Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Calamari si creveti

Featured Replies

back in business!

intai crevetii

tarcatzii :floare: si iubitzii

post-243-126674988729_thumb.jpg

uitati minunatie de coloratura!

post-243-126674996586_thumb.jpg

decapitati

post-243-126675002574_thumb.jpg

curatati, alaturi de tempura

post-243-126675010921_thumb.jpg

post-243-126675016634_thumb.jpg

apoi IN tempura :pupic:

post-243-126675023385_thumb.jpg

prajiti iute-iute in baie de ulei incins si apoi acompaniati, la noi, de felii de vanata din aia cu dungi imbracate tot in tempura si prajite tot in baie de ulei

voila rezultatul, alaturi de sos dulce/sarat/iute care ne place foarte mult noua

post-243-126675041225_thumb.jpg

post-243-126675047384_thumb.jpg

au disparut intr-o clipa!

va sfatuiesc sa profitati de neatentia comesenilor dumneavoastra si sa stingeti lumina cand sunt adusi la masa - garantez ca va saturati :floare:

Yammiiiiiiiiiiiiii, eu una cred ca si bolnava ma scol din pat sa mananc creveti. iar astia arata wow.

pui si reteta ta de tempura te rog :floare:

• Author

cat despre calamari, aici e si mai simplu:

post-243-126675078328_thumb.jpg

curatati, spalati, scos "osul" din ei (faza asta am ratat s-o fotografiez, Dan nu face poze, iar eu eram prea absorbita de manevre si murdara cumplit pe maini..)

tavaliti gingas printr-un amestec de pesmet fin, oregano, un strop de sare, piper

post-243-126675094858_thumb.jpg

post-243-12667510396_thumb.jpg

prajiti scurt intr-o tigaie anti-aderenta, intru cat in altceva se lipesc ceva de speriat

post-243-126675138346_thumb.jpg

si uite rezultatul :

post-243-126675146098_thumb.jpg

pe deasupra, doar suc de lamaie

au rams 3 bucatele ieri, ma duc sa le caut urgent, ca nu mai pot de pofta!

• Author

pui si reteta ta de tempura te rog :floare:

stellutza draga, eu am fost femeie cinstita si am pozat , alaturi de castoane, si plicul japonez cu praf de tempura...

daca vrei, ma duc sa-ti copii ce scrie pe el :">

• Author

Aseara i-ai servit? Ca si eu am servit niste creveti sublimi dar facuti in alt fel, o sa-i incerc si ca tine negresit.

da, aseara, cu un vin alb perfect alaturi

spune si tu cum ii faci, te rog

eu mai fac in cateva feluri, dintre care unul preferat(dar cum sa fie facuti crevetii de sa nu-ti placa?? ) e cu o bucatica mica de praz tocata, cozile mariilor lor, o masurica de vin alb, putina sare, piper si , la sfarsit, o bucatica mica de unt, pentru onctuozitate si savoare - nimic altceva

nu stiu daca aici sau "dincolo" am marturisit deja ca mie imi plac mancarurile cu putine ingrediente, nu cu o mie de arome, de sa nu mai intelegi ce mananci

din pacate pentru mine, savurez prea mult mancarea...........trebuie NEAPARAT sa slabesc, ca nu ma mai recunosc, nu stiu unde a plecat persoana care am fost pana acum 4-5 luni :floare:

Tare fain arata crevetii https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

Felicitari pentru eveniment!

Olelei, baby octopus-ii mai lipseau de acolo si veneam intr-un suflet! Si cu un marinara sauce alaturi :pupic: . Da' si cu tempura de la plic, ce mai fac mofturi??
  • Author

Foarte apetisanti calamarii tai. :floare: V-ati rasfatat cu fructe de mare. Sa va fie de bine! Va doresc ani multi si fericiti impreuna! :thumleft:

multumim :pupic:

• Author

Tare fain arata crevetii https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

Felicitari pentru eveniment!

multumim din inima :thumleft:

• Author

Olelei, baby octopus-ii mai lipseau de acolo si veneam intr-un suflet! Si cu un marinara sauce alaturi :thumleft: . Da' si cu tempura de la plic, ce mai fac mofturi??

mie puii de caracatita nu-mi plac, gasesc ca sunt fazi, dar fiecare cu gusturile lui

pentru restul, puteai sa vii ::floare:

si tempura la plic nu e cu mult mai proasta decat facuta de tine, ca tot amidon e, pana la urma...

Olelei, baby octopus-ii mai lipseau de acolo si veneam intr-un suflet! Si cu un marinara sauce alaturi :thumleft: . Da' si cu tempura de la plic, ce mai fac mofturi??

Vezi ca are un adult octopus intr-un alt topic! Caracatita :) Da' am o vaga banuiala ca pleci de pomana de-acasa, n-a mai ramas nici urma de octopus ori alte dihanii marine! :pupic:

Eu n-am gatit niciodata nici o caracatita, ori vreun calamar; ce sa mai zic de creveti??? Am avut o tentativa sa halesc ceva fructe de mare cand eram in Marsilia, da' nu stiam cat timp dureaza pana prepara bucataru' o portie si cum aveam biletul de vaporas catre Chateau d'If, am renuntat! Si dupa ce-am terminat croaziera, am marit pasul spre gara, ca sa prind trenul spre Monte Carlo, asa ca a picat iar varianta cu mancatul de fructe de mare. :P Nu stiu daca ma inham la treaba prea curand, nici eu si nici jupanasu' n-am mancat pana acu' asa ceva si parca avem o retinere in a cumpara astfel de chestii... :floare:

