Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nominalizari Oscar

Featured Replies

De cand n-am mai aparut pe aici am mai vazut trei filme:

-Wild care mi s-a parut slabut. Inceputul parea promitator, eu care sunt mare fana munte, peisaje etc. Apoi pe parcurs nimic interesant si finalul de-a dreptul previzibil.

- Still Alice -asta mi-a placut.

- American Spiner, nu mai are rost sa comentez. O singura mentiune : bai nene ce gene rasucite avea lunetistul taliban https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif :notworthy:

Boyhood, un film, în care... timp de trei ceasuri aproape, nu se "întîmpla nimic", iar la sfîrsit impresioneaza. Atmosfera placuta, actori simpatici si coloana sonora super :notworthy:

Nu credeam ca o sa-mi placa atît de mult. Cel mai mult mi-a placut Mason jr., urmat de ma-sa :hiding:

Am vazut si Birdman. Mi-a placut si asta. Înca nu am vazut tot de pe lista. Dintre cele nominalizate nu am vazut Wishplash si Selma.

Momentan la filme, concurenta cred ca va fi între Birdman si Boyhood.

Momentan la filme, concurenta cred ca va fi între Birdman si Boyhood.

Am uitat de Birdman...probabil pentru ca nu a fost pe gustul meu. Am inteles ideea filmului, ca faci mai mult raiting ca ator in chiloti decat pe o scena de teatru, da fazele alea cu levitatia pe mine ma depaseschttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

Eu inca sper in The Imitation Game si The THeory of Everything...

Selma inca nu l-am gasit in rest celelalte le-am punctat...

Duminica e Oscarul, nu?

Da, în 22 e Oscarul. Pîna duminica vin si eu cu "globul" meu. Mi-au placut mult TTOE si TIG, dar Boyhood m-a impresionat altfel. Birdman nu m-a impresionat asa mult, dar mi-a placut ca a fost ceva mai "fresh" fata de tot ce circula la ora actuala prin cinema.

În schimb mi-ar place daca Eddie ar lua barbatelul de aur pentru Best Actor :notworthy: Nici Keaton nu e de lepadat, dar Eddie îmi place mai mult. Tre' sa-mi adun gîndurile sa fac si eu o lista :hiding:

• Author

Ok, am vazut si eu "The Imitation Game" mi-a placut mult de Benedict.Dar filmului parca-i lipsea ceva.Nush'ce!Impresia mea.

Dar parca tot Oscaru' anul acesta e schiop.

N-am vazut tot dar, ma stradui. :notworthy:

Am vazut aseara The Boxtrolls si acum tocmai am terminat Big Hero 6. Haioase amandoua! Incerc sa ma uit acum si la How to train you dragon. 1, 2.... cate-or fi. :lol:

Asaaaaa.... tot aseara am vazut si The Wild. Sincer, n-am idee de ce-i nominalizata Laura, da' na..... cine-s io sa-mi dau cu presupusa? :) Reese mi s-a parut intrata destul de bine-n rol, mi-a placut cum a jucat.

Asadar si prin urmare, am vazut aproape toate filmele. Selma, Into the Woods, Two Days, One Night si celelalte 2 animatii (The Tale of the Princess Kaguya, respectiv Son of The Sea) nu le gasesc. "Previziunile" mele?

- cel mai bun film: The Immitation Game si The Theory of Everything, la egalitate (da' cum nu decid eu, am o vaga banuiala legata de American Sniper);

- regie (habar n-am exact ce se premiaza aici, da' dau si io in bobi): Morten Tydlum;

- cea mai bună actriţa în rol secundar: Patricia Arquette - mi s-a parut complet credibila in rolul de mama, de femeie obisnuita, ce munceste pentru a-si creste copiii si a-i vedea realizati in viata. Cu burtica (in cateva scene ma-ntrebam daca nu-i gravida), fara fite, fara a fi deosebit de bine aranjata, dar totusi eleganta....... Mi-a placut cum a jucat, ce mai incolo-ncoa'. Nici Keira nu-i departe, dar Patricia e prima mea optiune;

- cel mai bun actor în rol secundar: desi JK Simmons si Edward Norton au jucat bine, parca RObert Duvall a fost mai convingator;

- cel mai bun film de animaţie: am vazut doar 3, urmeaza al 3-lea. Sa zicem Big Hero 6 How to train your dragon 2;

- actori: Eddie Redmayne;

- actrite: Julianne Moore, urmata taaaaaare indeaproape de Rosamund Pike.

