Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Patrate marmorizate

Featured Replies

Am reusit sa o fac iar, si pentru ca e tare buna si rapida, o pun si aici, la imagini.

Ingrediente:

450 gr ricotta(branza dulce, urda dulce)

150 gr zahar

3 oua

3 linguri faina

2 linguri cacao(ultima tura le-am facut cu Nesquik)

Am amestecat ouale cu zaharul.

post-9-126831524541_thumb.jpg

Am adaugat ricotta si am amestecat-o bine.

post-9-126831529702_thumb.jpg

Am adaugat cele trei linguri de faina treptat.

post-9-126831535034_thumb.jpg

Am impartit compozitia in doua, sau aproximativ.Am adaugat intr-una cele 2 linguri cacao.

post-9-126831553916_thumb.jpg

.Am turnat intr-o tava de 20 x 20 cm cea alba si deasupra cea cu cacao.Am "marmorizat" cu coada unei linguri.Am copt 20-30 min la 180 de grade.Am lasat la racit si am taiat patrate.

post-9-126831569905_thumb.jpg

Si varianta cu cacao!

post-9-126831576541_thumb.jpg

Si ...gata!

Am reusit sa o fac iar, si pentru ca e tare buna si rapida, o pun si aici, la imagini.

Ingrediente:

450 gr ricotta(branza dulce, urda dulce)

150 gr zahar

3 oua

3 linguri faina

2 linguri cacao(ultima tura le-am facut cu Nesquik)

Si ...gata!

Super frumos aspectul! Multumiri pentru reteta! :rolleyes:

Simplu si bun.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

Acu mai trebuie sa ma duc sa-mi iau tava de 20x20.

Tavile mele sunt zmei, nu tavi.

Mi-ar trebui cel putin 6 oua.

Super prajiturica, am si notat-o deja si ma duc sa cumpar dupa-amiaza branza dulce.

Sper sa-mi iasa bine.

Tava o ungi si o tapetezi inainte sa pui aluatul?!?!

• Author

Super frumos aspectul! Multumiri pentru reteta! :rolleyes:

Cu placere, Fox si multumesc!

Simplu si bun.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

Acu mai trebuie sa ma duc sa-mi iau tava de 20x20.

Tavile mele sunt zmei, nu tavi.

Mi-ar trebui cel putin 6 oua.

Doar daca nu cumperi cele de unica folosinta, din aluminiu.

Super prajiturica, am si notat-o deja si ma duc sa cumpar dupa-amiaza branza dulce.

Sper sa-mi iasa bine.

Tava o ungi si o tapetezi inainte sa pui aluatul?!?!

Ai dreptate Giorgi, n-am precizat.eu folosesc mereu hartie de copt, dar cine nu foloseste, se unge si tapeteaza tava cu pesmet sau faina!

arata yammm!

si gustul de ricota si cacao....,o nebunie

tre s-o fac si eu, cu ricota asta de la s market, poate nu atat de gustoasa ca la voi...,da incerc

eu o vad tare bine in varianta de pascuta de PASTI,

:rolleyes:

Si ...gata!

N-am gasit ricotta!!! :toothy9; Am fost la cumparaturi in seara asta, la Lidl si nu aveau. Ramane pe alta data. Da' tot mi-e ciuda! :hug:

• Author

arata yammm!

si gustul de ricota si cacao....,o nebunie

tre s-o fac si eu, cu ricota asta de la s market, poate nu atat de gustoasa ca la voi...,da incerc

eu o vad tare bine in varianta de pascuta de PASTI,

:D

Asa am spus si eu, ii mai lipsesc stafidele.Maine poimaine e Pastele.

eu am facut-o atunci si confirm ca e excelenta

Multumesc Adriana. :D

Si ...gata!

N-am gasit ricotta!!! :D Am fost la cumparaturi in seara asta, la Lidl si nu aveau. Ramane pe alta data. Da' tot mi-e ciuda! :D

Las' ca gasesti tu pana la urma.Eu te astept!

https://forum.artaculinara.ro/uploads/monthly_02_2010/post-4-126737548492.jpg

Adriana, varianta ta e fara cacao. Cum ai facut?

Eataly tu mereu vii cu idei din acestea de dulciuri rapide dar fine. Mie-mi plac tare mult prajiturile care au acest aspect de "umed", de insiropat. Iar ideea s-o fac pe post de pasca la Paste e fff buna. :) :D

Uite asa, Laura:

Simpla, simpla: 3oua spuma cu 150 gr zahar, se adauga 450 gr ricotta(urda, branza de vaci), 3 linguri faina.Jumatate in tava si jumatate cu 1 lingura de cacao.Se "marmorizeaza".Pentru tava 20 x 20 cm.Se taie rece!