Am un presimtzoi ca o sa apara D'Artagnandru cu reteta de tempura. :pupic:

Redivivus, as minca creveti pina as lesina si dupa ce mi-as reveni, as lua-o de la capat. Asa de mult imi plac ! :floare:

Superbi crevetii tai ! :thumleft:

• Author

Superbi crevetii tai ! :)

multumesc, dar vezi ca nu e prea mare contributia mea, natura e perfecta prin ea insasi

dar chiar naturali nu i-as prea manca, sa spun drept :))

Olelei, baby octopus-ii mai lipseau de acolo si veneam intr-un suflet! Si cu un marinara sauce alaturi :-h . Da' si cu tempura de la plic, ce mai fac mofturi??

mie puii de caracatita nu-mi plac, gasesc ca sunt fazi, dar fiecare cu gusturile lui

pentru restul, puteai sa vii ::)

[b]si tempura la plic nu e cu mult mai proasta decat facuta de tine, ca tot amidon e, pana la urma...

[/b]

Ah, nu, nu, nu ma intelege gresit. Ca e de plic sau facuta de mana, oricum nu as fi putut diferentia, ca nu am gustat pana acum tempura (in general ma feresc de amidoane :) ). Ce vroiam sa spun, e ca ador trio-ul asta facut in aluat de bere si cu sos marinara. Din fericire, cat am stat in NJ am avut acces la ele proaspete prospetele. Is o de-li-ca-te-sa! Si cine stie ce inseamna fructele de mare proaspete, proaspete, greu se da dupa astea congelate.

Am vazut si dihania de caracatita. Am o slabiciune pentru dihaniile cartilaginoase, cu un vin alb rrrrrrrecee... :)

• Author

Foarte apetisanti calamarii tai. :-* V-ati rasfatat cu fructe de mare. Sa va fie de bine! Va doresc ani multi si fericiti impreuna! :)

auzi... vad eu bine sau am vedenii? tu ai slabit de la 110 kile la 66 ???? CUM AI FACUT ?

eu, dupoa ce am fost un om ca si mort, mi-am schimbat COMPLET viata si, de atata schimbare, organismul meu si-a luat-o in cap si am ajuns de la 65 kg la 80 din aprilie si pana acum, desi am incercat in fel si chip(probabil ca a lipsit tocmai felul corect, ce sa zic...)sa slabesc

nu iau niciun fel de medicamente, de altfel sunt cat se poate de alergica la chimicale, deci nu din cauza asta m-am ingrasat

dar am schimbat tara, clima, alimentatia, sunt foarte fericita, sunt odihnita, acum n-am nicio grija(material oricum nu am prea avut niciodata cu adevarat, despre alte griji e vorba), dupa ani de teroare... - poate astea sunt cauzele

invata-ma si pe mine cum ai facut, daca vrei si poti - poate mi se potriveste si mie

oricum, iti multumesc anticipat :)

scuze ca nu e cu creveti intrebarea mea :)

Foarte apetisanti calamarii tai. :pupic: V-ati rasfatat cu fructe de mare. Sa va fie de bine! Va doresc ani multi si fericiti impreuna! :toothy9;

auzi... vad eu bine sau am vedenii? tu ai slabit de la 110 kile la 66 ???? CUM AI FACUT ?

eu, dupoa ce am fost un om ca si mort, mi-am schimbat COMPLET viata si, de atata schimbare, organismul meu si-a luat-o in cap si am ajuns de la 65 kg la 80 din aprilie si pana acum, desi am incercat in fel si chip(probabil ca a lipsit tocmai felul corect, ce sa zic...)sa slabesc

nu iau niciun fel de medicamente, de altfel sunt cat se poate de alergica la chimicale, deci nu din cauza asta m-am ingrasat

dar am schimbat tara, clima, alimentatia, sunt foarte fericita, sunt odihnita, acum n-am nicio grija(material oricum nu am prea avut niciodata cu adevarat, despre alte griji e vorba), dupa ani de teroare... - poate astea sunt cauzele

invata-ma si pe mine cum ai facut, daca vrei si poti - poate mi se potriveste si mie

oricum, iti multumesc anticipat :floare:

scuze ca nu e cu creveti intrebarea mea :hug:

O sa ne scuze pentru off-topic, eu sunt operata din 2002, am un inel gastric, chestie care practic nu ma lasa sa mananc mai mult de 100g alimente la o masa (daca-s 3 feluri, trebue sa am grija sa mananc doar 35 g din fiecare fel... :pupic:). Acum sunt la mentinere, slabirea efectiva s-a produs in primii 2 ani de la operatie.

Tu inca n-ai ajuns la situatia la care sa te gandesti la vreo chirurgie bariatrica, uite ca aici pe forum sunt fete care tin diete usoare si in timp au slabit foarte frumos, se mentin, mai fac si sport, eu zic sa mergi sa vezi la sectiunea de diete:

Diete, Regimuri, Cure de Slabire

Sunt fete simpatice si cu experienta, puteti tine impreuna dietele, va urmariti meniurile, cantitatile, asocierile si disocierile,etc. e Laponica, Puskin, Otilia, Piscotel-Nicoleta, Pyt, Edi, Luanda, Mariette, M_Rules.... Ai sa vezi ca se pot imbina retetele apetisante de aici si daca te apuci sa tii o cura de slabire. Dar trebuie sa fie dieta sanatoasa, nu din aceea tip "13 zile 13 kile".

Mult succes iti doresc!