Chiar sunt curioasa daca am nimerit macar una din categorii.... Sau, ca de obicei, ce le place lor nu ma da pe mine pe spate.... :rolleyes:

Am mai vazut Into the woods (Foxxy, vezi ca-l gasesti online). Mi s-a parut ca au facut o mare varza din cele mai frumaose povesti de copii....

Si mai am de vazut vreo 40 de min din Gone Girl...pana acum imi place filmul.

Nu am vazut nimic din filmele de animatie (poate o sa recuperz cand creste Maria) si nu am vazut Selma, Foxcather si Two days, One Night, in rest am punctat tot.

Dupa mine:

- cel mai bun film ar fi The Imitation Game desi am inteles ca ei inclina sper Birdman si GBH....

-cel mai bun actor : Eddi Redmayne

- cea mai buna actrita : Julianne Moore

-cel mai bun actor in rol secundar: Robert Duvall

-cea mai buna actrita in rol secundar: Maryl Streep

-regie : GBH

Nu prea am mai vazut mare lucru, doar o bucata din The Theory of Everything, dar nu m-a prins, insa hai sa dau si eu in bobi.

Film: The Theory of Everything - astea biografice au avut mare succes in ultimii ani. Personal, as vrea Imitation Game, dar sunt usor subiectiva hehe :icon_fessee:

Actor: Eddie Redmayne din acelasi motiv ca mai sus. oricum, a fost un rol greu, il merita.

Actrita: Julianne Moore sau Felicity Jones

Actor secundar: Robert Duvall

Acrita secundar: greu de spus, Keira Knightley nu m-a impresionat, deci nu cred ca va fi ea. Hai sa zicem Patricia Arquette, asa la ghici :D

Animatie: Big Hero 6, dar mi-a placut mai mult How to train Your Dragon 2.. BH6 e extrem de previzibil.

Regizor: Birdman sau GBH

Costume: GBH

Muzica: Interstellar - apropo, asta de ce nu a intrat in runda asta de Oscaruri?

Efecte vizuale: Interstellar sau Hobitul - saracii, la cat au lucrat la dragonul ala, ar trebui :D

Vin si eu cu lista mea. E cam lunga si aiurea, dar momentan am o faza împrastiata :icon_fessee:

Am bold-uit categoriile si cine ar trebui sau as vrea, sau cred ca cîstiga, si pe lînga ceva pareri :D

În categoria Best Picture am vazut:

American Sniper, nus' ce cata pe lista...

Boyhood, mi-a placut mult.

Birdman, mi-a placut destul de bine.

The Grand Budapest Hotel, m-a amuzat, mi-au placut actorii, costumele si restul.

The Imitation Game, film bun, placut actorii - chiar si Keira!

The Theory of Everything, mi-a placut, cred cel mai mult.

As vrea sa cîstige Boyhood sau TTOE, dar probabil cîstiga Birdman.

( Nu vreau sa cred ca va cîstiga American Sniper!)

Best Director, ar trebui sa cîstige Richard Linklater. Merita pentru efortul depus. Cred însa ca favoritul în runda asta e Alejandro González Iñárritu.

Best Actor

Steve Carell, a fost impresionat si deosebit în Foxcatcher, fata de cum îl cunoastem.

Bradley Cooper, nu pot sa cred ca e nominalizat pentru rolul asta în American Sniper, care chiar nu e o reprezentare artistica...

Benedict Cumberbatch, si-a interpretat rolul cu maiestrie

Michael Keaton, a fost pur si simplu bun în Birdman!

Eddie Redmayne, fantastic! Deci el ar trebui sa cîstige în viziunea mea. Posibil însa ar fi sa cîstige Keaton, si ma repet, nu vreau sa cred ca ar fi posibil sa cîstige Bradley Cooper...

