May 6, 201610 yr comment_236963 Contractul e pe firmă, altă mâncare de pește, serviciile furnizate de ei implică IP fix, bandă simetrică pentru download și upload..în fine, suntem clienții lor de peste 12 ani și am fost mulțumiți de servicii, de aia am și plătit și reînoit contractul, doar că acum nu mai am nevoie. Acasă plătesc și eu cca 95 RON pentru telefon mobil, cablu și internet. Și contractul lor e redactat beton, adică eu am doar obligații și penalități mari , ei doar drepturi. Report
May 6, 201610 yr comment_236964 Ok. nu ma pricep,dar in continuare sunt convinsa ca trebuie sa existe o solutie...unde te-ai mutat cu sediul firmei nu ai in continuare nevoie de serviciile lor?! nu se poate face o mutare'' ca sa zic asa?! o intelegere pe cale amiabila...du-te in audienta la cineva de la sediul firmei ,trebuie sa existe o portita ceva...eu zic sa nu te lasi,2 milioane pe luna timp de 2 ani sunt 48 de milioane de lei vechi,nu-i de glumit,sa-i arunci asa in vant! Report
May 6, 201610 yr comment_236965 Unde ne-am mutat avem asigurate și incluse ăn chitrie serviciile acestea- plus că tot în contract scrie că dacă modificarea locului de furnizare a serviciilor implică o anexă la contract care înseamnă automat prelungirea cu încă 24 de luni. Sigur că există rezolvări- una ar fi tribunalul comercial, să văd , trebuie să mai discut cu ceva amici avocați. Report
May 6, 201610 yr comment_236966 Sa nu te lasi! eu iti urez mult succes si sunt sigura ca o rezolvi! Report
May 19, 201610 yr comment_237224 Contractul e pe firmă, altă mâncare de pește, serviciile furnizate de ei implică IP fix, bandă simetrică pentru download și upload..în fine, suntem clienții lor de peste 12 ani și am fost mulțumiți de servicii, de aia am și plătit și reînoit contractul, doar că acum nu mai am nevoie. Acasă plătesc și eu cca 95 RON pentru telefon mobil, cablu și internet. Și contractul lor e redactat beton, adică eu am doar obligații și penalități mari , ei doar drepturi. Suna oarecum similar cu ce face execrabila firma de telefonie nationala germana, pe numele ei Telekom. Cand te muti, iti baga un contract nou pe nas, cu alt nume si fix aceleasi servicii, pe care esti obligat sa il platesti doi ani...sub pretextul ca locul in care te-ai mutat nu dispune de inlesnirile tehnice pentru ca ei sa iti poata furniza contractul pe care il aveai deja...eu, in tot balamucul in care am fost, nu am dat importanta cand ei mi.au scris ca imi schimba contract si fac nou, cand eu facusem cerere de mutare. Asa ca nu am avut ce sa spun, am tacut, dar i.a dat in judecata unul din Hamburg pentru faptul ca Telekom minte si uzeaza acest pretext fix ca sa le-o...pe la spate clientilor, iertati limbajul poate prea descriptiv...Si a castigat tipul! Mama ce m-am bucurat! Aveti mare grija, deschideti ochii cand semnati contracte, ca firmele copiaza la indigo mismasurile celor din vestul salbatic. Report
May 19, 201610 yr comment_237225 Pe ei, pe mama lor! Dar pe bune ca abuzeaza de unele clauze! ...pe mama lor!Dar oare de ce nu se iau si de tata? Report
May 22, 201610 yr comment_237277 Si sa va povestesc cit m a costat sa repun curentul pe linga Campina...mi s a cerut de la Electrica suma de 5oo roni BACSIS.Asa in fata ca daca nu nu te rebranseaza.Asta e una.DoiCum te fura dentistul care in mijloc de plan de lucrare dentara zice ca tehnicianul i a telefonat si ca nu poate face in acel spatiu 1 dinte ci.... 2...si inca 400 de roniTrei.Mi se face un nou card ca se expirase cel vechi...mi se trag banii din cont dar nu ma anunta nimeni ...normal:(Vin in tara si constat ca tehnic nu merge cardul....dupa ce sefa agentiei ma apostrofeaza ca s"nepriceputa" i a cardul il verifica ea personal de enspe ori si face si o cerere de inlocuire de card ca i defect.Eu ii spun ca nu concep sa mi o centima din cont pt acest lucruChiciti ce????Mi se trag alti bani pt acest lucru...ma duc acolo le fac cocina de porci si mi se promite rambursarea...normal ca nu primesc nimic de 2sapt. Si uite asa de abia astept sa plec.Hoti,prosti violenti aroganti si mai ales CORUPTI(lista am scurtat o:(alte cuvinte is de prisos. Report
