tema de casa fiica-mii sa se uite si sa-mi arate si mie daca zice de Corona .Au venit unii cu teoria ca a fost creat si "lasat sa zburde" de chinezi ca si asa erau prea multi - pai virusul nu e totusi atat de mortal incat sa decimeze destui incat sa spuna, no, acuma am ajuns la numarul la care am vrut, putem sa-l oprim! asta daca ar putea fi oprit. (Nu vreau sa zic sa nu-s destule decese, sunt chiar prea multe, doar ca statistica, in fine, sper ca ati inteles...).Pe de alta parte, economia s-a dus pe panta in jos, de unde naiba stie cand ne revenim, deci cine are de castigat aici? americanii? pai nici ei nu stau prea bine... Am primit un email de la o prietena care spune ca a fost cu moralul la pamant in primele zile cand si-a dat seama ca este o chestie comandata si nu se stie ce planuri au (sic) .Revenind la cifre "reale" - WHO spune ca americanii au in jur de 70000 de cazuri, pe cand la tv spun de cateva zile ca au depasit China, cu peste 100000, o diferenta de date care nu-i chiar mica. Report
March 28, 20206 yr Author comment_260870 Lapo, internetul e plin de conspiratii. Faptul ca unele articole sunt partial adevarate nu le face o sursa credibila de informatii. De pilda, am gasit asta ca raspuns la video-ul ce l-ai pus:https://www.maltatod...ts#.Xn9gsohKjIVDupa unii, chiar Disney au avut un fel de premonitie, cand au izolat-o pe Rapunzel in turn langa regatul numit... Corona! Am vazut filmul dar habar n-am daca se numea asa. I-am dar tema de casa fiica-mii sa se uite si sa-mi arate si mie daca zice de Corona .Au venit unii cu teoria ca a fost creat si "lasat sa zburde" de chinezi ca si asa erau prea multi - pai virusul nu e totusi atat de mortal incat sa decimeze destui incat sa spuna, no, acuma am ajuns la numarul la care am vrut, putem sa-l oprim! asta daca ar putea fi oprit. (Nu vreau sa zic sa nu-s destule decese, sunt chiar prea multe, doar ca statistica, in fine, sper ca ati inteles...).Pe de alta parte, economia s-a dus pe panta in jos, de unde naiba stie cand ne revenim, deci cine are de castigat aici? americanii? pai nici ei nu stau prea bine... Am primit un email de la o prietena care spune ca a fost cu moralul la pamant in primele zile cand si-a dat seama ca este o chestie comandata si nu se stie ce planuri au (sic) .Revenind la cifre "reale" - WHO spune ca americanii au in jur de 70000 de cazuri, pe cand la tv spun de cateva zile ca au depasit China, cu peste 100000, o diferenta de date care nu-i chiar mica. Exact, Adi! Treaba asta vroiam sa o mentionez si eu, dar m-am dus la un alergat si am uitat Ia sa ne spui si noua care sunt rezultatele temei pentru acasa, te rog. Eu una nu exclud vrianta ca ar fi fost o treaba indelung planuita si cu targeturi precise. Am avut zilele trecute o discutie lunga cu un medic si in unele aspecte ii dau dreptate. Am si ras despre cat de manipulati suntem, de fapt, cu totii si ca nimeni, dar absolut nimeni nu stie nimic. Suntem multi, prea multi si prea spalati pe creier. Tipul mi-a zis ca el de o perioada foarte buna comanda materialele necesare cabinetului de la vata la medicamente si instrumentare de orice fel doar Made in Germany, ceea ce inseamna automat pret mai mare decat cele Made in China. Ca sa ramana in pana cand in Europa inca nu se labartase virusul si suna disperat la furnizori. Ca sa afle ca mumu...absolut tot ce comanda el la pret cu nush cate procente mai mare (in spiritul sustinerii economiei nationale blahblah) era made in China, ambalat in Germania si vandut ca fiind 100% produs german. Si mai zice: Pai, de cand a izbucnit nebunia - in Wuhan in a treia saptamana din noiembrie - , pai i-ai auzit tu pe chinezi sa se planga pe undeva ca au ramas fara supplies medicale, ca nu mai au aia, ailalta, sa ceara ajutorul de pe undeva? Zice, imagineaza-ti, au instalat camere pe strada dotate cu nush ce roboti care sunt capabili sa ia