March 26, 201016 yr comment_29869 Am auzit-o pe vecina mea ecuadoriana ca a pregatit chiftelute de calamari.Nu am intrebat cum le-a facut.Am improvizat si mi-a placut ce a iesit. Am avut jumatate de kil de calamari.I-am spalat, curatat si uscat bine. I-am tocat bine cu robotelul.Nu chiar pasta, mai se vad si bucatele. Am amestecat calamarii tocati cu un ou, pesmet(eu cam 3 linguri), patrunjel, usturoi tocat(un catel) si sare. Am format chiftelute pe care le-am tavalit prin pesmet. Le-am prajit.Si cand s-au racit un pic le-am mancat cu pofta. Si...gata! Traiasca multiculturalismul! Report
March 26, 201016 yr comment_29886 Arata bine, asta cu siguranta Din pacate nu am la indemana asa ceva... Report
March 26, 201016 yr comment_29948 Imi placi tu, multiculturalismul tau si chiftelutele tale de calamari Report
March 27, 201016 yr Author comment_29985 Arata bine, asta cu siguranta Din pacate nu am la indemana asa ceva... Multumesc Pisoi!Poate alta data, n-o sa-ti para rau! Imi placi tu, multiculturalismul tau si chiftelutele tale de calamari O declaratie la scena deschisa! Multumesc, Adriana! Report
March 28, 201016 yr Author comment_30153 Ich liebe dich!Asta sigur o sa ne placa la toti!merci Ich libe dich, auch!Corecteaza-ma! Ce bine!Sa vedeti ce bune-s! Report
April 17, 201016 yr comment_32922 Aseara am facut reteta ta de chiftele de calamari. Bineee, n-au iesit tocmai chiftele asa ca o sa le zic friganele. Foarte mult ne-au placut, este ceva rapidissim de preparat si delicios! Multumim pentru idee Report
April 23, 201016 yr comment_33873 [center]Chiftelutele au fost taaaare,taaaare bune!O sa o mostenesc,de parca ar fi a mea! Sînt geniale,gustoase,merg repede,necesita putine ingrediente...o reteta de nota maxima! Le-am servit cu salata si pascute de cartofi coapte la cuptor.O nebunie! Pup,Muza!Eataly [/center] Report
April 23, 201016 yr comment_33875 Chiftelutele au fost taaaare,taaaare bune!O sa o mostenesc,de parca ar fi a mea! Sînt geniale,gustoase,merg repede,necesita putine ingrediente...o reteta de nota maxima! Le-am servit cu salata si pascute de cartofi coapte la cuptor.O nebunie! Pup,Muza!Eataly Ai pe undeva detaliata reteta cu pascutele de cartofi? Daca nu, sa stii ca te astept la cotitura. Report
April 24, 201016 yr Author comment_33977 Ma bucur!Daca ies azi , si-mi iau ce-mi trebuie le fac si eu maine!Eu am facut pascute din dovlecei la cuptor!Dar daca ne spui reteta fac si eu ca tine! Report
April 24, 201016 yr comment_33978 Ai pe undeva detaliata reteta cu pascutele de cartofi? Daca nu, sa stii ca te astept la cotitura. Pentru pascute,folosesc cartofi de buna calitate(pentru ca nu îi decojesc),cu coaja fina/sau cartofi noi.Îi spal bine,îi tai felii mai grosute de aproximativ 5 mm,îi clatesc si scutur bine de apa.Apoi fac un "balsam" din 4-5 linguri de ulei,1 lingura de faina,usturoi uscat ,rosmarin uscat,oregano uscat (toate din din rîsnita)sare si putin piper. Torn maglavaisul asta peste felii,si amestec bine.Le aranjez pe o tava cu hîrtie de copt,si dau în cuptorul neîncalzit dar fixat pe 200 °C. Las pîna se rumenesc.Important este sa nu fie înghesuite,sau sa stea feliile una peste cealalta.În poza de mai jos,vezi limita înghesuielii.Mai înghesuit=sub nicio forma!...nu mai ies asa frumos rumenite feliile,si nu se mai formeaza pojghita aia beshicoasa crocanta(ce descriere ) Report
May 7, 201016 yr comment_36355 Am facut chiftelute din sepii.Doar ca eu le-am tavalit prin faina de orez si le-am prajit,de aceea au acea tenta albicioasa la suprafata.Au iesit o bunatate.Le-am dat si la colege la munca,si au zis ca sunt foarte bune.Am facut si salamul de caracatita idem bun. Report
May 11, 201016 yr comment_36867 Te pup Eataly, sunt minunate chiftelutele !Le-am facut in seara asta, revin cu poze cand descarc camera (mai am o restanta la rulada cu somon ) Report
May 14, 201016 yr comment_37211 Bune!Ma bucur ca v-au placut! Pe astea din poza le-am facut cu totani, pentru ca nu am gasit calamari.Pe alea de ieri le-am facut cu calamari. Prima transa cat si a doua le-am stropit cu preferatul meu, prosecco Sergio - Valdobbiadene. Report
May 18, 201016 yr comment_37791 o intrebare de novice: cum se curata calamarul? eu am vazut la carrefour tuburi albe, nu pareau sa mai aiba ceva care trebuie indepartat. multumesc pt explicatii in avans, n-am luat niciodata calamari, prin urmare iertata fie-mi nestiinta. promit ca fac apoi. Report
May 18, 201016 yr comment_37792 Daca nu e curatat iti dai seama pentru ca are punguta de cerneala si e murdar. In orice caz te uiti inauntru si daca mai are ceva scoti si arunci. Din partea de sus in care e taiat si poate gasesti un os sa ii zicem, transparent, tragi de el si se scoate usor, uite Report
May 18, 201016 yr comment_37798 merci Adriana, deci poate avea si un oscior... abia astept sa fac...btw am citit si topicurile cu, curatarea crevetilor, f utile...totul e sa cauti Report
May 18, 201016 yr comment_37837 mai mult decit oscior e un cartilagiu transparent foarte subtire cum vezi si in poza, nu cred ca se intimpla nici o nenorocire daca nu-l scoti inainte, dar acum ca stii e mai bine sa te uiti Report