May 22, 201610 yr comment_237280 Si uite asa de abia astept sa plec.Hoti,prosti violenti aroganti si mai ales CORUPTI(lista am scurtat o:(alte cuvinte is de prisos. Uf verber, măcar tu ai alternativă, noi ne luptăm cu sistemul. Deși mi-i greu, mă bucur că fică-mea a plecat din țară. Report
May 22, 201610 yr comment_237282 Sa-nteleg ca nici la ora actuala la dentist nu ti se face un pret aproximativ de dinainte si nu ti se spunce ce riscuri tehnice ori financiare te asteapta pe parcursul lucrarii??? Bai nene...si la piata iti zice precupeata cat e o legatura de marar. Sa ma bati ca eu nu inteleg cum sta treaba cu dentistii in Romania... Report
May 22, 201610 yr comment_237283 Laponica...un déviz mi s a facut dar....In orice caz...nu e bine ça omu care va insoteste sa nu stie lb romana:( Report
November 30, 20169 yr comment_240025 Nu m-am enervat, dar m-am supărat un pic și cum nu știam unde aș fi putut încadra supărarea mea am venit aici... Am plăcerea de a cumpăra cărți/reviste cu rețete de toate felurile. O răsfoiesc, dacă ceva mă atrage o cumpăr, după aceea acasă văd dacă am aruncat banii de pomană pe fereastră. Buuuuun, nimic suspect până acum, ziceți voi... În schimb eu am început să mă cam supăr.Pe lângă rețete de tot respectul am început să găsesc și rețete de tipul "cumpărați blatul X de tort"... Mi se face rău! Hai, zic, se poate întâmpla o dată când ești pe fugă, dar nu de asta am dat banii pe revistă/carte... Nu?! În schimb am găsit foarte multe rețete de creme care au ca ingredient principal pliculețul cu praful care se prepară budinca de vanilie... Și nu o dată, că doar de aia mă supărai! E posibil așa ceva? După cum se vede, e posibil. Bun, și eu dacă aș vrea să încerc să fac o cremă de acest gen cum fac să o monticizez? Hai să mă interesez ce conține un plic de praf de budincă de vanilie. Trecem la informare! 75% zahăr... Deja îmi vine să plâng!!! Amidon... Adensant: carrageninaSare, arome și coloranți... Nici nu știu ce să vă întreb... E posibil să ajungă la publicare astfel de rețete? Cum se poate înlocui un astfel de plic într-o rețetă? Mai bine mă las păgubașă... Report
November 30, 20169 yr comment_240026 Nu m-am enervat, dar m-am supărat un pic și cum nu știam unde aș fi putut încadra supărarea mea am venit aici... Am plăcerea de a cumpăra cărți/reviste cu rețete de toate felurile. O răsfoiesc, dacă ceva mă atrage o cumpăr, după aceea acasă văd dacă am aruncat banii de pomană pe fereastră. Buuuuun, nimic suspect până acum, ziceți voi... În schimb eu am început să mă cam supăr.Pe lângă rețete de tot respectul am început să găsesc și rețete de tipul "cumpărați blatul X de tort"... Mi se face rău! Hai, zic, se poate întâmpla o dată când ești pe fugă, dar nu de asta am dat banii pe revistă/carte... Nu?! În schimb am găsit foarte multe rețete de creme care au ca ingredient principal pliculețul cu praful care se prepară budinca de vanilie... Și nu o dată, că doar de aia mă supărai! E posibil așa ceva? După cum se vede, e posibil. Bun, și eu dacă aș vrea să încerc să fac o cremă de acest gen cum fac să o monticizez? Hai să mă interesez ce conține un plic de praf de budincă de vanilie. Trecem la informare! 75% zahăr... Deja îmi vine să plâng!!! Amidon... Adensant: carrageninaSare, arome și coloranți... Nici nu știu ce să vă întreb... E posibil să ajungă la publicare astfel de rețete? Cum se poate înlocui un astfel de plic într-o rețetă? Mai bine mă las păgubașă... Se vede treaba ca da, e posibil! Credeam ca doar pe-aici e, dar vad ca si-n tarile civilizate, cu asfalt si apa calda e la fel!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/angryfire.gifPlicul, eu il inlocuiesc cu budinca facuta de mine: 3 linguri zahar, 2 linguri faina, 1 lingura cacao (sau 3 linguri faina, daca vrei cu vanilie) putina sare si 500 ml lapte.Amestec intai partea uscata, torn laptele si-o fierb pana se ingroasa.Asa o fac si pe cea cu lamaie.Acum, adapteaza-ti-o tu la Monti! Report
