Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce faceti cu piticii in zilele ploioase si/sau prea friguroase...

Featured Replies

Superb modelul, frumos tutu! Am vazut si eu tutorialul ..., dar astept sa gasesc merceria ... ca nu localizez nici una in proximitate ....

Felicitari!

• 8 months later...
  • Author

Au fost cateva zile ploioase, piticii mei in vacanta, asa ca s-au apucat de scotocit prin sertare. Mamiiii, unde-s betele pentru popsicles?.. si uite-asa, m-au pus si pe mine la lucru, pentru bratari am lasat betele la inmuiat, pe urma le-am pus in niste cescute de cafea sa ia forma de bratara, cand s-au uscat "cineva" le-a mazgalit... Am vazut ca de fapt ar trebui puse la fiert sa se inmoaie bine, pe urma la cuptor la uscat (in pahare sau cesti), dar am aflat toate smecheriile dupa ce am terminat. Ramane pe data viitoare...

Intre timp s-a apucat de construit casuta, eu a trebuit sa inventez ceva sa o asamblam fara mare bataie de cap si fara sa ma implic prea mult. Am gasit o cutie de carton cubica (in care au fost servetele) exact marimea peretilor, pe care am folosit-o sa fie mai stabila constructia. Am facut gaurile pentru geam si usa, de restul s-a ocupat "mesterita". Lipiciul i s-a parut prea plictisitor, asa ca mi-a consumat si o rola de banda. Si iar cu mazgalitul...

post-192-14073736147113_thumb.jpg

post-192-14073736255334_thumb.jpg

post-192-14073736432448_thumb.jpg

post-192-14073736626556_thumb.jpg

• 8 months later...

Ultimul proiect realizat de cei mici, o coronita de flori realuzata din cartoane de oua

post-409-14288805788662_thumb.jpg

azi folosita pe post de articol decorativ pt masa de Paste

post-409-1428880665519_thumb.jpg

• Author

Ultimul proiect realizat de cei mici, o coronita de flori realuzata din cartoane de oua

azi folosita pe post de articol decorativ pt masa de Paste

Ia uite ce artisti :occasion15: !

Si mie imi place cand pot folosi creatiile picilor la decorat prin casa :occasion14: .

ce-mi plac creatiile :occasion15: , adi si milena! si noi ne straduim mereu sa mai facem activitati "in atelier" ..., dar poze nu prea am mai facut, de pus nici atat

am facut si noi un tablou cu lalele din cofrajele de ou vopsite ... cred ca am poza pe undeva ...

adi_Edi, vroiam sa te intreb, ca nu am gasit (vina mea ca nu am scotocit indeajuns) cat metraj trebuie luat pt tutu? multumesc

Daniella a zis adi ca a gasit pe youtube. Ai incercat sa gasesti filmul? Poate zice acolo. O sa-l caut si eu, sa-i fac Daliei.

Daniella a zis adi ca a gasit pe youtube. Ai incercat sa gasesti filmul? Poate zice acolo. O sa-l caut si eu, sa-i fac Daliei.

Milena, la vremea aia am cautat si vazut (sunt o multime), dar nu am intels cat metraj trebuie ... sau nu am fost destul de atenta si de aia inca nu am pus in practica proiectul. Daca afli formula de calcul sa-mi spui si mie, te rog. :occasion14:

ma uit acum ce frumoase sunt vopselele voastre. Eu am dat de multe ori, ca absorbea cofrajul de numa, dar parca tot nu au iesit asa de frumos vopsite :occasion15:

• Author

adi_Edi, vroiam sa te intreb, ca nu am gasit (vina mea ca nu am scotocit indeajuns) cat metraj trebuie luat pt tutu? multumesc

Imi pare rau dar nu-mi aduc aminte. Ce-mi aduc aminte insa e ca la magazin am hotarat sa iau dublu fata de cat imi programasem ("sa fie"), pe urma m-am felicitat ca altfel nu iesea bine. Te-am lamurit bustean :occasion15: . Stiu ca am vorbit si cu sora-mea, sa vad daca mai stie ea.

Hahaha :blush: ! deci nu a fost clar nici pt tine.

Cred, logic vorbind, fara sa cunosc metoda lor de calcul, calculul ar putea fi asa:

- sa zicem ca un nodulet de ala ar avea 1 cm (latimea nodului ocupata pe talie) ... sa zicem.

