Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jamie Oliver reduced to tears

Featured Replies

Jamie Oliver reduced to tears as America's fattest city resists his latest healthy eating crusade

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/01/18/article-1244158-07E90425000005DC-554_468x355.jpg

http://www.hln.be/static/FOTO/pe/16/1/14/media_xl_3533009.jpg?20100119061022

Incredibil!!

http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/ar ... usade.html

Saracu', asa e el neînteles, cînd s-a dus în Italia sa-i învete pe italieni cum sa gateasca italieneste tot asa, nu au vrut sa înteleaga.

Sa fim seriosi, o cultura gastronomica, buna sau rea, cum o fi, nu se schimba de azi pe mîine pentru ca a trecut Britney Spears al tigaii prin oras.

Am o mare admiratie pentru Jamie Oliver, are un simt exceptional al marketingului, pe care îl exploateaza pîna la ultima picatura.

Plus ca taie ceapa cu o viteza pe care o invidiez sincer.

• Author
Saracu', asa e el neînteles, cînd s-a dus în Italia sa-i învete pe italieni cum sa gateasca italieneste tot asa, nu au vrut sa înteleaga.

Incredibil!

[align=center]Legat de prima chestie:

-Eu nu cred ca a vrut sa-i treaca pe americani pe laptuci.Cred ca a vrut doar sa le

scoata Junk food-urile din cap.

Americanul nu se lasa. :appl:

Da vorba ceea :Ce stie taranul ce-i shofranul !

Legat de a doua :

Yo nu cred ca s-a dus sa-i invete pe Italieni sa gateasca.

Cred ca s-a dus sa invete! :o.A fost siderat de bogatia retetelor si de conservatorismul local.

Fiecare sat cu reteta lui de paste sau focaccia,ragu. Veche de sute de ani.

Unul din cei mai buni prieteni ai lui Jamie este bucatar italian.

EJ4aLh8o0Lk

L-am vazut si pe Burdain incercand sa gateasca pentru italieni.Care scuipau discret in servetele bucatile de mancare. :o

MNA1mRm8PaQ

Pe italieni nu merge nimeni sa-i invete sa gateasca. :o

Jamie,ovcourse,nu face acte de caritate,nota bene pentru marketing si emisiuni,ca doar tre sa traiasca si el......[/align]

Puteti sa ziceti voi ce vreti de Jamie,ca tot baiet fain este! :o

Daca vrem sa comentam,o putem face despre oricine.

Nici eu nu cred ca s-a dus la italieni sa-i învete,ci sa învete de la ei.

Eu am urmarit "episoadele" alea din Italia,si mi s-a parut ca era încîntat de cultura,de bucatarie,de toate!

Cred ca în Italia s-a simtit cel mai bine,si,si italienilor le-a placut Jamie :appl:

Era foarte încîntat de copiii italienilor,care din gradinita,si e vorba de copii de 3 ani,stiau ce e aia o melanzane,un radicchio,finocchio...etc,...pe cînd aici unii,la 30 nici nu le-au vazut,nu sa le mai si manînce!

A învatat de la "mamma",a pus în aplicatie,si italienilor "le-a placut" ce a gatit!Am scris în ghilimele,ca na,italienilor,cu adevarat le place doar ce fac ei,si asta doar fiecare în parte :o

Am vazut italieni contrazicîndu-se de la un simplu pesto,si anume se hîrîiau de la semintele de pin.Ala din regiunea Romei sustinea ca semintele nu se prajesc,ca atunci pesto nu mai e asa gustos si îsi pierde din finete..alalaltu' din zona vecina spunea exact invers...etc..etc Fiecare cum a învatat la mamma acasa! :o

Jamie,face papa bun,si cu asta basta! Mîncarea lui e pentru toata lumea,si pentru bucataria de zi cu zi.

Ca a încercat sa le bage americanilor laptuci pe gît,da asta e o maaare greseala.Tin si ei la "cultura" lor!... :?

Mai,mie îmi place si mîncarea italienilor,chiar foarte mult,si îmi place si ce face Jamie,chiar daca-si baga cam mult deshtele prin mîncare :o

• Author
Unul din cei mai buni prieteni ai lui Jamie este bucatar italian.

Jamie a avut, drept mentor, un italian. Pe Gennaro Contaldo. Care mie imi place foarte mult.

