January 10, 201016 yr comment_14626 Tartele cu creveti sint usor de preparat si pot fi servite ca aperitiv la o masa festiva sau ca un prinz frugal. Ingrediente (pt. 4 persoane) : - 1 dovlecel potrivit de mare dat prin razatoare si apoi stors usor de zeama- 1 praz tocat (numai partea alba)- 1 catel de usturoi tocat fin- 1/2 ardei gras taiat cubulete- 1 Lg patrunjel verde tocat (merge si marar)- 4 Lg pesmet- 100-150 g creveti proaspeti- 3 oua- 1 dl smintina subtire- 150 g cascaval ras- sare, piper dupa gust Se calesc legumele intr-o 1 Lg unt pina se inmoaie putin prazul si se amesteca cu crevetii, patrunjelul verde si pesmetul. Se ung 4 forme termorezistente cu unt si se imbraca cu pesmet. Se repartizeaza compozitia in forme, se bat bine ouale cu smintina condimentindu-se dupa gust si se toarna deasupra. Se presara cu cascaval si se dau formele la cuptorul preincalzit 190°C timp de 20' pina cind tartele capata o culoare aramie. Se servesc linga o salata frisée, rosioare si masline. [align=center]http://img406.imageshack.us/img406/3884/tartelecoapte.jpg pofta mare ! http://img406.imageshack.us/img406/5295/tartacucreveti.jpg[/align] Report
January 10, 201016 yr comment_14673 Imi lipseste personajul principal, ca amu' le faceam.Si fara creveti ...next time. Report
January 11, 201016 yr comment_14747 Nu prea obisnuiesc sa fac tarte cu peste dar astea ma atrag tare de tot mai ales ca-mi plac si crevetii. Acu ca nu e vremea dovleceilor, s-ar putea inlocui cu un cartof? Report
January 11, 201016 yr Author comment_14852 Nu prea obisnuiesc sa fac tarte cu peste dar astea ma atrag tare de tot mai ales ca-mi plac si crevetii. Acu ca nu e vremea dovleceilor, s-ar putea inlocui cu un cartof? Adriana, se pot folosi cartofi - si atunci cre' ca iti iese o tortilla de patatas sau mega-rösti la cuptor. Incearca sa faci asa si ne spune Eataly cum a fost ... Report
January 12, 201016 yr comment_14926 Le am pe lista maine , impreuna cu sepiile umplute ale Adrianei . Revin maine cu impresii. Report
January 14, 201016 yr comment_15347 Nu prea obisnuiesc sa fac tarte cu peste dar astea ma atrag tare de tot mai ales ca-mi plac si crevetii. Acu ca nu e vremea dovleceilor, s-ar putea inlocui cu un cartof? Adriana, se pot folosi cartofi - si atunci cre' ca iti iese o tortilla de patatas sau mega-rösti la cuptor. Incearca sa faci asa si ne spune Eataly cum a fost ... Casa Eataly a apreciat foarte mult.Eu am facut o mega-tarta ca n-am forme asa mici, si pentru muffin erau prea mici.Multumesc de reteta, UpT G. Uitasem de praz si am pus ceapa rosie , data viitoare o sa fiu ascultatoare. Din pacate n-am foto din motive deja mentionate. :cry: Report