April 24, 20242 yr comment_269309 Buna seara! Si eu ma joc cu Duolingo in engleza. Dar recunosc ca abia iesita la pensie am timp destul de "joaca". Sa vad cat dureaza pana ma plictisescFelicitari pentru vacanta nelimitata! Acuma poti sa faci ce vrei, cand vrei! Poate scrii si pe la retete ?, sa ne mai inspiram. Adi o sa incerc dar chiar nu stiu ce v-ar inspira pe voi, care sunteti niste adevarati chefi. Ca eu de ani de zile ma inspir de pe aici si din vechiul forum. Report
April 25, 20242 yr comment_269310 Noi mergem la cinemaÎmi zice ca e corect: we go to the moviesVouă vi se pare corect?? ? We go to the cinema. Ambele variante sunt corecte. Puteti incerca si varianta Babbel https://my.babbel.com/en_GB/product-preview/SPA/language_selection/node/0?_gl=1*1fzn5bs*_gcl_aw*R0NMLjE3MTQwMzQ5MzcuQ2owS0NRandfcWV4QmhDb0FSSXNBRmdCbGV2ZkJ2QjhFX2FwTVZVZ05OUGZvWFRhRlNJMTM3OGNVdzc0M09kaVpWVDQySkpiaVNOUjFVUWFBc0k5RUFMd193Y0I.*_gcl_au*NzIxNjEyNjk4LjE3MTQwMzQ5Mzc. Report
April 25, 20242 yr Author comment_269311 Adi o sa incerc dar chiar nu stiu ce v-ar inspira pe voi, care sunteti niste adevarati chefi. Ca eu de ani de zile ma inspir de pe aici si din vechiul forum. Ica, nu trebuie sa fie neaparat mancaruri si ingrediente exotice, poate scrii de exemplu despre o mancare pe care n-am mai facut-o demult si as putea sa o fac si eu maine, si uite-asa nu trebuie sa-mi mai bat capul ce gatesc, ca mi-a dat Ica ideea ?. (Si te rog sa nu ma faci "chef" ca-i jignesti pe chefii adevarati ?, eu scriu aici ca am si eu timp acum si mi-ar placea sa mai scrie si alti membri care mai viziteaza forumul dar atat... Din pacate forumul nu va mai fi cum a fost, dar sper sa ramana activ cat de mult) Report
April 25, 20242 yr comment_269313 Ica, sint de acord cu fiecare cuvintel pe care l-a zis tiza mea We go to the cinema.Ambele variante sunt corecte.Puteti incerca si varianta Babbelhttps://my.babbel.com/en_GB/product-preview/SPA/language_selection/node/0?_gl=1*1fzn5bs*_gcl_aw*R0NMLjE3MTQwMzQ5MzcuQ2owS0NRandfcWV4QmhDb0FSSXNBRmdCbGV2ZkJ2QjhFX2FwTVZVZ05OUGZvWFRhRlNJMTM3OGNVdzc0M09kaVpWVDQySkpiaVNOUjFVUWFBc0k5RUFMd193Y0I.*_gcl_au*NzIxNjEyNjk4LjE3MTQwMzQ5Mzc.Thank you Report
May 9, 20242 yr Author comment_269354 In 3 zile, cand am avut access la Super Duo (am calculat aproximativ 6 ore petrecute jucandu-ma), am reusit sa fac peste 10000 de puncte. Am facut lectii "normale" pana mi-a dat 15 minute de puncte duble, timp in care am exersat "listen" ca merge repede, se acumuleaza puncte rapid ?. De cand am ajuns in Diamond League am lasat-o mai incet, ma mai duc la lectiile anterioare sa exersez, dar cand am vazut acum ca in grupa mea nu prea e activa lumea am zis ca am sansa sa obtin trofeul Rarest Diamond, care imi lipseste din colectie ? si e cam greu de obtinut. Nu stiu daca am sa reusesc sa raman in top pana la sfarsitul saptamanii ?. Report
May 9, 20242 yr comment_269355 Bravo! Sper sa reusesti, eu nu am reusit, in ultimele doua zile au venit tare din urma niste scoruri de acum am abandonat de tot duolingo. Sper sa imi revina cheful, desi am doua luni de cand l-am abandonat. Report
May 9, 20242 yr comment_269356 Bravo Adieu as avea timp desi unele chestii sint extrem de repetatedar..n-am timp Report
May 10, 20242 yr comment_269359 m-am jucat si eu un picut azi si am avansat, cred ca va dura foarte putin Report
May 12, 20242 yr Author comment_269362 Well done ?, Adriana! La adunat de puncte chiar ma joc, ca e contra cronometru si n-am timp sa exersez cu adevarat, de aia nici nu-s prea mandra de realizare ca stiu ca de fapt n-are nicio valoare. Voiam doar "trofeul" ?. De luni promit sa ma intorc la lectii ?. Ma batea gandul sa iau varianta cu plata ca are mai multe exercitii si optiuni, la asta gratis deja m-am saturat de repetat "la pentola, le pentole" ?. Report
