March 25, 20206 yr comment_260785 Ca raspuns la propunerea Carmellei, deschid eu un topic dedicat cu rugamintea de a îl "tintui" si scoate in evidenta pentru toti cei care nimeresc pe aici cu intentie sau din intamplare. Daca putem ajuta si pe aceasta cale cu o informare corecta -asadar va rog mult sa va verificati sursele cand postati ceva- si sa evitati stirile false, "de senzatie", care induc panica, din auzite s.a.m.d. Un articol care circula pe FB si care mi s-a parut justificat. Postez mai intai esentialul din el. Articolul intreg il gasiti aici: https://adevarul.ro/...5qHVjiLLnwLVh9k2. Purtaţi mască (sper să înceapă să fie disponibile pentru toată lumea cât mai repede). Dar trebuie să ştiţi că masca nu vă protejează foarte mult împotriva contaminării cu Covid 19, ci mai degrabă împiedică transmiterea de la persoanele ce poartă mască la celelalte, dar este foarte important şi acest lucru pentru că nu ştim care suntem contaminaţi şi care nu. Masca chirurgicală (acea albastră) este de unică folosinţă, adică puteţi să o purtaţi maxim o zi, de preferat sub 4 ore. Daca însă o scoateţi sau o umeziţi, trebuie să o schimbaţi. Citeste mai mult: /adevarul.ro/locale/timisoara/sfaturile-pretioase-medicului-musta-eviti-contaminarea-haine-pantofi-manusile-mare-capcana-1_5e7880715163ec42711f2d8a/index.html Am in familie doi membri in categoria grupelor de risc, un bolnav de diabet si unul cu o boala nici acum diagnosticata corect a plamanilor. Fiti responsabili pentru voi insisi si pentru ai vostri! Edited March 25, 20206 yr by Lapona Enigel Report
March 25, 20206 yr Author comment_260786 Sursa: https://www.infektionsschutz.de/coronavirus/informationen-in-anderen-sprachen.html Report
March 25, 20206 yr comment_260787 Apropo de măști, la mine se umezesc toate in maxim 30 de minute, indiferent de filtrul lor de protecție. Mai am cateva iar in farmacii lipsesc cu desăvârșire. De la munca am primit de panza, care nu sunt bune de nimic din ce am citit. Probabil in lipsa de altceva o sa o folosesc. La voi tot asa repede se umezesc? Report
March 25, 20206 yr comment_260790 Buna dimineata! Cum spuneam la han, eu mi-am facut singura vreo 2 masti...Le-am facut dintr-un bumbac gros, pus in doua (aproape nici apa nu trece prin el). Apoi am fiert-o in apa cu clor si am calcat-o la maximum de temperatura; mai tarziu pun o poza. Nu cred ca e tot una sa porti masca sau sa nu o porti, desi se spune ca nu foloseste la nimic daca esti sanatos...Cum sa fie tot una ca cineva sa iti tuseasca/stranute/vorbeasca in fata si sa iti ajunga in gura, pe fata stropi de saliva, sau sa se opreasca pe o masca?? Avantajul pe care il vad cu mastile facute din "panza" (daca nu se gasesc de cumparat din cele bune, cu filtru) este ca le poti spala cu clor si calca zilnic.... Nu stiu, fiecare se protejeaza cum poate, cum crede. Eu ma simt mai OK sa ies acoperita. Report
March 25, 20206 yr comment_260794 Buna dimineata! Cum spuneam la han, eu mi-am facut singura vreo 2 masti...Le-am facut dintr-un bumbac gros, pus in doua (aproape nici apa nu trece prin el). Apoi am fiert-o in apa cu clor si am calcat-o la maximum de temperatura; mai tarziu pun o poza. Nu cred ca e tot una sa porti masca sau sa nu o porti, desi se spune ca nu foloseste la nimic daca esti sanatos...Cum sa fie tot una ca cineva sa iti tuseasca/stranute/vorbeasca in fata si sa iti ajunga in gura, pe fata stropi de saliva, sau sa se opreasca pe o masca?? Avantajul pe care il vad cu mastile facute din "panza" (daca nu se gasesc de cumparat din cele bune, cu filtru) este ca le poti spala cu clor si calca zilnic.... Nu stiu, fiecare se protejeaza cum poate, cum crede. Eu ma simt mai OK sa ies acoperita. De acord cu tine - chiar daca nu ofera protectie totala (ochii nu sunt protejati...), cred ca face diferenta, decat deloc. Report
