January 29, 201016 yr comment_17759 Sau branzica din kefir si chiftelute dulci din tvorog. Kefirul l-am pus intr-un borcan , borcanul intr-o oala cu apa.Niveleul apei sa nu-l depaseasca pe cel al kefirului.Am fiert 10 minute , depinde de cantitatea de kefir.Pana se coaguleaza.Am lasat la racit.Am pus la scurs intr-o sita si-n sita am pus un prosop de bucatarie.Am pus la scurs toat noaptea cu o greutate deasupra. A doua zi e gata.Consistenta tvorogului e mult mai " uscata" decat a ricottei sau a branzei de vaci. Syrniki i-am pregatit din 200 gr de tvorog cu 1 ou mic, 2 linguri zahar si doua linguri de faina.Am format chiftelute si le-am "prajit" intr-o tigaie antiaderenta cam 3 -4 minute pe fiecare parte la foc mic. Servite calde , pudrate cu zahar si dulceata va inveselec ziua .Sunt periculos de bune.Eu m-am oprit la 3. Report
January 29, 201016 yr comment_17762 Eu fac ceva asemanator,dar pun sare si chimen in compozitie.Dupa ce le prajesc,rad cascaval si le servesc cu smantana.Bune rau ! Report
January 29, 201016 yr Author comment_17791 Suna tare bine ce-ai zis tu acolo, Pisco.Nu mai am branza si n-am chimen ca acu le faceam .Jur! Report
January 29, 201016 yr comment_17794 Eu m-as incumeta sa fac tvorog-ul, dar cum mie imi place muuuuuuuuuuult branzica, ma cam indoiesc sa ajung sa fac si syrniki...Arata bine tare! Felicitari pt rabdare si executie! Nota 10... Sorinaeditez... dintr-un litru de kefir cam cata branzica iese? sau cam de cat kefir avem nevoie ca sa iasa, cat ai zis, parca 200g de tvorog? Report
January 30, 201016 yr comment_17883 Eataly,acum ca tot mi-ai aratat reteta si Kefirul spune-mi si mie de unde l-ai cumparat?imi place cum arata branzica si tvorogul %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif<" title="arms" /> Report
January 30, 201016 yr Author comment_17898 Kefirul il gasesti gata la Iperbiobottega , eu am cumparat starter(ciuperca de kefir, fermentii) de la ei si-l pui in lapte si-l lasi sa fermenteze.Au si pentru iaurt si pentru kefir. Report
February 2, 201016 yr comment_18349 Eu m-as incumeta sa fac tvorog-ul, dar cum mie imi place muuuuuuuuuuult branzica, ma cam indoiesc sa ajung sa fac si syrniki...Arata bine tare! Felicitari pt rabdare si executie! Nota 10... Sorinaeditez... dintr-un litru de kefir cam cata branzica iese? sau cam de cat kefir avem nevoie ca sa iasa, cat ai zis, parca 200g de tvorog? Ma citez... Eataly?????????????????? Sorina Report
February 2, 201016 yr Author comment_18365 Scusa-ma! Abia acum am vazut intrebarea! Eu am facut aproximativ din 700 gr , si mi-a iesit cam 250 -300 grame .Acum depinde si cat de bine il scurgi.Asa cum am spus trebuie scurs bine si iese mai uscat decat ricotta . Te pup. Report
February 2, 201016 yr comment_18416 Multumesc mult, Eataly!... nu-mi ajunge kefirul ce am in casa... a, eu l-am gasit la Eurospin. Sorina Report
February 7, 201016 yr comment_19410 Mii de multumiri De dimineata am zis ca fac reteta ta,dar nu am kefir de nici un fel,iaurt aveam dar nu stiam cum se cumporta,si am facut eu din lapte branza de vaca,cum ii faceam fetitei mele.S-a scurs branza foarte repede si le-am copt.O minunatie Fetita mea a mancat ca un lup,alaturi de sos de caramel facut in casa. Inca o data,multumim mult si la multi ani!! Report
February 8, 201016 yr Author comment_19586 Yummmmy!Ce bune trebuie sa fi fost cu caramel...Multumesc, de urare! Report
May 1, 201016 yr comment_35521 Eataly, saru'mana pentru reteta! Am gasit chiar branzica twarog de cumparat si am facut si eu chifle. Din pacate, in afara de poza cu branza, n-am alta dovada - s-au topit turtitele instantaneu. Ce mai conta ca-s fierbinti??? Ne-au placut foarte mult la gust, acea branza este nitel altfel - are o aroma si-o textura proprie, iar cand papi Syrniki...... nu-ti vine sa te mai opresti! editez: am facut turtitele acum muuuuult timp, dar am uitat sa pun poza si sa zic saru'mana pentru masa! Report
August 12, 201016 yr comment_52852 Eataly,am facut din nou,dar de data asta,in varianta waffles(kefir nu am avut,si am folosit mascarpone).minunate si pufoase multumiri am uitat,alaturi de waffles,sos de fructe de cactus Report
October 14, 201015 yr comment_59984 Ma tenteaza reteta asta; tigaia de teflon nu se unge deloc? Report
October 14, 201015 yr comment_59998 Chiar am scos azi din frigider branza asta si ma gindeam ce as putea sa fac cu ea ca imi expira maine si ar fi pacat. Dupa ce am vazut reteta am dat fuga la frigider sa vad ce scrie pe cutie si......surpriza, e tot tvorog. Asa ca ma duc sa execut repede reteta ca sigur o sa se bucure cei mici (si cei mari, adica eu ). Revin cu poze. Report
October 14, 201015 yr comment_60026 Ma tenteaza reteta asta; tigaia de teflon nu se unge deloc? Oana, eu am uns-o totusi cu putin ulei. Aluatul meu a iesit destul de lipicios si nu prea am reusit sa intind chiftelutele, asa ca am pus direct cu lingura cite o bila in tigaia cu ulei incins si apoi le-am apasat cu o paleta/ spatula de bucatarie direct in tigaie ca se le aplatizez putin. Cred ca e din cauza branzei, adica sunt convinsa ca difera cea cumparata de cea facuta in casa cum e cea a lui Eataly Au iesit insa foarte bune, si se fac f.f.f. rapid. Report
October 17, 201015 yr Author comment_60372 Ma tenteaza reteta asta; tigaia de teflon nu se unge deloc? Poate un pic de unt sau o lingura de ulei. Report
October 17, 201015 yr Author comment_60373 Ma tenteaza reteta asta; tigaia de teflon nu se unge deloc? Oana, eu am uns-o totusi cu putin ulei. Aluatul meu a iesit destul de lipicios si nu prea am reusit sa intind chiftelutele, asa ca am pus direct cu lingura cite o bila in tigaia cu ulei incins si apoi le-am apasat cu o paleta/ spatula de bucatarie direct in tigaie ca se le aplatizez putin. Cred ca e din cauza branzei, adica sunt convinsa ca difera cea cumparata de cea facuta in casa cum e cea a lui Eataly Au iesit insa foarte bune, si se fac f.f.f. rapid. Super ti-au iesit si ma bucur ca au avut succes. E de multisor ca nu le fac. Report