Le-am facut in 3 minute inainte de a cina, intre timp s-au copt si la cafeluta am servit cite o bucatica.

Eu am pus si un strop de praf de copt si n-am pus cacao ci bucatele de rahat deasupra, sunt excelente doar ca eu simt un pic gustul de ou, as reduce la 2.

E rapida si frumoasa prajitura ta, merita facuta, ma gandesc cand o sa am musafiri (si nu numai), pusa alaturi de alte prajituri pe un platou :) .

...

Le-am facut in 3 minute inainte de a cina, intre timp s-au copt si la cafeluta am servit cite o bucatica.

Eu am pus si un strop de praf de copt si n-am pus cacao ci bucatele de rahat deasupra, sunt excelente doar ca eu simt un pic gustul de ou, as reduce la 2.

Mersi frumos Adriana. :) Eu cred ca voi pune stafide inecate in rom, rahat mi-am adus din Romania dar l-am terminat :D, poate gasesc ceva asemanator, tip fruct confiat colorat. :P

• Author

Adriana, varianta ta e fara cacao. Cum ai facut?

Eataly tu mereu vii cu idei din acestea de dulciuri rapide dar fine. Mie-mi plac tare mult prajiturile care au acest aspect de "umed", de insiropat. Iar ideea s-o fac pe post de pasca la Paste e fff buna. :lol: :-*

La mine totul pleaca de la :ce-i fac bun lui Manu?Si asta are multa branzica si Manu a mancat cate doua patrate de fiecare data.Deci...

Multumesc Laura!

E rapida si frumoasa prajitura ta, merita facuta, ma gandesc cand o sa am musafiri (si nu numai), pusa alaturi de alte prajituri pe un platou :D .

Rapida frumoasa si buna.Eu as incerca data viitoare sa torn straturi, straturi gen zebra cake sau a tigrului Pocai.

Eu o sa o fac cu stafide tura viitoare.

Si asa!

Am executat patratelele marmorizate, sunt foarte bune, insa am avut o tava cam mare, zic eu, o sa incerc data viitoare sa fac intr-o tava mai mica. Lui Alex i-a placut enorm, aseara la ora 23,00 ar fi mancat toate patratelele, daca imi era ca i se face rau.

Eataly, pupici pt.prajiturica!!!

post-88-126849216186_thumb.jpg

post-88-126849217839_thumb.jpg

Am pus si stafide, si am copt-o intr-o forma rotunda( incercam sa vad daca ar iesi ca o Pasca =)) )

S-a copt foarte frumos, dar la sfarsit s-a "lasat" nu stiu din ce cauza B)

Oricum, arata rezonabil si asa, si mai ales e foarte gustoasa , multumiri pentru reteta :hello:

post-101-126855351066_thumb.jpg

post-101-126855364161_thumb.jpgSectiunea e cam mica, datorita formei in care am copt...DAr cred ca oricum, genul acesta de prajitura nu e facut sa creasca foarte tare, nu?

Daca as coace 2 portii deodata, credeti ca ar iesi mai inalta?

• Author

Am executat patratelele marmorizate, sunt foarte bune, insa am avut o tava cam mare, zic eu, o sa incerc data viitoare sa fac intr-o tava mai mica. Lui Alex i-a placut enorm, aseara la ora 23,00 ar fi mancat toate patratelele, daca imi era ca i se face rau.

Eataly, pupici pt.prajiturica!!!

Ma bucur ca v-a placut, si mai ales lui Alex.

Sectiunea e cam mica, datorita formei in care am copt...DAr cred ca oricum, genul acesta de prajitura nu e facut sa creasca foarte tare, nu?

Daca as coace 2 portii deodata, credeti ca ar iesi mai inalta?

E o prajiturica fara praf de copt, deci n-are de ce sa creasca.Si mie mi s-a umflat in cuptor, dupa care revine in forma.Ti-a iesit asa cum trebuia sa-ti iasa.Adica frumoasa. :hello: Si buna!Din cantitatea care am dat-o , pentru o tava 20 x 20 nu ies patratele mai inalte de 1 cm jumatate, maxim 2 cm.Sigur, dubland cantitatiile iese mai inalta.

Important e ca v-a placut!

S-a copt foarte frumos, dar la sfarsit s-a "lasat" nu stiu din ce cauza :pupic:

Si la mine s-a lasat dupa ce s-a umflat, ca sa zic asa. :drool:

Dar altfel este buna la gust si o sa o incerc si eu cu cantitatile duble, sa vedem cum iese.

Eu cred(sper) , daca compozitia cruda nu depaseste 4-5 cm, ar trebui sa se coaca!

Am facut eu o portie si jumatate :D

Nu stiu cat avea compozitia cruda, dar dupa coacere blatul era de 2 cm, s-a copt fara probleme :D

post-101-126934072331_thumb.jpg