April 19, 201016 yr comment_33051 Am vazut ca sunt cateva retete de drob de miel pe aici, dar toate au carnea fiarta. Eu n-am fiert niciodata carnea, la nici un drob (miel, pui...). Piticu' meu zice ca s-ar pastra mai bine aromele in carnea cruda, toate eliberandu-se in drobul pus la copt. Da' asta e doar piticu' meu! Am folosit organele de miel de mai jos: ficat, inima, plamani, splina, rinichi: Toata carnea am maruntit-o cu cutitul: Am tocat cateva cepe (4 mai marisoare) si am ras vreo 5 morcovi si putina albitura (pastarnac si patrunjel): Am calit legumele cu putin ulei, apoi le-am lasat sa forfoteasca alaturi de o cana cu apa (cu capacul pus). Cand erau aproape gata, am pus ceapa verde tocata si am mai lasat cratita nitel pe foc: Am spalat patrunjel si marar proaspat, iar leusteanul uscat l-am vanturat usurel: Toate ingredientele tocate le-am pus intr-o cratita mare, apoi am adaugat 3 oua intregi si pesmet: Am invartit usurel, am pus sare, piper, nucsoara, cimbru, busuioc, oregano, apoi 6 albusuri batute spuma. Compozitia am impartit-o in 2 si am pus-o in tavi. Una a fost unsa cu ulei si faina, cealalta am uns-o cu ulei si am asezat frumos prapurul. Dupa ce am turnat compozitia peste prapur, am tras marginile peste drob, ca sa-l invelesc (sa nu-i fie frig la cuptor! ): Le-am copt cam o ora, la foc mediu spre maricel. Cand mi-a placut culoarea, le-am scos din cuptor si am si incercat drobul simplu (nu prea-mi place cel cu prapur, e prea gras ) Am pus in farfurie drob cu prapur, dar si fara, ca io-s mai mofturoasa, nu si restu' : A iesit un drob clasa-ntai! Parfumat de la atatea mirodenii, dar si de la carnea de miel, care are o aroma deosebita. Se poate servi rece, drept aperitiv, ori cald, alaturi de-un piure si ceva legume ori muraturi. Fiecare, dupa cum pofteste! Report
April 19, 201016 yr comment_33064 Îmi place mult consistenta drobului tau.Desi eu nu fac de miel,data viitoare o sa-l fac si eu asa...fara alea nefierte...poate asta o fi secretul, sa nu mai aibe textura aia densa care mie nu prea îmi place,la drob! Merci,Foxule! Report
April 19, 201016 yr Author comment_33066 Îmi place mult consistenta drobului tau.Desi eu nu fac de miel,data viitoare o sa-l fac si eu asa...fara alea nefierte...poate asta o fi secretul, sa nu mai aibe textura aia densa care mie nu prea îmi place,la drob! Merci,Foxule! Cu placere, Maya! O alta smecherie: pune mai mult albus, daca vrei sa fie mai molicel cighirul. Cu cat pui mai mult pesmet, cu atat mai tare / dens va fi la final. Daca pui mai mult albus batut spuma, o sa fie mai moale compozitia. Report
April 11, 201214 yr comment_142571 şi eu tot cu ingrediente crude fac, dar nu călesc nimic. ingredientele sunt: organe, ceapă verde, ceapă normală, pătrunjel, ouă, condimente (sare, piper, oregano, ardei iute), o felie de pîine udă.cînd nu am prapure, amestec (circular, nu bat) 1-2 albuşe cu un pic de ulei şi acopăr toată suprafaţa drobului, înainte de a da la cuptor. Report
April 11, 201214 yr comment_142620 Imi place drobul tau rau...si daca da domnul sa gasesc macar la magazinul rusilor din astea, il fac. Daca nu...imi fac caras, ca macar de asta au. Report
April 12, 201214 yr Author comment_142695 şi eu tot cu ingrediente crude fac, dar nu călesc nimic. ingredientele sunt: organe, ceapă verde, ceapă normală, pătrunjel, ouă, condimente (sare, piper, oregano, ardei iute), o felie de pîine udă.cînd nu am prapure, amestec (circular, nu bat) 1-2 albuşe cu un pic de ulei şi acopăr toată suprafaţa drobului, înainte de a da la cuptor.Prapur nu prea folosesc, mi se pare cam gras. Dar ideea ta cu albusul deasupra nu-o rea deloc! Report
