Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Somon salbatic cu crusta de brinza aromata

Featured Replies

I gotta feeling....ta na na na na!

Nu am cuvinte, las papilele mele gustative sa cante!Am facut doar cu rosii uscate cel cu marar , nu!Sorry!

Mi-nu-nat!Multumesc Maya, sunt fericita acum!

post-9-126643565593_thumb.jpg

Desi ador mararul,si brînza cu marar..si mie mi-a placut asta cu rosii uscate mai mult :appl:

Ma bucur ca esti fericita,si ca ti-a placut! :scratch:

Nu , nu , florile sunt de la mine pentru tine, cu multumirile de rigoare.L-am facut acum la cina, si cum am terminat cum am sarit la calculator.

Mie gustul mi-era familiar , de la pesto cu rosii uscate, pus undeva la bucatariile lumii.

:scratch:

• Author

Nu , nu , florile sunt de la mine pentru tine, cu multumirile de rigoare.L-am facut acum la cina, si cum am terminat cum am sarit la calculator.

Mie gustul mi-era familiar , de la pesto cu rosii uscate, pus undeva la bucatariile lumii.

:scratch:

Trebuie sa fac si eu pesto ala! :scratch:

Bine ca nu ma vede nimeni,ca zice ca-s dusa.Atîta-l piglui,si-mi ia muuult timp,si dupa ce scot oasele,e sifonat rau la suprafata,dar îl rearanjez apasind usor cu palma pe filet...iar în jurul meu,pe masa e plin de oase :appl:

La file de asta mai merge.Mai greu este daca-l tai felii/adica cotlete sau cum e spune daca-s asa felii.Alea sînt mai greu de curatat,si sa ramîna frumoase(vorbesc în cazul meu :appl: ).Schinarea e mai greu de scos,ca sa-si pastreze cotletele forma.

Probabil pentru cine e mai indemînatic este mai usor.Eu însa, nu detin eu tehnica.

Maya, as intelege faza cu pensatul somonului, daca ai avea invitate la masa pisicile aristocrate. :floare:

Dar asaaaa, zau nu pricep de ce te chinui atita, cind oasele se scot cu mai multa usurinta dupa ce-ai gatit somonul ? :floare:

Si pe mine ma tenteaza sa imbrac un salbatic in crusta de rosii. :appl: Merci de reteta. :floare:

• Author

Maya, as intelege faza cu pensatul somonului, daca ai avea invitate la masa pisicile aristocrate. :pupic:

Dar asaaaa, zau nu pricep de ce te chinui atita, cind oasele se scot cu mai multa usurinta dupa ce-ai gatit somonul ? :floare:

Si pe mine ma tenteaza sa imbrac un salbatic in crusta de rosii. :pupic: Merci de reteta. :floare:

Ei,Dana...ca sa-i faci pe unii mai mici sa manînce,trebuie sa scoti fiecare oscior,ca altfel nici nu probeaza.Si dupa ce înveti familia asa,asa vrea fiecare...chiar si motanul! :D

Mayaaa, m-ai nenorocit cu brinza ta ... mai mediteraneana. :P Dupa ce-am amestecat-o in blender, mi-am zis: "hai s-o gust de sare si piper !". Si am gustat-o, si am mai gustat-o o data, si inca o data, de era cit pe ce sa ajung sa n-am cu ce unge fileurile salbaticului. :whip2:

Am servit somonul pe un pat de pireu de cartofi cu mazare. Ne-a placut foarte mult si se va repeta. Merci pt. reteta. :toothy9;

[center]http://img62.imageshack.us/img62/2384/laksmaya.jpg[/center]

Maya, sarumana! Al meu nu fu salbatic, ci mai de oras, asa, ca de astia gasim pe aici :D In varianta cu marar, ceva mai mult mustar si ceapa rosie (m-am prins dupa aia ca am incurcat felurile de ceapa) dar asta nu ne-a impiedicat sa il savuram cu fiecare bucatica. Cel mai mult m-a bucurat ca a mancat piciul, am o mare satisfactie sa vad ca mananca peste ;)

post-6-126712868614_thumb.jpg

Off topic:

Din ciclul "umor subtil": il intreb pe junior daca ii place somonul, ca e regele pestilor (ca sa il stimulez, bineinteles =)) ). Imi raspunde scurt si sec: si broastele au rege. Si si-a vazut de mancat in continuare :P

• Author

Maya, sarumana! Al meu nu fu salbatic, ci mai de oras, asa, ca de astia gasim pe aici :drool: In varianta cu marar, ceva mai mult mustar si ceapa rosie (m-am prins dupa aia ca am incurcat felurile de ceapa) dar asta nu ne-a impiedicat sa il savuram cu fiecare bucatica. Cel mai mult m-a bucurat ca a mancat piciul, am o mare satisfactie sa vad ca mananca peste =))

post-6-126712868614_thumb.jpg

Off topic:

Din ciclul "umor subtil": il intreb pe junior daca ii place somonul, ca e regele pestilor (ca sa il stimulez, bineinteles :unsure: ). Imi raspunde scurt si sec: si broastele au rege. Si si-a vazut de mancat in continuare :)

Bunny,ma bucur ca v-a placut!Denise a mîncat peste cu maaare placere din totdeauna :)

• 2 weeks later...

Azi am mancat regeste! Am facut un somon norvegian, nu salbatic, ci din ala "domesticit" https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/tongue3.gif in crusta de rosii. Tare bun a fost! Am pus numa jumatate dintr-o ceapa rosie, e drept ca cepele mele erau cam mari si in loc de ardei (n-aveamhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif) un gogosar murat! Ne-am lins pe bot, reteta se pune la caiet https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif

post-44-126823693571_thumb.jpg

edit: + sexiunea https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_biggrin.gif

post-44-12682373364_thumb.jpg

Arata lecker taaare ,somonul tau!Cooola ideea cu gogosarul murat! :P

Danke! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif

Am pregatit si eu somonul cu crusta, eu eram extrem de curioasa sa fac combinatia somon-mustar de aceea am ales sa pun crusta alba. A iesit o minunatie, sa stii Maya ca voi face si rondele ori fileuri de merlucius tot cu aceasta metoda. :) Mersi mult de idee! :D

post-97-126839229859_thumb.jpg

Maya, saru'mana pentru masa! :drool: Tocmai am terminat de papat somon cu crusta de mustar si marar. :)

Sa zic delicios??? :drool: Nu-i bine! :D Super? :) Nici atat! :drool: Sincer, chiar nu gasesc cuvintele necesare pentru a descrie ce bun a fost! :D N-am avut decat 2 fileuri mai maruntele, dar nu ne saturam nici daca aveam cate 2 kile de somon de caciula! :D

• 2 months later...

si somoneii mei, prima data cu crema de branza, a 2-a oara cu rosii uscate, cred ca totusi prefer prima varianta.

post-202-127417583376_thumb.jpg

post-202-127417585662_thumb.jpg

multumesc mult Maya! :floare:

• Author

Maya, saru'mana pentru masa! :P Tocmai am terminat de papat somon cu crusta de mustar si marar. :P

Sa zic delicios??? :P Nu-i bine! :P Super? :floare: Nici atat! :P Sincer, chiar nu gasesc cuvintele necesare pentru a descrie ce bun a fost! :P N-am avut decat 2 fileuri mai maruntele, dar nu ne saturam nici daca aveam cate 2 kile de somon de caciula! :P

Mi-e dor de somon.Dar azi am facut deja supa de salata a Piscotelului,si mai fac ceva cu calamari...dar îi ajunge rîndul si somonului...again :D