De acord cu tine Maya. Ce poti sa te astepti la cultura americana...daca lor le place sa se complaca in obezitate, n-au decat, din partea mea sa explodeze de grasi ce sunt :blob8: . Pacat ca Jamie si-a facut de lucru cu ei...
  • Author
chiar daca-si baga cam mult deshtele prin mîncare :blob8:

Io fac la fel inca dinainte sa aud de Jamie.

Jamie a avut, drept mentor, un italian. Pe Gennaro Contaldo. Care mie imi place foarte mult.

Genaro,manca-l-ar mama,ptiu,cum imi statea pe limba. :blob8:

Da e dstul de tragic sa vezi micii englezi care nu recunosc dintre legume decat

cartoful si pestele :blob8: ,fata de micii italieni,care recunosc si mananca cu placere orice leguma.

Cum sa nu-i dea lacrimile cand a vazut ca viitorii Rockefelleri nu deosebesc rosia de cartof ?

Dar copiii nu au nici o vina.Mamele lor trebuiesc reciclate.

E mult mai simplu sa-i duci la fast food,sau sa cumpei semipreparate decat sa gatesti.

Din pacate gatitul este o arta pe cale de disparitie.

In epoca vitezei,memoria olfactiv-afectiva,moare.

chiar daca-si baga cam mult deshtele prin mîncare :blob8:

Io fac la fel inca dinainte sa aud de Jamie.

Eh,mai multi facem asta...dar nu toti recunoastem =))

Pe mine nu ma deranjeaza Jamie ca-si baga deshtele in mîncare.Cum ziceam,eu îi ador stilul,pentru ca e modest,rapid,si pe gustul meu :blob8:

Gennaro,e cool!

Dar copiii nu au nici o vina.Mamele lor trebuiesc reciclate.

E mult mai simplu sa-i duci la fast food,sau sa cumpei semipreparate decat sa gatesti.

Din pacate gatitul este o arta pe cale de disparitie.

In epoca vitezei,memoria olfactiv-afectiva,moare.

Consider ca si în epoca vitezei,se poate gati rapid si bine,chiar foarte sanatos,gustos..etc..dar asta tine si de stilul de a gati.

Eu de exemplu gatesc cît de rapid se poate,si as zice ca destul de sanatos.

Foarte rar fac mîncaruri care necesita multe ore de stat prin bucatarie.

De acord cu tine Maya. Ce poti sa te astepti la cultura americana...daca lor le place sa se complaca in obezitate, n-au decat, din partea mea sa explodeze de grasi ce sunt :blob8: . Pacat ca Jamie si-a facut de lucru cu ei...

Hana se si generalizeaza mult..acum sa fim seriosi ca mancatul la fast food e deja sport international!

Nu putem generaliza America ca fiind obeza in general - da, sunt multi supraponderali dar sa nu uitam cat de mare e tara!! Sunt si foarte multi care au grija de ei, sport, mancat sanatos - si cand e vorba de deschiderea de a incerca altceva decat mancarea locala, noi suntem rasfatati sa avem restaurante foarte bune..

Da, sunt zone in Nord America unde se trece de o limita..dar, repet, nu putem generaliza la modul in care toata populatia e obeza...

• Author
E mult mai simplu (...) sa cumpei semipreparate decat sa gatesti.

Si mai simplu si mai ieftin.

Hana se si generalizeaza mult..acum sa fim seriosi ca mancatul la fast food e deja sport international!

Daaa,asta e adevarat.Si aici vad,cînd trec pe strada,pe lînga McD-ul ca e plin,si de ce sa nu recunosc ca de vreo 2 ori pe an îmi au si eu cîte ceva de acolo,si de ficare data fac...am probleme :blob8: .În rest,as zica ca ma hranesc destul de sanatos,si tot grasa mi-s! ;) Oricum,americanii au si ei gastronomia lor,care eu personal nu o cunosc,dar ce am vazut,este ca exagereaza cu colorantii la prajituri,dulciuri în general :blob8: ..în rest,stiu ca beau cola cu bidonu' ..iar la faza asta,ma gîndesc ca si io-s americanca!Da,m-ati prins!Asta e "nesanatosul" meu cel mai mare.Pot sa beau cola si red bull cu galeata =))

Acu,de fumat nu mai fumez,de baut,beau rar cîte un cognac bun..în rest pauza,dar fara cofeina nu nu merge!Si aia mi-o iau din toate lichidele cofeinizate :D

Din pacate termenul de persoana supraponderala,a deveit derizoriu in tarile unde numarul de persoane cu obezitate morbida este in crestere.

Jamie saracul a vrut sa traga un semnal de alarma.

