November 26, 200916 yr comment_1128 Kiken a deschis topicul de orhidee, raluca pe cel cu gradinaritul in general - pentru sfaturi, iar eu imi prezint acum colectia de lalele, desi primavara e departe!!!Stratul de lalele, un "lung de strat": O lalea neagra creata (pare mai mult grena, dar e de la lumina): Una roz, batuta: Alta frumusete: edit: corecturi in text Report
November 26, 200916 yr Author comment_1134 Nu reusesc sa mai postez alte poze, se-ntrerupe conexiunea si trebuie sa reiau incarcatul lor. Si tot degeaba, pica iar serverul! Fac o pauza si incerc mai tarziu, las serverul sa-si revina! 8-) Report
November 26, 200916 yr comment_1151 Bine fata ca acu te apuca si pe tine sa pui lalelele, tocmai in extrasezon , nu de alta, da a msi eu niste frumuseti :oops: Report
November 26, 200916 yr comment_1190 Eu am sadit mai mult de 100 de bulbi, nu-i mai mult de o saptamana de cand m-am ocupat de trebusoara asta :roll: . Mai mult de jumatate aratau galbene - in poza de pe punga, import Olanda! Lalelele galbene sunt florile preferate ale fetei mele, asa incat am luat mai multe din astea. La primavara vom vedea ce va iesi! Report
November 27, 200916 yr comment_1703 Foxyy ce lalele frumoase ai ! ah ce as vrea sa am si eu odata candva o casa cu o gradina :roll: Report
April 3, 201016 yr comment_31044 Lalelele sunt viata mea, ha, ha, ha si cum era ultimul topik si foaarte interesant pentru mine n-am pregetat si l-am scos la iveala. Pai, ma pasioneaza floarea asta cred ca de cand m-am nascut... Cand eram mica in drum spre scoala ma opream pe la gradinitele toate ce-mi erau in cale si unde vedeam lalele inflorite, iar dupa ce le admiram cu fata lipita de cate un gard plecam mai departe. In tara imi facusem in gradinita noastra care nu era asa mare, un loc unde colectionasem tot felul de specii si abia asteptam fiecare primavara sa le vad inflorind. Si acum mai exista acea gradinita dar nu prea mai are cine sa se ocupe de ea asa cu suflet cum eu si mama o faceam...Pentru ca am si eu o fata care ii seamana maica-sii am pus la flori dinastea cat am putut, pe unde-am putut ca sa ne saturam privindu-le si admirandu-le.Toamna trecuta am plantat cred ca vreo mie de bulbi de diferite soiuri si culori care au rasarit si au crescut foarte frumos, cateva au inceput chiar sa infloreasca iar acum asteptam cu nerabdare sinfonia lalelelor right in front of my house. Al meu barbat stiindu-mi gargarita de la creieras nu mi s-a impotrivit deloc(credeti ca ar fi putut s-o faca?) si chiar m-a sustinut. Deci va prezint frumoasele mele lalele si voi updata pozele pe masura ce vor inflori. Report
April 3, 201016 yr comment_31046 Ce frumos,cîta ordine si disciplina!Si muuuuuuuuuuuuult loc!Foarte frumos ,Mirela! Report
April 3, 201016 yr comment_31050 Mirela, si eu am lalele, dar ceva modest comparat cu tine .eu le las in pamant si reinfloresc in mare parte in fiecare primavara .Felicitari pentru gradina, si mai ales pentru ordine . Report
April 3, 201016 yr comment_31099 Gaspadina lu' mama cea harnica si frumoasa! Tare mult imi palce casuta aia a voastra, imi da asa un feeling de well-being Abia astept sa pui poze cu lalelele, Ma bucur sa vad ca ai printre ele si una din florile foarte iubite de mine, cu atat mai mult cu cat zambilele si lalelele imi aduc mereu aminte de bunica. Report
April 4, 201016 yr comment_31117 eu iubesc toate florile de pe pamant, dar ador freziile. nu am gradina gata inca dar poate o sa pot pune si eu cativa bulbi sa-mi bucure inima. MC, ti-am admirat intai casa cu ferestre mari si dupa aia gradina. bravo, arata super! Report
April 4, 201016 yr comment_31129 Steluto, asa am facut si eu pana anul trecut, cand m-am hotarat sa le scot si sa le sortez pe caprarii. Am lasat in fata numai lalelele(hai ca mi se-ncurca si limba-n gura de atatea lalaieli ) si zambilele, iar in spate am pus narcise si lalele. Aveam intentia ca acum asa sa le las, dar mi se par totusi cam dese si cred ca le voi scoate din nou, iar in toamna o sa le pun mai cu bun simt. Multumesc mult de tot, Lapo! Nici nu stii cata incantare si multumire ai in suflet cand ti se apreciaza munca si efortul si primesti asa frumoase cuvinte ca astea de mi le spui tu. Da mai sunt si zambile pe acolo. Abia astept sa le vad inflorind si in special pe unele(6 bulbi) de culoarea vantului turbat pe care nu le-am mai vazut pana acum pe undeva si pe care le-am achizitionat anul trecut. Saru'mana, Mire! Si mie imi plac freziile tare mult. De ziua mea care e in miezul iernii, pe vremuri se gaseau tare greu pe la florarii, iar daca primeam de la colegele de liceu asa ceva ma simteam in al noualea cer. De atunci le-am indragit eu asa mult. Nu am habar in ce conditii cresc si cat de pretentioase sunt, dar ai putea incerca sa iti plantezi cateva pentru placerea si incantarea sufletului tau.Mii de multumiri si pentru frumoasele complimente la adresa casutei mele. Esti o draguta! Si, sa mai pun cateva poze facute astazi. Au mai inflorit cateva lalele si zambilele o parte din ele, iar ghioceii sunt toti infloriti si voiosi, cu tijele batoase ca niste soldatei Report