- Masuram circumferinta taliei copilei. Sa zicem ca am avea 30 cm (habar nu am cat or avea copilele in talie, sa omasor diseara ... daca mai gasesc centimetrul :sleepy1:).

Atunci ne trebuie material = 30 lungimi (daca intr-adevar nodul ocupa 1 cm in talie) x 2 ca materialul vine indoit in doua prin intermediul nodului

- Sa zicem ca lungimea din talie pana unde dorim lungimea fustei (mini, /genunchi/, glezna,.. ) ar fi 25 cm (incluzand pierderea de vreo 1-2 cm cu nodul) = lungimea fustei

Necesar ar fi

30 cm x 2 x 25 cm = 15 m de tul pt o fusta cu lungime 25 cm si o taliuta in circumferinta de 30 cm, daca am estimat bine ca un nod ar ocupa circa 1 cm pe circumferinta taliei.

Daca mai ai fustita, te rog sa masori tu 1 nod ce latime are). Altfel, zic ca asa ar putea fi calculat.

• Author

Daniella, n-am crezut ca mai am tutu-ul, dar l-am gasit!

Am masurat: 34 fasii late de aproximativ 18-20 cm, lungi de 30x2. Deci, aproximativ 7 m de material lat de 60 cm. Insa dupa cum vezi in poza ar mai fi trebuit ceva material, ca a iesit cam transparent. Eu le-am pus pe elastic, ca mi-a fost frica sa nu se desfaca la topait pe scena :occasion14: .

Uite aici cum se calculeaza "profesionist":

https://republicoftutu.wordpress.com/2010/05/14/cum-se-face-un-tutu-pasul-1-calcularea-materialelor/

Se pare ca eu am folosit tulle soft, daca as mai face inca unul as folosi un material mai teapan.

Spor la lucru!

tutul facut de tine e super! mie imi place cum ii sta!

woaw, tare blogul! merci! deci ea foloseste 10.5 m pt un tutu x 15 lei /m )=157.5 lei (aproape 40 eur) numai tulle pt tutu (din cate inteleg calculul e pt adulti, talia de femeie e 60 cm ... ma rog ...pana in 30 ani ... :thumleft: ) . Fara bentita satinata sau de care pui, fara manopera. Mi se pare cam scumpicel. Hai ca o sa ma uit si eu cat e 1 m de tulle, desi nu prea am drum pe la astfel de magazine. Insa eu am gasit fuste din tulle cu banda elastica sclipicioasa, f frumoase la 50 lei pt picea (samples e drept, adica substantial redus pretul ... dar "de firma" ... le-am spalat de n ori si sunt intacte).

Imi place tare blogul tipei, inclusiv numele! Mi-ar placea si mie sa ma ocup cu asta ... <_< Cand am timp ma pun pe studiat! cand am timp ? :blackeye:

Merci :occasion14:

spor la activitati si voua!

• 3 months later...

Cum afara ploua :rolleyes:

Pozele sunt de pe net dar lui Ale' i-au placut tare mult le-a refacut pe toate :)

post-405-14383230369379_thumb.jpg

post-405-14383230421106_thumb.jpg

post-405-14383230475629_thumb.jpg

post-405-14383230537003_thumb.jpg

post-405-14383230618119_thumb.jpg

post-405-14383230695549_thumb.jpg

post-405-14383230763482_thumb.jpg

post-405-14383230822336_thumb.jpg

post-405-14383230874923_thumb.jpg

super, Geany! imi place mult ideea schitelor!! sa/mi dai si mie linkul, te rog. merci!

pupam, Ale-cel desanacios! vacanta placuta in continuare! :love3:

super, Geany! imi place mult ideea schitelor!! sa/mi dai si mie linkul, te rog. merci!

pupam, Ale-cel desanacios! vacanta placuta in continuare! :love3:

Le-a gasit domnu' Geany postate pe facebook,nu era specificata sursa.

merci, las" ca le iau de aici :love7:

Maii gasesti chestii de genul ,cautand cu :''cum sa desenam'' uite aici de exemplu o albinuta draguta...http://www.desprecopii.com/info-id-13855-nm-Cum-desenam-o-albinuta.htm#_

Si in english' :love3: how to drawing http://www.hellokids.com/r_575/drawing-for-kids/drawing-lessons-for-kids/how-to-draw-animals/how-to-draw-easy-animals

http://www.activityvillage.co.uk/learn-to-draw

• 5 weeks later...

