April 16, 201016 yr comment_32716 [center] [/center] [size=4][font=Arial Black]Ingrediente[/font][/size] [center]400 gr faina250 ml lapte2 linguri smantana1 lingura unt1/4 lingurita sare25 gr drojdie proaspata sau 2 lingurite uscata[/center] [center]Drojdia am amestecat-o cu putin zahar,faina si lapte caldut si am lasat-o sa dospeasca Am pus la masina laptele,smantana si untul dupa ce le-am incalzit putin inainte,apoi faina si drojdia Cu vreo 30 min inainte ca dospirea sa fie gata,am pregatit crusta INGREDIENTE CRUSTA [font=Arial Black]3/4 cup faina de orez2 lingurite zahar2 lingurite ulei de masline3 linguri drojdie uscata2/3 cup apa statuta,eventual de cu seara intr-o cana,sau apa plata imbuteliata(nu apa direct de la robinet)[/font] Dupa framantare si dospire,aluatul era cam asa Am pus aluatul pe masa infainata Si am impaturit ,ca sa activez aerul in aluat Am asezat in tava de copt(puteti alege sa coaceti in tava de paiine,atunci reduceti cant pt crusta),si am uns generos cu topping-ul Am lasat la crescut vreo 45 min si am pus paiinita la copt in cuptor preincalzit 210 grade celsius,dupa 20 min am redus la 190 grade Cam la 15 min am intors tava Se lasa la cuptor pana crusta se coace bine si e crantanoasa. Pofta buna! [/center] [center][/center] Report
April 16, 201016 yr comment_32728 Eu am facut-o si cofirm ca e buna.Caut poza la ce am copt azi si o pun. Dar Nico, ce poze minunate!Imi plac! Report
April 16, 201016 yr comment_32729 Nico, am salvat reteta, e superba painea! Acum e aproape gata painea facuta de mine, dupa o alta reteta, dar saptamana viitoare sper sa o fac pe asta. Ce crezi, ar merge sa folosesc in loc de faina alba, faina integrala? Noi nu prea mai consumam paine alba, eu fac paine integrala. Report
April 16, 201016 yr comment_32731 Am gasit-o!Multumesc Nico e o bunatate, trebuie sa o refac neaparat!Ma bucur ca ai adus reteta! Report
April 16, 201016 yr comment_32788 Superbe painicile voastre!Cand imi vine masina de paine cu siguranta incerc si eu. Report
April 16, 201016 yr comment_32791 Am un egosim pe voi .... Asa ca am sa ma leg si eu de ce pot De titlu. Paine tigru.Tigru? Va prezint in ordinea acesta: tigrul si girafa[center]Tigrul..Girafa..[/center] I've state my case! Acum pe bune: [i][color=#0000FF]"What's in a name? that which we call a roseBy any other name would smell as sweet"[/color] - Will Shakespeare[/i] Lucrarea e mirifica Report
April 16, 201016 yr comment_32798 Cînd am vazut pitutele astea prima data,ma gîndeam ca au un model asemanator leopardului...de girafa am uitat Brava,Shefoo! Nico,excelente imagini,si pitutele-s tare faine!Tre sa le fac si eu! Report
April 18, 201016 yr Author comment_32952 Eu am facut-o si confirm ca e buna.Caut poza la ce am copt azi si o pun. Dar Nico, ce poze minunate!Imi plac! Si mie imi place tare mult!Aluatul asta e bun si coaja parfumata si crocanta.La poze mai muncesc! Nico, am salvat reteta, e superba painea! Acum e aproape gata painea facuta de mine, dupa o alta reteta, dar saptamana viitoare sper sa o fac pe asta. Ce crezi, ar merge sa folosesc in loc de faina alba, faina integrala? Noi nu prea mai consumam paine alba, eu fac paine integrala. Nu am incercat cu faina integrala,dar crusta trebuie facuta cu faina de orez! Superbe painicile voastre!Cand imi vine masina de paine cu siguranta incerc si eu. Abia astept sa spui daca ti- a placut.Deci te innoiesti.S-o stapanesti sanatoasa! Report