April 12, 201214 yr Author comment_142696 Imi place drobul tau rau...si daca da domnul sa gasesc macar la magazinul rusilor din astea, il fac. Daca nu...imi fac caras, ca macar de asta au. Da' poti folosi si alte dihanii, nu-i musai sa iei organe de miel. Report
April 12, 201214 yr comment_142701 Cand eram noi mici mama facea numai in aluat, dar cand am crescut eu si il vedeam pe tata cum ofteaza ca avea pofta cu prapure, am facut eu intr-un an si nu mi-a iesit gras. E drept ca l-am facut pana a devenit translucid.Am cautat o poza: http://i162.photobucket.com/albums/t250/imnicol/drob.jpg cand lasa prea multa grasime o scot pur si simplu cu lingura. Si tatalui meu cred i-ar placea metoda ta cu ele crude, dar anul asta o sa fiu plecata asa ca n-o sa-l fac eu! Report
April 12, 201214 yr comment_142714 Da, dar iti dai seama ca imi arde glanda dupa miehehehheheel. Report
April 12, 201214 yr Author comment_142717 Da, dar iti dai seama ca imi arde glanda dupa miehehehheheel. Real n-ai prin zona? Eu de acolo luam carne de behehe. E drept ca nu organe..... da' cine stie ce noroc ai mataluta.... Report
April 12, 201214 yr comment_142719 'Ubire draga, nu numai ca am Real in zona, dar este singurul si unicul Future Store din toata Alemania, draga. Si in viitorul managerilor mielul nu prea are ce cauta. Este un file de miel irlandez cu un pret de nu e bine sa il zici/scrii un gura mare... Report
April 12, 201214 yr Author comment_142723 'Ubire draga, nu numai ca am Real in zona, dar este singurul si unicul Future Store din toata Alemania, draga. Si in viitorul managerilor mielul nu prea are ce cauta. Este un file de miel irlandez cu un pret de nu e bine sa il zici/scrii un gura mare...Eu luam bucati de miel neo-zeelandez. Se pare ca s-au modificat schimbarile..... Imi pare regret. Poate ruscovetii ti-or face pe plac si-or aduce ceva bun pentru sufletica lu' matale! Report
April 12, 201214 yr Author comment_142828 Da si tu niste acatiste pentru mine, poate, poate No, io sper sa gasesti! Sunt alaturi de tine in preumblari si cautari! Report
April 12, 201214 yr comment_142894 Am fost curioasa cum face mastercheful drob-ul, si mi-a placut ideea de organe calite, daca mai gasesc organe o sa fac exact asa http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/cum-sa-faci-un-drob-ca-un-adevarat-masterchef-gateste-l-dupa-reteta-lui-catalin-scarlatescu.html Report
April 15, 201214 yr comment_143364 Imi place idea ta de drob, o sa o aplic si eu cand o sa taiem mielul urmator, cam peste o luna...Referitor la prapur si eu am pregatit tot doua droburi, unul in prapur, celalalt fara, la cel in prapur nu am uns tava deloc si nu a iesit gras .Pun si o poza cu cel in prapur, celalat s-a daruit! Report
April 15, 201214 yr comment_143407 Frumos drob in coroana . Brava Gela, arata superb. Noi anul asta am sarit drobul Report
April 15, 201214 yr comment_143412 Foxicescule trebe sa-ti multumesc si eu ca datorita tie l-am facut si eu cu organele crude. A iesit super bun Report
April 16, 201214 yr comment_143452 'Ubire draga, nu numai ca am Real in zona, dar este singurul si unicul Future Store din toata Alemania, draga. Si in viitorul managerilor mielul nu prea are ce cauta. Este un file de miel irlandez cu un pret de nu e bine sa il zici/scrii un gura mare...Eu luam bucati de miel neo-zeelandez. Se pare ca s-au modificat schimbarile..... Imi pare regret. Poate ruscovetii ti-or face pe plac si-or aduce ceva bun pentru sufletica lu' matale! Si la Kaufland se gasesc bucati de miel ( partea de sus cu tot cu coaste/cotlete) sau doar cotlete din astea care zici tu din NZ. Costa la în jur de 30 euro kila. Partea de jos si pulpa ceva mai ieftin.La noi se gaseste miel proaspat la dughenele turcesti, dar mai e si cîte un taran ce vinde. Report