temperatura de la distanta la 10 persoane pe strada deodata. Astea nu se fabrica peste noapte, de unde au avut deodata atata echipament? Nu exista absolut nici o industrie pe pamantul asta la ora actuala care sa nu depinda de productia din China, fie direct, fie indirect datorita diverselor componente esentiale pentru produsul finit... Teoria cu virusul dat ca sa le mai subtieze randurile chinezilor, nu mi se pare prea viabila. In schimb, va recalibra economia mondiala, balanta de putere va inclina definitiv in favoarea Chinei...nu exista nimeni care sa produca intr-un ritm mai infernal ca ei. Sa vezi cerinte la ei din toata lumea cand totul va reveni la "normal". S-apai cine o sa traga sforile si manipuleze preturile in global market? Al doilea efect deja vizibil este ca se va micsora numarul pensionarilor , ergo statele - si ma refer la cele dezvoltate unde se stie ca cea mai mare buba demografica este imbatranirea populatiei si gap-ul dintre generatii , deci lipsa de sustinere a pensiilor- vor mai scapa de niste cheltuieli iar companiile de asigurari de sanatate isi ingrasa baban conturile... Report
March 28, 20206 yr Author comment_260872 Asta e interesant. Stiu ca nu toata lumea cunoaste germana, din pacate nu am timp sa traduc tot, dar sunt niste reprezentati grafice acolo care sunt interesante Report
March 28, 20206 yr comment_260876 Zilele astea am auzit de-a teorii... Plus ca am descoperit ca am o amica destul de apropiata- am crescut impreuna- care e antivaxer Voi aveti grija de voi, ca virusul asta nu o sa ne omoare pe toti. E aiurea, e nasol, cade economia din pacate dar cumva, nu stiu cum, o sa ne revenim. Edited March 28, 20206 yr by Wowerful Report
March 29, 20206 yr Author comment_260893 Zilele astea am auzit de-a teorii... Plus ca am descoperit ca am o amica destul de apropiata- am crescut impreuna- care e antivaxer Voi aveti grija de voi, ca virusul asta nu o sa ne omoare pe toti. E aiurea, e nasol, cade economia din pacate dar cumva, nu stiu cum, o sa ne revenim. Si uite-asa devine foarte clar scopul finit al fake news...nimeni nu mai crede nimc. Chiar daca ar fi real fragmentul ala de stire de pe Rai 3, cine naiba mai crede? Si, chiar daca asta ar fi adevarul, cine naiba iese in fata sa spuna da bai, asa e, eu sunt martor, etc? Pai nu e linsat in secunda doi, daca chiar este o situatie indusa cu sau fara voie si nu un "accident"? Cat despre persoanele antivaccin, no comment. Edited March 29, 20206 yr by Lapona Enigel Report
March 30, 20206 yr comment_260948 Mai sa fie! am primit si noi chestia asta de la John Hopkins, de la departamentul care se ocupa cu siguranta la locul de munca (sau cum se traduce), din sursa "sigura" !!! cica un angajat al firmei care are un prieten care are la randul lui cunostinte la aceasta univesitate...pfff, i-am scris vreo doua randuri managerului...Acum pe bune, o verisoara de-a sotului e doctor la aceasta universitate, daca nu ma-nsel (dar e la pediatrie). Am trimis un email tatalui ei, tot doctor, ca nu am adresa ei, va spun si voua ce-a zis, daca mi-o raspunde. Report
April 3, 20206 yr Author comment_261030 Adi, ce se aude? Ceva informatii de la sursa directa?Eu ma tot uit la CNN care afiseaza nonstop intrebari de bun simt, pe care nu le vad aici pe la stiri...De fapt, sa va spun sincer, la stirile de dimineata singura referire la situatia Covid 19 este doar vis-à-vis de numarul de infestati si decedati din SUA. Si-atat... Intrebari legitime de pe CNN si care , cu siguranta, ne cam preocupa pe toti: 1. Pot fi transportate particulele de saliva ale unui infestat, asadar continand virusul, prin curenti de aer? Cand e briza, vant, prin sistemele de ventilatie, de aerisire, prin tevile de scurgere? Adica exista pericolul de a il lua de la vecini bplnavi chiar daca te-ai autoizolat si nu ai avut contact cu nimeni? Intrebarea a venit dupa ce mai multe persoane mai cunoscute -gen jurnalisti CNN, de ex.