November 30, 20169 yr comment_240028 Nici nu știu ce să vă întreb... E posibil să ajungă la publicare astfel de rețete? In Germania sunt mii de retete din astea. De ce sa nu le publice? Cine sa-i opreasca? Care vrea le face, care nu ...nu le face sau inlocuieste cum a scris Zoazorel.Si eu am mai facut si nu m-a deranjat.Parerea mea. Peter PS. sorry daca am inteles eu ceva gresit. Report
November 30, 20169 yr comment_240030 Rețetele nu spun să pregătești budinca ci împreună în alte ingrediente (care nu sunt cele clasice pentru pregătit budinca) să pui praful... Spre ex amesteci praful respectiv cu ouă. Aș putea folosi metoda Zozorel unde e nevoie de budinca deja pregătită, dar acolo unde e nevoie doar de praf și pulbere cum fac? Report
November 30, 20169 yr comment_240031 Rețetele nu spun să pregătești budinca ci împreună în alte ingrediente (care nu sunt cele clasice pentru pregătit budinca) să pui praful... Spre ex amesteci praful respectiv cu ouă. Aș putea folosi metoda Zozorel unde e nevoie de budinca deja pregătită, dar acolo unde e nevoie doar de praf și pulbere cum fac? Mai baga exemple si le-om gasi noi echivalenti cu E-uri mai putine(ca orice are E-uri azi! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/angryfire.gif ) Report
November 30, 20169 yr comment_240032 Rețetele nu spun să pregătești budinca ci împreună în alte ingrediente (care nu sunt cele clasice pentru pregătit budinca) să pui praful... Spre ex amesteci praful respectiv cu ouă. Ba unele retete spun sa pregatesti budinca. Asta ptr. creme si umpluturi.Eu stiu retete la care praful de budinca se amesteca cu faina. Nu am auzit pina acum ca se amesteca cu oua...daca ma gandesc...cred ca exista si asta ( mai mult cu galbenus ) Peter Report
November 30, 20169 yr comment_240033 Poate renunți și tu să le mai iei, ca și mine. Acum mai calc strîmb în drum spre plajă sau în tren, cînd mă gîndesc că mai bine stau cu ochii-ntr-o revistă decît în telefon. Dar le răsfoiesc, dacă e ceva interesant rup foaia și revista o las acolo, s-o mai citească și alții. Și îmi mai plac pozele. Pe vremuri, da, erau utile, am dat o grămadă de bani pe reviste culinare nemțești, italienești, englezești, chiar am învățat și m-am inspirat din ele. Acum nu mai e nimic ce internetul sau televiziunea să nu-ți dea pe de-a moaca. Găsești și rețete și inspirație grămadă. Iar despre felul de a găti și de a folosi ingrediente, de-aia m-am lipit eu de forumul ăsta, că mai toată lumea are aceleași principii cu ale mele și, în afară de cîteva chestii de pe la torturi, unde am și încetat să mă mai uit că mi se face rău, nu e cam nimic din ce n-aș face și eu. Crema de vanilie e cremă de vanilie, frișca e frișcă, legumele sînt legume și nu vegeta, condimentele sînt condimente și nu arome, etc. Nu că n-aș fi făcut și eu prostii în tinerețea mea, torturi cu blat de cumpărat și Nutella, Tiramisu cu cremă de-a gata etc., dar măcar am aspirat la mai bine Report
November 30, 20169 yr comment_240035 Simplu. Vrei budinca de vanilie, o faci din lapte, amidon de porumb, zahar sau ce îndulcitor doresti, vanilie din pastaie. Vrei de ciocolata, poti adauga si cacao + bucatele de ciocolata amaruie, vrei de caramel, topesti si caramelizezi ceva zahar, adaugi lapte cu amidon, tac-pac, o ai si pe asta, o vrei aromata cu altceva - cocos, scortisoara, cardamom, tonka bean etc, etc... Acum nu stiu daca tu folosesti la monti amidon de porumb. Dar cred ca nerge si cu faina de orez sau alte feluri de faina si amidon. La toate budincile astea poti adauga unt sau ciocolata topita alba, amaruie sau de lapte, unt, chiar si oua poti încorpora în laptele rece cu amidon sau faina si fierbi pe foc mic pîna se îngroasa, asa le transformi în creme... Poate gasesti ceva inspiratie pe aici: http://mayas-esprit.blogspot.de/2011/09/budinca-praline.html http://mayas-esprit.blogspot.de/2011/04/budinca-de-cocos.html http://mayas-esprit.blogspot.de/2011/04/budinca-de-caramel.html Report