April 18, 201016 yr Author comment_32953 Am un egosim pe voi .... Asa ca am sa ma leg si eu de ce pot De titlu. Paine tigru.Tigru? Va prezint in ordinea acesta: tigrul si girafa[center]Tigrul..Girafa..[/center] I've state my case! Acum pe bune: [i][color=#0000FF]"What's in a name? that which we call a roseBy any other name would smell as sweet"[/color] - Will Shakespeare[/i] Lucrarea e mirifica Ma asteptam la o interventie sugubeata. Am ras tare si cu pofta!Daca nu-mi pretinzi vreo taxa i-as mai zice Safari BreadSi nu mai fi egoist,ia fa-i o surpriza doamnei,asa cum obisnuiesti! Report
April 18, 201016 yr Author comment_32954 Cînd am vazut pitutele astea prima data,ma gîndeam ca au un model asemanator leopardului...de girafa am uitat Brava,Shefoo! Nico,excelente imagini,si pitutele-s tare faine!Tre sa le fac si eu! Maya m-ai scos ,thanks! Shefoo fu rapid si pe faza eu nu ma gandisem Cu pozele...,mai muncim ,oricum,mersic! Girafa,leopard ce-o fi arata suuppeer... Safari bread! gata Report
April 18, 201016 yr comment_32989 Woooaaw ce faina e!!! Trebuie s-o fac si eu, cat mai repede! Multumesc Nico pentru reteta https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif Report
April 19, 201016 yr Author comment_33061 Woooaaw ce faina e!!! Trebuie s-o fac si eu, cat mai repede! Multumesc Nico pentru reteta https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif Hana,astept impresii! Si tigruta de aseara [center][/center] Report
April 22, 201016 yr Author comment_33569 Si paiinita de ieri,acu tre sa iau faina de orez,c-am gatat-o [center] [/center] Report
April 22, 201016 yr comment_33624 Mai,eu faina de orez nu am avut si nici nu gasesc.Drept pentru care am macinat in rasnita de cafea niste orez.A iesit o faina cam nisipoasa .Nu ma am nici cu cups-urile si nici rabdare sa caut un convertor n-am avut,asa ca am facut pasta la ochi.Crusta s-a crapat intr-un mod inedit,asa ca painea mea se numeste : PAINE SAHARA....dupa o idee a lui Nico.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif Iat-o : Despre gust ,pot spune doar ca-i mortal.Iar crusta mi-a adus aminte de Kurtos Kalacs. Report
April 24, 201016 yr comment_33933 Tocmai ce ma pregateam sa fac painea, dar imi dadui seama ca nu mai am faina de orez https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/dry.gif asa ca mai astept o zi doua pana ajung sa-mi cumpar. Piscotel, gasesti faina de orez la magazinele cu produse naturiste/bio https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/wink.gif Report
April 25, 201016 yr comment_34157 Tocmai ce ma pregateam sa fac painea, dar imi dadui seama ca nu mai am faina de orez https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/dry.gif asa ca mai astept o zi doua pana ajung sa-mi cumpar. Piscotel, gasesti faina de orez la magazinele cu produse naturiste/bio https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/wink.gif Apoi,acu,am facut-o.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_scratch.gif Lasa ,data viitoare.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif Report
May 3, 201016 yr comment_35654 Buna ziua, Am facut si eu painea tigru, dar crusta nu prea mi-a iesit.Cred ca nu am pus eu bine cantitatile la ea. Mi-a iesit ceva in genul lui Piscotel.Daca ar putea cineva sa puna in grame cantitatile si la crusta ar fi bine. In schimb painea are un gust demential. Am framantat-o in masina de paine si am copt in cuptor.E prima mea paine facuta la masina. Am folosit programul 13 care face aluat cu drojdie il framanta si il dospeste, iar masina mea nu face beep dupa terminarea acestui program, ale voastre fac ?in wee-endul ce vine vreau sa fac baghetele Adrianei si o sa fac si poze sper. Roxana Anca Report