- au spus ca , in ciuda izolarii si respectarii tuturor masurilor recomandate de catre World Health Organisation, inclusiv igiena, masti, manusi etc.2. Cat este de safe sa atingem bani, corespondenta, pachete primite prin posta?3. Virusul patrunde in sistem prin ochi la fel de usor si rapid ca prin caile respiratorii?4. Pot animalele de companie sa contacteze virusul si sa il transmita stapanului? 5. Mastile si obiectele purtate pe afara pot fi dezinfectate si cu ajutorul microundelor? Ucid MU virusul?6. Daca se stie ca unii sunt asimptomatici, desi purtatori de virus, de ce nu e toata lumea testata?7. Cat de teama tre sa ne fie de cutiile de carton / pachetele de la Amazon, DHL , US etc. 8. Pot sa ma imbolnavesc iar de Covid, daca l-am avut deja? Ai imunitate permanenta daca ai facut deja boala? 9. Cat de expusi sunt cei din grupele de risc, ce dezavantaje au in comparatie cu ceilalti, care sunt , sa zicem , foarte sanatosi?10. Cum se manifesta boala daca un bolnav de diabet a luat virusul? 11. Vaccinul pentru pneumonie este efectiv si impotriva pneumoniei facuta din cauza Covid 19? 12. Cat de safe este sa comanzi mancarea de la restaurante? Report
April 3, 20206 yr Author comment_261031 Observatiile mele: Ok, carantina, dar nu vad nicaieri nici scoli dezinfectandu-se, nici magazine, nici cabinete medicale inchise, ni-mic...asadar , care e strategia? Se asteapta sa se dezintegreze virusul de la sine?? Si...dupa ce trece lockdownul , cum facem? Ma indoiesc ca pericolul de propagare a virusului a trecut. Cum naiba sunt detectati cei care au virusul si sunt asimptomatici cand se testeaza doar cei cu simptome grave?!?!?! Credeti ca doar in Romania unii din personalul medical abandoneaza posturile? Stati linistiti, ca se intampa si la case mai mari...un spital din München a decis sa inchida dupa ce au descoperit ca 14 pacienti si doi membri ai personalului au fost detectati pozitiv. Mbon...mai urmeaza sa se anunte daca se mai inchide o clinica din aceleasi motive. Vasului de croaziera Rotterdam cu pacienti infestati la bord i s-a refuzat initial acostarea in Fort Lauderdale, dupa care a primit unda verde, dar pacientii nu vor fi dusi la spitalele locale deoarece vor suprasolicita spitalele...eu sta intr-o tara unde platesc asigurare de sanatate obligatoriu...stai si te intrebi la ce naiba platesti??? Report
April 3, 20206 yr comment_261033 stii ca la inceput nici nu concepeai ca doi pozitivi care platesc asigurarea la fel, ar putea fi tratati (sau nu) diferit in functie de speranta de viata neafectata de covid? adica e ales ala mai tanar,mai sanatos si mai bogat? - exact ca-n banc.platesti ca tb sa fii asigurat, dar la razboi scapa cine poate. fosta mea colega, cea care s-a pensionat (de-am stat io singura in birou 5 luni si i-am preluat si sarcinile, acum patesc la fel cu una care sta in concediu de parinti - fmm life!) are pe ginere-sau angajat pe o nava de croaziera de la firma Princess. mi-a zis ieri ca sunt in largul apelor teritoriale americane, nu i-a primit in raza portului, nici macar mai izolati, au adus la tarm toti pasagerii, iar ei renoveaza tot interiorul vasului. se schimba pereti despartitori, lambriuri, mobila, au distrus piscinele, magazinele, restaurantele, tot-tot si refac iar. le aduce materiale si provizii cu vase naveta, sunt testati toti, periodic. el trebuia sa termine voiajul si sa revina in tara. dar le-a prelungit automat contractul ca si-asa nu pot pleca de-acolo. Report
April 3, 20206 yr comment_261038 Lapo, am primit raspuns la email, dar fara detalii; verisoara a confirmat doar ca emailul nu vine de la Johns Hopkins si mi-a dat link-ul unde au informatii, am vazut ca si aici se citeaza datele furnizate de ei cand raporteaza numarul de cazuri etc.https://coronavirus.jhu.edu/Tatal ei a zis ca in general informatiile sunt corecte si ca ar face bine daca lumea ar urma sfaturile (cred ca se refera la spalatul pe maini)... Report
