Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iepure dezosat umplut

Featured Replies

• Author

Ce rabdare ,...de fier... !

Dar finalul,glorios ,ce mai ! :)

Oricum ar fi pregatit iepurele e gustos,are carnea dulce si gustu` ala specific,dar gatit asa ,e grozav. :)

Any,well done!

Thanks Nico :)

Nu-l cumparasem ca sa-l fac umplut, insa am zis de ce nu?

Incercarea moarte n-are :) .

• Author

De incercat tre' sa-ncerci, ti-am zis ca dac-am reusit eu tu cu siguranta reusesti :) .

Atunci nu mai am nici o scuza si trebuie sa il fac :)

Eu iti tin pumnii :) !

Any, ce minunatie!! foarte interesant de vazut pas cu pas cum se face! si rezultatul pe masura... :-*
  • Author

Any, ce minunatie!! foarte interesant de vazut pas cu pas cum se face! si rezultatul pe masura... :biggrin:

Multumesc mult Kira :biggrin: , ma bucur ca iti place!

• 11 months later...
  • Author

Azi am facut din nou iepure umplut, nu mai deschid alt topic pun aici reteta.

Ingrediente:

un iepure dezosat

3 bucati anghinare

150 gr prosciutto cotto

60 gr miez de paine

60 ml de lapte

50 gr parmigiano

1 ou

patrunjel

sare

piper

rozmarin

200 ml vin alb sec

40 ml ulei extravirgin de masline

1 morcov

1 ceapa

supa (in caz ca-i nevoie, de pus putin cate putin peste iepure la cuptor)

Am curatat anghinarea (eu am avut 5 bucati dar la final n-am pus decat vreo 3), dupa care am taiat fiecare bucata in 4 si le-am pus in apa cu sucul de la o lamaie stoarsa ( ca sa nu se innegreasca).

Pe cele care s-au mai innegrit in timpul sedintei foto, le-am mai curatat ulterior.

post-13-13024591934787_thumb.jpg

post-13-13024592195819_thumb.jpg

post-13-13024592344154_thumb.jpg

post-13-13024592551255_thumb.jpg

post-13-13024592693022_thumb.jpg

post-13-13024592902806_thumb.jpg

post-13-13024593058762_thumb.jpg

post-13-13024593202874_thumb.jpg

• Author

Apoi am facut un amestec din miezul de paine inmuiat in lapte si stors, peste care am pus un ou , parmigiano si patrunjelul tocat (cateva fire).

post-13-13024596693906_thumb.jpg

• Author

Iepurele dezosat l-am spalat, tamponat cu hartie de bucatarie, am pus o bucata de hartie de cuptor deasupra si l-am batut usor.

post-13-13024597491025_thumb.jpg

post-13-13024597585801_thumb.jpg

• Author

Am pus apoi deasupra bucatile de prosciutto cotto, amestecul din miezul de paine intins cu o lingura, bucatile de anghinare, am rulat si am legat cu grija sa nu iasa compozitia.

post-13-13024598079999_thumb.jpg

post-13-13024598221447_thumb.jpg

post-13-13024598652735_thumb.jpg

post-13-13024598758659_thumb.jpg

• Author

Intr-o oala destul de incapatoare am pus un morcov taiat si o ceapa (eu am avut ceapa rosie) cu uleiul de masline, am lasat la prajit vreo 5 minute.

Apoi am pus iepurele si l-am mai lasat pana ce si-a schimbat culoarea si pe-o parte si pe cealalta.

Am adaugat 200 ml de vin alb sec, am lasat sa se evapore, dupa care am pus totul intr-o alta tava la cuptor la 180 de grade (mie oala iniziala nu mi-a intrat in cuptor, de aceea am facut schimbul) si am adaugat niste crengute de rozmarin.

In primele 20 de minute am acoperit tava cu o folie de aluminiu.

Apoi am lasat neacoperit alte 30 de minute si am ridicat temperatura la 200 de grade.

post-13-13024600448491_thumb.jpg

post-13-13024600551396_thumb.jpg

post-13-13024600660853_thumb.jpg

post-13-13024604297713_thumb.jpg

• Author

La final asa arata, deosebit de bun!