May 20, 20242 yr comment_269372 Fetelor vorbitoare de engleza am o nedumerireNoi mergem la cinemaÎmi zice ca e corect: we go to the moviesVouă vi se pare corect?? ? Cum zice și Adi- engleza americană. We go to the movies e corect dar mai corect ar fi movie theater. Mă uit ca se schimbă limba engleză de la an la an. Vine fii-miu cu niște zicale și expresii de pe la școală. Nouă limba engleză Dar Duolingo e fun! Aproape trec la spaniolă B2. Am nevoie să îmi caut pe cineva să fac conversație ca nu se mai poate ? Report
May 20, 20242 yr comment_269374 da, asa e, limba e in continua evolutie eu in ultima vreme adica ultimele 3 zile deloc o sa ma certe, deja in fiecare zi imi trimit mail Report
May 23, 20242 yr comment_269385 Dragilor, eu l-am dezinstalat miine plec deci o sa ramin cu ce am invatat pina acum Report
May 23, 20242 yr comment_269386 Dragilor, eu l-am dezinstalat miine plec deci o sa ramin cu ce am invatat pina acum Ohhh, noooo! Eu nu pot sa ma las inca.. Edited May 23, 20242 yr by Wowerful Report
August 29, 20242 yr comment_269669 Ce considera Duo un exercitiu dificil ?:Daaa... buna intrebarea. Si eu ma mai intreb uneori. O fi vreo logica. Report
August 30, 20242 yr comment_269670 Nu cred, pentru ca (virgula) cred ca e doar un algoritmchiar aseara vorbeam cu prietenii de la cina de Duolingo, ca ea se distra exersind, i-am zis ca eu m-am lasat, prefer sa ma uit la filme in engleza cu subtitrare in engleza si cu telefonul in mina, cu aplicatia "reverso" si cind nu stiu un cuvint il cautnu zic ca n-am invatat cuvinte pe care apoi le-am reintilnit in filme dar ma stresa prea mult chemindu-ma in fiecare zi la exersat Report
August 30, 20242 yr comment_269671 Bravo! Sper sa reusesti, eu nu am reusit, in ultimele doua zile au venit tare din urma niste scoruri de acum am abandonat de tot duolingo. Sper sa imi revina cheful, desi am doua luni de cand l-am abandonat. Exact cum zice Mino, exersez zilnic si ma uit la scoruri, ma bucur ca am sanse sa promovez si la finalul saptamanii apar de nicaieri unii care cred ca nu dorm, nu manaca, nu se duc la baie, ca aduna puncte in draci de te descurajeaza. Dar nu ma las. Report
August 30, 20242 yr comment_269672 Haha! Taica-miu e unul din aia care vin din urma la final de saptamana. Imi spune maica-mea cum merge el in alta camera si sta cate jumatate de zi ca sa recupereze. Nu as putea!Pe mine ma irita aplicatia un pic. Daca am o saptamana cand fac scor mai bun, saptamana urmatoare ma pune intr-un grup mai competitiv, si mie nu imi convine... Report
August 30, 20242 yr Author comment_269673 Haha! Taica-miu e unul din aia care vin din urma la final de saptamana. Imi spune maica-mea cum merge el in alta camera si sta cate jumatate de zi ca sa recupereze.Si io la fel ?! In timpul saptamanii fac minim o lectie pe zi, sa nu strige dupa mine ?. Fiindca am ajuns la ultima "clasa", nu mai am unde promova, dar nici nu vreau sa ma lase repetenta si sa ma puna sa repet clasa anterioara, asa ca fac punctele in weekend daca vad ca-s in pericol. Ma cam enerveaza si pe mine sistemul asta. Am stresat-o si pe maica-mea cat am fost in Romania, ca ma intreba ea daca mi-am facut lectiile ?. Report
August 31, 20242 yr comment_269676 sinteti durere ce v-a pasionat Duolingo asta adi pai daca esti asa exersata incepem sa vorbim in limba italiana da? Report
August 31, 20242 yr comment_269680 Sì ?!brava acu sa-mi traduci cum ai facut crostini con cavolfiore Report
August 31, 20242 yr comment_269682 sinteti durere ce v-a pasionat Duolingo asta adi pai daca esti asa exersata incepem sa vorbim in limba italiana da? Eu sper ca intr-o buna zi sa reusesc sa ma las, pentru ca atunci cand am fost retrogradata m-am simtit ca si cand n-as fi luat bacu. Report
August 31, 20242 yr comment_269683 sinteti durere ce v-a pasionat Duolingo asta adi pai daca esti asa exersata incepem sa vorbim in limba italiana da? Eu sper ca intr-o buna zi sa reusesc sa ma las, pentru ca atunci cand am fost retrogradata m-am simtit ca si cand n-as fi luat bacu. Nici eu nu vreau sa retrogradez. Dar am zis ca atunci cand termin tot modulul de spaniola si ajung la lectiile de practica zilnica - nu o sa imi mai pese! Report