April 3, 20206 yr comment_261043 Eu ma tot uit la CNN uita-te la declaratiile zilnice ale lui trump & covid task force, sunt transmise in direct pe youtube. dr fauci mi se pare foarte competent. Report
April 3, 20206 yr comment_261044 Lori, din ce-am citit eu si-am retinut: 1. Pot fi transportate particulele de saliva ale unui infestat, asadar continand virusul, prin curenti de aer? Cand e briza, vant, prin sistemele de ventilatie, de aerisire, prin tevile de scurgere? Adica exista pericolul de a il lua de la vecini bplnavi chiar daca te-ai autoizolat si nu ai avut contact cu nimeni? Intrebarea a venit dupa ce mai multe persoane mai cunoscute -gen jurnalisti CNN, de ex.- au spus ca , in ciuda izolarii si respectarii tuturor masurilor recomandate de catre World Health Organisation, inclusiv igiena, masti, manusi etc. da, particulele de saliva de la un pozitiv pot infecta, pe cale aeriana. 2. Cat este de safe sa atingem bani, corespondenta, pachete primite prin posta? banii nu sunt safe deloc, coletele sunt safe daca e sanatos curierul. 3. Virusul patrunde in sistem prin ochi la fel de usor si rapid ca prin caile respiratorii? da, de asta de folosesc ochelari de protectie sau , mai nou, vizierele. 4. Pot animalele de companie sa contacteze virusul si sa il transmita stapanului? doar daca-l aduc pe labute, pe blana. 5. Mastile si obiectele purtate pe afara pot fi dezinfectate si cu ajutorul microundelor? Ucid MU virusul? haine, posete, da. mastile nu tb refolosite. cele din bumbac, chiar daca au eficienta mult mai mica, tb dezinfectate in apa fiarta, clor si tratate termic - calcate. 6. Daca se stie ca unii sunt asimptomatici, desi purtatori de virus, de ce nu e toata lumea testata? nu sunt testati nici macar toti cei care sunt vizibil infectati, nici macar tot corpul medical...nimeni nu-si permite nici material si nici timp fizic nu este ptr asa ceva. 7. Cat de teama tre sa ne fie de cutiile de carton / pachetele de la Amazon, DHL , US etc. cica nu, dadeau de exemplu coletele trimise din China. 8. Pot sa ma imbolnavesc iar de Covid, daca l-am avut deja? Ai imunitate permanenta daca ai facut deja boala? in China s-au semnalat cazuri de repozitivare. dar se obtine o imunitate, totusi nu permanenta. dadeau exemple de afectiuni contagioase obisnuite, bolile copilariei, ptr care nici vaccinul nu da o imunizare definitiva. cica dupa niste ani,multi, ar fi bine sa se faca iar imunizarea. 9. Cat de expusi sunt cei din grupele de risc, ce dezavantaje au in comparatie cu ceilalti, care sunt , sa zicem , foarte sanatosi? cei din grupele de risc sunt victime aproape sigure daca au contactat virusul, pot fi si tineri, nu conteaza. 10. Cum se manifesta boala daca un bolnav de diabet a luat virusul? simptomele sunt identice, doar ca organismul aflat oricum in suferinta nu mai poate face fata si acestei agresiuni. cel mai periculos e ptr cei cu afectiuni respiratorii, diabetici si cei dializati. 11. Vaccinul pentru pneumonie este efectiv si impotriva pneumoniei facuta din cauza Covid 19? cica nu, totusi Angelica voastra l-a facut. deci, ceva-ceva o fi. 12. Cat de safe este sa comanzi mancarea de la restaurante? nu mi se pare safe nici in vremuri mai bune, acum in niciun caz.cica sa fim f precauti cu fructele si legumele din supermarket. Report
April 3, 20206 yr comment_261051 Eu ma tot uit la CNN uita-te la declaratiile zilnice ale lui trump & covid task force, sunt transmise in direct pe youtube. dr fauci mi se pare foarte competent. Pe Trump mai bine nu Pe Fauci si pe ceilalti care stiu despre ce vorbesc, da! Edited April 3, 20206 yr by Wowerful Report
April 3, 20206 yr comment_261054 Lori, din ce-am citit eu si-am retinut: 9. Cat de expusi sunt cei din grupele de risc, ce dezavantaje au in comparatie cu ceilalti, care sunt , sa zicem , foarte sanatosi? cei din grupele de risc sunt victime aproape sigure daca au contactat virusul, pot fi si tineri, nu conteaza. Dacă majoritatea celor decedați sînt din rîndul celor din grupele de risc, nu înseamnă că toți cei din această categorie mor dacă fac boala. Mai ales dacă sînt tineri. Contează și felul în care li se acordă asistență medicală. Iar riscul e și la obezitate, fumători, HTA. Poate te-ai referit la faptul că sînt victime în sensul că fac boala și nu rămîn asimptomatici, tocmai pe fondul imunității scăzute, dar nu înseamnă că dacă ai o boală și faci și Covidu gata, mori sigur. Report
April 3, 20206 yr comment_261055 Observatiile mele: Ok, carantina, dar nu vad nicaieri nici scoli dezinfectandu-se, nici magazine, nici cabinete medicale inchise, ni-mic...asadar , care e strategia? Se asteapta sa se dezintegreze virusul de la sine?? Si...dupa ce trece lockdownul , cum facem? Ma indoiesc ca pericolul de propagare a virusului a trecut. Cum naiba sunt detectati cei care au virusul si sunt asimptomatici cand se testeaza doar cei cu simptome grave?!?!?! Credeti ca doar in Romania unii din personalul medical abandoneaza posturile? Stati linistiti, ca se intampa si la case mai mari...un spital din München a decis sa inchida dupa ce au descoperit ca 14 pacienti si doi membri ai personalului au fost detectati pozitiv. Mbon...mai urmeaza sa se anunte daca se mai inchide o clinica din aceleasi motive. Vasului de croaziera Rotterdam cu pacienti infestati la bord i s-a refuzat initial acostarea in Fort Lauderdale, dupa care a primit unda verde, dar pacientii nu vor fi dusi la spitalele locale deoarece vor suprasolicita spitalele...eu sta intr-o tara unde platesc asigurare de sanatate obligatoriu...stai si te intrebi la ce naiba platesti??? In Spania sunt aprox 14000 de medici/asistente pozitivi si nu s-a inchis nimic! Din contra se deschid "spitale" prin toate colturile...sali de sport ale spitalelor si alte spatii. Am un prieten care e asistent medical la urgenta si a fost infestat de un pacient pe care ori il intuba (nu stiu daca e corect cuvantul) ori murea, asa ca nu a avut timp sa-si puna nici masca nici nimic. Are 27 de ani si a spus ca i-a fost asa de rau, incat a crezut ca o sa moara...A stat in carantina la domiciliu 2 saptamani, i-au facut testul, a dat negativ de doua ori si l-au chemat la serviciu in ziua urmatoare. Spunea ca e fericit ca poate merge si poate ajuta. Aici nu am auzit sa plece personalul din spitale (nu neg ca nu ar exista, eu nu am auzit); cand nu aveau echipament de protectie si-au facut din pungi mari de gunoi, si-au pus ochelari de scafandru, si alte "artificii". In schimb, din lipsa paturilor la urgente si a aparatelor de respirat se fac trieri de genul...ai peste 70 de ani (sau sub, dar cu alte boli grave), nu intri direct...mori si gata. Asa, pur si simplu...spun ca, in cazuri de acest fel se trateaza persoanele cu o speranta de viata ridicata. Azi dimineata a murit mama unui prieten...avea 80 de ani si nu au avut loc pt ea la urgenta...tatal sau este in aceeasi situatie Nu stiu unde vom ajungte, cum si cand se va termina... Report
April 3, 20206 yr comment_261056 asa spun specialistii in etica medicala ca doctorii trebuie sa aleaga sa salveze pe cei care care au speranta sa traiasca cei mai multi ani dupa ce se insanatosesc. o a fie multe post traumatic syndrom printre personalul medical dupa Report
April 3, 20206 yr comment_261060 Azi am auzit de 2 cazuri de pacienti peste 90 de ani care au supravietuit virusului - unul la Tv (nu am vazut, sotul mi-a zis ca avea 100 de ani), altul aici ; acesta din urma, referitor la ce spune Carmella, are probleme cu rinichii si inima si hipertensiune, dar a trecut cu bine hopul!Am mai citit un articol despre cum frica/stresul ne afecteaza sistemul imunitar; nu zic sa uitam cat de periculos este acest virus, dar hai sa mai punem si stiri care sa ne mai ridice moralul! Report