Te uiti la ei si te apuca plasul la gandul ca nimeni din familie sau anturaj nu a reactionat,lasandu-i,poate chiar incurajandu-i sa ajunga asa.

Stiti voba aia :Mananca puiule tot din farfurie sa te faci mare "! :roll:

99_6a60159264c4683c48c6ca0fdc5cc04c_thumb.jpg

Americanii din filme,sunt toti tineri,frumosi,perfecti,supermeni si superwoman.

Pe strada ,1 american din 5 e obez.

99_0eaa2214f79cc1111f341532ee6ab35d_thumb.gif

Din pacate termenul de persoana supraponderala,a deveit derizoriu in tarile unde numarul de persoane cu obezitate morbida este in crestere.

Jamie saracul a vrut sa traga un semnal de alarma.

Te uiti la ei si te apuca plasul la gandul ca nimeni din familie sau anturaj nu a reactionat,lasandu-i,poate chiar incurajandu-i sa ajunga asa.

Stiti voba aia :Mananca puiule tot din farfurie sa te faci mare "! :roll:

Americanii din filme,sunt toti tineri,frumosi,perfecti,supermeni si superwoman.

Pe strada ,1 american din 5 e obez.

Acuma, iertata-mi fie interventia, depinde si la ce colt de strada stai sa numeri, da? Si a cui statistica o citesti....

I

De acord cu tine Maya. Ce poti sa te astepti la cultura americana...daca lor le place sa se complaca in obezitate, n-au decat, din partea mea sa explodeze de grasi ce sunt :boohoo: . Pacat ca Jamie si-a facut de lucru cu ei...

Nu putem generaliza America ca fiind obeza in general - da, sunt multi supraponderali dar sa nu uitam cat de mare e tara!! Sunt si foarte multi care au grija de ei, sport, mancat sanatos - si cand e vorba de deschiderea de a incerca altceva decat mancarea locala, noi suntem rasfatati sa avem restaurante foarte bune..

Da, sunt zone in Nord America unde se trece de o limita..dar, repet, nu putem generaliza la modul in care toata populatia e obeza...

Uma, n-am zis ca fast-foodul nu s-a generalizat peste tot in lume, but c'mon, inca n-am auzit de alta tara in lume unde sa se vorbeasca de EPIDEMIE de obezitate in afara de America :roll: . Oricum, ti se rupe inima sa vezi cum unii nu mai pot de atata prea-plin, iar in alte parti oamenii mor de foame...

Uma, n-am zis ca fast-foodul nu s-a generalizat peste tot in lume, but c'mon, inca n-am auzit de alta tara in lume unde sa se vorbeasca de EPIDEMIE de obezitate in afara de America :roll: . Oricum, ti se rupe inima sa vezi cum unii nu mai pot de atata prea-plin, iar in alte parti oamenii mor de foame...

Hana abordarea subiectului e gresita. Stii foarte bine ca nu numai cantitatea de mancare te ingrasa ci si calitatea ei.

Din mesajele tale observ o tenta rautacioasa la adresa lor (acum doar sunt cu prea-plin si multi in Romania, de ei nu zici ca nu hranesc pe altii care mor de foame?) - nu stiu daca cunosti vre-un american sau generalizezi lupta vesnica Europa -Nord America, dar sa stii ca sunt multe familii sarace obeze tocmai pentru ca isi permit mancarea la McDonald doar (unde e burgerul e $1) sau Kraft dinner, cu macaroane cu branza din praf...

Americanii care sunt "prea plini" iti spun eu sigur ca sunt supli si frumosi ca in filme pentru ca isi permit o alimentatie corecta, masaj, antrenor personal si asa mai departe..

Sunt si in Statele Unite destule familii care nu-si pot hranii copii, care traiesc deabea deasupra nivelului de saracie..

PS Nu as trai in Statele Unite nici daca m-ar ruga. Dar totusi nu-mi plac exagerarile.

Iar pozele cu duduile care-si arat coorul mi se par la fel de penibile...

Uma...mi-ai luat vo' doo vorbe din gura. :D

E asa o politica de doi lei vis a vis e obezitatea asta, insa nimeni nu scrijeleste dincolo de suprafata, la problema saraciei si a nivelului de educatie...ca de asta ziceam mai la deal ca depinde la ce colt de strada numeri. Dupa cum nimeni nu discuta despre distantele infiorator de mari si orele petrecute in masina....si multe, multe altele.

Pace noua tuturor, ca nu cred ca are sens sa ne certam, nici aici, nici in alta parte.... %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif:sad1:<" title="arms" />