December 1, 20169 yr comment_240042 Sorinuca de curiozitate despre ce reviste e vorba?Ma face sa rid Peter ca a venit o data la noi o verisoara din Germania si mi-a zis ca acolo torturile se fac cu praful de la budinca Report
December 1, 20169 yr comment_240043 Rețetele nu spun să pregătești budinca ci împreună în alte ingrediente (care nu sunt cele clasice pentru pregătit budinca) să pui praful... Spre ex amesteci praful respectiv cu ouă. Aș putea folosi metoda Zozorel unde e nevoie de budinca deja pregătită, dar acolo unde e nevoie doar de praf și pulbere cum fac?Pui amidon / faina / cacao (daca e vorba de budinca de ciocolata). Cam aceeasi cantitate ca in plic. Si, in functie de aroma ceruta in reteta, pui esente. Report
December 1, 20169 yr comment_240048 Sorinuca de curiozitate despre ce reviste e vorba?Ma face sa rid Peter ca a venit o data la noi o verisoara din Germania si mi-a zis ca acolo torturile se fac cu praful de la budinca la scara mica, la tine in bucatarie - treaba ta cum faci! daca vrei sa-ti manance ai tai aceleasi E-uri bagate in niste preparate devenite deodata home-made - liber!problema e ca majoritatea cofetariilor fac treaba pe scurtatura. si-au invatat piata cu produse proaste si ieftine. ce trecere sa mai aiba un produs facut cu ingrediente adevarate (si cu pret corect) cand se cumpara grasime vegetala ordinara, la galeata, si creme proaste de ciocolata la bidoane de 10kg, se amesteca cu diverse arome sintetice plus coloranti de nu-i stie nici curcubeul, si ies prajituri la 2-3 lei, ditamai prajiturile, toate cu acelasi gust, extrem de fatzoase! si-n magazine sunt stive de cutii de fursecuri de 10 lei/kg? nu mai zic de cozonaci de 5-6lei/buc!si te mai miri cand te zgarii in frisca de pe-o prajitura cumparata! Report
December 8, 20169 yr comment_240173 "Torte in teglia" o revistă micuță (tascabile) cu multe rețete interesante cu un cost destul de mare pentru mărimea care o are, dar chiar m-au atras câteva rețete când am răsfoit-o. Acasă, când am luat-o la "puricat" am găsit câteva rețete de acest gen... Și o altă chestie care m-a pus pe gânduri, la multe rețete au scris în paranteze marca produsului. Nu ar fi o problemă așa mare suntem învățați cu publicitatea doar că aici nu se găsesc mărcile respective. Așa am ajuns să bănuiesc că a fost tradusă din limba germană. Am găsit ceva de genul: Maintal, Kuchle, Alpro cuisine, Koln, Odenwald, Williams-Christ, Bonne-Maman... Bănuiala mi-a fost confirmată când din greșeală am dat peste sigla editorială... Germania. Sincer, cumpăr reviste de mulți ani și niciodată nu am găsit la ingrediente praful de budincă, de aceea am rămas așa "șocată". Citind ce a scris Peter și Carmella am înțeles că se pot totuși găsi și astfel de reviste...Vă mulțumesc la toți! Report
March 24, 20197 yr comment_251437 M-am enervat ca am pus sa scad o mâncare de ardei copți (un soi de zacusca). Am dat focul la mic, am setat alarma și l-am lăsat pe soț la mestecat. După 30minute trebuia sa oprească focul.Am ieșit la făcut ceva pași prin cartier și când m-am întors, cam după vreo 50 minute am dat cu ochii de oala mea bolborosind încă. Cică a auzit alarma.... partea buna e ca nu e chiar totul pierdut ? Report
March 24, 20197 yr comment_251438 Cică a auzit alarma.... partea buna e ca nu e chiar totul pierdut ?si sotul? Report
March 24, 20197 yr comment_251439 Cică a auzit alarma.... partea buna e ca nu e chiar totul pierdut ?si sotul? E bine, a supraviețuit de data asta Report