April 4, 20206 yr comment_261066 Atitudinea în fața bolii e foarte importantă întotdeauna, se vede și în cele spuse de bătrînul vindecat. Să gîndim rațional e, de asemenea, important, dar asta se raportează și la cine ne credem noi, la a ne vedea lungul nasului, cum se spune. Mă uit la ce postează prietenii pe FB și unii deja și-au făcut groapa, și-au pus mîinile pe piept și așteaptă să ia virusul și să moară, că ei ”sigur n-or să treacă de asta”, deși nu au decît vreo 50 de ani, în medie, unii poate au boli, dar asta doar pentru că-și bat joc de viața și sănătatea lor bînd, fumînd și/sau drogîndu-se. Cumva prin atitudinea asta de victimă atrag din partea celorlalți atenție și compasiune, deși ei acum stau acasă cu masca pe față, beau, mănîncă, fumează și se droghează în continuare, deci ”șanse” să ia astfel virusul nu există, comparativ cu pericolul în care se află cadrele medicale de exemplu. Ăștia mă obosesc cel mai tare, nu înțeleg nici că n-au nici pe dracu acum, dar nici că nu avem motive să le acordăm mai multă atenție dacă chiar ar face boala, cu toții fiind acum în aceeași oală, unii, însă, avînd ceva mai multe resurse de raționament corect și neplîngîndu-ne de milă atunci cînd chiar nu avem de ce. Asta e viața, în general. Nici celor mai în vîrstă nu cred că e normal să le plîngem de milă deja, e adevărat că-s vulnerabili în fața bolii, dar nu înseamnă că trebuie să ne gîndim că moartea de boală nu e ceva natural, de asemenea. Poate sună sadic și neînțelegător, dar trebuie să conștientizăm, acum mai mult ca oricînd, că sîntem niște fire de nisip în lumea asta și că moartea are și ea locul și rolul ei, fiind cît se poate de universală. Report
April 4, 20206 yr comment_261069 Special report: Into the Red Zone este un documentar sky news, nu stiu daca se poate viziona de oriunde. L-am distribuit si pe fbEu am ramas la cateva surse: Fauci, Peter Attia, Michael Osterholm, Peter Hotez Report
April 4, 20206 yr comment_261070 Atitudinea în fața bolii e foarte importantă întotdeauna, se vede și în cele spuse de bătrînul vindecat. Să gîndim rațional e, de asemenea, important, dar asta se raportează și la cine ne credem noi, la a ne vedea lungul nasului, cum se spune. Mă uit la ce postează prietenii pe FB și unii deja și-au făcut groapa, și-au pus mîinile pe piept și așteaptă să ia virusul și să moară, că ei ”sigur n-or să treacă de asta”, deși nu au decît vreo 50 de ani, în medie, unii poate au boli, dar asta doar pentru că-și bat joc de viața și sănătatea lor bînd, fumînd și/sau drogîndu-se. Cumva prin atitudinea asta de victimă atrag din partea celorlalți atenție și compasiune, deși ei acum stau acasă cu masca pe față, beau, mănîncă, fumează și se droghează în continuare, deci ”șanse” să ia astfel virusul nu există, comparativ cu pericolul în care se află cadrele medicale de exemplu. Ăștia mă obosesc cel mai tare, nu înțeleg nici că n-au nici pe dracu acum, dar nici că nu avem motive să le acordăm mai multă atenție dacă chiar ar face boala, cu toții fiind acum în aceeași oală, unii, însă, avînd ceva mai multe resurse de raționament corect și neplîngîndu-ne de milă atunci cînd chiar nu avem de ce. Asta e viața, în general. Nici celor mai în vîrstă nu cred că e normal să le plîngem de milă deja, e adevărat că-s vulnerabili în fața bolii, dar nu înseamnă că trebuie să ne gîndim că moartea de boală nu e ceva natural, de asemenea. Poate sună sadic și neînțelegător, dar trebuie să conștientizăm, acum mai mult ca oricînd, că sîntem niște fire de nisip în lumea asta și că moartea are și ea locul și rolul ei, fiind cît se poate de universală. Ca nu e normal sa le plangem de mila????? WTF? Si tu esti medic????? Cand ai muncit toata viata sa ridici o tara, pentru ca tarile le-au "ridicat" ei, pentru