Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bine v-am gasit in noul an!

Featured Replies

In urma cu 3 ani , in 31 decembrie , ma logam pe un forum culinar , datorita Adrianei, care m-a sustinut atunci si m-a incurajat- multumesc , Adriana, si La multi ani!, tie si tuturor de aici %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif:D<" title="arms" />

Acum , m-am gandit sa vin aici , tot datorita Adrianei , care m-a invitat si m-a sustinut din nou... :occasion15:

Am ales sa ma loghez in 1 ianuarie , ca un nou inceput, si , poate , si datorita faptului ca tocmai ascult orchestra filarmonicii din Viena , ceea ce , pentru mine , intotdeauna inseamna bucurie , sarbatoare,prieteni...Bine v-am regasit , dragi prietene si prieteni...

Meniul meu de Reveillon a fost simplu , si am sa-l prezint imediat ce depistez modalitatile de postare( azi, sper :D ). Cu drag , Corina.

Bine ai venit :occasion14: , uite ce bucurie imi faci tu mie inainte de a ma duce la prinz la soacra :occasion15:

Ma bucur ca ai venit la noi!

Daca vrei, meniul de Revelion il poti pune in Arta culinara, dupa-amiaza il pun si eu acolo linga celelalte.

• Author

Mai bine vino la mine la pranz :D - desi, daca soacra e o companie mai placuta , te inteleg si ma resemnez :occasion14:

Acum , pana deschide cineva topic cu meniul de revelion , ia sa fac eu o incercarede postare...

Daca nu-mi iese , am vazut-o pe aici si pe gloxinia , asa ca ma scot eu cumva... :occasion15:

Deci , neshte saratele facute dimineata de 31...Pfuaiii, oare pe ce ar trebui sa apas?????

• Author
Boooon , n-a iesit ( cred ca am fost cam rautacioasa :occasion14: si universul s-a razbunat pe mine) urmatoarea incercare , cu poza micsorata.Pliiiiz, pliiiz , iesi de data asta , ca altfel iar trebuie sa-i fac o decoratie Gloxiniei :occasion15:

560_f043ba7beb0e7a5a1cd6acee5e5ed64d_thumb.jpg

• Author

M-am gandit sa nu deschid un nou topic , mai ales ca am petrecut un revelion atipic- sotul a fost plecat din tara , am fost doar eu , cei doi baieti si un nepot. Ulterior , am avut placuta surpriza de a primi oaspeti dragi de peste ocean ( un var cu familia) care au avut placerea sa guste din bucatele noastre traditionale , considerate delicatese pentru ei- obisnuite pentru noi- m-am bucurat si eu de bucuria lor... :occasion14:

Am inceput cu platouri simple, carnati oua fierte, ceapa mov, rosii, kaiser, chiftelute din carne de porc umplute cu oua de prepelita.- asta se intampla pe la ora 20.

560_391dc494097c7f64788a0367e8ea73c7_thumb.jpg

560_38333f180b0b2344f266f3f4df3bc77a_thumb.jpg

• Author
Adultii au acompaniat cu o tuica de prune( mandria Maramuresului :occasion14: ) , copiii cu suc de afine cu apa minerala- productie proprie.
  • Author

La 20, 30 , Catalin a furat de pe masa din bucatarie platoul preferat lui , asa ca am continuat .

Cu...

Branza... :occasion14: - nu dati cu rosii , v-am avertizat ca e un Revelion atipic...

Am avut "branzurile" preferate ale familiei , adica: cascaval Napolact( copiii) , Tilsit( toti) Brie ( eu si Mihai) , Camembert( din fericire , DOAR EU!!!)Cascaval Hochland in combinatie cu sunca turist si masline ( inmioare , chestii-trestii) Gouda, rulada de cascaval de vaca si sunca , si marar- o firma locala , Merisor sau asa ceva , foaaaarte bune! :occasion15: - iau tot timpul, struguri si nuci.

560_a7354a76256ba74c286b2a0faa662f4a_thumb.jpg

560_2fd32eb1c2a88a87f2dac3f49eb85f71_thumb.jpg

• Author

Am continuat- cine a vrut , copiii nu :D - asta e , ei au memorie buna , nu au nevoie de omega 3 , ca mine :occasion14: - cu rondele de castraveti cu pasta de branza si somon afumat.

