Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tort MASCOTA

Featured Replies

Asta este prima mea reteta pe forum! Sper sa va placa!

Acest tort il mancam in cofetarii acum muulti ani! Era preferatul meu si am reusit sa gasesc reteta care, dupa parerea mea, este cea mai apropiata de adevar! (poate chiar in proportie de 95%)

TORT MASCOTA

Ingrediente:

300gr unt

100gr cacao

5 oua

10 linguri zahar

2 linguri rom

2 linguri vanilie

100 gr nuca prajita si toccata marunt

100-150 gr ciocolata pentru cuvertura

100 gr coaja portocala zaharisita (esenta portocala)

100 gr visine din visinata

Eu am facut cantitate mai mare, deci in poze se vor vedea mai multe ingrediente fata de reteta (exemplu:oua)!

post-595-126657801572_thumb.jpg

Untul nu a vrut sa stea la poza de grup! :hello: (am uitat de el cand am facut poza!)

Din ingrediente se prepara 2 compozitii:

COMPOZITIA 1: Untul se freaca spuma cu 5 linguri zahar si apoi se adauga cacaoa, vanilia si romul

post-595-126657832039_thumb.jpg

post-595-126657841413_thumb.jpg

COMPOZITIA 2: Cele 5 oua se bat cu celelalte 5 linguri de zahar pe baie de aburi pana se ingroasa putin.

post-595-12665784576_thumb.jpg

post-595-126657847178_thumb.jpg

Ciocolata se topeste pe baie de abur si cu ea se tapeteaza o forma unsa cu unt. Forma se introduce la congelator sau frigider pana se inatreste ciocolata

post-595-126657854574_thumb.jpg

In COMPOZITIA 1 se adauga lingura cu lingura COMPOZITIA 2 dupa ce se mai racoreste putin, alternand cu cate o lingura de nuci prajite. Se amesteca totul dupa care se adauga visinele si coaja de portocala.

post-595-126657862354_thumb.jpg

post-595-126657863328_thumb.jpg

Aceasta compozitie se toarna in forma tapetata cu ciocolata si seda pentru cateva ore la frigider!

Cand este gata inchegata, se scufunda forma cu fundul in apa fierbinte pentru 1-2 minute pentru a se desprinde ciocolata de peretii vasului si se rastoarna tortul pe platou!

Se orneza dupa pofta inimii fiecaruia! Eu nu prea stiu sa ornez, asa ca de cele mai multe ori nici nu o fac!

post-595-126657874278_thumb.jpg

Si o sectiune:

post-595-126657877303_thumb.jpg

nu-i adevarat! si doar am zis sa nu ma mai uit la ciocolatoase! celelalte nu ma atrag.

bravos-bravos!

• Author

nu-i adevarat! si doar am zis sa nu ma mai uit la ciocolatoase! celelalte nu ma atrag.

bravos-bravos!

Multumesc! Asa sunt si eu! Si sotul! Ma bate gandul sa fac tarta Hanei (mi se pare fenomenala), dar vreau si dieta pentru slabit care asteapta de vreo 3 saptamani(am tot zis : dupa ce fac dulcele asta gata, ma pun pe treaba!)

• Author

Cred ca e tare gustos :floare:

Editez ca sa zic ca l-am facut :floare: poze punem miine, dar e promitator :floare:

OAu! Cata rapiditate! Sper sa va placa! Abia astept impresii si poze!

• Author

ce pofta de ciocolata!arata foarte faina!

Chiar e faina! Ciocolata combinata cu aroma de portocala e divina!(parerea mea) :floare:

Pozele nu sint grozave, tortul insa da :pupic:

post-10-126676824153_thumb.jpg

post-10-126676826373_thumb.jpg

Eu l-am facut fara coaja de portocala, cu afine din afinata si un pic mai generos la pralina, asa ca tortul a fost foarte consistent! Cu glazura nu am fost incintata, am topit ciocolata alba si neagra dar a iesit un maglavais ambiguu, din cauza ca a stat prea mult in apa calda, dar nu se mai rasturna odata :pupic:

Multumesc!

Sa mai vii cu retete!

• Author

Pozele nu sint grozave, tortul insa da :)

Eu l-am facut fara coaja de portocala, cu afine din afinata si un pic mai generos la pralina, asa ca tortul a fost foarte consistent! Cu glazura nu am fost incintata, am topit ciocolata alba si neagra dar a iesit un maglavais ambiguu, din cauza ca a stat prea mult in apa calda, dar nu se mai rasturna odata :)

Multumesc!

Sa mai vii cu retete!

Arata grozav! Felicitari!

Acum sunt curioasa cum se combina gustul afinelor cu cel al ciocolatei! La glazura am intampinat si eu ceva probleme, cred ca se vede si in pozele mele!

Ma bucur ca v-a placut!

Voi mai revenii cu retete!

• Author

Un tortulet ciocolatos, cum imi place mie!!! :) Multumim pentru reteta, trecem pe lista cu: de facut! :D

Cred ca trebuie sa facem si un fan club ciocolata, nu? :)

Astept vesti!