May 3, 201016 yr Author comment_35744 Buna ziua, Am facut si eu painea tigru, dar crusta nu prea mi-a iesit.Cred ca nu am pus eu bine cantitatile la ea. Mi-a iesit ceva in genul lui Piscotel.Daca ar putea cineva sa puna in grame cantitatile si la crusta ar fi bine. In schimb painea are un gust demential. Am framantat-o in masina de paine si am copt in cuptor.E prima mea paine facuta la masina. Am folosit programul 13 care face aluat cu drojdie il framanta si il dospeste, iar masina mea nu face beep dupa terminarea acestui program, ale voastre fac ?in wee-endul ce vine vreau sa fac baghetele Adrianei si o sa fac si poze sper. Roxana Anca Nu te descuraja! incearaca sa cauti la supermarket sau la produse naturiste -faina de orez,asta-i ingredientul principal pentru crusta. 2/3 cup apa ar fi aproximativ-150ml 3/4 cup faina -135 grpot fi si diferente de gramaj,da ele sunt mici si neimportante,maglavaisul sa aiba consistenta celui din poze.Si masina mea face bip la terminarea programului si framant la optiunea -DOUGHSper sa te ajute!tin pumnii Pisco e frumoasa paiinea ta si i-ai dat pozei asa un aer enigmatic.Asa cum te cunosc,era imposibil sa nu incerci s-o faci cumva,si iaca te-ai descurcat,daca ti-a placut chiar ma bucur.Cand ai sa gasesti faina de orez chiar te rog s-o incerci din nou,sunt sigura ca o sa te-ndragostesti de coaja ei. si acum cu noul cuptor...ehhhh!,sa-l stapanesti sanatoasa! Report
May 4, 201016 yr comment_35807 Buna Multumesc transformarile pentru crusta. Cred ca aici am gresit. Am folosit faina de orez ca am gasit la plafar.Roxana Anca Report
May 17, 201016 yr comment_37656 Ce 'Sahara' arata!!!! Am sa-mi incerc si eu norocul dupa ce cumpar faina de orez... cu siguranta nu voi avea probleme sa o gasesc, sper cel putin... Sorina Report
May 18, 201016 yr comment_37886 Pisco e frumoasa paiinea ta si i-ai dat pozei asa un aer enigmatic.Asa cum te cunosc,era imposibil sa nu incerci s-o faci cumva,si iaca te-ai descurcat,daca ti-a placut chiar ma bucur.Cand ai sa gasesti faina de orez chiar te rog s-o incerci din nou,sunt sigura ca o sa te-ndragostesti de coaja ei. si acum cu noul cuptor...ehhhh!,sa-l stapanesti sanatoasa! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif Nico, Am luat si eu faina e orez de la un magazin naturist.Am sa o refac neaparat,ca ne-a placut mult la gust.Iar coaja a fost minunata chiar daca nu a crapat corespunzator.Problema e ca acum fac un curs care ma tine ocupata .Intre timp lista cu must do,creste si tot creste...Dar daca am luat faina,sigur o repet.Ce mai pot face cu faina de orez ?Budinci ,sosuri,...alte idei ? Report
May 19, 201016 yr comment_38060 Am gasit si eu faina de orez... acum ramane de vazut cand am sa o fac... cat de curand sper... Am sa revin... Report
February 5, 201214 yr comment_127635 Am facut si eu painica, e foaaarte delicioasa Multumim mult de tot Nico! Din pacate, nu mi-a iesit planita de tigru asa frumoasa ca a ta, mi-a iesit o painica "sahara", vorba lui Piscotel Eu nu am facut-o la masina, ci de mana. Am urmarit instructiunile si am lasat la dospit 1:30 h. Sosul pentru crusta l-am facut din faina de orez brun si am pus 3 pachetele de drojdie uscata (pentru ca un pachetel are o lingura, am masurat). Doar ca sosul mi-a iesit cam lichid si s-a umflaaat in jumatate de ora foarte mult. Am pus ce am pus pe painica, si in timp ce dospea cele 45 min, am tot pus, pe masura ce se umfla pe paine. Oare ce am gresit? De repetat, o sa o repet ca e delicioasa, dar mi-ar placea mult sa fie blanita asa frumoasa Report
February 5, 201214 yr comment_127775 Piscotel uite o reteta de-a lui Eataly la care a folosit faina de orez, a postat la "Ce dulciuri am copt azi" syrniki cu faina de orez https://forum.artaculinara.ro/topic/750-tvorog-si-syrniki/page__p__17759__hl__Syrniki%20__fromsearch__1entry17759 Report