April 19, 201016 yr comment_33105 [b] [b]recipe by Gordon Ramsay[/b] [center]-Aubergine Caviar- [/center] 2 vinete de marime medie2 catei de usturoi fara coaja,taiati în jumatatecîteva ramurele de cimbru si rozmarinulei de masline,pentru stropit150 ml smîntîna acrapiper negru proaspat macinato legatura mica de coriandru,frunze tocatesuc de lamîiesare groaba [center]Se preîncalzeste cuptorul la 200 °C/gaz 6.Se taie vinetele în doua pe lungime,si se cresteaza în zic-zac/romburi cu un cutit. Se freaca vinetele cu usturoi pe partea crestata. Într-o jumatate de vînata se înfig ramurele de rozmarin,iar în cealalta jumatate cimbrul.În fiecare jumatate,se înfige bucata de usturoi cu care ati frecat vînata. Se stropesc cu ulei de masline si se sareaza cu sare groaba(eu am folosit Himalaya) Se face un sandwich din jumatatea de vînata cu rosmarin si cealalta cu cimbru,apoi se împacheteaza în folie de aluminiu.Repetati acelasi lucru si cu cealalta vînata.Se pun într-o tava de copt si se coc 35-40 minute.Se lasa la racit. Se îndeparteaza folia de pe vinete,se aleg ramurelele groabe si se arunca(frunzulitele si usturoiul se lasa).Cu o lingura se scoate pulpa din coaja,apoi se toaca grob cu un cutit. Se încinge putin ulei,se adauga pasta de vinete si se prajeste la foc puternic 30 de secunde.Asta ajuta la intensificarea aromei vinetelor. Se toaca coriandru,si se adauga la pasta împreuna cu smîntîna acra.Se stoarce ceva zeama de lamîie,se condimenteaza cu piper proaspat macinatsi eventual sare daca mai este nevoie,si se serveste. Foaaaarte bun caviarul asta din vinete.[/b] [/center] Report
April 19, 201016 yr comment_33107 Eu am vinete in congelator,gata coapte.Am sa continuu reteta de la pasul 2,adica de la prajit + smantana.Mi se pare interesanta ideea cu prajitul.Oricum puneam ulei.Asa probabil gustul e mai picant.#Ceva intre vanata si ciuperca. Report
April 19, 201016 yr comment_33128 sunt mare fan ramsay asa ca.......ma uit la pozele tale si salivez excesivde ce faci poze si man caruri asa frumoase si bune?????e ora 23 si mie mie pofta de vinete!!!!!!!!arata perfect Report
April 20, 201016 yr comment_33150 Oau!!!vinete preparate in felul asta n-am mai vazut,de mancat sigur nu am mai mancat,trebuie sa incerc ca sa vad ,dar deja sunt convinsa ca or sa-mi placa,multumesc de reteta originala...s-a retinut... Eu si mama in Italia,unchiul si matusa mea in America si Spania am facut salata de vinete (neaosa),aia n-o cunosc si le-a placut f. mult si ei o numeau caviar de vinete... Report
April 20, 201016 yr comment_33154 ieri am luat vinete fara nimic in cap, nici o idee cum sa le facio nu sant prietena cu coriandrul, strica daca nu pun? arata bine tare si mie imi place dip cu crocantei Report
April 20, 201016 yr comment_33181 Pentru ideea de prospetime ai putea pune patrunjel.Daca nici ala nu-ti place, poate ciapa ciorii?? erba cipollina?? Report
April 20, 201016 yr comment_33229 Vinete mananc chiar acum, dar fripte pe plita. Ca n-am vazut la timp topicul asta. Ghinion! Data aviatoare o sa fac reteta ta! Report
April 20, 201016 yr comment_33304 Daca-s icre apoi tre sa fi peste nu ?https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif Taaannnaaaa : Eu am decongelat o punga de vinete si una de pulpa de dovlecei.Vara imi raman dovlecei cu care nu stiu ce sa fac.Asa ca ii congelez si inmultesc vinetele.Sunt neutri si nu schimba gustul. I-am stors bine,si am urmat pasii.Mai putin coriandrul .Omul a fost multumit de rezultat.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif Report
April 20, 201016 yr comment_33307 Frumos pestisorul!! Cred ca eu lasam bucatile ceva mai mari! Report
April 20, 201016 yr comment_33315 Frumos pestisorul!! Cred ca eu lasam bucatile ceva mai mari! Nu s-a putut.Vinetele coapte si congelate au alta consistenta decat cele proaspete.Sau poate daca le tocam din cutit.Eu le-am trosnit in blender.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/tongue.gif Report
April 20, 201016 yr comment_33321 Fostul meu sot nu le manca daca erau date prin blender, asa ca eu sunt obisnuita sa le tai din cutit! Report
