February 16, 201313 yr Author comment_185974 Clau , daca-mi permitzi , as avea cateva precizari: Kiken , eu zic sa nu dai banii pe creme si uleiuri ca o sa primesti. Eu , una , nici nu le-am folosit , am cremuit fata cu ulei de masline si asa fac si acum..... Biberoane si sticle nu lua multe , sa speram ca o sa potzi alapta si nu o sa prea ai nevoie. Sterilizator eu n-am avut si nu i-am simptzit lipsa , spalam sticlele cu apa fiarta. Dr nostru oricum era contra ca cica nu-i bine sa obisnuiesti copilul intr-un mediu prea steril ............... Suzete: cumpara de toate felurile , nu se stie ce preferintza are bebe.... Report
March 11, 201313 yr comment_189131 Suzete: cumpara de toate felurile , nu se stie ce preferintza are bebe....Sau, nu lua nici una, ca poate nu ti-or trebui deloc. Sor-mea n-a cumparat si copilul n-a cunoscut "gustul" vreunei suzete. Report
March 11, 201313 yr comment_189175 eu am avut sterilizator si nu l-am folosit mai mult de 5-10 ori, deci nu recomandsuzete, fetita mea nu a vrut, decat in ziua botezului ... ca un facut! In general copiii alaptati nu iau suzeta. Biberoane, din acelasi motiv mi-au trebuit doar dupa vreo 10 luni -de aia nu a fost util nici sterilizatorulpompa de san am luat si nu am folosit-o decat max de 3 ori! Operatiunea pompa mi s-a parut horror, versus alaptat, asa ca am dat drumul la jet de apa calda la dus pe sani si ei se elibereaza de tensiune, curge laptic si nu mai sunt angorjati. Parerea mea e ca e nefolositoare, dar un lucru important: in spital sa insisti la asistente/moase/neonatoloage sa nu pleci de acolo pana nu stii sa alaptezi (tu si bebelusul, fara ajutorul lor, in ultima zi - inainte de externare). Altfel, acasa va fi aproape imposibil sa inveti singura si va trebui sa-ti chemi o consiliera in alaptat, dar oricum sa nu renunti, daca medical vei putea! Trebuie sa-ti dea copilul la san, imediat dupa nastere, astfel, pana a doua-treia zi laptele vine cu toata puterea (inainte sa iesi din spital). Alaptatul e ceva fantastic, o sa vezi ... ti-l recomand cu toata inima, sa-ti ajute Doamne Doamne sa poti!O recomandare privind imbracamintea: ia putine, doar primele schimburi, vei primi o multime. Neaparat sa nu fie nimic de bagat pe cap, totul cu capse de sus pana jos (atat body, cat si salopete de bumbac cu picior cu capse pe burta si pe ambele picioare), fara pantaloni cu elastic in talie, fara sosete si alet acareturi: body + salopeta intreaga, totul din bumbac de cea mai buna calitate (vezi ca bumbacul e pe calitati, nu lua hainute bebelusului de la supermarket -sunt sintetico-proasta calitate). Musai capse de sus pana jos, o sa vezi ce comod va fi, nu vei fi in stare la inceput sa faci contorsionism cu bebelusul, apoi vei vedea ca astea iti vor placea cel mai mult ... pana pe la 9 luni incolo, cand incepe sa si le desfaca singur si sa nu mai stea al imbracat ... Astea cateva sa le iei din timp si sa le speli cu o saptamana inainte, la fel ca pe toate lucrusoarele cu care vei imbraca bebelul. Caciulita, doar daca la vremea respectiva porti si tu, altfel nu. Eu nu i-am dat nici dupa baie macar. Eu am folosit crema de fundulet de la Bubchen, e foarte foarte foarte buna. Si ulei de pus in apa, sampon fara lacrimi, tot de la ei - recomand. Sau Sanosan.Eu nu am luat patut de bebe pana la 3 luni, doar patutul normal, in care sta pana la vreo 4 ani. Acolo o sa-i faci un culcus din o paturica pe margini, in primele luni nu misca, cum il pui asa sta!Despre trusa de prim ajutor (medicatia de urgenta) pt nou nascut, o sa-ti spuna la spital, inainte sa iesi. Sa-ti cauti un pediatru/neonatolog bun ori inainte de nastere, ori in spital pui ochii pe careva.Chestii de pieptanat nu ne trebuie nici acum. Foarfecuta de unghii pt bebei dupa vreo 2 luni, la inceput se rup unghiutele.Aparatul de ascultat - fooooarte util. Il vei folosi pana creste maaare, cat timp doarme singur in camera. Te sfatuiesc ca dupa prima luna (cand poti lasa patutul cu voi in camera, sau poti dormi tu in camera bebelusului - in pat separat) sa culci bebelusul singur in camera si sa nu abdici de la asta, ca imediat speculeaza ...si nu mai scapi de pititc - asa am patit eu la 1 an, dupa ce de la 8 saptamani la un an a dormit bine merci singura in camera.Balsam de bebei nu se recomanda aici. Dar sa cumperi detergent special pt bebei (inofensiv) si neaparat sa folosesti dubla limpezire. foarte important: masa de infasat! nu o sa te poti cocosa sa imbraci si schimbi copilul 1 an jum -2. Deci e musai. Oricat de simpla si cat mai la indemana! In rest de acord cu ce ti-au scris si fetele. Spor la cumparaturi! Report