Best Actress

Marion Cotillard, Two Days, One Night

Felicity Jones, The Theory of Everything

Julianne Moore, Still Alice

Rosamund Pike, Gone Girl

Reese Witherspoon, Wild

Nu am vazut decît TTOE si Gone Girl în categoria asta. Deci bazat pe ce am vazut, Rosamund mi-a placut foarte mult in GG, dar si Felicity Jones a fost buna. Julianne Moore, stiu ca e o actrita foarte buna si sînt convinsa ca ar merita sa cîstige.

Best supporting Actor

Robert Duvall, The Judge - nu am vazut filmul, dar îmi place Duvall.

Ethan Hawke, Boyhood - a fost simpatic în film, dar nu m-a dat pe spate.

Edward Norton, Birdman - a fost super în acest film.

Mark Ruffalo, Foxcatcher - îmi place în general, si e un actor bun!

J.K. Simmons, Whiplash - nu am vazut filmul, nici macar nu stiu despre ce e vorba, dar am înteles ca e un film super!

As vrea sa cîstige Edward, dar am înteles ca J.K. Simmons e mare favorit.

Best supporting Actress, Patricia Arquette ar trebui sa cîstige.

Best original screenplay - The Grand Budapest Hotel, Birdman, Boyhood... toate ar merita. Sper totusi Boyhood.

Best adapted screenplay - The Imitation Game si The Theory of Everything. Nu ma pot hotarî personal care, dar posibil sa nu cîstige niciunul astea doua în aceasta categorie. Posibil sa cîstige aici American Sniper sau Whiplash...

Best Animated Feature, sper sa cîstige How to Train Your Dragon 2.

In categoria Best Cinematography ar trebui sa cîstige Birdman, Emmanuel Lubezki.

Ca mi-am amitit si de Interstellar, asta ar trebui sa cîstige în categoria Best visual effects.

Best makeup, mi-a placut The Grand Budapest Hotel. Foarte colorat, placut la vedere :D

Best Costume Design, The Grand Budapest Hotel

Mi-am modificat nitel ideile, am vazut si celalalt desen animat - How to train your dragon 2, care mi-a placut mai mult decat celelalte 2.

Iulia, inca n-am dat peste Into the Woods, il mai caut acum. Desi....... e cam tarliu si nu ma mai tine nervu' sa-l urmaresc acu'.... :icon_fessee:

• Author

N-am apucat sa fac pronosticuri, dar cum n-am vazut prea multe, as fi banuit ca castiga Boyhood.

Ma bucur n-a castigat.Cum ma bucur ca n-a castigat American Sniper.

Inca n-am vazut Birdman, ma exprim dupa ce-l vad.

Ma bucur pentru Julianne Moore.

• 10 months later...
  • Author

Gata, am deschis ghiseul!

Osacr 2016:

Cel mai bun film

The Big Short

Bridge of Spies

Brooklyn

Mad Max: Fury Road

The Martian

The Revenant

Room

Spotlight

Cel mai bun actor în rol principal

Bryan Cranston - Trumbo

Matt Damon - The Martian

Leonardo DiCaprio - The Revenant

Michael Fassbender - Steve Jobs

Eddie Redmayne - The Danish Girl

Cea mai bună actrita in rol principal

Cate Blanchett - Carol

Brie Larson - Room

Jennifer Lawrence - Joy

Charlotte Rampling - 45 Years

Saoirse Ronan - Brooklyn

Cel mai bun regizor

Adam Mckay - The Big Shiort

George Miller - Mad Max: Fury Road

Alejandro G Inarritu - The Revenant

Lenny Abrahamson - Room

Tom McCarthy - Spotlight

Cele mai bune efecte

Ex Machina

The Martian

The Revenant

Star Wars: The Force Awakens

Cea mai buna actrita intr-un rol secundar

Jennifer Jason Leigh - The Hateful Eight

Rooney Mara - Carol

Rachel McAdams - Spotlight

Alicia Vikander - The Danish Girl

Kate Winslet - Steve Jobs

Cel mai bun actor intr-un rol secundar

Christian Bale - The Big Short

Tom Hardy - The Revenant

Mark Ruffalo - Spotlight

Mark Rylance - Bridge of Spies

Sylvester Stallone - Creed

Cel mai bun film animat

Anomalisa

Inside Out

Shaun the Sheep

Boy and the Wild

When Marnie Was There

N-am vazut decat Mad Max si Inside out.

