Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Paine pentru sandwich

Featured Replies

Reteta o am din cartea de retete a masinii mele de paine, o Moulinex. Am facut-o si rasfacut-o de multe ori, e painea noastra preferata si e reteta pentru care m-am reintors la masina de paine.

56_f5b88b1382ebb74882755ad71884c4b8_thumb.jpg

Deci, in ordinea in care se pun in masina:

325 ml lapte

2 linguri de ulei

2 linguri zahar (masurate cu lingura de la masina)

2 lingurite sare

600 gr faina Grania verde (imi place faina asta, caci rezultatul e spectaculos)

1 lingurita jumate de drojdie uscata

Se alege programul de paine alba, coaja mai putin bronzata (3 ore si 20 de minute la mine) se scoate din masina, eu o mai las in cuva 10 minute, dupa care o scot si astept sa se raceasca :D (cand am rabdare)

Ingredientele:

56_f9f4ed707c08ca6ffa0d2513fc7f28f5_thumb.jpg

Asa arata dupa o ora:

56_6e45556162dee7f639b226bdb509e21d_thumb.jpg

Dospita:

56_dbaa7c3f3a50d62dc634d718240a5e4a_thumb.jpg

Coapta:

56_6eafb7a351a290ccfe67a585cc8a1181_thumb.jpg

56_ef74b191adaa5ea69b1ef34ce258f546_thumb.jpg

Textura (coaja crocanta, dar nu suparator de uscata, tocmai buna pentru sandwich, iar miezul moale si pufos)

56_314c885e6976cfbb0a6cc6700d2cab90_thumb.jpg

Se pastreaza lejer 2 zile (asta daca ramane :D) Nu se taie fierbinte!

Edit: am modificat exprimarea referitoare la faina, caci se intelegea ca am ceva cu ea, si nu e adevarat, ba dimpotriva. Scuzati va rog!

Ce coaja aurie are, apetisanta :D

Singura problema ar fi, ca pentru noi e prea mica painea, eventual ,am sa o

framant la ka si o coc in cuptor :D

Deci, in ordinea in care se pun in masina:

325 ml lapte

2 linguri de ulei

2 linguri zahar (masurate cu lingura de la masina)

2 lingurite sare

600 gr faina Grania verde (am ceva cu faina asta, dar rezultatul e spectaculos)

1 lingurita jumate de drojdie uscata

Incearca o data sa inlocuiesti uleiul cu ulei de masline. Si alta data sa inlocuiesti uleiul cu unt.

• Author
Cori, super reteta, abia asteptam ceva sa fie pe gustul lui M. %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif:D<" title="arms" />

Reteta asta am descoperit-o si am pus-o la index tocmai ca e pe gustul omului meu, ca el nu se prea da in vant dupa ce coace masina de paine. Reteta asta e insa o exceptie!

• Author
Ce coaja aurie are, apetisanta :D

Singura problema ar fi, ca pentru noi e prea mica painea, eventual ,am sa o

framant la ka si o coc in cuptor :D

Carmen, multumesc! Daca o faci la KA trebuie sa ai grija la timpul de dospire. Reteta e cu mult mai putina drojdie decat e in standardul de 500 de grame (cam la jumate, putin peste) si atunci trebuie lasata sa dospeasca mai mult. Bafta multa!

• Author

Incearca o data sa inlocuiesti uleiul cu ulei de masline. Si alta data sa inlocuiesti uleiul cu unt.

Dragos, multumesc de sfat :D Cu ulei de masine am facut, prinde o aroma deosebita, iar cu unt inca nu m-am incumetat, dar o sa incerc :D

Dragos, multumesc de sfat :D Cu ulei de masine am facut, prinde o aroma deosebita (...)

Daca ai, foloseste, in diverse dati, diverse uleiuri de masline. Unele sunt cu aroma mai puternica, altele cu aroma mai slaba. Io as folosi unul cu aroma mai slaba. Si daca vrei ceva mai special, adaugi masline taiate micmic atunci cand masina piuie ca poti adauga diverse chestii in aluat. Eh, atunci sa vezi!

• Author
Dragos, multumesc de sfat :) Cu ulei de masine am facut, prinde o aroma deosebita (...)

Daca ai, foloseste, in diverse dati, diverse uleiuri de masline. Unele sunt cu aroma mai puternica, altele cu aroma mai slaba. Io as folosi unul cu aroma mai slaba. Si daca vrei ceva mai special, adaugi masline taiate micmic atunci cand masina piuie ca poti adauga diverse chestii in aluat. Eh, atunci sa vezi!

Dragos, e buna ideea cu maslinele, insa atunci o sa fie o painica aperitiv, mai putin o pot folosi la sandwich-uri (sau ma rog, am mai putine optiuni - de exemplu le pot face cu feta, nu ;) ? )

Multam de sfat!

PS. Cu uleiul de masline de pe la noi am mai putine optiuni - sunt fericita cand nimeresc unul de calitate :(