Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mincarica de pipote

Featured Replies

Eu am facut de multe ori reteta sorellei mele Maya, azi am pus-o pe mama sa o faca si a iesit buna, dar mie imi plac pipotele deci cred ca nu pot fi obiectiva :occasion14:

Mama a pus mai intii in oala pipotele intr-un strop de ulei, cu capac si le-a lasat sa se dunstuiasca acolo in legea lor.

54_687e43deaaee0d18610ba529f52eaaba_thumb.jpg

Apoi a adaugat 4 echalote si 5 cepe verzi, asta pentru ca le aveam in casa, altminteri ar fi pus numai ceapa normala, multa.

54_35d34a1e8d2f4b1516a9a7869e3187a8_thumb.jpg

Dupa ce s-a calit si ceapa a adaugat apa si a lasat sa fiarba mult si bine, spre sfirsit a pus un pic de sos de rosii foarte putin picant facut de mine asta vara si patrunjel plus sare

54_7cd7a5a513c3439a219bb1c4a5f011f2_thumb.jpg

Mie imi place la nebunie sa o servesc cu mamaliga :roll:

Tare bunuta o mai fost, pacat ca s-o terminat.

54_fef3da22105143d02114df8db39422f8_thumb.jpg

Mie nu-mi plac pipotele dar asta arata ''demential''cu ce a-si putea inlocui??oare cu ficatei??
  • Author

Da, teoretic si cu ficatei si cu carne de orice fel, dar iese cu totul si cu totul alta mincare de ... pipote :occasion14:

Mie ficateii imi place sa ii fac simpli adica doar inabusiti in putin ulei, ceapa si apa cit sa se fiarba bine, nu le-as pune nici sos de rosii nici patrunjel, de multe ori cind sunt gata pun mixerul bat in ei si ii fac pateu.

Adriana, pt. mincarea asta de pipote te invidiez sincer. Era una din felurile mele preferate cu care ma rasfata bunica-mea cind eram mica. Acum n-am de unde sa fac rost de pipote sau inimi de pui, fiindca astea merg aici direct in industria producatoare de mincare pt. ciini si pisici. :)

In schimb am norocul sa mai gasesc uneori ficatei de pui, ca simbata de pilda. Geany, pofta mare ! :occasion14:

[align=center]http://img254.imageshack.us/img254/8751/ficateicumamaliguta.jpg[/align]

• Author
Si la mine mai gasesc. eu le prajesc in untura de rata , si le mananc cu salata . sau le fac pilaf :occasion14:

Pipotele stella? Le faci pilaf punind in locul carnii de pui pipotele? Ca orez folosesti basmati sau cel de risotto?

e si pe gustul meu ! :thumleft: un fel de mancare complet,mamaliguta si tocanita de pipote. :D

un deliciu,parca am vazut si eu in Tesco, :drunken: inimi, sigur am vazut.

obisnuiam sa fac si piftele din pipote, in amestec cu inima...tare bune mai erau!

si imi aduc aminte bine ca mama mea facea si sarmalute si erau dulci si foarte gustoase.

Adriana,am inghitit in sec !

• Author

Adriana, care pica la indemana, sau sau :D

Mersi :D

e si pe gustul meu ! :thumleft: un fel de mancare complet,mamaliguta si tocanita de pipote. :D

un deliciu,parca am vazut si eu in Tesco, :drunken: inimi, sigur am vazut.

obisnuiam sa fac si piftele din pipote, in amestec cu inima...tare bune mai erau!

si imi aduc aminte bine ca mama mea facea si sarmalute si erau dulci si foarte gustoase.

Adriana,am inghitit in sec !

Sunt si aici inimi dar mi se pare ca amestecate cu ficateii, daca imi amintesc bine.

Mama a facut dintotdeauna numai mincarica din ele.

S-a pierdut la migratie mesajul Laurei lala care imi zicea ca bunica ei punea spre sfirsit si mazare, am sa incerc si eu varianta asta data viitoare. Mersi Laura :D

Adriana, cand ajung acasa dupa-amiaza o sa fac si eu, dar pilaf cu pipote si inimi, mi-ai facut pofta cu mancarica ta. Lui Alex asa ii place, sub forma de pilaf.