Recomand tuturor emisiunea ''atacul artei'' de pe disney junior (sigur sunt si pe net,doar dat cu gogu' atacul artei sau art attack https://www.google.ro/search?q=tort+foto%27&rlz=1C1AVNG_enRO637RO637&espv=2&biw=1024&bih=649&site=webhp&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CCMQsARqFQoTCMuO9syg3ccCFUGfFAodktoH3w#tbm=isch&q=art+attack&imgrc=pzC2hucZlsxhYM%3A )Ale' e inebunit dupa ea,invata sa modeleze-picteze deseneze etc...

De exemplu din ce a retinut el a facut desenul asta(el ii spune tablou :) ..in fine)

post-405-14412806982351_thumb.jpg

Faza e la detalii,el a facut exact cum a vazut in emisiune intai pictura (fond)lasat sa se usuce apoi facut detaliile cu carioci sau creioane.

Ca sa faca apa marii asa cum a vazut acolo cat era uda acuarela a presarat cu sare (da un aspect grunjuros apei si chiar in relief straluceste la soare),in apa sunt 2 pete de galben facute de el ca se oglindeste lumina soarelui :) ,la case a vrut un efect 3d,asa ca facut intai fata casei apoi sa se vada intr-o parte sau alta unul dintre pereti ,si acoperisul shui casa nefiind vazuta din fata ci mai hacana ashea' :floare: ,la acoperis l-am sfatuit eu sa faca diverse,fie solzi de peste ca tzigla,fie patrate fie simplu cum a vrut,la cer cu un ghemotoc de vata uda a inmuiat in culoare albastra si a tamponat printre case ca sa iasa efectul de cer...toate astea a vazut el la atacul artei pe canalul disney junior la tv. si a aplicat...

Acum urmeaza un acvariu mare-mare cu mai multi pestisori(are de la un joc pestisori de plastic,si vrea sa-i foloseasca,ca si sablon :) )

Bravo lui e atent si creativ!

:hug: Daa!!!ii place f. mult.Isi cauta singur si video pe youtube si face diverse din hartie,avioane,pistoale,vapoare etc..

Am dea tancuri de astea prin casa de numa(da stop cadru si pliaza exact ca acolo ,apoi da play in continuare :lol: )

post-405-14412983338853_thumb.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=itbUkCxkUp8

PS. Asta e efectul apei folosind sare(Ale l-a vazut tradus la tv. si a retinut,dar asta e episodul :hug: de obicei eu ma uit doar cu un ochi crapat ca motzai,dar el e ochi si urechi :lol: chiar daca aici nu se intelege o iota se vede tehnica,ceea ce foloseste e sare o presara pe acoarela uda)

http://www.youtube.com/watch?v=yfTviUgQ59U

• 3 months later...

Foarte fain! bravo Manu' :occasion14: Faina si culoarea peretilor :occasion14:

Sa nu vin si eu cu mana goala,Ale' tot cu desenul,si-a pus pe calculator poza cu personajul lui preferat si anuma Garfild,si l-a desenat asa ...

post-405-1449493453143_thumb.jpg

post-405-1449493460344_thumb.jpg

bravo Ale si Manu! super! Imi plac mult si tabloul "lucrat" si ochiul lui Dumnezeu! misto tare! bravo! bravo!

si Bea se uita la art atack dar nu indrazneste sa faca un model de acolo, in schimb toata casa e plina de planse si "felicitari"! in fiecare dimineata face o felicitare pentru Aura (educatoarea ei) + surprize tot timpul pentru noi cate o "felicitare" ...asa cum stie ea ... "arta" naiva ... Sunt insirate in toata casa, mi le-a lipit si pe pereti cu scoch deasupra patului ... ce sa mai : casa plina ...

ce mai facem noi in zilele de decembrie: impachetam cadouri ; facem preparate simple (gen pizza, paste cu pesto, tarte cu fructe - coaja de cumparat) ; pictam decoratiuni de Craciun

Spor la mestesugit, tuturor piticilor si mamicilor!

post-685-14495669231277_thumb.jpg

post-685-14495670539322_thumb.jpg

post-685-14495670612476_thumb.jpg

post-685-14495684326262_thumb.jpg

post-685-14495684712187_thumb.jpg

post-685-14495684965637_thumb.jpg

post-685-1449568595524_thumb.jpg