March 11, 201313 yr Author comment_189185 Suzete: cumpara de toate felurile , nu se stie ce preferintza are bebe....Sau, nu lua nici una, ca poate nu ti-or trebui deloc. Sor-mea n-a cumparat si copilul n-a cunoscut "gustul" vreunei suzete. Eh , he , he..... Eu m-am luptat cu Elena vreo 2 luni pana a primit suzeta ! A meritat! E relax total pt mama!Crede-ma , eu mi-am cunoscut copilul si cu si fara. Report
March 12, 201313 yr comment_189195 Suzete: cumpara de toate felurile , nu se stie ce preferintza are bebe....Sau, nu lua nici una, ca poate nu ti-or trebui deloc. Sor-mea n-a cumparat si copilul n-a cunoscut "gustul" vreunei suzete. Eh , he , he..... Eu m-am luptat cu Elena vreo 2 luni pana a primit suzeta ! A meritat! E relax total pt mama!Crede-ma , eu mi-am cunoscut copilul si cu si fara. Eu nu am reusit sa o alaptez pe Thalia, insa nu a fost moarta dupa suzeta, daca nu o vroia, o scuipa juma' de mertru , si nici nu am avut probleme cu ea ca ar sta tot timpul cu suzeta in gura. De pe la 9 luni nu mai ia suzeta, doar mai cere cand ii ies dintii ca sa o morfoleasca - e chiar simpatica cu ea ca o pune pe parti, ca un trabuc . E adevarat ca avem prieteni care au copii de 2 ani jumate care stau toata ziua cu suzeta in gura si le e foarte greu sa o scoata dar cred ca depinde foarte mult si de copil.Cred ca fiecare tre sa incerce ce e mai comod si ce functioneaza pentru el si copilul lui... Report
March 12, 201313 yr comment_189198 Suzete: cumpara de toate felurile , nu se stie ce preferintza are bebe....Sau, nu lua nici una, ca poate nu ti-or trebui deloc. Sor-mea n-a cumparat si copilul n-a cunoscut "gustul" vreunei suzete.Eh , he , he..... Eu m-am luptat cu Elena vreo 2 luni pana a primit suzeta ! A meritat! E relax total pt mama!Crede-ma , eu mi-am cunoscut copilul si cu si fara.Dar de ce ai insistat s-o ia? Cu ce te-a ajutat dupa aceea? Report
March 12, 201313 yr comment_189205 ajuta:1. ca e mai linistit copilul si nu exceleaza la plans cand are vreun discomfort, dorinta pe care nu o intelegi, lipsa de atentie etc... . Adica e mult mai comod pt mama. Plus se culca singurica cu suzeta.2. ca nu va suge degetul ca a mea, care inca suge vartos la 2 ani si jum si dr. a zis sa nu insistam daca ea nu vrea sa lase degetul ... ca face buba la cap ... si nu vom sti de unde refuleaza cine stie in ce loc pe la 30 si ceva de ani .... Froid asta! Report
March 12, 201313 yr comment_189216 Nici Amelie nu a vrut suzeta !Am incercat pana pe la vreo doua luni,parca,sa i-o dau ,dar o scuipa.Am renuntat si am avut noroc ca nu isi sugea nici degetul. Asa ca,sfatuiesc si eu,nu lua multe suzete(eu de altfel sunt contra suzeta https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_biggrin.gif ) Pompa pt muls o vad si eu inutila(sa o cumperi).Aici sunt la farmacii de inchiriat,poate sunt si in tara,daca chiar e nevoie. Cu marcile de uleiuri,creme etc pt bebei cred ca difera de la copil la copil,ce suporta fiecare piele.Eu am avut la ai mei de la Bübchen si de la Penaten si am fost tare multumita. Patut am avut din ala normal de bebelusi,de cand s-au nascut,pana la cativa anisori.Cam pana la doi ani,parca,au fost cu patutul la noi in dormitor,apoi la ei in camera.Cu Patrick am avut ceva probleme cu mutatul in camera ca era obisnuit sa doarma cu mine in pat(sotul lucra pe vremea aia in schimburi).Nu faceti greseala asta https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_biggrin.gif ,cu toate ca e frumos. Nu am citit acum din urma,dar o chestie importanta e scaunelul/scoica ptr masina. Report