:violent6:

Eu n-am vazut multe :headbang:))

Ce am vazut:

The Martian

The Revenant

Spotlight

The Danish Girl

Star Wars: The Force Awakens

The Hateful Eight

Ex Machina

Ce vreau sa mai vad din lista completa:

Trumbo

Brooklyn

Bridge of Spies

Joy si The big short, poate...

The Reventant si Joy am vazut, atat...

Stiu doar ca la Best Actor pariez pe DiCaprio, no matter what :violent6:))

In rest, revin dupa ce mai vad una alta.

Ah da, si The Martian, dar nu m-a impresionat.. Matt Damon a fost ok insa. Parca se cizeleaza in ultimul timp, se maturizeaza. Actorii astia sunt ca vinul.. cu cat imbatranesc, cu atat devin mai buni :violent6:

Am vazut "The Revenant" si contrar asteptarilor, mie mi-a placut.

Mad Max, placut dar nu de oscar.

Star Wars, idem.

Da, Mad Max e bun, dar nu de Oscar.. De Star Wars nu mai zic... a fost cea mai mare dezamagire a lui 2015.

Am vazut si noi The Revenant. DiCaprio joaca bine, nimic de zis. Dar....... parca povestea e muuuuuuuult prea exagerata si trasa de par. Rambo, Rocky si Die Hard pusi cu totii la gramada nu fac cat musiu Glass.. Nu ni s-a parut un film de Oscar. Cel mai probabil il va lua...... :thumleft:

Bridge of Spies - bun film! Mai degraba asta ar merita Oscarul!

Am vazut si Sicario - alt film bun, nominalizat numai la categorii "inferioare" (imagine, coloana sonora si montaj de sunet). Unora li se poate parea cam dur.

Straight Outta Compton - tocmai am realizat ca l-am vazut acum vreo 2 luni. E nominalizat la cel mai bun scenariu original. Ne-a placut, mai ales ca atunci ne-am uitat la el fara sa fi citit nimic in prealabil referitor la film.

Am vazut si noi The Revenant. DiCaprio joaca bine, nimic de zis. Dar....... parca povestea e muuuuuuuult prea exagerata si trasa de par. Rambo, Rocky si Die Hard pusi cu totii la gramada nu fac cat musiu Glass.. Nu ni s-a parut un film de Oscar. Cel mai probabil il va lua...... :thumleft:

Din acest motiv m-a plictisit si adormeam!

nu am văzut decât mad max și m-a impresionat la maxim viziunea lui miller, să imaginezi lumea post apocaliptică în așa detaliu, eu i-aș da toate Oscarurile, inclusiv pentru film documentar :wasted:

Am vazut Trumbo, eu nu i-as da lui dicaprio nicio statueta! Am scris special cu litere mici, stiu c-o s-o ia, dar pentru anul asta n-o merita! Trebuia poate pentru alte roluri, dar pentru anul asta, nu! Parerea mea ovcors

Adica zic si eu, un rol de Oscar e ala care ti-a facut pielea gaina, te-a speriat, te-a incantat, ti-a dat un moment sa te gandesti.... or the revenant nu are nimic din astea, sa te razbuni, asta e la mintea lui Pisi si oricum si Pisi e o pisica geniala si dificila! Dar o razbunare nu are nimic altceva decat o razbunare, cat s-a tarat el pe coate face exact 2 bani, daca dupa ce-a scapat nu s-a gandit la nimic mai bun!

Dar sa zicem ca asta ar fi trebuit sa-mi dea fiori, cat de primitivi suntem, dar nu mi-a dat nici asta, eram deja asa de plictisita ca asteptam sa se termine filmul! Asta nu astepti de la un laureat Oscar! Imi pare rau ca de atatea ori in viata mea, cuvintele conteaza si mesajul lor, the revenant nu mi-a spus nimic peste Vitoria Lipan, numai ca ea era mai curajoasa intr-o lume in care femeile trebuiau sa zaca!

edit am vazut recent Procesul Maimutelor, e da, Spencer Tracy facea asta din instinct! Nu se compara cu susnumitul, n-o sa vada el asa daruire intr-o mie de ani! Fara urs!