March 25, 20206 yr comment_260796 Buna dimineata! Cum spuneam la han, eu mi-am facut singura vreo 2 masti...Le-am facut dintr-un bumbac gros, pus in doua (aproape nici apa nu trece prin el). Apoi am fiert-o in apa cu clor si am calcat-o la maximum de temperatura; mai tarziu pun o poza. Nu cred ca e tot una sa porti masca sau sa nu o porti, desi se spune ca nu foloseste la nimic daca esti sanatos...Cum sa fie tot una ca cineva sa iti tuseasca/stranute/vorbeasca in fata si sa iti ajunga in gura, pe fata stropi de saliva, sau sa se opreasca pe o masca?? Avantajul pe care il vad cu mastile facute din "panza" (daca nu se gasesc de cumparat din cele bune, cu filtru) este ca le poti spala cu clor si calca zilnic.... Nu stiu, fiecare se protejeaza cum poate, cum crede. Eu ma simt mai OK sa ies acoperita. De acord cu tine - chiar daca nu ofera protectie totala (ochii nu sunt protejati...), cred ca face diferenta, decat deloc. Multa lume avea ochelari de soare in supermarket ultima data cand am fost eu. Inteleg ca multora va pot parea paranoica...asta este, imi asum paranoia. In momentele astea si in situatia mea nu vreau si nu pot sa risc si sa gandesc "asta e, fie ce o fi". Fac tot ce imi este cu putinta sa ma protejez si sa protejez omul de langa mine. Asta este una din mastile facute de mine Edited March 25, 20206 yr by Titirimundi Report
March 25, 20206 yr comment_260801 Poate e o nebunie, poate si un strop de adevar, o sa alterneze instalațiile cu ceva cald, în seara asta cu țuică cu piper, e calda e cu alcool si chiar daca nu o avea efect cu coronavirusul macar dezinfecteaza căile respiratorii. Trebuie sa vad daca gasesc ceva uleiuri esentiale sa le introduc si pe ele, sau sa fac dupa cum zice mai jos: Report
March 25, 20206 yr Author comment_260802 Buna dimineata! Cum spuneam la han, eu mi-am facut singura vreo 2 masti...Le-am facut dintr-un bumbac gros, pus in doua (aproape nici apa nu trece prin el). Apoi am fiert-o in apa cu clor si am calcat-o la maximum de temperatura; mai tarziu pun o poza. Nu cred ca e tot una sa porti masca sau sa nu o porti, desi se spune ca nu foloseste la nimic daca esti sanatos...Cum sa fie tot una ca cineva sa iti tuseasca/stranute/vorbeasca in fata si sa iti ajunga in gura, pe fata stropi de saliva, sau sa se opreasca pe o masca?? Avantajul pe care il vad cu mastile facute din "panza" (daca nu se gasesc de cumparat din cele bune, cu filtru) este ca le poti spala cu clor si calca zilnic.... Nu stiu, fiecare se protejeaza cum poate, cum crede. Eu ma simt mai OK sa ies acoperita. De acord cu tine - chiar daca nu ofera protectie totala (ochii nu sunt protejati...), cred ca face diferenta, decat deloc. Multa lume avea ochelari de soare in supermarket ultima data cand am fost eu. Inteleg ca multora va pot parea paranoica...asta este, imi asum paranoia. In momentele astea si in situatia mea nu vreau si nu pot sa risc si sa gandesc "asta e, fie ce o fi". Fac tot ce imi este cu putinta sa ma protejez si sa protejez omul de langa mine. Asta este una din mastile facute de mine Stii ce, Titi? Durea-te-ar!!! Mai bine paranoica si exagerata decat infestata! Este vreo posibilitate sa se afiseze la fiecare noua pagina a topicului sus , pinned, regulile de baza? Mi se pare important sa fie trimis mesajul asta pe toate caile posibile in conditiile in care in Romania inca se mai fac slujbe si se impartaseste o biserica intreaga cu aceeasi lingurita. Inca nu pot crede cata habotnicie primitiva mai exista in tara mea de bastina in secolul 21... Report
