January 9, 201016 yr comment_14513 Asa cum zicea Moatza , din ciclul nimic nu se pierde, totul se transforma, iata un mod de a refolosi cozonacul ramas dupa sarbatori, de preferat cel fara umplutura sau ... va orientati si voi.Reteta am vazut-o pe Food Network, la unul din preferatii mei, Tyler Florence.Pentru blatul tortului avem nevoie de: cozonac taiat felii, 4 oua, 200 ml de lapte sau jumi-juma lapte/smantana lichida.Ouale se bat cu telul intr-un bol incapator si se dilueaza cu laptele. Amestecul se poate aroma cu ceva scortisoara sau vanilie.Cozonacul se taie felii si se adauga in bol pentru a absorbi amestecul de oua si lapte.[/attachment] Report
January 9, 201016 yr Author comment_14520 Intr-un vas care merge in cuptor se pregateste un sos caramel. Eu am folosit vreo 12 linguri de zahar pe care l-am caramelizat, apoi am temperat zaharul ars cu 100 ml de frisca (daca nu aveti frisca puteti folosi unt). Amestecati usor cu telul pentru a stabiliza sosul.Separat se curata 2-3 mere, se taie in felii pe lung si se aranjeaza deasupra caramelului.Se stropesc cu zeama de lamaie si li se adauga deasupra o mana (sau doua ) de stafide. Cum mie nu-mi plac stafidele, am pus cranberries uscate.Peste fructe se aranjeaza feliile de cozonac bine imbibate, se apasa un pic peste cozonac pentru a nu lasa goluri de aer iar la sfarsit se toarna si ce-a ramas din amestecul de oua cu lapte.Deasupra se presara cu zahar brun si se da la cuptorul incalzit la 370-375 F.Scos din cuptor ...Si rasturnat pe farfurie ... Report
January 9, 201016 yr comment_14542 bravos, ria, deci si voi reciclati si eu am facut un tort de-asta reciclat. da' mai clasic, adica taiat cozonacul ca un blat, pe orizontala si umplut cu crema de ciocaolata, ofcors . si era cozonac cu nuca, a mers f bine! Report
January 10, 201016 yr Author comment_14652 cu cranberries si eu vreau imbietor tare !Merci Nicoleta. Si mie-mi plac tare mult cranberries. Pentru cine vrea sa incerce tortul si nu mai are resturi de cozonac, ar putea incerca si cu "pain brioche" de cumparat, iar pentru a fi mai dulce se poate adauga zahar in amestecul de lapte si oua. Report
January 10, 201016 yr Author comment_14653 bravos, ria, deci si voi reciclati si eu am facut un tort de-asta reciclat. da' mai clasic, adica taiat cozonacul ca un blat, pe orizontala si umplut cu crema de ciocaolata, ofcors . si era cozonac cu nuca, a mers f bine! Mmm, buna si metoda ta de reciclat cozonac. Cum ai facut crema? Report
January 10, 201016 yr comment_14670 [color=#808000][b]Ce super ai transformat cozonacul [/b][/color] Report
January 11, 201016 yr comment_14788 Arata foarte apetisant , plus ca e o metoda foarte buna de reciclat cozonacii . Eu cred ca merg si aia cu umpluturi ... Seamana cu un tort de mere , doar ca mult mai simplu de facut . Multumim de idee . Report