April 4, 201016 yr comment_31135 La mine is puse vraiste , da tare ma bucur cand infloresc ... Report
April 4, 201016 yr comment_31137 eu iubesc toate florile de pe pamant, dar ador freziile. nu am gradina gata inca dar poate o sa pot pune si eu cativa bulbi sa-mi bucure inima. MC, ti-am admirat intai casa cu ferestre mari si dupa aia gradina. bravo, arata super! Ca orice femeie si iubitoare de frumos, si eu iubesc nespus florile. Insa florile sufletului meu au o viata destul de scurta, dar le voi iubi pe veci: toporasii. Urmeaza in top, florile de vita-de-vie - mirosul lor este unic, apoi freziile - inebunesc dupa mirosul lor, flori de tei si lacramioare. Daca as avea gradinita, casa as face un mozaic. De la mine, pentru toate, va ofer: Hristos a inviat! Report
April 4, 201016 yr comment_31210 Adevarat a inviat! Sarbatori Pascale fericite si pline de lumina! Sa le petreceti fericiti si sanatosi, cu sufletul impacat, alaturi de cei dragi! Editez pentru ca am gresit topicul, dar ramane valabil. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif Report
April 4, 201016 yr comment_31218 Fetelor, flori multe n-am, c-am reusit sa ucid citeva sute de bulbi - e adevarat, si cu complicitatea lui Bula, dar ca sa nu ma las mai prejos, va dedic citeva cuvinte: Din somnul lor de noapte-ntunecoasa,De unde au stat departe de frumosSe reantorc livezile acasaIn rochii inflorate pana jos. E primavara, iarasi primavara,Pe fiecare margini de fagas.Isi scot stramosii degetele-afara,De ghiocei,de crini,de toporasi. Se simte iarasi mirosul campii,Din nou arunca soarele pojar.La cantecul inalt al ciocarlii,Ies roadele cu capetele-afar'. Arunca ziua peste tot cu vrabiiIn codrii cucii iar au navalitSe bat cu cardul pasarile-n sabii,si glasurile-si dau la asfintit. Virgil Carianopol, Primavara Lori, draga mea, toporasi nu am, dar ca sa nu te pagubesc cumva iti dau si citeva strofe din Magda Isanos: .... Pe urma-am dat de toporasi langa-un stejarerau asa de-albastri, delicati -ca niste firmituri lasate-n darde primavara, printre pomi-ntunecati. M-am aplecat cu inima batând,dar când era să-i rup, nici eu nu stiude ce si cum, dar mi-a venit în gândca pentru ei paharu-i un sicriu. Si m-am întors spre casa mai agale,c-o oboseala fericita-n pasi,iar daca mainile-mi erau la fel de goale,în schimb aveam în suflet toporasi. Si pentru Mirela, impreuna cu urarile mele de bun venit! Report
April 4, 201016 yr comment_31221 Stella, Ralu, sunteti niste dragi, mi-ati luminat aceasta zi gri si rece. Multumesc! Report
April 5, 201016 yr comment_31235 Steluto, mie imi place foarte mult gradinita ta si daca as fi avut si eu mai mult spatiu, tot vraiste/random le-as fi pus pentru ca iubesc diversitatea . Au un farmec aparte cand ai mai multe feluri de flori in gradinita si sunt puse asa ca ale tale. Mie imi plac tare mult cum arata toate floricelele de acolo. Si...sarumana mult pt lalele! Cred ca am si eu dinalea pestrite dar dupa cum ai vazut decat cele rosii simple mi-au inflorit. Vai, Lori, cat de mult imi plac si mie tamaioarele... In copilarie de abia asteptam sa apara minunile astea plapande prin frunzisul uscat din paduricea din apropierea casei noastre, ca sa ii fac buchetel mamei mele. Si imi aduc aminte ca nu intotdeauna miroseau si tare ma necajeam. Sarumana pt ca le-ai impartit cu noi! Pe la noi au dat doar frunzulitele, probabil ca a fost mai frig. Multumesc frumos pentru primire si pentru lalele, Raluca . Sunt incantatoare. Hai ca ma duc sa-mi pregatesc o vaza sa le pun si pe cele de la tine si pe celelalte primite de la fete. Report
April 6, 201016 yr comment_31438 Incet incet, sfioase doamnele lalele, isi scot la lumina corolele delicate.... Report
April 7, 201016 yr comment_31508 Lalelultele mele, Primele care mi-au bucurat ochii si s-au pregatit de sarbatoare.In fiecare dimineata mi-au bucurat ochii in ultima saptamana.Dragele de ele,nici nu s-a uscat bine zapada si ele au inflorit. Report
April 11, 201016 yr comment_32058 Ce topic frumos.. eu ador lalelele, florile astea gingase Astea sunt de anul trecut, plantate de manutele mele... abia astept sa infloreasca si anul asta.. acusi acusi Report
April 12, 201016 yr Author comment_32128 Oooooaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuu!!!!!!! Ce de flori frumoase! Nu nominalizez pe nimeni, ca n-are rost sa scriu aici romane-fluviu, dar la toate am ramas cu cura cascata! O floare mai frumoasa ca alta! Bravo! Gradinariti cu spor! O sa descarc si eu poz(n)ele din aparatul meu si vin la raport cu plantele ce le-am pus io in pamant, ori cu cele ce-au inflorit cat am fost acasa. Numa' ca mai dureaza nitel, sa le si prelucrez! Putintica rabdare, stimabililor / stimabilelor! Report