March 25, 20206 yr Author comment_260803 De la Mediafax: https://www.mediafax.ro/coronavirus/coronavirus-un-medic-francez-trateaza-bolnavii-de-covid-19-cu-hidroxiclorochina-si-azitromicina-sute-de-persoane-stau-la-coada-imagini-19013019 Sa speram ca da rezultate... Despre el si in Le Parisien:http://www.leparisien.fr/societe/lui-il-a-pris-le-taureau-par-les-cornes-plongee-dans-les-groupes-facebook-pro-didier-raoult-24-03-2020-8286852.php Report
March 25, 20206 yr comment_260812 Despre hidroxiclorocina am citit si vazut la TV ca s-a incercat si in alte parti (China, Australia, si Trump a facut tam-tam...) fara rezultate concludente - poate "descoperirea" acesui medic sa fie combinatia cu antibioticul? Report
March 25, 20206 yr comment_260814 eu am vazut un nene in direct la tv care nu se astepta sa supravietuiasca pina dimineata si a spus ca combinatia l-a salvat ... Report
March 25, 20206 yr Author comment_260815 Eu sper din toata inima...cred ca si laturi as inghiti daca s-ar dovedi eficiente...Ma uit la BBC:Printul Charles a contactat si el boala, dar, cum spune amicul meu din Wales: El nu tre sa iasa la supermarket si are cea mai buna ingrijire medicala...In UK lumea e destul de speriata si dezorientata dupa balmajeala tembelului de Boris care la inceput i-a deschis usa larg virusului, ca sa se creeze "herd immunity". Chiar adineaori discutam cu el cum de Taiwan si Singapore au reusit sa tina sub control situatia atat de bine, cand sunt colea, in coasta Chinei...Acum cateva minute am vazut un interviu cu secretarul general al Natiunilor Unite Antonio Guterres care mi se pare cam disperat in ton si declaratii...marturisesc ca imi creste ingrijorarea pe zi ce trece. Report
March 25, 20206 yr comment_260817 In Spania azi 738 morti... Aici sunt o gramada din guvern/diverse institutii infestati...Problema este ca aici, desi au fost avertizati sa nu o faca, au permis o manifestatie de 8 martie unde s-au imbolnavit o gramada. Cele din primul rand, ministre, sotia presedintelui de guvern, toate; una din ele erea deja bolnava cand a fost acolo, dar na...daca tot au permis manifestatia trebuiau sa fie acolo. I-as baga la inchisoare... Problema este ca din lipsa materialului de protectie s-au imbolnavit foarte multi medici si asistente...Si asta e chiar o problema, ca celor din politica nu le plang de mila, sincer. Report
March 25, 20206 yr comment_260818 Si cei din politica sunt copiii, parintii, partenerii, fratii cuiva. Chiar si Boris. Care nu a luat deciziile de capul lui. Report
March 25, 20206 yr comment_260819 Si cei din politica sunt copiii, parintii, partenerii, fratii cuiva. Chiar si Boris. Care nu a luat deciziile de capul lui. Eu spun asta pt ca ei au un medic la dispozitie 24h, au acces direct si prioritar la analize, nu au nici o problema cu iesit, mers la cumparaturi, la farmacie...Asta in timp ce aici, in spitale, daca ai peste 70 de ani sau nu ai o speranta de viata ridicata nu esti o prioritate in urgrnte si cel mai probabil este ca nu vei ajunge sa fi conectat la un aparat care sa te ajute sa traiesti. Pentru ca nu sunt aparate pentru toti, dar pentru ei sunt. Oricand, oricum, cu orice pandemie. Pentru ca, unele vieti valoreaza mai mult decat altele. Report