April 20, 201016 yr Author comment_33335 Eu am vinete in congelator,gata coapte.Am sa continuu reteta de la pasul 2,adica de la prajit + smantana.Mi se pare interesanta ideea cu prajitul.Oricum puneam ulei.Asa probabil gustul e mai picant.#Ceva intre vanata si ciuperca.Pisco,mie mi-a plcut.Denise,zice ca desi îi place,prefera varianta clasica de salata de vinete,iar sotul e încîntat la maxim de varianta lui Ramsay Report
April 20, 201016 yr Author comment_33336 sunt mare fan ramsay asa ca.......ma uit la pozele tale si salivez excesivde ce faci poze si man caruri asa frumoase si bune?????e ora 23 si mie mie pofta de vinete!!!!!!!!arata perfect Si mie-mi place Ramsay...mai ales cînd o ia razna si înjura Merci Report
April 20, 201016 yr Author comment_33338 Oau!!!vinete preparate in felul asta n-am mai vazut,de mancat sigur nu am mai mancat,trebuie sa incerc ca sa vad ,dar deja sunt convinsa ca or sa-mi placa,multumesc de reteta originala...s-a retinut... Eu si mama in Italia,unchiul si matusa mea in America si Spania am facut salata de vinete (neaosa),aia n-o cunosc si le-a placut f. mult si ei o numeau caviar de vinete...Geany,eu la fel ca tine,sînt mare amatoare de vinete...înca nu am mîncat în vreun fel,si sa nu-mi placa Report
April 20, 201016 yr Author comment_33339 ieri am luat vinete fara nimic in cap, nici o idee cum sa le facio nu sant prietena cu coriandrul, strica daca nu pun? arata bine tare si mie imi place dip cu crocantei Darky,poti sa sari orice verdeata daca nu-ti surîde..sau poti pune patrunjel.Eu sînt convinsa ca merge bine si busuiocul,dar m-am tinut de reteta originala,sa vad cum este. Crocanteii mei,au fost niste crackers cu rozmarin.Au dat bine cu caviarul asta Report
April 20, 201016 yr Author comment_33340 Pentru ideea de prospetime ai putea pune patrunjel.Daca nici ala nu-ti place, poate ciapa ciorii?? erba cipollina??Da,si iarba ciorii ar merge foarte bine! Report
April 20, 201016 yr Author comment_33341 Vinete mananc chiar acum, dar fripte pe plita. Ca n-am vazut la timp topicul asta. Ghinion! Data aviatoare o sa fac reteta ta! Nu-i reteta mea,e a lui Gordon.Am pus chiar si link cu pagina unde am gasit-o,sa nu cumva sa se simta Ramsay lezat cînd va citi pe aici Report
April 20, 201016 yr Author comment_33342 Daca-s icre apoi tre sa fi peste nu ?https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif Taaannnaaaa : Eu am decongelat o punga de vinete si una de pulpa de dovlecei.Vara imi raman dovlecei cu care nu stiu ce sa fac.Asa ca ii congelez si inmultesc vinetele.Sunt neutri si nu schimba gustul. I-am stors bine,si am urmat pasii.Mai putin coriandrul .Omul a fost multumit de rezultat.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gifEsti geniala,dom'le!Foaaarte frumos servit! Report
April 20, 201016 yr Author comment_33343 Frumos pestisorul!! Cred ca eu lasam bucatile ceva mai mari! Eu le las mai grob tocate,ca noua asa ne plac.Chiar si salata clasica de vinete o fac mai grob...inclusiv ceapa!Multi o maruntesc cîte de fin pot.Eu nu o toc fin niciodata Nu s-a putut.Vinetele coapte si congelate au alta consistenta decat cele proaspete.Sau poate daca le tocam din cutit.Eu le-am trosnit in blender.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/tongue.gif În criza de timp,bag si eu totul la blender la salata de vinete...dar atunci aud comentarii de pe margine Report
April 21, 201016 yr comment_33375 Si stiam ca trebuie sa iau vinete din piata, dar m-am luat cu o prietena la barfa si-am uitat!Maine nu e tarziu , nu?Ce frumos e pestisorul Pisco!Ce l-as strica un pic cu degetul... Report
April 22, 201016 yr comment_33543 asa pofta mi-a fost de ele incat le-am facut cu ce am avut. am in congelator vinete feliate, cu tot cu coaja, pentru vinetele chinezesti. as ca am scos un pachet, am pus in cuptor la copt asa felii cum erau iar la sfarsit am bagat batul de la mixer in ele: maia Report
April 22, 201016 yr comment_33564 Dupa gratarul de la Paste am copt si eu vinetele intregi in aluminiu pe carbunii ramasi, data viitoare pun si aromele de aici, le crestez si fac si eu caviar Report
May 10, 201016 yr comment_36720 Maya, este a doua oara cand le fac. Prima oara, n-am apucat sa mai fac si poze ca s-au topit imediat. Report