Tot ce era in tava pe langa iepure, am pus in thermomix si a iesit un sos delicios (inclusiv acele de rozmarin).

post-13-13024605487408_thumb.jpg

post-13-13024605591935_thumb.jpg

post-13-13024605728837_thumb.jpg

post-13-13024605834636_thumb.jpg

post-13-13024605952096_thumb.jpg

• Author

Rog tare mult un administrator sa modifice titlul topicului in "iepure dezosat umplut - diverse variante".

Multumesc mult.

Felicitari Any!

Daca ai un blog, uite asta e o reteta de pus acolo!

E o reteta de zile mari deosebita!

Si mama mea gateste in fiecare an de Paste iepure. Nu am mincat de ani de zile pt. ca nu am mai ajuns acasa in perioada Pastelui, dar imi aduc aminte ce bun era.

Bravo Any!!!!

• Author

Felicitari Any!

Daca ai un blog, uite asta e o reteta de pus acolo!

E o reteta de zile mari deosebita!

Si mama mea gateste in fiecare an de Paste iepure. Nu am mincat de ani de zile pt. ca nu am mai ajuns acasa in perioada Pastelui, dar imi aduc aminte ce bun era.

Bravo Any!!!!

Multumesc mult de tot Lizura :hug: !

Nu am blog, m-am tot gandit in ultima vreme sa-mi fac, insa nu prea am rabdare sa bibilesc eu farfuriile, sa fac poze artistice, etc, demne de un blog.

Mie imi place tare mult carnea de iepure, la mine acasa s-a mancat intotdeauna.

Multumesc inca o data!

ffff apetisanta rulada...saracul iepurica(hormonii de gravida...nu ma bagati in seama).

spune-mi si mie te rog, ce gust au chestiile alea verzi(anghinare) ca eu zau daca stiu cum sa le gatesc si cand merg in magazin ma feresc de ele ca de bau bau.

• Author

ffff apetisanta rulada...saracul iepurica(hormonii de gravida...nu ma bagati in seama).

spune-mi si mie te rog, ce gust au chestiile alea verzi(anghinare) ca eu zau daca stiu cum sa le gatesc si cand merg in magazin ma feresc de ele ca de bau bau.

Multumesc Lisa :105: !

Ce gust are anghinarea? N-as sti sa-ti spun exact, nu o pot asemana cu nimic altceva.

Cu siguranta trebuie curatata bine, in caz contrar e amara si greu de mestecat, "inima" in schimb devine moale si are un gust deosebit insa sa stii ca nu la toata lumea place.

Fantastic! :105:

Grazie Adriana! Banuiesc ca ai schimbat tu titlul :105: !

• Author

Grazie Adriana! Banuiesc ca ai schimbat tu titlul :105: !

Certamente :105:

Am zis sa pun aici ruladele de iepurica, deci v-astep si pe voi cu idei noi!

Mie imi place tare mult iepurele, dar il fac rar pt ca al meu sot nu se prea da in vant dupa carnea de iepure.

• Author

Si mie imi place, chiar in seara asta o sa o fac, am scos-o din congelator, doar ca a mea e gata facuta de macelar cu un pic de prosciutto crudo si sunculita inauntru, atita, da e buna tare :105:

Uite ca la prosciutto crudo nu m-am gandit, mi-ai mai zis tu o data de varianta asta dar aveam impresia ca e cu prosciutto cotto.

Asa o sa fac si eu data viitoare, prosciutto si pancetta :105: .

Nu nimica, in oala groasa antiaderenta cu capac.Pun un strop de ulei si capacul si in prajesc bine pe fiecare parte la foc mare, apoi adaug un pic de vin alb si dupa aceea apa si las sa fiarba mult si bine pina se evapora, cind mai ramine un picut, in functie de cit timp am ori o tai calda ori o las sa se raceasca si o tai rece, apoi pun feliile in sos si incalzesc cind imi trebuie.