March 26, 20206 yr comment_260820 In Spania azi 738 morti... Aici sunt o gramada din guvern/diverse institutii infestati...Problema este ca aici, desi au fost avertizati sa nu o faca, au permis o manifestatie de 8 martie unde s-au imbolnavit o gramada. Cele din primul rand, ministre, sotia presedintelui de guvern, toate; una din ele erea deja bolnava cand a fost acolo, dar na...daca tot au permis manifestatia trebuiau sa fie acolo. I-as baga la inchisoare... Problema este ca din lipsa materialului de protectie s-au imbolnavit foarte multi medici si asistente...Si asta e chiar o problema, ca celor din politica nu le plang de mila, sincer. Zi trista. si din pacate e doar prima..Intr-o saptamana doua urmam si noi... As spera sa nu, dar cred ca asta e cursul.Prietena mea din Madrid nu a mai iesit din casa de 2 saptamani si cica nici nu are de gand sa iasa. Ea e singura cu 2 copii si ii mai fac vecinii cumparaturi..Ma gandesc mult la ea zilele astea. De fapt ma gandesc mult la cei afectati... Edited March 26, 20206 yr by Wowerful Report
March 26, 20206 yr comment_260821 Despre hidroxiclorocina am citit si vazut la TV ca s-a incercat si in alte parti (China, Australia, si Trump a facut tam-tam...) fara rezultate concludente - poate "descoperirea" acesui medic sa fie combinatia cu antibioticul? Eu citisem ca un diliman de aici de prin Texas a luat nu stiu ce substanta de curatat acvariile care substanta contine Chloroquine. A auzit el ca e buna si daca nu a murit de Covid, a murit de la asta.Oricum, cred ca doctorii ar trebui sa stie mai bine cand si cum sa riste.... “Chloroquine is an extremely toxic drug with a terrible side effect profile. Hydroxychloroquine is far safer, but its side effects are still significant,” Meghan May, a microbiologist at the University of New England College of Osteopathic Medicine in Biddeford, Maine, wrote in an email. “If it is not abundantly clear that it is beneficial, giving this drug to a critically ill patient feels risky.” "This medicaiton is incredibly dangerous. It is commonly associated with very significant adverse effects, even when used appropriately," said Dr. Daniel Brooks, Medical Director at Banner, in a phone interview. According to a report by the Associated Press, Hydroxychloroquine curbed coronavirus’ ability to enter cells in lab tests, which was reported by researchers last week in the journal Nature Medicine. That doesn’t mean it would do the same in people or that they could tolerate the doses tested in the lab. Once again, in a statement released on Monday, experts emphasized that chloroquine should not be taken to treat or prevent COVID-19. Edited March 26, 20206 yr by Wowerful Report
March 26, 20206 yr comment_260833 Poate e o nebunie, poate si un strop de adevar, o sa alterneze instalațiile cu ceva cald, în seara asta cu țuică cu piper, e calda e cu alcool si chiar daca nu o avea efect cu coronavirusul macar dezinfecteaza căile respiratorii. Trebuie sa vad daca gasesc ceva uleiuri esentiale sa le introduc si pe ele, sau sa fac dupa cum zice mai jos: Este evident ca e o tampenie. Edited March 26, 20206 yr by dragos Report
March 26, 20206 yr comment_260836 Poate e o nebunie, poate si un strop de adevar, o sa alterneze instalațiile cu ceva cald, în seara asta cu țuică cu piper, e calda e cu alcool si chiar daca nu o avea efect cu coronavirusul macar dezinfecteaza căile respiratorii. Trebuie sa vad daca gasesc ceva uleiuri esentiale sa le introduc si pe ele, sau sa fac dupa cum zice mai jos: Este evident ca e o tampenie. O fi, nu te contrazic, dar aerosolii fac bine la caile mele respiratorii, indiferent ca sunt calzi sau reci. Report