Nu am facut cantitate mare , ca am presimtit eu ca nu vor dori si copiii... avantaj adultii :occasion15:

560_3828d9b63d99d3dec974e9809a4ac719_thumb.jpg

560_011f5a37a6f5d50ce9edd65dc1d559eb_thumb.jpg

560_186897967fc9aef219d1b63f97caddaf_thumb.jpg

• Author

O data pe an e bine , draga , eu de 2 ori! :occasion15:

Am facut o pauza pe motiv de musafiri ( nu , nu Adriana , n-am yo norocu' :occasion14: - dar au fost musafiri dragi- sora-mea si familia). Continuam cu:

- piftie , portii individuale , cu sos de hrean cu smantana- Laura Laurentiu...

560_d4d949ade24a74f1eb2c6b6e40370fd8_thumb.jpg

560_4f1e4fac0f1e984266ace7b6e0c3adb5_thumb.jpg

• Author
Dar si portii mai mari , in stil ardelenesc- adica decorate cu paprika si piper...

560_d5abfc7b50d54e16fa6828df2d68d1e6_thumb.jpg

560_02dc92d063c87091c2e3c56dbfaf155b_thumb.jpg

• Author
Sarmale in foi de varza acra si in foi de vita , cu un ardei umplut strecurat printre cele din urma, in plus afumatura- kaiser si carnati , si , evident , in buna traditie ardeleneasca , smantana.

560_deb24d70fcda51cd5fac99e4e1a8a2e3_thumb.jpg

560_f8e8d98a403312b6e72aebd69482ab99_thumb.jpg

• Author
Carofi pai cu gratare- nu le-am mai pozat , ca am uitat, cu salata de rosii si castraveti , poate mai fac maine si le pun atunci...daca mai imi functioneaza pana atunci mausul- ca-l trznesc imediat de nu se vede...

Koral,în primul rînd îti doresc un An Nou fericit,sper ca ai avut o alunecare usoara si placuta, în 2010!

În al 2-lea rînd,doresc sa-ti urez un bun venit la noi! :-*

Nu în cel din urma rînd,te felicit pentru meniul bogat si frumos pregatit!

Mi-e dor si mie de niste sarmale în foi "subtiri "de varza murata buna!Am avut si eu sarmale,desi destul de buna varza la gust,foaia a fost groasa si cam taricica...dar asta este,facem cu ce avem...

La multi ani! :-*

Bun venit, Koral. Frumos si gustos meniu. Mi-ai facut pofta de o tuica de aia tare si buna de Maramu :biggrin: :P

Un an nou fericit si plin de bucurii sa ai.

• Author

Multumesc tuturor , va sarut si pe voi, Maya, Stella , Piscotel, Cami- am inca 5 felii de tort , nu am putut sa-l pun pt. ca mi s-a stricat mausul, ieri seara am cumparat altul nou , asa ca haideti la tort( foi de piscot cumparate :oops: - noa , nu le poti avea pe toate-n viata-si frumoasa si desteapta si harnica... stiti voi poezia si modestia mea :D ) creme de vanilie si caramel ( din budinca) si muuuulta frisca si sirop de ciocolata.

Copiii au dat comanda de tort pe la 13- in ziua de anul nou!- asa ca am improvizat cum s-a putut , mi-a luat cam o ora jumate.

A , si tuica mai am , haideti! :D

560_b86b7d72031803b74c56ebf67ec07acb_thumb.jpg

560_d358022e807caebcfca1fc87acc89003_thumb.jpg

560_d0531a9ee608060c830e669068a0b0c5_thumb.jpg

• 2 weeks later...

Koral, bun sosit si La Multi Ani, cu multe bucurii si impliniri, alaturi de cei dragi!

Meniul tau e jos palaria!!!!! Ai pregatit atatea bunatati :lol: ca-mi ploua in gat! Bravo! Nici nu stiu la ce sa ma opresc mai intai - la aperitive, la ciorba aia de burta ori la minunatia de tort. :hungry: Felicitari! :headbang: