November 27, 20205 yr comment_264696 Sunt doua retete separate, preluate si reinterpretate dupa o inspiratie de moment.Voi pune aici cele doua linkuri originale.Cake au chocolat si Crema di yogurt al cioccolato. Pentru baza 150 gr ciocolata amaruie3 oua100 gr zahar pudra80 gr unt topit1 lingura praf de copt50 gr faina migdale4 linguri faina Topim ciocolata impreuna cu 5 linguri apa pe baie de aburi. Mixam spuma ouale cu zaharul. Adaugam faina migdale+faina+ praf de copt, untul topit si ciocolata. Coacem la 180 de grade in forma dorita. Pentru ganache iaurt(nu stiu daca exista, dar eu l-am botezat asa): 150 gr iaurt cremos, gen grecesc.Daca aveti cu cafea sau ciocolata mai bine.In reteta originala, veti vedea in link 300 gr iaurt, eu am adaugat treptat si m-am oprit la 150gr.Daca vi se pare prea amaruie crema mai adaugati o lingura de zahar pudra, 100 gr ciocolata 50% sau 60% cacao 50 ml lapte Topim pe baie de aburi ciocolata impreuna cu laptele.Lasam usor la racit, adaugam iaurtul. Turnam crema peste blatul racit. Restul, se vede. Daca reusiti o lasati macar o ora la frigider. Report
November 27, 20205 yr comment_264700 Daca reusiti o lasati macar o ora la frigider. Am murit ....arată într-un mare fel! Report
November 27, 20205 yr Author comment_264701 Am murit ....arată într-un mare fel! Nuuuuu vreau. Uita-te la ingrediente, o feliuta mica subtire la cafea nu-i chiar asa tragica situatia.Adica nimic ce nu poate fi reparat dupa. Report
November 27, 20205 yr comment_264704 Uita-te la ingrediente...Exact, m-am uitat si imi place de numa-numa! Poate apuc sa o fac zilele astea Report
November 27, 20205 yr comment_264706 Am murit ....arată într-un mare fel! Nuuuuu vreau. Uita-te la ingrediente, o feliuta mica subtire la cafea nu-i chiar asa tragica situatia.Adica nimic ce nu poate fi reparat dupa. M-am uitat, dar pofta m-a omorât ca eu voiam acu Report
November 27, 20205 yr Author comment_264714 Uita-te la ingrediente...Exact, m-am uitat si imi place de numa-numa! Poate apuc sa o fac zilele astea Speram sa fac victime?? Am murit ....arată într-un mare fel! Nuuuuu vreau. Uita-te la ingrediente, o feliuta mica subtire la cafea nu-i chiar asa tragica situatia.Adica nimic ce nu poate fi reparat dupa. M-am uitat, dar pofta m-a omorât ca eu voiam acu Mino asteptam, poate in curand adaugam butonul "delivery"!?? Report
November 28, 20205 yr comment_264722 Pana vine butonul "delivery" am pus osul la treaba, buba e ca nu am avut faina de migdale si am ras cateva nuci braziliene ca le aveam in casă. Iar cand sa fac ganache-ul am vazut ca nu aveam iaurt desi eram convinsă că aveam asa ca am pus smântână 20% grăsime. Cred ca forma mea e mare fata de a ta, ca a fost cam putina crema, dar e mai bine asa, nu ramane nemancata, cu siguranță! Report
November 30, 20205 yr Author comment_264730 Wowwww, ma bucur ca l-ai facut.Arata super.Nici la mine nu e stratul gros, normal ca daca vrei poti dubla cantitatea de ganache.?? Report
November 30, 20205 yr comment_264732 Sincer, cand am pus crema mi se parea cam putina, tarta cam saracacioasa, dar....cand am taiat felia a fost perfecta! Report
December 8, 20205 yr comment_264803 Seamana, difera doar ca in blat nu sint migdale si in crema nu e iaurt, cu cea pe care o fac eu cu mare succes de cind mia dat reteta mama unui prieten de-al lui Marco, am cautat-o acum dar vad ca n-am pus-o aici, ciudat ca o fac destul de des mai ales cind tre sa fac ceva rapid si care sa iasa sigur. O sa o incerc insa si cu iaurt, tre sa-l cumpar Report