ca traim asa cum traim datorita lor, cand ai trecut prin tot ce ai trecut sa ajungi la 70 de ani, sa traiesti linistit la pensie te gandesti ca poate ai macar dreptul sa ti se puna un furtun cu oxigen pe nas! Poate nu meriti sa mori pe un scaun asfixiat, sa vrei sa respiri si sa nu poti...Poate meriti sa fi ingropat normal, crestineste inainte de a sta vreo 2 saptamani prin vreun camion frigorific sau patinuar si familia sa te caute disperata. Daca, Doamne fereste, parintii sau bunicii tai ar lua virusul suna-i si spunele sa stea linistiti ca oricum trebuiau sa moara si apoi vi sa ne povestesti. Sau povesteste-i prietenului meu caruia i-au murit ambii parinti la 3 zile diferenta sa nu le mai planga atata de mila..asta e! In fine, sanatate! Report
April 4, 20206 yr comment_261072 Offf...Titi, pe de o parte te inteleg, dar nu cred ca asta a vrut sa spuna Carmella, desi la prima vedere poate parea cinic. Chiar ea spunea ca are in grija mai multi varstnici si nu i-a abandonat, dimpotriva. Am avut si avem toti vecini, rude, prieteni care s-au stins, insa acum ne-a lovit pe toti in acelasi timp si "plansul de mila" din pacate nu ajuta, asta e, strangem din dinti, ajutam cum putem si mergem mai departe! Report
April 4, 20206 yr comment_261073 Atitudinea în fața bolii e foarte importantă întotdeauna, se vede și în cele spuse de bătrînul vindecat. Să gîndim rațional e, de asemenea, important, dar asta se raportează și la cine ne credem noi, la a ne vedea lungul nasului, cum se spune. Mă uit la ce postează prietenii pe FB și unii deja și-au făcut groapa, și-au pus mîinile pe piept și așteaptă să ia virusul și să moară, că ei ”sigur n-or să treacă de asta”, deși nu au decît vreo 50 de ani, în medie, unii poate au boli, dar asta doar pentru că-și bat joc de viața și sănătatea lor bînd, fumînd și/sau drogîndu-se. Cumva prin atitudinea asta de victimă atrag din partea celorlalți atenție și compasiune, deși ei acum stau acasă cu masca pe față, beau, mănîncă, fumează și se droghează în continuare, deci ”șanse” să ia astfel virusul nu există, comparativ cu pericolul în care se află cadrele medicale de exemplu. Ăștia mă obosesc cel mai tare, nu înțeleg nici că n-au nici pe dracu acum, dar nici că nu avem motive să le acordăm mai multă atenție dacă chiar ar face boala, cu toții fiind acum în aceeași oală, unii, însă, avînd ceva mai multe resurse de raționament corect și neplîngîndu-ne de milă atunci cînd chiar nu avem de ce. Asta e viața, în general. Nici celor mai în vîrstă nu cred că e normal să le plîngem de milă deja, e adevărat că-s vulnerabili în fața bolii, dar nu înseamnă că trebuie să ne gîndim că moartea de boală nu e ceva natural, de asemenea. Poate sună sadic și neînțelegător, dar trebuie să conștientizăm, acum mai mult ca oricînd, că sîntem niște fire de nisip în lumea asta și că moartea are și ea locul și rolul ei, fiind cît se poate de universală. Ca nu e normal sa le plangem de mila????? WTF? Si tu esti medic????? Cand ai muncit toata viata sa ridici o tara, pentru ca tarile le-au "ridicat" ei, pentru ca traim asa cum traim datorita lor, cand ai trecut prin tot ce ai trecut sa ajungi la 70 de ani, sa traiesti linistit la pensie te gandesti ca poate ai macar dreptul sa ti se puna un furtun cu oxigen pe nas! Poate nu meriti sa mori pe un scaun asfixiat, sa vrei sa respiri si sa nu poti...Poate meriti sa fi ingropat normal, crestineste inainte de a sta vreo 2 saptamani prin vreun camion frigorific sau patinuar si familia sa te caute disperata. Daca, Doamne fereste, parintii sau bunicii tai ar lua virusul suna-i si spunele sa stea linistiti ca oricum trebuiau sa moara si apoi vi sa ne povestesti. Sau povesteste-i prietenului meu caruia i-au murit ambii parinti la 3 zile diferenta sa nu le mai planga atata de mila..asta e! In fine, sanatate! Vezi, despre asta vorbeam. Faptul că tu adopți atitudinea disperării nu te face un cetățean mai bun și nici nu vei face pe nimeni nemuritor. Nu sînt medic, sînt psiholog și lucrez mult cu toți cei pe care nu îi dorește nimeni, bolnavii incurabili, cei care au pierdut pe cineva drag. Și da, unora le spun că vor muri, inclusiv părinților și socrilor mei, inclusiv copilului meu. Nu e nimic crud în chestia asta, ci e singurul adevăr pe care ne bazăm. Report