April 17, 201214 yr Author comment_143573 Imi place idea ta de drob, o sa o aplic si eu cand o sa taiem mielul urmator, cam peste o luna...Referitor la prapur si eu am pregatit tot doua droburi, unul in prapur, celalalt fara, la cel in prapur nu am uns tava deloc si nu a iesit gras .Pun si o poza cu cel in prapur, celalat s-a daruit!Frumos cighirelul tau! Imi place ca i-ai dat o forma deosebita. Report
April 17, 201214 yr Author comment_143574 Foxicescule trebe sa-ti multumesc si eu ca datorita tie l-am facut si eu cu organele crude. A iesit super bun Cu maaaaare placere! Ma bucur sa aflu ca ti-a placut! Report
April 17, 201214 yr Author comment_143578 'Ubire draga, nu numai ca am Real in zona, dar este singurul si unicul Future Store din toata Alemania, draga. Si in viitorul managerilor mielul nu prea are ce cauta. Este un file de miel irlandez cu un pret de nu e bine sa il zici/scrii un gura mare...Eu luam bucati de miel neo-zeelandez. Se pare ca s-au modificat schimbarile..... Imi pare regret. Poate ruscovetii ti-or face pe plac si-or aduce ceva bun pentru sufletica lu' matale! Si la Kaufland se gasesc bucati de miel ( partea de sus cu tot cu coaste/cotlete) sau doar cotlete din astea care zici tu din NZ. Costa la în jur de 30 euro kila. Partea de jos si pulpa ceva mai ieftin.La noi se gaseste miel proaspat la dughenele turcesti, dar mai e si cîte un taran ce vinde.Da' au niste preturi.... zici ca-i uns cu aur. Report
April 17, 201214 yr comment_143665 Eu fac drobul tot cu toate crude, necalite/nefierte, ca si tine. Anul asat am pus organele de la jum de miel (partea mea), 1 casoleta de ficatei pui toate tocate la cutit si jum de kg piept de curca tocat acasa, 7 oua (+1 pentru uns deasupra), 3 linguri de smantana vartoasa, vreo 5 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de usturoi verde, vreo 5 leg de patrunjel, piper, sare. in el am bagat oua de prepelita (fierte cam mult, ca am avut un mom de neatentie). Eu nu pun pesmet, dar usuc in centrifuga toate verdeturile si se tine (de la oua), daca sunt tocate marunt de tot organele. Nu pun nici morcov. Nu tapetez tava si nu pun prapure ca nu ne place seul,d ar pun hartie de copt. Este monti drobul. Report
April 17, 201214 yr Author comment_143666 Eu fac drobul tot cu toate crude, necalite/fierte. Anul asat am pus organele de la jum de miel (partea mea), 1 casoleta de ficatei pui toate tocate la cutit si jum de kg piept de curca tocat acasa, 7 oua (+1 pentru uns deasupra), 3 linguri de smantana vartoasa, vreo 5 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de usturoi verde, vreo 5 leg de patrunjel, piper, sare. in el am bagat oua de prepelita (fierte cam mult, ca am avut un mom de neatentie). Eu nu pun pesmet, dar usuc in centrifuga toate verdeturile si se tine (de la oua), daca sunt tocate marunt de tot organele. Nu pun nici morcov. Nu tapetez tava si nu pun prapure ca nu ne place seul,d ar pun hartie de copt. Este monti drobul.E foarte aspectuos! Precis e si bun! Report
April 17, 201214 yr comment_143782 Lapo, eu ti-am mai spus, e ceva ciudat la voi, de fel magazinele turcesti apar in zonele cu ceva turci/musulmani in zona, este putred rau de tot sa iti zica ca ei nu vand pe kg ci doar pe bucata/animal.Magazinelel astea turcesti nu or sa ramana niciodata cu marfa in galantar, oricum pe viitor daca vrei neaparat iti dau un Link(i-am mai dat in iarna Mayei) de unde poti comanda carne de miel, mai putin organe, iar daca vrei neaparat spune ca iti fac pachet si-ti trimit de aici.Oricum m-am uitat pe harta de unde stai tu pana unde am stat eu sunt cam 80 km,daca vrei sa-ti faci poftele te trimit la mag ala, dar sunt sigura ca sunt unele mai aproape de tine. Report