March 12, 201313 yr comment_189230 suzeta, fiiu-meu nici n-a vrut s-auda de ea. i-am bagat-o in gura si a scuipat-o, drept care nu am insistat, si nu am avut nici o problema. fiica-mea, in schimb, cu suptul degetului, si ea ca si Bea. am incercat sa-i dau suzeta, dar nici ea nu a acceptat. acum are 3 ani jumate, si mai suge degetul doar cand vrea sa doarma seara. am sperante ca in curand vom termina cu chestia asta. ii explicam tot timpul ca nu mai este bebe si nu mai trebuie sa faca asa. Report
March 12, 201313 yr comment_189236 suzeta, fiiu-meu nici n-a vrut s-auda de ea. i-am bagat-o in gura si a scuipat-o, drept care nu am insistat, si nu am avut nici o problema. fiica-mea, in schimb, cu suptul degetului, si ea ca si Bea. am incercat sa-i dau suzeta, dar nici ea nu a acceptat. acum are 3 ani jumate, si mai suge degetul doar cand vrea sa doarma seara. am sperante ca in curand vom termina cu chestia asta. ii explicam tot timpul ca nu mai este bebe si nu mai trebuie sa faca asa. Si eumi-am supt degetul pana pe la vreo 4 ani . Au incercat ai mei tot felul de metode , singura care a reusit a fost urmatoarea: mi-a zis mama ca daca o sa continui sa-mi sug degetul, or sa-mi iasa dintii in afara si baietii nu or sa vrea sa ma pupe... Din momentul ala nu am mai pus degetul in gura... Report
March 12, 201313 yr comment_189238 clau, cu dintii i-am spus si eu. ia sa trec si la continuarea cu pupatul... Report
March 12, 201313 yr comment_189242 Lol! ce amuazante ati fost cu pupatul!btw: Bea m-a intrebat acum vreo 3 saptamani daca poate sa ma pupe pe gura si eu am supt degetul pana aproape de scoala, spre 6 ani , deci se arunca in neam! Report
March 13, 201313 yr comment_189290 Mi-a venit o idee pt cei care au probleme cu copii care isi sug degetul https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_biggrin.gif .Exista la farmacie o solutie de dat pe unghii,la cei care isi rod unghiile,e amaruie.Normal ar trebui sa functioneze si impotriva suptului pe deget.Stiu,sunt rea,dar ma gandeam ca poate va e de folos Report
March 13, 201313 yr comment_189310 petunie, am incercat-o, Mavala Stop. E amara si are un gust horror. Plange oleak, apoi se obisnuieste si continua sa suga degetul. La fiica unei prietene de-a mea (care mi-a si recomandat-o) a functionat, la noi, nu!Asa am descoperit restul produselor Mavala pt mine si am capatat adictie eu Report
March 13, 201313 yr comment_189311 Mi-a venit o idee pt cei care au probleme cu copii care isi sug degetul https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_biggrin.gif .Exista la farmacie o solutie de dat pe unghii,la cei care isi rod unghiile,e amaruie.Normal ar trebui sa functioneze si impotriva suptului pe deget.Stiu,sunt rea,dar ma gandeam ca poate va e de folos La mine au incercat asa, poate merge la atii : mi-au dat cu solutie amaruie , cu ardei iute, mi-au bandajat degetul pe care il sugeam. Ce nu au realizat parintii mei a fost ca mai aveam inca 9 degete disponibile pe care le-am luat la rand . Cand a realizat mama ca nu merge cu forta, a schimbat tactica si faza cu pupatul la mine a tinut. Report
April 14, 201313 yr Author comment_193970 Suzete: cumpara de toate felurile , nu se stie ce preferintza are bebe....Sau, nu lua nici una, ca poate nu ti-or trebui deloc. Sor-mea n-a cumparat si copilul n-a cunoscut "gustul" vreunei suzete.Eh , he , he..... Eu m-am luptat cu Elena vreo 2 luni pana a primit suzeta ! A meritat! E relax total pt mama!Crede-ma , eu mi-am cunoscut copilul si cu si fara.Dar de ce ai insistat s-o ia? Cu ce te-a ajutat dupa aceea? Acum am vazut mesajul tau , foxulina.... Exact nu pot sa-tzi explic ....de fapt , ar fi multe de spus. Pe scurt , insa , suzeta ii ofera copilului alinare atunci cand are nevoie. Elena n-a vrut-o la inceput , asa ca stiu cum e si fara Dar vad ca te intereseaza subiectul ceva vesti bune? Report
April 14, 201313 yr comment_193974 Dar vad ca te intereseaza subiectul ceva vesti bune? Depinde ce intelegi prin bune.... Ma bag si eu in vorba, nimic deosebit. Report