April 4, 20206 yr comment_261074 Atitudinea în fața bolii e foarte importantă întotdeauna, se vede și în cele spuse de bătrînul vindecat. Să gîndim rațional e, de asemenea, important, dar asta se raportează și la cine ne credem noi, la a ne vedea lungul nasului, cum se spune. Mă uit la ce postează prietenii pe FB și unii deja și-au făcut groapa, și-au pus mîinile pe piept și așteaptă să ia virusul și să moară, că ei ”sigur n-or să treacă de asta”, deși nu au decît vreo 50 de ani, în medie, unii poate au boli, dar asta doar pentru că-și bat joc de viața și sănătatea lor bînd, fumînd și/sau drogîndu-se. Cumva prin atitudinea asta de victimă atrag din partea celorlalți atenție și compasiune, deși ei acum stau acasă cu masca pe față, beau, mănîncă, fumează și se droghează în continuare, deci ”șanse” să ia astfel virusul nu există, comparativ cu pericolul în care se află cadrele medicale de exemplu. Ăștia mă obosesc cel mai tare, nu înțeleg nici că n-au nici pe dracu acum, dar nici că nu avem motive să le acordăm mai multă atenție dacă chiar ar face boala, cu toții fiind acum în aceeași oală, unii, însă, avînd ceva mai multe resurse de raționament corect și neplîngîndu-ne de milă atunci cînd chiar nu avem de ce. Asta e viața, în general. Nici celor mai în vîrstă nu cred că e normal să le plîngem de milă deja, e adevărat că-s vulnerabili în fața bolii, dar nu înseamnă că trebuie să ne gîndim că moartea de boală nu e ceva natural, de asemenea. Poate sună sadic și neînțelegător, dar trebuie să conștientizăm, acum mai mult ca oricînd, că sîntem niște fire de nisip în lumea asta și că moartea are și ea locul și rolul ei, fiind cît se poate de universală. Ca nu e normal sa le plangem de mila????? WTF? Si tu esti medic????? Cand ai muncit toata viata sa ridici o tara, pentru ca tarile le-au "ridicat" ei, pentru ca traim asa cum traim datorita lor, cand ai trecut prin tot ce ai trecut sa ajungi la 70 de ani, sa traiesti linistit la pensie te gandesti ca poate ai macar dreptul sa ti se puna un furtun cu oxigen pe nas! Poate nu meriti sa mori pe un scaun asfixiat, sa vrei sa respiri si sa nu poti...Poate meriti sa fi ingropat normal, crestineste inainte de a sta vreo 2 saptamani prin vreun camion frigorific sau patinuar si familia sa te caute disperata. Daca, Doamne fereste, parintii sau bunicii tai ar lua virusul suna-i si spunele sa stea linistiti ca oricum trebuiau sa moara si apoi vi sa ne povestesti. Sau povesteste-i prietenului meu caruia i-au murit ambii parinti la 3 zile diferenta sa nu le mai planga atata de mila..asta e! In fine, sanatate! Vezi, despre asta vorbeam. Faptul că tu adopți atitudinea disperării nu te face un cetățean mai bun și nici nu vei face pe nimeni nemuritor. Nu sînt medic, sînt psiholog și lucrez mult cu toți cei pe care nu îi dorește nimeni, bolnavii incurabili, cei care au pierdut pe cineva drag. Și da, unora le spun că vor muri, inclusiv părinților și socrilor mei, inclusiv copilului meu. Nu e nimic crud în chestia asta, ci e singurul adevăr pe care ne bazăm. Niciodata nu am pretins ca sunt mai buna sau mai rea decat nimeni, sunt un om normal. Nu ma compar cu nimeni; si sper din suflet sa nu ma cuprinda disperarea. Incerc sa fiu rationala, desi este greu. Si sufar, sufar mult in ultimul timp, pentru ca ma simt neputincioasa, si pentru ca da, mi-e mila...multa. Pentru tot ce vad si pentru ca nu pot evita sa ma gandesc ca acolo putea fi mama, tata, sotul, prietenii mei sau eu. Report