Pupici!

Am vazut in magazin caserole cu pipote de curcan, erau imense,am poftit la ele

dar in final am cumparat altceva, acum regret.

Azi sau maine, merg iar la cumparaturi si daca le mai vad fac mancarica, arata

delicios langa o mamaliguta :floare:

Si mie imi plac pipotele si inimile tare mult, nu inteleg cum se poate sa nu placa cuiva :P Sint tari si musculoase si au un gust diferit de carnea obisnuita, mai ales fata de carnea puilor din comert. Le folosesc si la tocanite de cartofi, la ciulamale, combinate cu ciuperci si la papricas, cam la orice necesita carne facuta bucatele mici.

Cred ca e foarte gustoasa si mincarica ta, mai ales cu mamaliguta aia alaturi... :D

Mancarica mea are si inimi.

Si noua ne place mult mancarea asta

post-139-126518462383_thumb.jpg

Sunt si aici inimi dar mi se pare ca amestecate cu ficateii, daca imi amintesc bine.

Mama a facut dintotdeauna numai mincarica din ele.

S-a pierdut la migratie mesajul Laurei lala care imi zicea ca bunica ei punea spre sfirsit si mazare, am sa incerc si eu varianta asta data viitoare. Mersi Laura :headbang:

Hihihi, de cand ai pus pipotele astea pe forum tot vin sa-mi clatesc ochii! Saptamana asta stau la panda sa vad daca gasesc de cumparat la magazin. La noi pipotele se vand asa, de sine statator ori pe o tavita cu gaturi si degete de pui :thumleft: , ficateii se vand la un loc cu inimile.

Am pipotele la dezghetzat si la cina vom servi tocanitza de pipote . Si noua ne plac enorm , le fac in tot felul de " pozitii" , chiar si tocanitza dar difera reteta , eu puneam ardei gras rosu, ceapa , si boia de ardei si serveam tot cu mamaliga dar si o lingura de smantana . Asa stia bunica mea =)) , acum fac reteta ta cu sos de rosii , sunt sigura ca va fi delicioasa .
  • Author

In reteta Mayei e si ardeiul, am facut-o si eu si e foarte buna, dar pe asta a facut-o mama in legea ei =))

Azi am vrut sa le iau iar dar nu erau, am luat in schimb 3 cutiute de ficatei, miine o pun sa ii faca.

Absolut delicioasa ! Poze n-am ca nu am rabdare sa pozez sa descarc si sa modific imagini la chiar tot ce fac dar te rog sa ma crezi ca am facut-o . Sotul m-a intrebat " cum ai reusit sa faci o tocanitza atat de buna ?" , si eu m-am mirat de cat de buna a fost . Am avut grasime de ratza si am dunstuit pipotele cu ea, rezultat minunat . Multumesc pt reteta !
  • Author

Absolut delicioasa ! Poze n-am ca nu am rabdare sa pozez sa descarc si sa modific imagini la chiar tot ce fac dar te rog sa ma crezi ca am facut-o . Sotul m-a intrebat " cum ai reusit sa faci o tocanitza atat de buna ?" , si eu m-am mirat de cat de buna a fost . Am avut grasime de ratza si am dunstuit pipotele cu ea, rezultat minunat . Multumesc pt reteta !

Ma bucur ca v-a placut, nu i-ai raspuns sotului: Magia internetului? =))

Am si eu niste grasime de rata ramasa de la ultimul piept facut, o sa o folosesc la urmatoarea.

Habar n-am cum or fi cele de curcan, daca sunt la fel la gust.

bune, mai bune decat alea mici de pui. eu prestez destul de des. de exemplu:

si eu fac tocanita de pipotele.ca sa iasa mai repede ,eu le fac la oala minune si cand sunt fierte,calesc ceapa si USTUROI ,boia,adaug pipotele cu zeama cu tot (sau o parte din ea ) si pun rosiile si le mai las sa dea un clocot sa se lege sosul.la sfarsit patrunjel din belsug.

si noua ne mai plac si cu sos de smantana,un fel de ciulama,iar mie personal si sub forma de pilaf.cu proxima ocazie am sa postez o reteta de pilaf cu pipotele si nu numai.