March 27, 20206 yr Author comment_260854 Mino, rau n-are ce sa faca, ma gandesc. Hai Vin cu informatii actuale, de pe 27.3., ora 00:00, sursele: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Fallzahlen.htmlhttps://experience.arcgis.com/experience/685d0ace521648f8a5beeeee1b9125cd Asadar , la nivel mondial s-a depasit suma de 500.000 de oameni. si peste 23.000 decese atribuite virusului. La ora actuala 201 de state au anuntat oficial cazuri de corona. Cei mai multi infestati se afla in:1. China 2. Italia 3. S.U.A.4. Spania5. Germania In Germania a declarat ieri seful institutului Robert Koch ca media de varsta a celor infestati est de 45 ani si a celor decedati de 81 ani. La peste 40.000 cazuri numarul decedatilor este de 253. Astazi am urmarit un interviu cu directorul Institutului de Virologie din Bonn, Pr. Dr. Streeck si acesta spune ca pe langa simptomele deja cunoscute , multi pacienti raporteaza pierderea mirosului si a gustului pentru o perioada. Spune ca acest nou virus Corona SARS CoV2 face parte din familia virusilor Corona si ca , in Europa, au existat deja multe valuri de boli gripale declansate de patru virusi Corona care deja s-au "stabilit" in spatiul acesta geografic. Spune ca cea mai periculoasa caracteristica a acestui noi virus este capacitatea lui fantastica de a se raspandi extrem de rapid si de a cauza complicatii respiratorii in special in cazul celor mai in varsta si cu boli deja existente. La fel, ne mai da sperante ca incalzirea vremii va aduce cu sine o relaxare a situatiei si a regresului cazurilor. https://www.youtube.com/watch?v=II3MzcSqOL0 Report
March 27, 20206 yr Author comment_260855 Am primit chestia asta de pe net, chipurile provenind de la Universitatea John Hopkins. Nu am verificat sursa.Universitatea Johns Hopkins a trimis această notă detaliată privind evitarea contagiunii: * Virusul nu este un organism viu, ci o moleculă proteică (ADN) acoperită de un strat protector de lipide (grăsimi), care, atunci când este absorbit de celulele mucoasei oculare, nazale sau bucale, își schimbă codul genetic, (mutație) și se transformă în celule agresor și multiplicator. * Întrucât virusul nu este un organism viu, ci o moleculă de proteine, acesta nu este ucis, ci se descompune de la sine. Timpul de dezintegrare depinde de temperatură, umiditate și tipul de material în care se află. * Virusul este foarte fragil; singurul lucru care îl protejează este un strat subțire de grăsime. Acesta este motivul pentru care orice săpun sau detergent este cel mai bun remediu, deoarece spuma dizolva grăsimea (de aceea trebuie să frecați mâinile atât de mult: timp de 20 de secunde sau mai mult, pentru a face multă spumă). Prin dizolvarea stratului de grăsime, molecula de proteină se dispersează și se descompune singură. * Căldura topește grăsimea; acesta este motivul pentru care este atât de bine să folosești apă peste 25 de grade Celsius pentru spălarea mâinilor, hainelor și a tot. În plus, apa caldă face mai multă spumă și asta o face și mai utilă. * Alcoolul sau orice amestec cu alcool de peste 65% DIZOLVĂ ORICE GRĂSIME, în special stratul lipidic extern al virusului. * Orice amestec cu 1 parte de înălbitor și 5 părți de apă dizolvă direct proteina, o descompune din interior. * Apa oxigenată ajută mult după săpun, alcool și clor, deoarece peroxidul dizolvă proteina virusului, dar trebuie să o utilizați pură ceea ce afectează pielea. * FĂRĂ SERVICII BACTERICIDE. Virusul nu este un organism viu ca bacteriile; nu se poate ucide ceea ce nu este viu cu antibiotice, dar își dezintegrează rapid structura cu tot ce s-a spus. * Niciodată nu agitați/scuturați îmbrăcămintea, cearceafurile sau alte materiale folosite sau neutilizate. În timp ce este lipit pe o suprafață poroasă, este foarte inert și se dezintegrează doar între 3 ore (țesătură și suprafață poroasă), 4 ore (cupru, pentru că este natural antiseptic; și lemn, pentru că elimină toată umezeala și nu o lasă să se desprindă și se dezintegrează), 24 ore (carton), 42 ore (metal) și 72 ore (plastic). Dar dacă îl scuturați sau folosiți un pămătuf de curățare, moleculele de virus plutesc în aer până la 3 ore și pot fi inhalate cu ușurință. * Moleculele de virus rămân foarte stabile la frig extern sau frig artificial precum aparatele de aer condiționat în case și mașini. De asemenea, au nevoie de umiditate pentru a rămâne stabile și, mai ales, întuneric. Prin urmare, mediile dezumidificate, uscate, calde și luminoase îl vor degrada mai repede. * LUMINA UV pe orice obiect care o poate conține descompune proteina virusului. De exemplu, pentru dezinfectarea și reutilizarea unei măști este perfectă. Fiți atenți, de asemenea, lumina UV descompune colagenul (care este proteic) la nivelul pielii, provocând în cele din urmă riduri și cancer de piele. * Virusul NU POATE trece prin pielea sănătoasă. * Oțetul NU este util, deoarece nu descompune stratul protector de grăsime. * NICI ȚUICA, PALINCA ȘI NICI VODKA, nu servesc. Cea mai puternică vodcă este 40% alcool și ai nevoie de 65%. * LISTERINE! Este 65% alcool. * Cu cât este mai limitat spațiul, cu atât mai multă concentrație a virusului poate exista. Cu cât este mai deschis sau ventilat natural, cu atât mai puțin. * Toată această informație este foarte utilă, dar trebuie să vă spălați pe mâini înainte și după ce atingeți mucoasa, mâncarea, încuietorile, butoanele, comutatoarele, telecomanda, telefonul mobil, ceasurile, computerele, birourile, televizorul etc. precum și când folosiți baia. * Trebuie să hidratați mâinile uscate de la atâta spălare, deoarece moleculele se pot ascunde în micro fisurile rezultate în pielea uscată. Cu cât crema este mai groasă, cu atât mai bine. * De asemenea, asigură-te că ai unghiile cât se poate de scurte, astfel încât virusul să nu se ascundă acolo. NOTA PERSONALA: Imi fac mea culpa ca nu am citit tot cum trebuie inainte sa postez. Cu siguranta aia de la J.H. University stiu de tuica si palinca Report
March 27, 20206 yr comment_260858 Despre postarea de mai sus: https://romania.europalibera.org/a/coronavirus-rom%C3%A2nia-deconstruirea-celei-mai-elaborate-manipul%C4%83ri-de-la-%C3%AEnceputul-pandemiei/30513408.html Report
March 28, 20206 yr Author comment_260861 Despre postarea de mai sus: https://romania.euro...i/30513408.html Multumesc Carmella!!! Promit sa nu mai dau forward la nici o sursa fara sa o fi verificat in prealabil. Imi place maxim o afirmatie din articolul postat de tine: "Este un exemplu de manipulare care respectă „toate indicațiile” de manual." M-ar interesa unde gasesc numitul manual Sunt convinsa ca autorul e roman @ ADRIANA: Te rog sa crosetezi tu pe postul meu de mai sus o corectare si sa ii pui o stampila de PARTIAL ADEVARAT cu rosu, poate asa imi intra si mie in cap ca ma cheama cum ma cheama si ca nu cred pana nu vad cu ochii mei Edited March 28, 20206 yr by Lapona Enigel Report
March 28, 20206 yr comment_260862 "Este un exemplu de manipulare care respectă „toate indicațiile” de manual." M-ar interesa unde gasesc numitul manual Sunt convinsa ca autorul e roman Nici vorbă! Manipularea prin cuvinte, propaganda, sînt arme vechi perfecționate de mulți alții înaintea românilor. Și se învață la școală, la comunicare sau retorică, dar după ce faci "logica", una dintre cele mai necesare discipline, după părerea mea. Se învață despre toate erorile de logică și cum să le identifici. Dar unele sînt doar minciuni, după cum se vede. Care e scopul lor? Habar nu am. Unii spun că site-uri rusești și conturi de Facebook de propagandă mascată aruncau încă din ianuarie, din primele zile cînd apăruse virusul, știri false, alimentau dezinformarea, creau confuzie etc. Report